שלום רב. דייר השתלט על ועד הבית

שלום רב. דייר השתלט על ועד הבית

1. דייר השתלט על ועד הבית לפני כמה שנים ללא החלטת אסיפת דיירים וכל הזמן הזה גבה כספים מהדיירים. כמו כן הפריד בין 2 הכניסות

לפני כן במשך הרבה שנים היה ועד בית אחד ל-2 הכניסות והכל התנהל על מי מנוחות (כמה ועדי בית)

2. כמו כן לאחר תקופה הוא העלה לי את מיסי הועד ב- % 20 גם כן ללא החלטת אסיפת דיירים

3. כמו כן הוא דרש ממני עלות תיקונים כללים יותר מהמקובל. עליתי על זה כאשר בדקתי לעומק את כל הקבלות

4. כמו כן סרב לתקן רטיבות קשה מהגשמים בקיר אצלי מהגשמים. שילמתי בעצמי וקיזזתי מועד בית שוטף.

נאמר לי ע''י עו''ד שפעולותיו אינן מותרות לביצוע ולכן החלטתי להפסיק לשלם ועד בית שוטף.

הוצע לי לפנות אליו כדי שיכנס אסיפת דיירים. הוא לא עושה כל מאמץ לכנס אסיפת דיירים.

רוב הדיירים גרים בשכירות ולכן לא מעניין אותם כלום

עכשיו הוא ואשתו רוצים לתבוע אותי על התקופה שאיני משלמת כמו כן הם דורשים תשלום על תיקון משותף בעוד שבכניסה השניה דורשים פחות (כאשר הם 8 דיירים ואצלנו 12)

כלומר שוב דרישת יתר

שאלתי לסיכום: האם הם רשאים לתבוע ממני ועד בית על התקופה שלא שילמתי

הרבה תודה

ועד בית

שלום רב,
אם אכן אותו שכן לא נבחר כדין ע"י אסיפת הדיירים, כנדרש לפי תקנון הבית המשותף, הרי שאותו שכן פועל ללא סמכות.
לפיכך, פתוחה בפנייך הדרך להגיש נגד השכן תביעה למפקח על המקרקעין.
ההליך בפני המפקח ידידותי ואת יכולה לייצג את עצמך, ללא צורך בעו"ד. את התביעה עליך להגיש בלשכת המקרקעין (טאבו) בה רשום הבנין.
אם השכן יקדים ויתבע אותך, הרי שתוכלי להעלות בפני המפקח את טענותייך לגבי כשרות המינוי של הועד. המפקח ידון ויכריע בכל המחלוקות והחלטתו נחשבת כפסק דין של בית משפט

מאוד מודה לך עו''ד גת. לא הבנתי משהו. בינתיים עלי לשלם מיסי-

ועד על כל התקופה שלא שילמתי או לא
&nbsp
ומה בקשר לכך שהעלה לי לפני כמה שנים את המיסים ב-20% - גם על זה לתבוע אותו?
&nbsp
אגב הוא עו''ד
&nbsp
הרבה תודה

תביעה למפקח בנושא ועד בית

אני ממליץ לך, בטרם תגישי תביעה למפקח, לשלם לפחות את הסכום "שאינו שנוי במחלוקת". שהרי את לא תוקפת את עצם החיוב לשלם מיסי ועד בית, אלא את הסכום שהועד קבע, לטענתך, ללא סמכות.
כאמור, אם הועד לא נבחר כדין בהתאם לתקנון, את רשאית לטעון בפני המפקח כי ההחלטה להעלות את התשלום ב- 20% התקבלה ללא סמכות ולכן יש לבטלה.

למעלה