יום שני - שאר העולם

אינני מתעמק ספורטאי-ספורטאי

אבל אני לא חושב שלמישהו היו אשליות שבריטניה הולכת להפוך לסין וקשה לי לומר שהיו פספוסים רבים ביומיים הראשונים. הגדול היה במירוץ הכביש לנשים. בשחייה היו מקרים של כאילו כמעט (המקום החמישי של מיילי, למשל), אבל תכל'ס זה לא באמת היה קרוב למדליה והשחיינים האמורים גם לא היו שווים את זה. מוקדם להעמיק בכך.

pcper

New member
אני רואה עכשיו את הקיאקיים ותוהה -

האם זה מתקן מיוחד שבנו עבור האולימפיאדה?
(המתקן שם ממש ממש מרשים!)

nitsansh

New member
כן.. זה מתקן חדש, כמו הרבה מתקנים אחרים

אגב, מה שיש עכשו זה קאנו ולא קיאק.

pcper

New member
תודה על התיקון

בהחלט מרשים מה שבנו שם....
הם ממש הצליחו לדמות נהר זורם.

והקאנו (וגם הקיאק) זו בהחלט תחרות מרתקת...

nitsansh

New member
זה מה שנדרש ממתקן כזה

בכל מדינה שבה עוסקים בספורט הזה יש לפחות מתקן אחד כזה.
כמו בכל ענף ספורט, יש הגדרה של מתקן התחרות.

מעניין,

אז איך מטפחים את הספורט בישראל בלי מתקן כזה? מה חתירה בירקון?! למיטב הבנתי לא כל התחרויות מתקיימות במים שקטים כמו סלאלום.
האמת היא, שזה אחד מענפי הספורט המגניבים שהבטחתי לעצמי שמתישהו אני מפנק את עצמי, אני תמיד רואה את בית הספר לשייט על גדול הירקון, ואני עובד בסביבה (בטיולים, שחלקם גם כוללים שיט בירקון) ורואה את החבר'ה שם- תענוג!

nitsansh

New member
למיטב ידיעתי הענף הזה לא קיים בישראל

זה לא הענף היחיד שסובל מחוסר מתקנים... באופניים אין לנו ולודרום ולמיטב ידיעתי אין מסלול BMX תקני... אני לא מכיר מטווח אולימפי לירי ברובה ציד (צלחות חרס)...
תבדוק באיזה מתקנים מתאמנים בקשתות...

אבל למה ללכת רחוק, כשכבר שנים מחכים לבריכה האולימפית הבלתי גמורה במכון וינגייט...

natyh

New member
תרשה לי לתקן מעט .

לפני 17 שנה צילמתי בירדן את יורי בנו של מאמן נבחרת בלארוס בסלאלום קייק
היו תקוות גדולות בראש פינה אז .

איגור שהחזיק את הענף היום בארה"ב.

נשאר רק פסטיבל ה BLS לא אולימפי אבל איזה פסטיבל .

יש בריכה אולימפית בארץ באונ' ת"א לא?

היא לפחות נראית אחת כזו וזה מה שהם מוכרים.
גם המון פעמיים ראיתי חבר'ה שחיינים מגיעים לשם- תאמין לי, חוויתי את ההשפלה הזו מקרוב אני וחבר שהתבקשנו לצאת מהבריכה כי שחינו כמו שתי זקנות חחחח....

pcper

New member
האם המסלול של הנשים בקייאקים זהה למסלול

של הגברים (בזוגות)?
נראה כאילו הם עושים מסלול שונה.
(אגב, על התחרות עכשיו כתוב באתר של האול' שזה קייאקים...).

nitsansh

New member
נשים מתחרות באולימפיאדה רק בקיאקים

ההבדל העיקרי בין סוגי הסירות הוא שבקיאק המשוט הוא בעל 2 להבים, ובקאנו יש לו להב אחד.
בענף הסלאלום יש לגברים 3 מקצועות בתוכנית האולימפית: קיאק יחיד, קאנו יחיד וקאנו זוגי. לנשים יש רק קיאק יחיד.

יש לציין שבענף הקאנו/קיאק בכלל הנשים מקופחות לעומת הגברים: בספרינט יש להן 3 מקצועות ולגברים 9, ובסה"כ 4 לעומת 12.
זה לא המצב באליפויות עולם, שבהן נשים החלו לאחרונה להתחרות גם בקאנו, ובקיאקים יש להן מספר זהה של מקצועות כמו הגברים.
זהו הענף הכי פחות שיויוני כיום בתוכנית האולימפית למעט איגרוף, שבו יש 3 קטגוריות משקל לנשים (לראשונה בכלל באולימפיאדה) לעומת 10 או 11 לגברים.

עוד אכזבה עצומה לבריטים

טום דיילי אחד הספורטאים האולימפיים הידועים ביותר בבריטניה עוד מאז שנשלח עם המשלחת האולימפית לביג'ין בהיות בן 14 בלבד היה מועמד (מבחינת הבריטים לפחות) חזק מאוד לזהב בקפיצה מסונכרנת עם בן זוגו ווטרפילד מעשרה מטר - ובוודאי למדליה. הם הובילו את התחרות אחרי שלוש קפיצות אבל פישלו בקפיצה ארבע וחמש וסיימו מקום רביעי. וכבר התחילו כאן סמסים לתחנות הרדיו ממאזינים שאומרים מה זה הבזיון הזה. אז לא רק אצלנו מתלוננים. כמובן איפה אחנו ואיפה הם יהיו להם עוד הרבה זהב אבל נכון לעכשיו זה לא נראה מדהים מבחינתם. נראה איך המתעמלים יצליחו בתחרות הקבוצתית.

נבחרת ההתעמלות הצילה לבריטניה את היום

אחרי אכזבה גדולה בצלילה ובשיט נבחרת ההתעמלות שלפני המכשיר הקבוצתי האחרון הייתה רביעית נתנה שלושה תרגילי קרקע מצוינים ניצלה טעויות איומות של היפנים והגיעו למקום השני למרות שכרגע יש ערוער של היפנים אז אולי זה ייגמר בארד.

למעלה