שאר העולם - יום ו'

אני רוצה לשתף אותכם בחלום שחלמתי

היה לי אתמול חלום שספורטאי אמריקאי זוכה במדליית זהב לא זוכר באיזה ענף ולא זוכר את שמו
מי שזה במדליית הארד היה ספורטאי מאיראן והשלושה קיבלו את המדליות שלהם ועמדו על הפורדיום והשתנגן ההמנון של ארצות הברית נטש הספורטאי האיראני את הפודיום ולא כיבד את ההמנון האמריקאי

קמתי בבוקר והסתקנתי לדעת מה היה קורה לאותו ספורטאי איראני אם דבר כזה היה קורה במציאות

האם היו שוללים לו את המדלייה?
האם היו מרחיקים אותו מהאולימפיאדה הבאה?

שאר העולם - יום ו'

מתקרבים לקו הסיום

עוד יש הרבה מה לראות חוץ מריקודים:

חצאי גמר מרתקים בכדור
חצאי גמר גם בכל משקלי האגרוף (בלי אמריקאים אבל עם הרבה בריטים קובנים וקזחסטאנים, רוסים ואוקראינים שיאבקו החל מ15:30 על ההגמוניה בענף)
בצהרים עוד קנו וקאיאק ומרתון שחיה// אחה"צ נפילות משעשעות בגמרי הBMX ואטבים קבוצתיים בברכת השחיה
וגם טקוונדו והאבקות וקפיצות למים
וערב של גמרים באצטדיון האתלטיקה - מוט ושליחים, פטיש ומרוצים (1500 ו5000)
מהר... זה תכף מתחיל

מאבק מדליות בחלק העגול של הכפר האולימפי

כדורסל
- 19:00 רוסיה תנסה לנצח שוב את הספרדים (כנראה יש גבול)
23:00 ארגנטינה תנסה להפתיע את הדרים (כנ"ל)

כדורמים
- 17:30 קרואטיה (המושלמת) תשמור על המאזן מול מונטנגרו
21:45 סרביה (הכמעט מושלמת) אותו דבר מול האיטלקים

כדוריד
- 21:00 הונגריה נגד שבדיה
22:30 צרפת נגד קרואטיה (במה שאמור היה להיות בכלל הגמר)

כדורעף
17:00 בולגריה ורוסיה
21:30 ברזיל ואיטליה

- משחק על הארד ב21:45 בין יפן וקוריאה

ויש גם את המשחק המוזר עם המקלות והחצאיות:

ב 17:30 הבריטיות ינסו להשיג לפחות ארד מול ניו זילנד
וב 22:00 כתום תכלת - הולנד נגד ארגנטינה (הכתום אמור לדרוס)

Skicker

New member
הדרום אפריקאים זכו בערעור ב4X400

אחרי שהם לא סיימו את הריצה אחרי שהדרום אפריקאי והקנייתי התנגשו הם ערערו ומסתבר שהוחלט שהם ירוצו בגמר ויהיו 9 מסלולים. נשמע לי החלטה הזויה אבל כולם רוצים לראות את פיסטוריוס רץ עוד פעם.

אריאל5

New member
לכאורה הדבר ההוגן היה ריצה חוזרת

אתה לא יכול לתת להם לעלות לגמר רק בגלל שנפסלו לא בצדק ומצד שני אתה לא יכול לא לתת להם להגיע לגמר גם אם לא מגיע להם. להעלות אותם אוטומטית לגמר שסביר להניח שלא היו עולים זו טעות

המארגנים פחדו שאינשטין ווינגרטן ינזפו בהם שוב

שהם מקובעים ולא מתחשבים בספורטאים.

פשוט הזוי.

כבר היו בעבר לא מעט מקרים כאלה שבהם לא התקבלה כזאת החלטה
ערעור יכול לעזור כדי לפסול רץ אשם ולעלות במקומו אבל לתת מתנה סתם בלי שום הגיון רק בגלל שקרה לך משהו רע????
בלי ספק שזה אפקט פיסטוריוס והרצון הפטרוני הצדקני שמשבש שם את ההגיון

JonJon9

New member
עצם זה

שהוא משתתף באולימפיאדה של ה"רגילים" זה מוזר בעיניי-
מדוע אושר לו להשתתף מלכתחילה באולימפיאדה ה"רגילה"? (אני חלילה לא נגד נכים, אבל מהצד זה נראה כמו חריגה שרירותית מהכללים שהיתווה לעצמו הוועד האולימפי)

היסברו את זה יפה בכמה מקומות

א. הוא סיפור אנושי מקסים שאף אחד לא רוצה לצאת מולו "רע"
ב. הוא לא באמת מאים על אף אחד ולא מסכן אף תוצאה
ג. חושבים שהוא מקרה יחיד שלא יחזור שנית

הבעיה אבל היא התקדים המאוד מאוד מאוד מסוכן.

אמר יפה מייקל ג'ונסון (במקרה גם חבר טוב של פיסטוריוס) - מה יקרה אם מחר יפצע אצן צמרת והשיפור הטכנולוגי יעזור לו לחזור לרוץ אבל יותר טוב? מה יעשו אז הIAAF?

כנראה שאז יממשו תקדים אחר...

ביטול חליפות השחיה.

ויפה ניסחת את סעיפים את א', ב' עד ג'.

גם אני נהנה לראות אותו וכתבתי על כך כאן בטרם האולימפיאדה, אבל המגמה היא לקדם את החלש רק כי הוא "חלש" ומכאן "צודק", אבל מה קורה ש"החלש" כבר לא בדיוק באותה פוזיציה של "חלש" הורגלנו לחשוב, אז כבר קשה יותר לצאת מהקבעון.
אולי דווקא בספורט בכל זאת יהיה קל יותר להבחין בכך.

וזה לא רק בספורט ראה גם איך ה"פלסטינים" מוכרים את עצמם כ"חלש" מול "חזק", ולכן "תמיד צודק" גם שמראש מבצע פשעים נגד האנושות.

herouth

New member
אני דווקא חושבת שזו החלטה הגיונית.

אם יש מסלול פנוי, אז למה לא?

אם יעשו ריצה חוזרת, יפגעו באלה שהגיעו לגמר בזכות - ולו רק בגלל שהם ייאלצו לבזבז עוד זמן ואנרגיה על ריצה נוספת במקום להתכונן ולשמור כוחות לגמר.

הדרך הזו, של להעלות אותם לגמר, בעצם אומרת שחובת ההוכחה חלה עליהם בגמר, בלי שזכויותיהם של המתחרים שלהם נפגעות. הם לא נכנסים על חשבון אף אחד.

הדרך היחידה שנראית לי אולי טיפה יותר הוגנת היא לתת להם לרוץ נגד השעון, ואם הם מהירים יותר מאלה שנכנסו לגמר, אז הם ייכנסו במקומם. מצד שני, גם פה יש אלמנט של חוסר הגינות, כי הם יעשו הכל כדי לרוץ יותר מהר, בעוד שבחצי הגמר המהירויות נקבעות לפי הראשונים.

herouth

New member
נו, עם כל הכבוד לפיסטוריוס - סיימו אחרונים.

...ואף אחד לא ניזוק מהעניין.

herouth

New member
כתבה גרועה.

אני לא יודעת אם הרגלים נותנות לו יתרון או לא, אבל מעצבן אותי כשכותבים משהו כמו "הרגליים עשויות מסיבי פחמן, חומר שמשתמשים בו, אגב, בבניית כלי רכב מהירים במיוחד". ובכן, הגשרים בשיניים שלי עשויים ממתכות שמשתמשים בהן בתעשיית הרכבות. ממחר אני מתחילה לאסוף נוסעים בקו חיפה-באר-שבע.

גם הטענה שלו שצריך למדוד את פיסטוריוס מולו ולא מול אתלטים אחרים היא שטותית לחלוטין. ברור שכאתלט יש לו כושר גופני טוב יותר מאשר לכתב המכובד, ולו היו לו רגליים אמיתיות, בכושרו הנוכחי, הוא היה רץ מהר מן הכתב.

בנוסף, ההחלטה לגבי אוסקר פיסטוריוס לא התבססה על אנשי האיגוד שבאו לתחרות וראו שהוא מגיע למקום האחרון. הם היו שם, התרשמו - ושלחו אותו לבדיקה אצל מומחה לביומכניקה, שדווקא פסק נגדו, וכך גם הם. אלא שפיסטוריוס תבע, ובית המשפט מצא שהבדיקה של המומחה היתה חלקית בלבד ולא התחשבה בכל מיני דברים כמו הביצועים שלו בסיבוב (ריצת 400 כוללת סיבוב) או הזינוק שלו, וכמה הדברים האלה מקזזים את היתרון שיש לו בחלקים הישרים של הריצה.

אז את יכולה לקבל את העמדה שאם יש ספק אין ספק - כלומר, שאם הוא לא נבדק מחדש אצל מומחה לביומכניקה שכן מתחשב באותם פרמטרים, ואותו מומחה קובע שהפרמטרים מתקזזים והוא מוציא אותה כמות אנרגיה כמו כל אתלט אחר, הרי שאין מקום לאשר לו השתתפות. זה יותר עניין של דעה מאשר של עובדות. אבל לעשות זאת על סמך כתבה שטחית ומלאת כשלים לוגיים כמו זו - חבל.

trilliane

Well-known member
מנהל
מסכימה איתך שהוא כתב שם גם שטויות, ועדיין

אני מסכימה עם הדעה הבסיסית – אין לו רגליים רגילות, לטוב ולרע. להתחיל למדוד אם יש או אין יתרון זה בעייתי וזו גם לא הנקודה.

herouth

New member
ונניח שהטכנולוגיה היתה מאפשרת בניה של רגליים

...מכאניות בעלות מפרקים, מסה, קפיציות ושאר תכונות רלוונטיות, זהות לרגלים אנושיות? גם אז זה היה מפריע לך?

והנה הגיע הגמר והראה כמה ההחלטה הייתה מטומטמת

דווקא ההצעה השניה שלך היא הגיונית מאוד בעיני. במיוחד לאור העובדה שלגמר נכנסים גם שני מפסידים מהירים ע"פ זמן ולא מיקום.

אבל סתם לתת לנבחרת שהיה לה חוסר מזל מקום חופשי בגמר??? נפלו שם על הראש?
וכמובן שבגמר דרום אפריקה מגיעה אחרונה. צפוי לחלוטין. היא מראש לא הייתה אמורה להיות שם.

בכלל כל מה שקשור לפסטוריוס האנשים בIAAF פשוט מאבדים את הראש.
בגמר ה1500 נפלה לפני שעה רצה אמריקאית שנדחפה ע"י רצה אחרת (שלא הזכתה במדליה).
לפי אותו הגיון צריך לתת לה מדלית ארד???

אני לא מבין מה קרה שם? אפילו תקדימים דומים אין.

herouth

New member
דווקא מזה שהוא הגיע אחרון נראה לי ברור

...שההחלטה היתה הגיונית. שוב: אף אחד לא נפגע, אף אחד אחר לא נדפק מזה. זה לא בא על חשבון מישהו שכן הגיע לגמר באחד מחצאי הגמר האחרי, ולפיכך נתן לכולם את ההזדמנות לרוץ ולהראות מי באמת ראוי להיות שם.

בגמר ה־1500 נפלה אמריקנית. אז מכיוון שזה כבר היה הגמר, ולא היתה הזדמנות נוספת לבדוק את כישוריה של אותה אמריקנית מבלי לפגוע במתחרות האחרות, אי אפשר להקיש מדבר אחד לשני. למעשה, אם בגמר של ה־4x100 לא היה מסלול אחד ריק ממילא, אז גם אני לא הייתי חושבת שזה ראוי להכניס אותו לשם, כי זה היה בא על חשבונו של מישהו.

למעלה