שאר העולם - יום ו'

אז נשאר חלוקים, ורק נקווה...

שלא פתחנו פה מסלול חדש לעליה לגמר.
מסלול שלא מצריך תוצאות אלא רק נפילות
בדימיוני אני יכול לראות בקלות איך הפלופים של הכדורסל והצלילות של הכדורגל מגיעים בשמחה לאצטדיון האתלטיקה בחסות הועד האולימפי.

dardor

New member
מוזר לראות שחיינים מהבריכה עוברים למים פתוחים

מלולי הטוניסאי מוביל את התחרות במים פתוחים.

מעניין אם יש לזה תקדים

נחת לבריטים - סוף סוף נבחרת כדור לוקחת מדליה

אמנם רק ארד ואמנם במשחק המוזר עם המקלות והחצאיות אבל בכל זאת מדליה.

(מה גם שמבחינתם זה כנראה לא משחק מוזר... אומה משונה)

תחרות ה- BMX...

עכשיו הסתיימה והיא הייתה אחת המאכזבות ביותר שראיתי באולימפיאדה. הייתי בעד מדינות בריטניה, ארה"ב והולנד כאשר היו להם נציגים גם במקצה הנשים וגם במקצה הגברים. ובשתיהם הם איכזבו! והייתם צריכים לראות את יורוספרט (שהפתיע בשידור קצרצר) שמרוב אכזבה מהרוכבים שלו, ברח בחזרה לשידור הכדורעף עוד לפני ההילוכים החוזרים והחיבוקים והבירורים. אתם יכולים להגיד שזה בגלל שהמשחק עומד להסתיים אבל אני אומר שזו מהבושה (הקריין גם דאג לציין איך באגע האמת שני הבריטים פישלו לחלוטין). ולמה יש בושה? בגלל מבנה התחרות!
למה החליטו שמקצה בזק בודד יקבע את גורל חלוקת המדליות? לטבי במקצה הגברים, שבקושי עלה לגמר, זכה במדלית הזהב! אז יכול להיות שמלכתחילה הוא היה מועמד אליה אבל לפי אופן התחרות, כל אחד יכול לזכות במדליה ולאו דווקא בגלל יכולת אישית. אולי זה מטעויות של אחרים. למה אי אפשר ללכת על המהיר ביותר (כמו במוקדמות)?
הענף הזה בהחלט מעניין ומרגש אבל הוא נגמר עוד לפני שהוא התחיל וחלוקת המדליות נקבעת באופן אכזרי. די מזכיר את ענף הסנואובורד באולימפיאדת החורף....
יש למישהו מושג אם מתכננים שינויים בענף לקרת ריו 2016 (לא שאני אראה את זה, זה בטח ישודר החל מחצות בלילה)?
בכל מקרה, ממש חיכיתי לתחרות ומאוד התאכזבתי לגלות איך היא מתנהלת (הגמר, לא המקצים המוקדמים). ואם אתם חושבים שזה רק בגלל הזוכים, אז גם אם בריטי\אמריקאי\הולנדי היה לוקח את הזהב, הייתי שמח אבל עדיין הייתי שואל פה למה ככה זה מתנהל.

herouth

New member
ושוב המדליה מתרחקת מהישראלים.

כלומר, מדיוויד בלאט. יש לו עדיין סיכוי למדלית ארד... אבל בחצי הגמר מול הספרדים נבחרת רוסיה הפסידה.

trilliane

Well-known member
מנהל
דפאר האתיופית שלפה תמונה של מריה וישו מהחזייה

הראתה למצלמה, נישקה ותחבה בחזרה מתחת לחולצה...

בנזוגי העיר "אבל גם השאר שם נוצרים, אז זה אומר שישו דפק אותם?" ...

herouth

New member

בדיוק מה שאני חושבת כל פעם שמישהו צועק "יש אלוהים" כשהקבוצה שלו ניצחה את הקבוצה של מאמין אחר באותו אלוהים...

trilliane

Well-known member
מנהל
והלא ידוע שאלוהים הוא אוהד ספורט גדול...

pcper

New member
, כנראה.....

זה בהחלט היה קצת מצחיק, אבל זה בעיקר היה מרגש לראות אותה בוכה.

herouth

New member
חצי הגמר 4x100 היה מאוד מעניין.

אף אחד לא הפיל את המקל - אבל הבריטים פסלו בהעברת המקל - ההעברה התבצעה מעבר לתחום ההעברה המותר. האצן האחרון שלהם ידע את זה ותפס את הראש ברגע שסיים את המסלול.

ובמקצה של האמריקנים, היפנים הגיעו שניים, אף על פי שריצות קצרות זה לא ממש השטח שלהם (או בכלל אתלטיקה קלה). אבל יפנים מתמחים בעבודת צוות. הם עושים הכי טוב את העברת המקל. לפני הריצה תהיתי לעצמי איך זה שעדיין לא פותחה טכניקה יעילה של העברת המקל, והתהליך נראה כל כך גמלוני ומאיט כל כך את הריצה. מסתבר שליפנים יש טכניקה ויעילות מכסימלית בתחום זה, והם מגלחים כך שניות מהשעון.

pcper

New member
- לא ראיתי, תודה על העידכון...

אגב, אולי זאת שאלה די ברורה, אבל הג'מייקנים עלו לגמר?

ליפנים יש אתלטים לא רעים בכלל (לא לזלזל)

הם כבר לא מעט שנים מסתובבים בשולי הצמרת. ואפילו לקחו ארד באולימפיאדה הקודמת.

למרות הדברים של וינגרטן (שכנראה לא בא מוכן ולכן מיהר לחרטט משהו) הסיבה היא לא הטכניקה (שכמובן אף פעם לא מזיקה) אלא באמת הזמנים והעומק המפתיע שיש להם.
יש להם רצים שכמעט עלו לגמר ה100 וה200 ואם תשווי את הזמנים האישים של רביעיית השליחים שלהם למדינות "אתלטיות" כמו נגיד ברזיל או צרפת ואחרות תראי שהם בכלל לא נופלים מהם.

יש שם כישרון גם אם האי שלהם לא נמצא בקריבים.

herouth

New member
אני לא חושבת שהוא חירטט.

מאוד אופייני ליפנים לעבוד בצוות, ולשפר את החלקים שקשורים בתיאום הפנימי של קבוצת אנשים.

מדלית הארד שדיברת עליה - היא בשליחים, נכון?

חירטט... חירטט

לא תמיד קל לשבת בעמדת הפרשן כשאתה צריך לדעת הכל, לשים לב לכל ולהסביר הכל
הפרשנים הטובים בתקשורת הם לאו דווקא הידענים אלא במיוחד אלה הרהוטים שיודעים לדבר בשטף ובבטחון.

ליפנים היו חילופים לא רעים אבל היו לפחות עוד 2 קבוצות עם חילופים לא פחות טובים מהם (וליפנים כבר היו בעבר הפלות מקל במרוץ שליחים)

הם לא עלו לגמר רק בגלל חילופים טובים.
מי שעוקב אחר האתלטיקה ולא רק דרך גרונם של איינשטין ווינגרטן ידע שהם היו מועמדים צפויים להגיע לשם עוד לפני הריצה

(כן, הארד היה בשליחים)

herouth

New member
השאלה היא למה, בהתחשב בעובדה שב־100מ'

הם לא עלו מעבר לחצי הגמר, והיחיד שהיה שם הגיע למקום לא מי יודע. כלומר, הם בבירור טובים יותר בשליחים מאשר באישי. מה זה אומר לך? לא שהם היחידים שיודעים להעביר מקל, ולא שאין להם פדיחות בזה. זה אומר שהם איכשהו מצליחים להוציא מהשלם יותר מסך חלקיו, וההסבר שהיתרון שלהם מגיע מהעברת המקל נשמע לי הגיוני ביותר, כי זה באמת חלק שבו אתה יכול לחסוך שניות יקרות.

כי יש להם עומק

שלא יובן מדברי שהחילופים שלהם לא טובים. הם טובים ויעילים אבל יש להם גם תוצאות אישיות !!

השאלה למה אין להם אצנים בגמר היא לא רצינית. בגמר ה100 וה200 יש בעיקר ג'מייקנים ואמריקאים
זה לא מאפיין רק את היפנים
צרפת העלתה בקושי אחד
טרינידד העלתה אחד
להולנדים יש נבחרת עם אצן אחד מצויין אבל שלושה אחרים בינוניים ומטה

גם אוסטרליה וקנדה לא העלו אצנים לגמרי ה100 וה200.

מבחינת נתונים יבשים - ליפנים יש נבחרת מצויינת שעולה לגמר בצדק ולא בחסד ולא בפעם הראשונה

אבל עזבי, אם עד עכשיו לא הצלחתי לשכנע אותך שהיפנים ראוים לקצת יותר הערכה מאשר "היו להם חילופים טובים" אז כנראה שזה כבר לא יקרה.
הנתונים לצידי אבל מותר לך לחשוב אחרת. אין טעם להתווכח על זה.

herouth

New member
בינתיים לא נתת לי נתונים.

אם היית מביא לי תוצאות ממוצעות של האצנים של יפן ב־100 מ', שטובות יותר מכל המתחרים שלהם ב־4x100, זה נקרא נתונים.

מבחינתי, הנתונים שיש לי הם שאני רואה שרק שני אצנים יפניים השתתפו בכלל במקצי ה־100, ומהם רק אחד עלה לחצי הגמר. איפה העומק?

אז מה שנתת לי זה רק דעה, לא נתונים. אז אני אוסיף עוד דעה: לדעתי עבודת צוות והשקעה בתחום טכני שמוזנח אצל המתחרים זה דבר ראוי מאוד להערכה, הרבה יותר מהסתמכות על 4 אינדיבידואלים וחוסר התייחסות למירוץ השליחים כמקצוע אולימפי בפני עצמו.

למעלה