יום המודעות העולמי לאיידס

יום המודעות העולמי לאיידס

יום המודעות העולמי לאיידס מצוין באחד בדצמבר מדי שנה.

איידס היא אחת המחלות שיש בורות לגבי דרכי ההתמודדות עימה והתכחשות רבה בנוגע לחומרת ההידבקות בנגיף.
מטרת יום זה היא העלאת המודעות לאיידס ,דרכי הדבקה, דרכי ההתמודדות ארוכת השנים עימה , האפשרויות לחיים ללא סיבוכים ולעודד שיחה רחבה עם אחרים בנושא.

ביום המודעות העולמי אתר תפוז בוחר לדבר על המחלה ולנסות לתת מענה לכל השאלות בנושא:
כיצד נדבקים?
במקרה של חשש להידבקות, מה הדבר הראשון שיש לעשות?
כיצד נשא הנגיף יוכל לחיות חיים איכותיים לצד המחלה?
אם נדבקת, איך ניתן לחיות עם מינימום סיבוכים ומחלות נלוות?

ביום ראשון, 1/12, בשעות 21:00-19:00 אנחנו שמחים לארח כאן את ד"ר מרגלית לורבר שתענה על שאלותיכם.

ד"ר מרגלית לורבר היא מנהלת היחידה למחלות אוטואימוניות בקריה הרפואית רמב"ם ומרצה בכירה.
בין תחומי מחקריה בנושא HIV: תחום חינוך ומניעה בקרב בני נוער, התפתחות מוטציות לתרופות, זיהום צולב בנשאי HIV-HCV, פוריות והורות במשפחות של נשאים וסוגיות טיפוליות, אתיות ובטיחותיות.

הנכם מוזמנם לשאול שאלות כבר עכשיו.

האירוח בחסות MSD
נשמרת אבל בכל זאת נדבקת? ניתן למנוע סיבוכים ולחיות חיים ארוכים עם נגיף ה-HIV. שאל את המומחה. לקריאה נוספת בנושא לחץ כאן.

שימו
- השרשור פתוח לאורחים. השרשור מיועד לשאלות בנושא האירוח.

רעות1102

New member
מה מידת האמת בכך שכריתת העורלה

מקטינה את סיכון ההדבקות באיידס? האם הדבר חיוני רק במדינות אפריקה שם שיעור החולים באיידס גבוה, או גם אצלנו? אני מתכוונת לכריתה מניעתית של העורלה.

שואלת את השאלה לאור עליית סוגיית המילה לסדר היום, לאחר שבית הדין הרבני כפה על אם בהליך גירושין למול את בנה. אחד הנימוקים של אנשים לא דתיים בזכות ברית המילה הוא הקטנת סיכון ההדבקת באיידס.

עורלה ואיידס

אכן ברית מילה מפחיתה משמעותית את סיכויי ההדבקה בגברים
זה נכון לכל גבר ללא קשר למדינה בה הוא חי

שלום לכולם

שלום לכולם
האירוח יחל בשעה 19.00
אתם מוזמנים להצטרף ולשאול שאלות
אני שמחה לענות על שאלותיכם
בברכה
ד"ר מרגלית לורבר

koby162

New member
סיכוי להדבקות

התנשקתי עם החברה שלי דקה לפני היא נפצעה קל בשפה הפנימית, הדם שלה עבר לפה שלי, לי לא היה פצע פתוח, אבל בלעתי רוק שלי עם קצת דם שלה. האם אני יכול להידבק באיידס אם וכאשר יש לה את הנגיף למרות שלא ניראה לי.

סיכוי להדבקה

שלום קובי,
קודם כל כדאי שתלכו להיבדק
אתם זוג ולא יודעים כלום על מצב ה HIV אחד של השני
לגבי הדבקה מדם - הסיכוי נמוך עד אפסי להידבק ע"י בליעת כמות קטנטנה של דם.

למעלה