תחרות הפורום – שבוע 16

Yo-man

New member
תחרות הפורום – שבוע 16

אתמול היה יום היסטרי בעבודה ומיד אחריו הלכתי ל"ההוביט 2" באולם ה-VIP, אז לא הספקתי לסיים את הכתיבה לשבוע זה. ובמקום הקדמות על משחקים שהיו, וגדי כבר סיכם באריכות ויפה, הינה לכם ביקורת קצרה על ההוביט:

את הסרט הראשון ראיתי באולם ה-IMAX בראשון לציון, וסבלתי מהווליום הגבוה. מי שמכיר אותי יודע שאני לא בעייתי עם רעש, אבל משהו בהקרנה שם היה מוגזם. אז היה לי ברור שלאולם הזה אני לא חזור. הסרט הראשון טיפה אכזב אותי. הוא היה איטי, לא לקח את עצמו ברצינות בפתיחה, ולקח את עצמו יותר מידי ברצינות בהמשך. היו הרבה קטעים "מתים" והאקשן היה מלהיב אבל לא מוצדק ולעיתים ילדותי. יחד עם זאת, הוא היה נאמן למקור יותר משהרוב זוכרים.
לסרט השני הגעתי עם פחות ציפיות, ואולם ה-VIP האינטימי (54 מקומות) ביס פלאנט ראשון לציון, והתוצאה היתה הרבה יותר מוצלחת.
ראשית – הפתיחה שלו לא כזו ארוכה. לוקח לו זמן להיכנס לאזורי האקשן, אבל עד אז הוא מלא בתוכן מענין (בניגוד לסרט הראשון בו נצפו גמדים ששרים בזמן פינוי שולחן אוכל בהומור, ומיד אח"כ ביגון מול האח). הדמות של בילבו משוחקת נהדר. כל הסאבטקסטים שלה מועברים בצורה מושלמת. גנדלף הולך ומזדקן מולנו אבל עדין נראה דומה מספיק לעצמו, או לכפילים שלו כשהוא צריך לדלג לאנשהו.

הסרט נאמן לספר אבל גם מרחיב אירועים שהוצגו די בקיצור בספר. אלה נעשו במחשבה ובלי לנטוש את רוחו של הספר. עוד התווסף לסרט תת-סיפור משולש-רומנטי , כדי שלא נצטרך שוב לראות הוביטים מסתכלים אחד על השני במבטים של "הייתי עושה אותך פה במערה ועכשיו". אוונג'לין לילי היא האלפית בסיפור (קייט מ"אבודים", שתהיה בריאה) וגם באלפית שווה לריב עליה.
שיא הסרט, כמו שרואים בטריילר, הוא המפגש בין בילבו לסמואג, הדרקון. קולו של בנדיקט קאמברבאטץ' (איזה שם. אפילו ב-NFL אין כאלה) מתאים מאוד לדרקון, אבל יש בעיה קטנה בסצינה שלו. אולי כי הוא כבר עשרות שנים לבד קבור בהר, היה לו משעמם. הוא פאקינג לא סותם את הפה! דרקון חופר, מי היה מאמין. הייתי מצפה לדיאלוג סמי-שנון של 2 דקות בינו לבין בילבו לפני שהם נפרדים בנסיבות כלשהן, אבל לא. הם לא מפסיקים לקשקש. בעיקר סמואג.
בסופו של דבר הקשקשת הזו הצליחה לגרום לסרט להרגיש ארוך, אבל עד לחלק הזה, הסרט חולף בלי שמרגישים את אורכו - שעתיים ו-40 דקות.

עוד ראוי לציין הופעת אורח קטנה של סיבן פריי. העוזר שלו, אלפריד, משוחק ע"י ריאן גייג', שמזכיר נורא את איתי תורג'מן. בראד, המשוחק ע"י לוק אוונס, שנותן הופעה שהיא חיקוי מושלם לאנטוניו בנדרס. ולמי שעלול לפספס – עוד בפתיח, המצלמה מראה את אזור המסבאות של העיירה ברי, ויוצא גבר מאחת מהן, נוגס במשהו ומתקדם – זה הקמיאו של הבמאי, פיטר ג'קסון.

כחובב גדול של הסדרה שהתאכזב מהסרט הראשון – אני חושב שהסרט השני מחזיר את האמון בג'קסון ובטולקין לימי "שר הטבעות". ואין לי ספק שהסרט השלישי יהיה טוב יותר, ולא רק שיסגור את הסדרה, אלא יוסיף ויחבר אותה לשר הטבעות בצורה שטולקין עצמו מעולם לא הספיק.

ועכשיו - פוטבול

שידורי השבוע
זהו. אין יותר משחקים ביום חמישי!
ראשון בפוקס
20:00 – סיינטס בקרולינה
23:15 – אריזונה בסיאטל
מידל איסט טלוויז'ן
20:00 – מיאמי בבאפלו
23:15 – ג'איינטס בדטרויט
סאנדיי נייט – דובים בפילדלפיה
מאנדיי נייט – פאלקונס בסן פרנסיסקו

תוצאות הסקר מהשבוע שעבר:
שאלתי אתכם לגבי מידת המעורבות שלכם במוצרים שהם פוטבול אבל שאינו מה-NFL.
10 אנשים מתוך 24 משתתפים הצהירו שרק פוטבול של ה-NFL מעניין אותם (אני משער שהמספרים גדולים יותר בכלל האוכלוסיה). עוד 12 חילקו את התשובות שלהם בנדיבות:
6 אוהבים קולג', ועוד 4 עוקבים רק אחרי משחקים ספציפיים (משחקי בול או קבוצה ספציפית)
7 הביעו עניין בליגה הישראלית, חלק שופטים, חלק שחקנים או שחקנים לשעבר וחלק אוהדים.
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מהסקר הזה הוא שאף אחד לא רואה פוטבול קנדי, ליגת אולמות או פלאג. מעבר לזה אלה שלקחו חלק לא מייצגים לדעתי נתח שממנו אפשר להסיק משהו משמעותי. אבל תודה למי שבכל זאת ענה לסקר.

ולתחרות שלנו השבוע:
1. סיינטס בקרולינה: המשחק האמיתי קורה השבוע. שתי הקבוצות במאזן 10-4. המנצחת במשחק הזה מבטיחה את מקומה בפלייאוף. במקרה של הסייטס זה מבטיח גם שבוע חופש. קרולינה יצטרכו להתאפק עוד שבוע (אם ינצחו) לדעת אם הם עולים כמובילים בביתם או מהוויילד קארד. במשחק שהתקיים באולם בניו אורלינס היו אלה הסיינטס שניצחו, אבל אחרי שהפסידו השבוע לסנט לואיס, הדלת נשארה פתוחה לשבוע הזה. לקרולינה יש הפסד אחד ב-10 המשחקים האחרונים, ההוא לניו אורלינס. לפני זה הם הפסידו לבאפלו, אריזונה וסיאטל. בדרך הם כבר ניצחו את ניו אינגלנד ואת סן פרנסיסקו. אחרי השבוע הזה הסיינטס פוגשים את טמפה, קרולינה את אטלנטה. סביר להניח שמי שינצח השבוע יחזור על המשימה גם בשבוע הבא, כך שהמשחק השבוע הוא המכריע. כאן צריך לתת הכל. האם משחק הריצה של ניו אורלינס (מקום 28) ישתווה למשחק המסירות של קרולינה (מקום 26) והאם ההגנות החזקות (מקום 2 ו-5) יגררו משחק עם ניקוד נמוך?

2. פטריוטס בבולטימור: לניו אינגלנד יש מזל אחד במשחק הזה – נקודת התורפה שלהם השנה היא הגנת הריצה (מקום 31). בולטימור שכחו איך לרוץ למרות שריי רייס עדין שם ועדיין בריא (מקום 29 בליגה). ההתקפה של הפאטס טובה בהרבה מזו של בולטימור – על הניר – אבל ההגנות הפוכות ברמתן לטובת בולטימור. ובלי גרונקובסקי וכמה מגנים, איך הפטריוטס יתמודדו עם האלופים המתעוררים שניצחו ב-4 המשחקים האחרונים שלהם, גם אם רק בשניות הסיום בתסריטים מופרכים (משהו שמזכיר את ניו אילנגלנד של 2004)? יתרון ביתיות? גשם? למי זה יעזור ביום ראשון?

3. סטילרס בגרין ביי: אם יש קבוצה שלא מתרגשת מקור של מינוס 10 או מינוס 15, אלה הפיטסבורג סטילרס. והם חמים. התחילו את העונה על הפנים, אבל ניצחו 4 מ-6 המשחקים האחרונים והיו במרחק טביעת רגל אחת מלהפוך את המספר הזה ל-5-1 מול מיאמי. בגרין ביי מחכים למשיח שיחזור ובינתיים עושים עבודה סבירה לחלוטין עם החמור שלו. לגרין ביי הגנה ממש לא טובה השנה, אבל ההתקפה מפצה על השטויות של ההגנה. האם זה יקרה מול פיטסבורג שמסרבת להעלם? גרין ביי צריכים 2 נצחונות והם בפלייאוף. כזה פשוט. פיטסבורג צריכים לנצח ולקוות שבולטימור יפסידו לניו אינגלנד ולסינסי. אפשר לדמיין את זה קורה.

4. ברס בפילדלפיה: בצורה מפתיעה 2 הקבוצות יכולות להרשות לעצמן הפסד, בתנאי שינצחו בשבוע הבא, וכך יזכו בראשות הבית שלהן. לשתיהן, מן הסתם, עדיף ניצחון השבוע ועם טיפה עזרה המשחק של השבוע הבא יהיה רק לפרוטוקול (מה שלא סביר במקרה של דאלאס שנפגשת השבוע עם הדדסקינס). פילי הפסידו בצורה מבישה לקבוצת המחליפים של מיניסוטה במשחק שאפילו לשון מקקוי נתן רק 38 יארד – שבוע אחרי שקיפץ בשלג ל-212. אבל אם תנאי מזג אויר שמקשים על תיקולים היה הדבר שהוא נזקק לו, השבוע בשיקגו צפוי להיות קר וגשום. בין ההגנה של שיקגו, במקום ה-27 וההגנה של פילדלפיה, במקום ה-30, צפוי להיות משחק עם הרבה ביג פלייז, ועם ג'יי קאטלר שחוזר לפתוח. האם זה פועל לטובת הדובים או לרעתם? ומה עם הביתיות? והרוחות? וכל זה על הבמה המרכזית בראשון בלילה.

5. בונוס: דאלאס בוושינגטון. שתי קבוצות שנהנו מהשפלה פומבית בשבוע שעבר נפגשות. וושינגטון, כנראה, כבר ויתרו על האפשרות לנצח משחקים (ע"ע המרה ל-2 נקודות), ודאלאס מתעקשים לשמור על מאזן נצחונות שלילי בחודש דצמבר. ההישג היחיד שאני יכול לחשוב עליו בהתייחס למשחק הזה הוא איבודי כדור. לגריפין יש כבר 12 מסירות לאויבים ולקאזינז יש כבר 4. לטוני יש 9. לרדסקינס רשומים 4 פאמבלים שהלכו לאיבוד ולדאלאס 2. תכלס – לא יותר מידי. ועדין, לכבוד המשחק הזה שהולך להיות במגרש פתוח במזג אוויר גשום, אני שם רף של 4.5 איבודי כדור. האם יהיו במשחק יותר או פחות?

השבוע בלי סקר. נשוב לסקור בשבוע הבא.
שיהיה סופ"ש מוצלח ויאללה, להתאמץ לקראת הישורת האחרונה של העונה והתחרות.

y63s

New member
שלי

קרולינה 3
ניו אינגלנד 6
גרין ביי 4 (אני בטח אשנה את זה אם א-רוד לא ישחק בסוף)
פילי 5
בונוס - אנדר

y63s

New member
שינוי

ארון רודג'רס בחוץ, פלין בפנים וגרין ביי עפים מההימור שלי.
פיטסבורג 4

erantal2000

New member
ובכן

1. אין שיקול דעת. פנתרים. 6.
2. זורם עם תחזית עונתית. בולטימור. 5.
3. לא יודע. זורם עם פיטסבורג. 4.
4. זורם עם תחזית עונתית. ברס. 3.
5. אני בכל שאלות הבונוס שלך תמיד הולך על אנדר. זה בדרך כלל עובד.

ranatz

New member
אחרי 0-4 עלוב אני רק יכול להשתפר

מאיפה באו פתאום הקרוליינה האלה? מי בכלל ספר אותם בתחילת העונה? ומה שעצוב זה שהם יקרעו את הסיינטס ויסיימו כראש בית. פנתרים 6
משחק פלייאוף לכל דבר ועניין. יש לי הרגשה רעה מאד מהמשחק הזה והרגשה רעה בכלל מהעובדה שהפאקינג רייבנס ישתחלו לפלייאוף ולך תדע איפה זה יגמר. אני מנסה להפעיל כאן ניחוס ולכן מהמר על הקבוצה השנואה עלי באן אף אל. בולטיפאקינגמור 3
העונה של הסטילרס גמורה. למזלם של הפקרס היריבות שלהם בבית הם שתי קבוצות מטומטמות ולוזריות באופיין. הפקרס עושים פלייאוף ולכן ברור שהם מנצחים 5
שתי קבוצות מוזרות וקשות לפענוח אבל בלשון ודשון איי טראסט. פילי 4

ברור שיותר, הרבה יותר עם אוסף הגלמים על המגרש

regevs1

New member
הניחושים שלי

סיינטס - 5
בולטימור - 6
גרין ביי - 4
פילדלפיה - 3
בונוס - פחות

moss84

New member
שלי

קרולינה - 6
בולטימור - 5
גרין ביי - 3
פילי - 4
פחות

mp3athlon

New member
שלי

קרולינה - 5
ניו אינגלנד - 4
גרין ביי - 3
ברס - 6
בונוס - יותר

ESPN

New member
שלי

קרולינה - 6
פטס - 3
גרין ביי - 4
שיקגו - 5
פחות

REDSKINS

New member
שבוע 16

ניו אורלינס - 4
ניו אינגלנד - 5
גרין ביי - 3
פילדלפיה - 6

פחות

b i g t o m

New member
הניחוש השבועי!!! והפעם מישראל!

אז אני בארץ לכבוד תגלית ולכן הניחושבועי מגיע אליכם באיחור!

אז ככה:
סיינטס. 4.
פטריוטס. 5.
סטילרס. 6.
איגלס. 3.
יותר.

שיהיה אחלה שבוע!

chapultepec

New member
ניחושים

ניו אורלינס 6
בולטימור 5
גרין ביי 4 - מקווה שיהיה משחק אחרון מכריע בינם לברס.. זה יהיה כיף לראות.
פילדלפיה 3
לשים לטוני רומו רף לאיבודי כדור?? בסוף דצמבר?? כשהמשחק קובע רק לקבוצה שלו?? ברור שמעל
.

pavelger

New member
הימורים

קרוליינה 5
פטריוטס 4
סטילרס 6
ברס (זה לא מדויק מה שאמרת, שיקגו לא בהכרח יכולה להרשות לעצמה הפסד, כי יש גם את הליונס) 3
פחות

clevelandrocks

New member
שלי

1. סיינטס על 3 נק'
2. בולטימור על 4 נק'
3. סטילרס על 5 נק'
4. פילי על 6 נק'
5. יותר

BOSTON 86

New member
שלי -שבוע 16

1. סיינטס בקרולינה: הסיינטס לא בפוקוס. קרוליינה, 5 נקודות.

2. פטריוטס בבולטימור: לא מאמין שאני מהמר על זה אבל... בולטימור, 3 נקודות.

3. סטילרס בגרין ביי: רודג'רס לא משחק. סטילרס, 4 נקודות.

4. ברס בפילדלפיה: לא מחזיק מקאטלר. פילדלפיה, 6 נקודות.

5. בונוס - מתחת.

eran113

New member
שבוע 16

יורם היית צריך לרשום בכותרת ספוילר ההוביט...

1. קרולינה 4 - היכולת של בריס וחברתו בחוץ אינה דומה כלל ליכולת שלהם בבית
2. פטריוטס 3 - חתיכת משחק זה הולך להיות. בולטימור בתקופה מעולה וכבר כמעט נוגעים בסינסי (מי היה מאמין?). אני חושב שהפטריוטס אחרי הפסד יבואו לסיים את הסיפור של הפלייאוף מבחנתם ויבטיחו את מקומם למרות שזה לא הולך להיות פשוט בכלל.
3. גרין ביי 5 - לסטילרס עדיין יש סיכוי תאורתי להגיע לפלייאוף אבל אני לא חושב שהוא מעשי. גרין ביי נאבקים יפה מאוד בשבועים האחרונים למרות הפציעות ואני מקווה בשבילם שהם לא יבעטו בדלי השבוע
4. שיקגו 6 - אני מעדיף שפילי יעלו ע"ח דאלאס (אפשר שאף אחת מהן לא תעלה??
) אבל אני רואה פה משחק בעייתי מאוד מבחנתם.
סקר - פחות

amirbc

New member
הניחושים שלי

סיינטס- 4
פטריוטס- 5
סטילרס- 3
איגלס- 6
יותר- 2

למעלה