אני צריכה סדר במכשפות

יסמין@

New member
השאלה אם

יוצרי האגדות, והמוסרים שהעבירו אותן מפה לאוזן במהלך המווווון שנים, תוך הוספת תוספות שונות, קראו אף הם את ההקדמה

Jason2

New member
הם לא היו צרכים לקרוא את ההקדמה

בשבילם אנטישמיות היה דבר מובן ונכון.

אני חושב שהשנים 1939 עד 1945 לימדו את האנשים (ובמיוחד את הגרמנים) שיעור ברגישות.

יסמין@

New member
יש הרבה פרשנויות

ופרשנות היא בדיוק פרשנות: זה לא אומר שפרשנות X היא דווקא זו הנכונה, ובוודאי שאי אפשר לדבר באופן גורף על כללללל האגדות שהתפתחו במהלך הרבה מאוד (מאות?) שנים, ועברו מדור לדור, ממספר למספר, ובדרך הוסיפו עוד ועוד ועוד מוטיבים ותוספות.

ואני מסופקת אם הם למדו שיעור ברגישות דווקא... במהלך כל השנים הללו מאז ועד היום יש נאו... ואנטישמיות שמתבטאת בהמון דרכים.

אבל אם הפרשנות הזו נראית לך, אז אחלה

אם כבר, אז כבר

חשבתי שנמנה את כולן.
הסרט החדש של אנג'לינה ג'ולי, איך קוראים למכשפה הזו? היא המכשפה של היפייפיה הנרדמת, נכון?
גם לה יש שם אחר כל פעם?

Shiri from the block

Active member
לא שידוע גם ל Evil Queen משלגייה אין שם.
כמו שהלדין כתבה.. פעם בדר"כ לא נתנו שמות לרעות כדי שלא נוכל להזדהות איתם.

Jason2

New member
לפי דעתי באגדות האחים גרים

לא נתנו שמות לרעים ויש לזה סיבה, האגדות לא רצו זהות לאיום אלא ליצור איום כללי. הרי כל הסיפורים האלה נבעו משנאת זרים (האם החורגת היא רעה כי היא באה מבחוץ ומכתימה את המשפחה) וכשאין שם האיום יכול לבוא מכל בן אדם או מכל קבוצה. נדמה לי שראמפסטליסקין הוא השם היחיד לדמות רעה, אבל באגדה הזאת לשם שלו יש חשיבות.

באגדות המזרח אירפאיות היתה מכשפה אחת שאני זוכר וקראו לה "באבא יאגה".

עשיתי קצת מחקר

אני חושבת שאת מתכוונת לאגדות המוכרות בגרסאות של דיסני, והן כמובן לא האגדות המקוריות, אלא גרסא נחמדה שיש בה אלמנטים של הסיפורים המקוריים. לדוגמא, היפה והחיה, שזו אגדה צרפתית. בסרט בל היא בתו היחידה של מוריס, בעוד בסיפור האמיתי יש לה 2 אחיות. בסרט הפיה מטילה כישוף על הורד, ובאגדה היפה מבקשת מאבא שלה שיוצא למסע שיביא לה במתנה ורד....
או בתולת הים הקטנה, שבסוף הסיפור הופכת לקצף שעל הגלים......
הרבה מהשמות גם מבוססים על דמויות אופי (שוב הדוגמא של בל), כיאה לאגדות וסיפורים, בהם הדגש לא היה על הדמויות, אלא על המעשים של הדמות, המסר והמוסר השכל, בניגוד לתעשיית הניסכות של דיסני, שמתבססת על יופי ותכונות אופי מסויימות שאוהבים להדגיש (למרות שהנסיכות המגניבות באמת כמו ברייב, נסיך צפרדע, או מולאן (שהיא הנסיכה היחידה שמבוססת על דמות אמיתית) נדחקות לשוליים ודמויות כגון אריאל ושלגייה נמצאות בקדמת הבמה).

מצאתי לך את הלינק הבא, שיש בו את שמות כל הרעים בסרטים ש דיסני / פקיסאר :
http://disney.wikia.com/wiki/List_of_Disney_Villains

מצאתי גם את הלינק הבא, יש בו רשימה של המון אגדות, אנחנו בטח מכירות 2% מהן, אם לא פחות. זה מסודר לפי ABC, אז פשוט תחפשי את שם האגדה, ותמצאי את האגדות שאת רוצה לקרוא עליהן, יש הרבה הסברים מעניינים.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fairy_tales

למעלה