אני לא שמתי לב למשפט הזה בברית החדשה..
אני התץעמקתי במסריו של ישו - ופחות בציטוטיו - ניסיתי להבין מה הניסה להעביר דרך משלים על אלוהים ועל עלי התאנה - מדוע כ"כ הרבה פרקים עוסקים ב"קיבוץ אנשים ללימוד" - אך לא כתוב איזה לימוד זה - כתוב על ישו ועל דגים ולחם שהאכיל את תלמידיו - וקישרתי את הלחם הזה לידע שהוא העביר - בברית החדשה כתוב כמעט וכלום על מה שישו לימד - ויותר מה אכלו תלמידיו והיכן לימד - הבנתי , בסופו של דבר - שגם אם דיבר על אלוהים שהוא "האור" - ושבו אין חשיכה בכלל - זה נראה לי כברור מאליו שאדם שרוצה ליצור טוב - לא רוצה להתנגש ברוע - אלאל אם כן הוא שקרן ושייך לחושך ו"מלווה" מהאור את הידע שלו - ומשתמש בשקריו כדי לפגוע באנשי האור - בזה הייתה לי בעייה - בבגידה בישו - ביהודה "המכבי" - אשר מכר אותו לשטן בעבור כשלושים מטבעות זהב.. וגם תלמידיו - כאשר נפלו הדתיים האורטודוכסיים על ישו - ורצו לצלוב אותו - אמר לתלמידיו " עוד תראו כי ברגע שזה יקרה - תתכחשו כולכם אליי - ותגידו להם שאתם לא מכירים אותי כלל - פחדנים.".
וכך קרה - יהודה מכר אותו וגרם לצליבתו (צליבה שהאשימו בה את הרומאים והיהודים כשבעצםאלה היו אנשי הדת הממסדית - גם בימי ישו - אשר האנשים אותם ריפא - שיקרו לו ו"הלכו לספר לכולם את מעשיו" - כולכם נחרדו לנוכח האמת - ישו היה מרפא!
אף אחד מהם לא יכל לעשות זאת - כולם סגדו לאלילים ועבדו אלילים בבתי הכנסת (מה שגם קצת עובד כיום) - דת היא תמיד רוע לצערנו.. היא קיצונית לכל מצב - לכל עם.
בסופו של דבר - ישו ידע לרפא חולים - אך ביקש מהם שישאירו את התוצאה לעצמם - כדי שיוכל ללמד את תלמידיו גם לרפא ולעזור לאנושות - את זה הדתיים האמיתיים והמתנגדים בתורה לא יכלו לקבל על עצמם - את הידע הטהור של ריפוי והברה חינוכית - והצלה.
הם שאלו אותו - האם אתה בן האלוהים? האם אתה המשיח?< הכיצד תעזור לנו ישו - מלך היהודים"
וכל זה -כשהם שנים הככריזו על עצמם כמלכים - על כל דת שקיימת - הם ועבודת האלילים שלהם , שנאת החינם והקנאה בישו ותלמידיו - שרק רצו ללמד ריפוי ואהבה - והרסו הכל - לכולם.
על כך נפלו מקדשים, נהרסו מבנים, נפלו ממשלות (וטוב שכך) - ונהרסה גם יבשת אטלנטיס. הכל נהרס בגלל שנאת חינם והרס טהור ורוע וקנאה - ומה לא? הצד הרע תמיד משקר לך - מנסה להפילך - וכשאתה חושף אותו - הוא מיתמם לגביי כל אלו - לכן אנו רואים את ישו כמורה - לתלמיד - ואם אלוהים הוא מורה - הוא מביא ויוצר אור - וישו אמר כי הוא בנו - לא כדי להיצלב - כדי שמישהו יקשיב לו. רק ככה הוא הצליח לחבור עם אנשים - הוא אמר להם משפט מפוצץ - כדי שמשהו יחלחל פנימה והם ילמדו אותו הלאה - בין השאר ישו ידע לגרש שדים - לרפא חולים - וגם ידע להתייחס לזולת כשווה ערך - בשמנים חשוכים שאי אפשר היה אפילו לשוחח עם אישה - כגון מריה - אותה אהב - מכיוון שהביע חרטה על מעשיה - ולא בגלל שהוא אהב זונות.
אני מקווה שזה עונה קצת על השאלות..
לגביי החלק השני שכתבת : אדם מקלה את ההצלה שלו - לא דרך אור - אלאל דרך אדם שמראה /מלמד/חובר איתו - והואט מהצד המואר - כגון מערכת יחסים של חברות ואהב. רק דרך אדם אחר אתה יכול להינצל מהפשעות החושך - לא לבד.
אני קורא לאור אנשי האור - אלוהים תפקידו היה ליצור אותם וגם את כדור הארץ - פתח פרק בראשית ותראה - תפקידו היה להקים את העולם ולעשות סדר - מה שאתה תעשה בעולמו - זה כבר הדרך והכיוון שלך בחיים..
זה הכל..