שרשור מתכונים ליום האהבה

MisterCupcake

New member
שרשור מתכונים ליום האהבה


יש לכם מתכון לקאפקייקס או כל מאפה אחר, שאתם מכינים לקראת הוולנטיינז שחל ביום שבת הקרוב?
שתפו אותנו בשרשור הזה


ושיהיה לכולנו בתיאבון!
 

MisterCupcake

New member
קאפקייקס קטיפה אדומה (Red Velvet)

אתם בטוח מכירים את הקאפקייקס האדומים האלה, שמעליהם יש זיגוג מושלם של קצפת לבנה וטעימה? אולי אתם מכירים אותם בשמם הלועזי – Red Velvet Cupcakes
אז כזה, רק עם זיגוג של גבינת שמנת מוקצפת :)
הקאפקייקס האלה מיוחדים בזכות הצבע הבולט שלהם – האדום היפה הזה, שמתקבל מקאפקייקס קקאו, בשילוב עם מספר טיפות של צבע מאכל אדום שמוסיפים לחלב כשמערבבים
סופר סופר פשוט, סופר סופר טעים!
שנתחיל?

קאפקייקס קטיפה אדומה (~16 קאפקייקס)

לקאפקייקס:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
שתי ביצים
כפית תמצית וניל
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
2 כפיות קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
175 מ"ל חלב + כפית חומץ
צבע מאכל אדום

לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
100 גרם שמנת רכה (בטמפ' החדר)
20 גרם חמאה רכה
כף חלב
כפית תמצית וניל

וקדימה למטבח!
מחממים תנור ל180 מעלות
מתחילים מהקאפקייקס:
מערבבים את החלב יחד עם החומץ, משאירים לכמה דקות ובינתיים מכינים את הקאפקייקס. כתחליף אפשר להשתמש ברוויון, שזה בעצם אותו דבר, רק מוכן
בקערה מערבבים את היבשים – קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי (כמו מרקם משחת שיניים).
מוסיפים את הביצה הראשונה, ממשיכים לערבב להטמעה, ואז מוסיפים את הביצה השניה, תמצית הוניל ומערבבים שוב לאיחוד.
תוך כדי ערבוב איטי מוסיפים חצי מכמות היבשים, חצי מהחלב, חצי מכמות היבשים הנותרים וחצי החלב שנשאר. מערבבים היטב לאחר הוספת כל מרכיב.
לבסוף – מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום ומקפלים בעדינות עם לקקן. הרעיון בקיפול הוא לא לעבד יותר מדי את הגלוטן שבקמח, אבל עדיין לערבב את כל צבע המאכל בתוך הבלילה כך שתהיה אדומה ויפה
מחלקים לתבנית שקעים עד ל3/4 גובה, ואופים למשך 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת. מצלמים לאינסטגרם. מחכים ללייקים.
בינתיים מכינים את הקרם גבינה:
מכניסים למיקסר עם וו הקצפה את אבקת הסוכר, החמאה, גבינת השמנת והוניל ומתחילים לערבב (לאט! אחרת יש ענן של אבקת אפיה בפנים שלכם) עד שכל המרכיבים מתחברים להם.
לא שוכחים לעצור מדי פעם ולגרד את דפנות הקערה כדי לוודא שכל המרכיבים התחברו.
ממשיכים לערבב עד למרקם חלק, כמו של משחת שיניים (או קרם, או מה שתקראו לזה).
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה עגולה ושטוחה, ומזלפים עיגולים חמודים מעל הקאפקייקס. כן. עיגולים. חמודים.
מגישים קר :)

**
את המתכון ניתן למצוא גם באתר של מיסטר קאפקייק בקישור הזה:
http://www.mistercupcake.net/red_velvet_cupcakes/
**

יום אהבה שמח!


 
היי מיסטר


כדאי לתקן במתכון שזו ״ גבינת שמנת ״ ולא שמנת חמוצה או מתוקה .
אולי אני אכין אותם , הזדמנות , אבל לא בגלל החג הקיטשי הזה שלא מדבר אליי
 
היי מיסטר , הכנתי את הקאפקייק

לצערי לא היה לי צבע אדום איכותי אלא מהסופר וזה לא ממש נתן צבע אדום
אבל יצא טעים מאוד .
פעם ראשונה שאני מכינה את הקרם הזה , מתוק מידי לטעמי , להבא נראה לי ששמנת מתוקה תהיה עדיפה .
אמרו שטעים וזה הכי חשוב


 

MisterCupcake

New member
איזה יופי!


איך יצא הצבע האדום מבפנים..?
&nbsp
אגב - לגבי התחתיות לקאפקייקס - קנית אותם בארץ? כי הזמנתי כאלה בדיוק מאיביי
 
לא יצא


שמתי שלושת רבעי בקבוק ועדיין לא היה נראה אדום ממש , לא הוספתי עוד כי זה נראה לי יותר מידי , גם ככה זה לא הכי בריא .
כן , הזמנתי אותם מעלי אקספרס , יש מבחר ע נ ק !!!! והכל כל כך יפה , הייתי קונה את הכל אם היה לי מקום

אני מחכה לעוד כמה משלוחים של תבניות לקאפקייקס ...
שבוע טוב
 
כתבתי שזה הפשוט מהסופר

לא היה מתוכנן שאני אכין אותם אז לא הלכתי לחנות עם צבעי מאכל איכותיים
 

Meirav Flum

New member
המתכון המקורי ומה גורם לצבע האדום

במתכון המקורי משתמשים בכוס רוויון ולא חלב. מה שגרם לצבע האדום זו התגובה בין הקקאו, הרוויון והחומץ אולם הקקאו בימינו עובר תהליך זיקוק שמונע את התגובה הזו ולכן מומלץ להשתמש ברבע כפית של צבע מאכל ג'ל אכותי. את החומץ מערבבים עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת ממש בסוף כדי לשמור את התסיסה לסוף כך שהעוגות תתפחנה כראוי. לזיגוג אני משתמשת בחבילה גבינת שמנת פילדלפיה, חבילה חמאה רכה ויחידה של שמנת מתוקה להקצפה. ההקצפה של שלושתם יחד יוצרת ציפוי רך אך יציב.
 

פ הילה

New member
סברינות של קרין גורן

12 נאפו בתבנית סיליקון לסברינה ו6 נאפו במנגטים מאלומיניום
קושטו עם דובדבן מסוכר



 

פ הילה

New member
תודה.
מתכון לסברינה של קרין גורן

חומרים
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)
200 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/2 כפית מלח
לסירופ:
1 ליטר מים
3 כוסות סוכר (600 גרם) אני השתמשתי בפחות סוכר כוס ורבע
1/2 כוס רום אמיתי (לא תמצית) (120 מ"ל)
להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר (35 גרם)
אני הוספתי גם שקית פודיניג וניל וכוס חלב
תותים טריים, חצויים הקישוט שלי היה דובדבנים מסוגרים
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים:
משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס"מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.
מבשלים בסירופ ומצננים מעט:
בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים רום. שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.
מקשטים ומגישים:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים.

 

MisterCupcake

New member
מתכון חדש - עוגיות חמאה וריבה בצורת לב


חג וולנטיינז שמח!
גם אם אתם חוגגים את החג עם בן/בת זוג, גם אם אתם חוגגים את החג לבד, וגם אם אתם בכלל לא חוגגים את החג הזה, ובא לכם להכין עוגיות חמאה ויש לכם שעה פנויה – מצאתם את המתכון הנכון :)
מדובר בעוגיות חמאה בצורת לב, שדבוקות אחת לשניה בסנדוויץ' בעזרת ריבת תותים וכמו כל עוגיות טעימות – נגמרות בביס אחד
שנתחיל? :)

עוגיות חמאה וריבה בצורת לב (30 עוגיות)
אז מה צריך?
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 120 גרם אבקת סוכר (חבילה + 2 כפות)
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
  • ביצה אחת
  • שני חותכני עוגיות בצורת לב בשני גדלים שונים. אם אין – תמיד אפשר עם סכין (הסבר בהמשך)
  • אבקת סוכר (בערך 100 גרם)
  • ריבה / נוטלה / ממרח שוקולד / כל דבר שרוצים לשים בין העוגיות :)

וקדימה למטבח!
בקערה גדולה מערבבים בידיים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה, בערך דקה עד שתתקבל אבקה שמרגישה כמו חול.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה כדי לתת לחמאה להתקרר שוב.
בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות.
לאחר מכן, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי אחיד של בערך חצי ס"מ
טיפ – תקמחו גם את משטח העבודה שלכם וגם את הבצק, זה יעזור לבצק לא להקרע כשאתם מרדדים אותו.
ועוד טיפ – לי יש משטח עבודה קטן בבית אז יותר נוח לי לחלק את הבצק ל-3 חלקים ולעבוד עם כל אחד בנפרד. יותר נוח..
קורצים לב בעזרת החותכן בצורת לב הגדול יותר. אם אין – לוקחים סכין ו"מציירים" לב על הבצק. אם אתם רוצים שכל צורה תהיה אחידה פרפקט – הדפיסו ציור של לב ותחתכו את הבצק מסביבו באמצעות הסכין.
לאחר שקרצנו לבבות מכל הבצק – מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
קורצים לב קטן במרכז כל לב שני – כלומר אחד כן, אחד לא. תזכרו שהלב השלם אמור להיות התחתית של העוגיה, והלב עם החור במרכז אמור להיות החלק העליון של העוגיה, ומהמרכז אמורה להראות הריבה :)
אופים למשך 8-9 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להשחים בקצוות
מצננים לחלוטין.
מפזרים אבקת סוכר מעל הלבבות עם החורים (יהיה לכם ממש נוח אם תרכזו את כל הלבבות האלה במגש אחד, ועליו תפזרו אבקת סוכר)
לוקחים לב "שלם", ובעזרת כפית מורחים עליו מעט ריבה. מעליו מניחים לב עם חור במרכז, ולוחצים (ממש חלש אחרת ישבר!) כדי לחבר בין העוגיות
טורפים, בתיאבון!! :)
מיסטר קאפקייק.

לעוד תמונות של שלבי ההכנה, אתם מוזמנים להכנס למתכון באתר של מיסטר קאפקייק:
http://www.mistercupcake.net/heart_butter_cookies/

 
למעלה