ערב טוב לכולם

argamon

Member
ערב טוב לכולם

בואו נצא קצת לטיול :
התמונה בצרפת. מזכיר מקום אצלנו בצפון. שכחתי את שמו.

argamon

Member
יוליקה, קלעת בול

השם הזה, ראש הניקרה ברח לי מהראש.
תודה.

עמיקם10

New member
בראש הנקרה יש לי חברים.

בנח"ל צורפנו לגרעין שהשלים את הקיבוץ.עד היום ישנן משפחות שאז היו כמובן רווקים. הייתי חבר בקיבוץ שלנו ולא חשבתי בכלל להצטרף.מה שכן בת אחת מהגרעין אבל זה מסיפור אחר שהתפרם אז ב'מחנה נח"ל' ולעת הזאת בגירסא שונה באתר סיפורי קיבוצים.
וחבר אחד מהגרעין מראש הניקרה גידל מטע של במבוק ממש ליד הכביש [כביש 4 נבדק] וחוץ מזה המקום בין היפים בארץ.

יוליקה

Member
מנהל
השנה היא 1977...

קנינו מכונית סימקה 1000...ונסענו מדימונה לראש הניקרה...
אני בחודשי ההריון הראשונים שלי...

עמיקם10

New member
היתה לי סימקה..1307..גדולה וטובה..מכרתי אותה

בסוף וקניתי אופל אסקונה עם מנוע 1300 בגלל שהאוצר הטיל מס גבוה על מכוניות 1600 סמ"ק. ופעם החברה נסעו לנחל ברק- בטיול ג'יפים..נכנסו נסעו על הסלעים קיללו וכשהם מגיעים לקניון הלבן..שמומלץ..מי יוצא..? סימקה 1000. היתה אחת מהפופולוריות בארץ.

עמיקם10

New member
באתר הזה ב'דבר'

יש סיפור שלי משנת 1959 'נפש בהמתו'..שפורסם שוב באתר סיפורי הקיבוצים. אתר העיתונות מרתק..בכלל האינטרנט מחליף ספריות את ספריות הוידאו כי יש כאן סרטים וזוהי מהפכת תרבות..
נ.ב.
אבל האיימיש שלנו לומדים תורה..כאילו התורה היא הכל..ובדיוק בגלל זה המוסלמנים[כמו שאומרים ההודים] בנו על הר הבית את המסגדים.. שהעם היהודי יתבאס..

עמיקם10

New member
כן.

אלמנתו של אסף פילר הגיעה אלינו לקיבוץ ואני הייתי בשדה..ולא פגשתי אותה.חשבה שהיכרתי אותו.שמו מופיע ברשימת יחידה 101..שממנה פגשתי את יהודה בן עוזיאל-טרזן.
במחנה שלי בדורה..שאריק היה מפקד הבסיס. [כמעט כתבתי עוד סיפור ]

המכונית הראשונה שלנו היתה פח-נוע,

דה שבו.

היינו חייבים לקנות רכב כדי לקבל הוצ' רכב...

אח"כ היתה לנו דה שבו אחרת, אחרי מלחמת יום כיפורים נסענו בה לאילת עם שלושה ילדים ובגגון - עגלה לתינוקת, כסא גבוה ולול לתינוקת...
מילא הנסיעה לאילת - החזרה בעליות....

וכשהיו לנו כבר ארבע צאצאים היו לנו שתיים. לטיולים משפחתיים נסענו בשתי מכוניות .

pazi66

New member
גם שלנו - דשבו ,היתי מדליק אותה

בבוקר עם מנואלה, זה הרכב הצמוד שצה"ל נתן לי, זה היה נדמה לי ב-1965.....
לא היתה נדלקת בירידה, ולהחליך מהלכים היתה איזה יגית שהיתה מכניס ומוציא, אני זוכר שיום אחד עשיתי איתה סיור בכל השטחים החדשים לאחר המלחמה קרוב ל-600 ק"מ באותו יום

עמיקם10

New member
הוצ' רכב זה תחילת 'הלא יודע מה' בשכר..

מה שייך המכונית הפרטית לשכר.? זו הטבת שכר במקום שכר שמגיע לעובד. עד היום יש שרידים של הסכמי עבודה. ומאידך אף אחד לא שם לב שלוקחים מהפנסיה 2 אחוז דמי
ניהול שמסתכמים בשליש מסכום הפנסיה. הבלגן חוגג וזה מקור השכר הגבוה שמנהלים גם-כושלים מקבלים במשך שנים. העובדים השכירים הם למעשה תחליף לעבדים בשכר נמוך.ועובדי הקבלן עוד יותר. קפיטליזם לשמו.

למעלה