ספיישל עד עצם - מחיר הקסם

יסמין@

New member
מהניסיון (מש"ש?)

שלי עם לוסט, אני כבר לא כל כך מאמינה לדבריו. אחת מהתיאוריות של המעריצים מההתחלה התבררה כנכונה, ובמהלך כל השנים של שידור התוכנית שני המפיקים חזרו וטענו שוב ושוב שזה לא נכון.
אף אחת מהתיאוריות על ניל לא נכונה? אוקיי, נראה אם הוא לא יהיה פיטר פן או אחד מהילדים האבודים בארץ נוור לנד. לא מכירה תיאוריות אחרות

Macphista

New member
קראת את התגובות?

כי אחד המגיבים שם כתב בדיוק את זה.
ויש גם מלא תגובות על כמה העונה הזו מאכזבת.
אני לא ממש מבינה את האכזבה הגדולה. כן היו כמה פרקים משעממים או שסתם מרחו את הזמן, אבל גם היו כאלה בעונה הראשונה.
אני לא מצליחה לשים את האצבע מה כל כך מאכזב אנשים בעונה הזו.

יסמין@

New member
עוד לא יצא לי לקרוא את הראיון ואת התגובות

טוב שהזכרת לי. ואני ממש לא מאוכזבת מהעונה הנוכחית. אני רק לא כל כך מאמינה לדברי התסריטאים לאור הניסיון עם LOST

יסמין@

New member
טוב, קראתי את הראיון (מש"ש)

וצפיתי בספוילר אלרט וקצת קראתי מסביב, אבל כבר לא היה לי כוח לקרוא את התגובות. אז אוקיי, מתברר שהיוצרים מתעקשים שלתמרה אין אישיות אחרת ושלניל יש עבר רק ביער המכושף. אז מה הקשר שלו להוק? נחיה ונראה תרתי משמע

ayalam44

New member
חוץ מזה (מש"ש)

הוא חייב להיות קשור לנבר לנד כי איך שהוא כל השנים האלה הוא לא התבגר כלכך הרבה.. אז אולי לא פיטר פן אבל משהו שקשור..

Shiri from the block

Active member
נכון חח מש"ש קיצר הם סתם רוצים לסובב אותנו או לגרום לנו לחשוב שאנחנו טועים ואז ניהיה מופתעים ממשהו שכבר ידענו חח

יסמין@

New member
בדיוק (מש"ש)

הרי כשהוא היה קטן במוסד, הוא הלך עם ילדים אחרים. כל הילדים האלה הם קלאסי הילדים האבודים מנברלנד. אז הוא יכול להיות אחד מהם, אם לא פיטר עצמו. ואגב, הוא כן התבגר. הרי הוא היה ילד קטן כשהגיע לעולם הזה ועכשיו הוא גבר בוגר.

יסמין@

New member
והרי הוא אמר (מש"ש)

לאמה (אם אני לא טועה הוא אמר את זה לאמה) שהוא היה קודם בעולם אחר או משהו כזה
והוא יודע להשיט את ספינת הפיראטים של הוק.

ayalam44

New member
נכון(מש"ש)

הוא התבגר אבל לפי הגיל שבו הוא עבר מהיער המכושף הוא כבר היה אמור להיות יותר זקן היום.. לכן הוא היה חייב להיות תקופה מסויימת בנברלנד

Macphista

New member
?

אנחנו יודעים שלניל יש עבר בעוד עולם אחד לפחות מלבד היער המכושף. לא ראיתי איפה הם אמרו אחרת.

בכל מקרה- עוד מששים- נפגשתי באיזה תמונה לא ברורה של אמה הולכת מכות עם מישהו/י ויש טענה שיהיה קאטפייט בין תמרה לאמה.

Y. Welis

New member
כתבתי לא מעט מה הפריע לי - בעיקר שינוי האופי

של כמה מהדמויות הראשיות, שהביא לדחיקתן לשוליים לתפקידים שבלוניים (שילגי וצ'ארמינג), ועם אחרות הכנס כ"כ הרבה מניעים ומעשים מנוגדים (גידי הדגים את זה בשירשורים קודמים), שלא ניתן להוציא מזה דמות אמיתית, והאופן שהן מגולמות רק חוזר ל'בייסיק' - כאילו העבר לא היה.

מעבר לכך בעונה 1 היה 'ארק' - כיוון ברור שאליו הסיפור הולך ומתפתח. בשניה לא היה כיוון כזה וניסו כמה בזה אחר זה, כאשר לאף אחד אחד אין מומנטום או עניין אמיתי (והתוצאות ברייטינג, עד כמה שזה משפיע; לא ערובה כמובן לאיכות, כי הרבה טובות נפלו שם).

זה מיסמוס כי הסיפור הטוב באמת כבר סופר. מה שנשאר זה שאריות, בהיעדר יצירתיות שתתגבר על הרושם של עונה 1. לא חשתי שהיתה כאן מחשבה מראש, כמו אצל יוצרים כמו סטרצ'ינסקי (באבילון 5) שכתב 5 עונות מראש, והכין עומק ורקע ויעדים. גם אין כאן סיטואציה כמו ב'אבודים', שבה משנים את חוקי המשחק בכל עונה, רק עם אותם המרכיבים (שיטת JJ, שהותחלה ב'אליאס'). הקהל כאן הרבה יותר צעיר וזה דיסני.

כך שהמגבלות על היצירתיות בעונה הזו רבות. יש נסיונות החייאה נמרצים, אבל המצב של הפציינט נותר קריטי וממשיך להתדרדר.

Y. Welis

New member
מאחר ואנחנו קרובים לסוף העונה, אז אני מוכן

לחכות. רק בשבילכם...

אבל אם תהיה עונה 3 - כדאי לה להיות טובה, אחרת אוסח למשהו אחר. יש יותר מדי סדרות שצריך לראות. אין מקום לבינוניות.

Im All That

New member
אני מאמין שהם לומדים מטעויות...

ואין מה לעשות, יש את הסינדרום עונה שנייה, כמעט רוב הסדרות עוברות את זה, וזה מאוד נדיר לראות סדרה שהעונה השנייה שלה היא הכי טובה.
אותי קצת מצער שהם לא פיתחו יותר את העלילה עם קורה, ותמיד התפזרו לעוד כיוונים לפני שהם סיימו דברים אחרים.
מה גם שהם תמיד מוסיפים עוד דמויות, ריבוי דמויות פוגע בדמויות הראשיות שכמעט ולא ראינו פיתוח מהן חוץ מרג'ינה, שבאמת הייתה היחידה שקיבלה איזשהו עומק העונה, כל השאר דיי נשארו שיטחיות.
אני גם חושב שהם דיי מיהרו עם עלילות, אני אישית חושב שהם לא היו צריכים לשבור את הקללה בסוף העונה הראשונה, אם כי בסוף העונה הנוכחית. וגם אם החליטו לשבור את הקללה, אז הם לא היו צריכים להביא את הקסם כל כך מהר(שזה דיי היה בשביל קליפהאנגר זול לעונה הראשונה שלא ממש היה נחוץ).
והיו פרקים שלא היה מפריע אם היו מוותרים עליהם.

Y. Welis

New member
בסדרות אמריקאיות לרוב עונה 2 טובה יותר

נדיר שבראשונה מגיעים לאיזון הנכון ('באפי'; SG). לרוב זה נעשה בשניה ובשלישית, ואח"כ יש היחלשות. אבל זה תלוי כמובן ברמת הכותבים ובתחלופה.

היו הרבה פרקים לא נחוצים בעונה הזו (כמו רוב ה'ארק' על מולאן והשניה. חסר כל משמעות בסיפור הכולל). יש לקוות ש-3 האחרונים הקרובים יסגרו טוב.

Shiri from the block

Active member
גם אני לא מאמינה לו כמו שאמרת, גם באבודים מעריצים ניחשו הכל והמפיקים טענו שזה אף אחת מהתיאוריות ובסוף הכל היה נכון.
מאמינה שזה יהיה תקף גם לתיאוריות על מי ניל.

Macphista

New member
אדם הורוביץ גם אמר

שההפסקות המרובות בעונה פגעו בה ובצופים.
זה מוזר, כאילו, אין לו שליטה על זה?
הרי הצילומים של הסדרה רק הסתיימו לפני שבוע וחצי, מן הסתם יהיו פגרות. אי אפשר לסדר בצורה טובה יותר את לוז העבודה? או להתחיל לצלם מוקדם יותר? כדי שלא תהיה כזו פגיעה?
פשוט נראה לי ממש מוזר שהוא מפנה אצבע מאשימה להפסקות.

Shiri from the block

Active member
זה נראה לי בשליטה של הרשת... שוב, לא זוכרת מי אמר את זה פה, אבל נאמר שכל הסדרות צריכות לסיים בחודש מאי..
זה לא רק היה היה שיוצא למלא פגרות.. כל פעם שהיה פגרה בהיה היה, כן גם לשבועיים-שלוש, אז גם סדרות אחרות היו בפגרות... כמו למשל יומני הערפד, וזה בכלל רשת אחרת....

Macphista

New member
כן זה מה שבזמנו כתבתי

כי יש מדידות רייטינג בחודש מאי ועל פיהן מחליטים סופית איזה סדרה ממשיכה ואיזה מבוטלת.
בכל מקרה, ההפסקות מעיקות.

למעלה