עונה 2 פרק 2

הלדין

New member
פרק טוב אבל חפוז

אני מופתע שלקח למלך ג'ורג' כל כך הרבה זמן לשלוח אנשים לקחת את אמו של ג'יימס. כל עניין העקרות היה צריך לקחת כמה פרקים כדי לתת לעניין להיראות רציני (ברור לי שאם זה היה נמשך זמן רב יותר, הדבר היה סודק את אהבת האמת בינה לבין הנסיך המקסים שלה.) כל הסצנה של רג'ינה מפנה את המשרד שלה, לדעתי, חפוזה. גם אם תושבי סטוריברוק אינם רוצים בה כראש עיר, הם אמורים לערוך בחירות ולמנות ראש עיר חדש. רג'ינה גם צריכה ליידע את אלה שמעליה בהיררכיה השלטונית לגבי השינויים בסטוריברוק (ואולי לגלות לאיזו מפלגה היא שייכת. אני מסוגל לדמיין אותה כרפובליקנית.)

בכנות, נראה לי שהנרי רק היה צריך לבקש מרג'ינה להראות לו את הכספת שלה. היא הייתה עורכת לו סיור ואז הוא היה סוחב את המפתחות שלה כשהוא יודע יותר איפה לחפש... אבל, מצד שני, ייתכן שזה מסובך מדי לילד קטן. מעניין שאין לה בעיה לתת לדייויד להיכנס לכספת שלה ומכאן שכנראה אין שם משהו שחשוב לה להסתיר. באשר לאמו, אמה מעולם לא הייתה כזו פזיזה - היא ממש בזבזה קליע כדי לעשות רושם.

האוגר היה מכוער כמו שהוא צריך להיות.

לאנסלוט שלהם הוא דמות אנמית מאד. אפשר לשחק את דמות "הקשוח מבחוץ - הרך מבפנים" בצורה יותר אנרגטית. לגבי מולאן ואורורה, אני מקבל את ההרגשה שאורורה דמות עם יותר רבדים ממולאן. אם היא מסוגלת להסתיר תכנית פשוטה כמו להרוג את שלגיה, היא יכולה להסתיר דברים יותר חשובים. מאידך, אני חושב שאפשר היה להחליף בקלות את מולאן במישהו מעולמנו שיהווה דמות מראה לאמה בפרק הזה מבחינת הדרך להתמודד עם היער המכושף (רק שאני לא חושב שיש דמות מתאימה מהפולקלור של אגדות דיסני.) כמו שאורורה היא דמות מראה לשלגיה (סיפור הרקע שלהן כמעט זהה מלבד הסוף.)

Macphista

New member
למה אתה חושב שיש מישהו מעליה?

ז"א מעל רג'ינה? היא ראש עיר במינוי עצמי בעיר שהיא המציאה עם תושבים שהיא בנתה להם את האישיות ובמשך 28 שנים אף זר לא נכנס לעיר הזו.
אני חושבת שחיבור למציאות ברמה של שיוך פוליטי של רג'ינה או כל דבר שכזה הוא רחוק ממה שהכותבים בנו או חשבו לבנות עבור הדמויות בסדרה.

הלדין

New member
משום שחלק מהכח של רג'ינה בא מהמערכת.

בעונה הראשונה אני תמיד הבנתי שרג'ינה מפעילה את מעמדה כראש העיר של סטוריברוק כדי לברר את הפרטים השונים שהיא שולפת. סידני טוב אבל לא עד כדי כך טוב בשליפת מידע. וכמובן, קת'רין נרשמה ללימודים בבוסטון ורכשה שם דירה - כך שסטוריברוק קיימת במאגרי הנתונים של מקומות שונים בבוסטון. וכמובן, רג'ינה עצמה רשומה כאמו המאמצת של הנרי -
נכון שמר גולד טיפל בפרוצדורה הזו אבל זה לא כל כך פשוט. רג'ינה גם יכולה לארגן את העברתם של הנזל וגרטל לבית יתומים מחוץ לסטוריברוק (למרות שכאן ייתכן שהיא מרמה את אמה.)
אף אחד לא מבקר בסטוריברוק משום שהיא חור באמצע שום מקום אבל לא מדובר בחור שחור. הרבה עיירות בארה"ב נמצאות במצב דומה לסטוריברוק אבל זה לא אומר שהן לא מוכרות על ידי ממשלת ארה"ב. מלבד זאת, לו סטוריברוק לא הייתה מופיעה במאגרי המידע, הנרי כבר היה מפנה את תשומת לבה של אמה לפרט המוזר הזה...

ברור שהיא רפובליקנית

אני לא יודעת אם לראש העיר יש בוס מעליה, אבל ברור שיש קשרים עם השלטון המקומי והפדרלי. אני חושבת שזה פאק מאוד גדול בעלילה, כל הקשר עם העולם החיצוני, מקווה שתהיה היתחסות לזה. קצת מזכיר לי את אבודים בקטע הזה, כל כך הרבה דיברו שם על דארמה, עד שבעונות האחרונות חיברו את הקצוות.

אני מאוד אהבתי את העלילה בארץ האגדות בפרק הזה, גם בהווה וגם בעבר. אני לא משתגעת על אורורה ועל מולאן, למרות שהאבחנה שלך מדוייקת ואורורה, מרגיזה וילדותית ככל שהיא, מעניינת. גם האבחנה שלך בקשר לדמויות מראה מעניינת, מודה שלא חשבתי על זה מעולם. אהבתי מאוד את הסיפור רקע של צ'ארמינג ושלגייה, למרות שאני לא מרוצה שהביאו אבירים מהמאה ה-10 שמבוססים על דמות כלשהי שככל הנראה הייתה אדם אמיתי לארץ האגדות. מצד שני, גם מולאן מבוססת על אישה אמיתית שהייתה חיה בסין במאה ה-6.....

והנרי פשוט דמות מטופשת! וסבא של הנרי מתנהג בצורה מטופשת ולא אחראית איתו. אני מאוד לא אוהבת את השינוי שחל ברג'ינה, וכל ההתחנחנות שלה כלפי הנרי. אימא צריכה להיות יותר החלטית עם הבן שלה

מה ההבדל בין רפובליקנים לדמוקרטים?

זה רק בגישה הכלכלית או שהם חלוקים בעוד כמה נושאים?

אני תצמיד רואה בסדרות [כמו רוק 30] שיש אזכורים לזה "היא בטח רפובליקנית" אבל מה שראיתי שם זה:

רפובליקנים- העשירים האינטלקטואלים בעלי הכוח במדינה
דמוקרטים- מעמד הביניים~

אבל כמובן שאין על מה להסתמך פה אז כדאי לשאול מישהי משם...

Shiri from the block

Active member
חחחחחחחחח 30 רוק XD הם באמת חופרים שם על רפובליקנים ודמוקרטים חח זה משעשע וגם אותי כבר סיקרן מה ההבדל ביניהם!

אז לאור הבחירות האחרונות שהיו בארה"ב שממש התעמקתי שם מה הדעות של כל אחד מהם (כלכלית ופוליטי) ובקצרה ההשוואה הולכת ככה:
דמוקרטי = שמאלני
רפובליקני = ימני

במה זה מתבטא?
אם נקח לדוגמא את 30 רוק, ג'ק הוא גבר עשיר והוא רפובליקני, הוא הרבה פעמים מזכיר את זה שהוא רפובליקני כי כל הכסף מגיע אליו, יעני סטייל ביבי טוב לעשירים בעוד ששלי דואגת לעניים נגיד... אז ג'ק רוצה להישאר עשיר ולכן הוא רצה את רומני [רפובליקני] בשילטון בעוד שאובמה הוא דמוקרטי שרוצה לדאוג לכולם ולקחת הרבה מס מהעשירים וכאלה..

גם בנושאי דת... רפובליקנים הם השמרניים כמו שהימנים לרוב מזוהים עם דתיים (למרות שאני אישית ימנית קיצונית ואני בכלל לא מאמינה באלוהים
)
אבל למשל הם לא מאמינים בהפלות, נגד הומואיים, וכל דבר שהולך נגד התנ"ך..
בעוד שדומקרטים בעד שיוון זכויות, חתונה אזרחית, בעד הומואיים, למשל אובמה ביטל את החוק של הצבא שאסור לצאת מהארון ואם יוצאים מהארון מעיפים אותך מהצבא.. אז אובמה ביטל את זה וגם אישר נישואים בני אותו מין בהרבה מדינות בארה"ב..

מקווה שהייתי מספיק ברורה

Shiri from the block

Active member
הא ועוד משהו דיברתי על כלכלה ועל דת ושכחתי על ביטחון!

אז ההמשך הוא אותו הדבר-
רומני שהוא רפובליקני היה טוב למדינת ישראל, וגם ידוע שביבי קיווה שהוא יבחר, כי רומני הוא כפי שנגדיר אותו פה- ימני, אפילו סוג של ימני קיצוני כי קראתי כמה דעות שלו והוא אמר שמדינת ישראל שייכת רק ליהודים בלבד ושהערבים לא צריכים להיות פה..

בעוד שאובמה... טוב זה מדבר בשם עצמו, מבטא הרבה נגד ישראל (לדעתי), לא ממש עוזר או תורם לנו מול העולם... ומתעקש שנחזיר שטחים ונדבר על שלום... משהו שמזוהה עם שמאלנים כמובן.

וגם עניין הנשק

הרפובליקנים מזוהים מאוד עם כל השדולות לקניה ואחזקת נשק.
ביל קלינטון (דמוקרטי) ביטל את האפשרות של רכישת נשק דרך האינטרנט.
בוש (רפובליקני) הגיע אחריו וביטל את החוק הזה ואיפשר רכישת נשק.

Shiri from the block

Active member
וואי תכלס יש בזה משו הרי מאיפה כל האוכל מגיע?? כל האספקה? זה לא שהם יוצרים את כל המזונות אוכל בעצמם, זה חייב להגיע מבחוץ..

יוווו זה משהו שחייבים לשאול את התסריטאים! זה ממש מעניין אותי עכשיו חח

דווקא לפני כמה זמן

רג'ינה רצתה לשכנע את הנרי ללמוד קסמים
["שכל החברים שלך יבואו"
-"הם לא באים כי הם מפחדים"
שב בשקט ותלמד קסמים יו ליטל ביצ'!]

והיא יצרה לו עוגה קטנה

Shiri from the block

Active member
חחחחחח בסדר אבל זה רק אחרי שהביאו את הקסם לסטוריברוק היא יכלה לעשות את זה!
לפני זה היא לא יכלה... ואז מאיפה זה הגיע?

הלדין

New member
לאנסלוט איננו אדם אמיתי.

ייתכן והמלך ארתור היה אמיתי אבל לאנסלוט לא. סיפור האהבה שלו עם גוינביר הוא תוספת של הטרובדורים הבריטוניים לאגדות המלך
ארתור. סביר להניח שכמה מהרומנטיות יטענו שהרי זה טבעי שהוא יתיידד עם שלגיה - הרי גם הוא בגד באשתו איליין, ויותר מזה, אם
בנו.

לגבי שייכותה של רג'ינה, רק הנחתי שהיא חברת אחת המפלגות הגדולות. זה פשוט נותן לה יותר כח והשפעה מחוץ לגבולות הכרך יש מספר מפלגות קטנות יותר (וחסרות משמעות בפוליטיקה האמריקנית בסקאלה הארצית.) והיא יכולה לרוץ מטעם רשימה עצמאית כמו חבר הקונגרס ג'ו ליברמן. גם אם היא עצמאית, קיים הליך מסודר להדחת ראש עיר והיא צריכה ליידע את בוסטון לגבי המצב שם.

Im All That

New member
אממ..

לפי הבנתי זה מיין, בוסטון לא נמצאת במיין.
ואני חושב שכל העניין אל לידע שהיא מודחת וכו, אנחנו פשוט לא יודעים שהיא לא עשתה את זה. זאת מכיוון שזה לא רלוונטי לסיפור, אי אפשר להראות לנו כל דקה ממה שהולך שם. כמו שאנחנלו לא רואים אותם עושים דברים אחרים שכן נמצאים בשגרת היום כמו לקום בבוקר לשתות קפה ועיתון לצחצח שיניים.
שירותים, מקלחת וכו'...
זה פשוט לא מעניין.
אז גם כאן, לא היינו רוצים לראות את רג'ינה מתקשרת, מודיעה שהיא פורשת, ממלאת טפסים וכל ההליך הבירוקרטי שזה מצריך ממנה.
בשביל הסיפור אנחנו יודעים שהיא פורשת וזה אמור להספיק, זה לא באמת מתאים עכשיו להסביר אם היא רפובליקנית או דמוקרטית ומתחת מי היא נמצאת וכו וכו, כי היינו מקבלים את זה במקום להראות לנו עוד סצינה של קרב או עוד סצינה של כישוף. וכו וכו...

למעלה