ובצד השני של היער המכושף
[או מה עשתה שלגיה בזמן שעמי ותמי סיכנו את נפשם בבית הממתקים.]
הנקודה הטובה בפרק הוא סיפור האהבה. החלק הפחות אמין הוא האינטראקציה של אמה עם הזר - אני מניח שהטמטום שלה הוא חלק מתמת "אנשים מאוהבים לא שמים לב לפרטים קטנים"
כמו העובדה שסופרים כבר מזמן לא משתמשים במכונות כתיבה. אני חושב שרג'ינה הייתה צריכה להשתמש בשיטת המשוב השלילי שלה - אולי אמה הייתה משקיעה יותר מאמץ באותה סצנה.
הזר בהחלט נראה יותר חכם מאמה שזה כבר לא משהו טוב. אפשר לחיות עם גיבורה תמימה אבל לא עם גיבורה סתומה.
למה כל כך חשוב למלך שג'יימס יאהב את אביגייל? הוא יכל לקחת את שלגיה כמאהבת. גם כך הוא צריך להסתיר את העובדה שהוא פשוט עם. וכאן אני מגיע לנקודה: משיטוט בפורום של הסדרה בחו"ל התרשמתי שדייויד נולאן הוא חלאה חסרת עמוד שדרה. גם בעולם האגדות מדובר בשקרן. האיש נותן לאישה שהוא אוהב את השם המזויף שלו (יש לי יותר מתחושה שנגלה ששמו האמיתי הוא ג'ק ולענק מסוים יש חשבון פתוח איתו. ההתמודדות שלו עם הדרקון היא לא התמודדות של פעם ראשונה. הוא כבר התמודד עם מפלצות בעבר). ייסורי המצפון שלו בפרק הם מסיבה טובה בסך הכל - הוא זוכר שהוא מאוהב בקת'רין ולכן הוא מתקשה להתמסר למרגרט (והיה מעדיף להגשים את הפנטסיה האולטמטיבית של כל גבר: לשכב עם שתיהן בהסכמתן.) לעומת זאת, בעולם האגדות, אין לו שום רגשות לאביגייל.
לגבי הגמדים, זה אני או שהם לא נראים כמו גמדים? הם נראו לי יחסית גבוהים בפרק. במעשייה, אחד מהגמדים, למעשה, גבוה יותר משלגיה וכך מידות המיטה שלו מתאימות לה (אותו גמד היה ג'נטלמן וישן עם הגמדים האחרים.). כמובן שלצורך זה הם באמת היו צריכים מישהי יותר נמוכה מג'ניפר גודווין. ומצד שני, שלגייה הרבה יותר צעירה במעשיה המקורית. המיטה שהם מראים בסוף, כנראה, נבנה. היא נראית כמו מיטה זוגית.