אירוח בנושא אופניים חשמליים

החלת החוק עכל אופניים רגילים

דין שווה לאופניים המונעים בכח מכני ( אופניים רגילים) לאונעים עם מנוע עזר ( אופניים חשמליים)

רשיון לרוכבים

עם כל החוקים הנוקשים וכל התקנות, למה לא חשבו להנפיק לרוכבי האופניים החשמליים רשיון נהיגה לרוכבים? אם זה כלי רכב לכל דבר, אז לדעתי צריך להיות רשיון. צריך להעביר את הרוכבים הכשרה קצרה- כפי שעוברים רוכבי אופנועים/קטנועים וכדומה...
וכך שוטר יוכל בקלות לדרוש רשיון עם פרטי הרוכב...

רישוי לרכיבת אופניים חשמליים

מאחר והגיל המינימאלי לרכיבה הועלה ל-16 שנה , נראה כי הצעד הבא יהיה רישוי רכיבה לאופניים חשמליים.
ואולם, יש לזכור כי מדובר בכלי זול וזמין. אם יחוייבו הרוכבים בשיעורי רכיבה , מבחני נהיגה ( וכמובן תשלום למדריכים ואגרות ממשלתיות), הענף עלול לגווע.

מפגעים על שבילי אופניים

הולכי רגל, פחי זבל, ענפים גזומים, אופנועים חונים אלו רק חלק קטן מאוד (מאוד!!) מהמפגעים שצצים להם על שבילי אופניים ומכריחים את הרוכבים לצאת לכיוון הכביש בשביל לבצע עקיפה ובעצם לסכן את החיים שלהם.
האם יש דרך חוקית לטפל בבעיה כזאת? (לדוגמה, לצלם אופנוע חונה ולתבוע את הבעלים? או לצלם פחי זבל ולתבוע את העירייה?).

מפגעים על שבילי האופניים

רשות מקומית אחראית על תקינות ושלמות שבילי האופניים המצויים ברשותה. אם תוכיח כי מדובר ברשלנות מצד העירייה , תזכה במשפט.

avidan19

New member
האם קיימת תוכנית להרחבת שבילי הרוכבים?

מישהו דואג לזה?

הרחבת שבילי האופניים

משרד התחבורה פרסם לפני כשנה על תכנית להקמת רשת "אוטוסטרדות" לאופניים בגוש דן.
מעבר לפרסום, לא ראיתי שעשו משהו בעניין.

easyJet

New member
נסיעה בכביש רגיל לצד שביל אופניים

שלום.
במקום שאני נוסע עשו נתיב אופניים לאורך כל הרחוב סביבות קילומטר וחצי. אני עדיין נוסע על הכביש מכיוון שהמסלול עם המון מכשולים כולל פחי זבל, ילדים, רכבים שחונים כולל רכבי עירייה מדי פעם, העליה מהמדרכה לכביש בצמתים כלל לא נגישה, האם שוט רשאי לתת לי קנס כי אני נוסע על כביש רגיל לצד שביל אופניים ?
תודה

מסלול אופניים מלא מכשולים

שוטר סביר לא ירשום לך דו"ח על כך ובאם ירשום, תהייה לך הגנה טובה במשפט אם תוכיח שלא ניתן היה לרכוב בשביל

didicarmi

New member
ביטוח לרוכב

היי,
הייתי רוצה לדעת מה חובתו של הרוכב מבחינת ביטוח? צריך לעשות ביטוח לרכיבה? צד ג'? משהו?

ביטוח לרוכב אופניים

אין חובה לרכוש ביטוח ואני גם לא בטוח שימצא מבטח שמוכן לבטח שימוש באופניים החשמליים.
אבל אם מצאתם מבטח שכזה, כדאי להתעניין מהם הכיסויים בביטוח הזה.

idan idanidan

New member
בדיקות לפני רכיבה

שלום, מהן הבדיקות שאתה ממליץ לעשות לאופניים בכל יום לפני רכיבה? האם זה קבוע בחוק?

הוראות חוקי התעבורה לענין בדיקות אופניים לפני רכיבה

החוק לא נתן רשימת בדיקות שיש לבצע לפני רכיבה אלא קבע כי לא ירכב אדם על אופניים אלא אם הם במצב תקין וראויים לשימוש.

מיגונים לרוכב אופניים

רצוי שהקסדה תהייה מלאה ותיקנית. ניתן להוסיף מגיני ברכיים, מגיני מרפקים , משקפיים מגינים ועוד אי אילו אביזרים המוצאים אותם השכם והערב בחנויות המתאימות

המלצה מניסיוני העשיר

אני רוכבת כבר שלושים שנה בערך. מתוכן בשנתיים האחרונות על אופניים חשמליים. אי אפשר להיות זהיר מדי. קסדה תקינה שלא עברה תאונות היא חובה! חוץ מזה אני רוכבת עם כפפות רכיבה ועם מגני ברכיים. מקווה שבקרוב יגיעו משקפי הרכיבה החדשים שהזמנתי מחו"ל ואז תהיה לי גם הגנה לעיניים.
&nbsp
ברכיים ועיניים אי אפשר להחליף. עדיף חוסר נוחות קל בכל רכיבה, מאשר נכות לכל החיים בגלל תאונה אחת.
זה נכון במיוחד באופניים חשמליים, בהם מהירות הרכיבה לאורך זמן גבוהה מהמהירות של אופניים רגילים.
.

Commander Bauer

New member
תביעת נזיקין על אופניים לאחר תאונת דרכים עם רכב

עו"ד גלעד שלום,

התשובה שלך בנושא תביעות בשאלות הראשונות לא מספיק ברורה..

היה לי תאונה שבה נסעתי נגד כיוון התנועה, ומימין שלי (צומת T) בא רכב לפנות שמאלה לכיווני, ולקח פנייה חדה מדיי לא הבחין בי והפיל.

אתה יכול לראות את מצב האופניים בתמונה, הן עלו במקור 6500 ש"ח.
יש לי את המסמך מהמשטרה עם פרטי הנהג, ואני פועל במישור תביעות גוף כבר, השאלה מה עושים במישור הנזיקין פה?
הרי אין פה שמאי אופניים שייתן חוות דעת שעל בסיסה נתבע את הביטוח.. איך אני מוכיח שהוא טוטל לוס, ונעלם לאחר שהתפניתי באמבולנס? או את עלות התיקונים אם אין דוח שמאי?

תודה רבה!

big image
IMG-20160607-WA00211 מתוך 2
imageimage

תביעת נזיקין בעקבות תאונה עם האופנייים

אם אין לך את פרטי הרכב , בעליו ומי שהחזיק ברכב ביום התאונה, תתקשה להמשיך.
את גובה הנזק לא צריך תמיד לאמוד באמצעות שמאי. מאחר ומדובר בכלי המצוי אצל רבים מסוחרי הכלים הללו הרי מישהו מהם ישמח לחוות דעתו על עלות התיקונים .

למעלה