עם מי הייתם מתחלפים ליום אחד

Ofra le

New member
עם מי הייתם מתחלפים ליום אחד

אילו ניתנה לכם ההזדמנות להתחלף עם מישהו ליום אחד
ולחיות את חייו במקום את חייכם, עם מי הייתם מתחלפים

זה יכול להיות כל אחד/אחת:
דמות היסטורית/פוליטיקאי/שחקן טלויזיה/זמרת/ משורר או אפילו השכנה ממול ...
תוכלו לבחור מישהו מהעבר הרחוק או מישהו מההווה כרצונכם.

ספרו במי אתם בוחרים, ומהן הסיבות שהביאו אתכם לרצות לחיות את חייו ולו יום אחד

Ofra le

New member
טוב. אני מבינה שאתם מרוצים

מהחיים שלכם כמו שהם

גם זה משהו ...

עופרל'ה, צהריים טובים מותק.

אני מתלבטת. זה מאתגר. מנסה לבחור עדיין.
מבטיחה להשיב בהמשך.

טוב, אז ההתלבטות היתה בין אחמד טיבי

שאין זה סוד גדול שאני מחבבת אותו. את אשיותו. את ההומור הנפלא, ההומור העצמי
ואת היכולת שלו להתמודד בגדלות נפש לא פעם אל מול השנאה והביקורת
כלפיו בשל דיעותיו הפולטיות. (שאיני שותפה לכולן)
ובין אשה חרדית תהא אשר תהא בכל מקום בארץ.

בחרתי באשה חרדית, היות שאורחות חייה, אמונתה כל כך זרה לי,
ורחוקה כמרחק מזרח ממערב מאורחות חיי ומהעדר האמונה שלי.
מיותר לציין שלא פעם אני בזה לחיים מהסוג הזה, ויודעת להודות שזה נובע
לא מעט מבורות אמיתית, ומיומרה.
הייתי רוצה להכנס לנעליה ולו ליום אחד. לחוות את עולמה ללא שיפוט מוקדם
ללא הסטגמטיות הבלתי נמנעת כמעט.
לגלות עניין אמיתי בהעדפותיה. לנסות להבין את אהבת האל ואת עצם ההכרה בו.
ולבדוק באמת האם אני מפספסת דבר מה. ללמוד דבר מה חדש.
- מקווה שהשבתי לעניין -

אורחים בדרך. (אני מארחת, לעזאזל. מעניין באיזה נקודה ארצה לקפוץ מהחלון)
נתראה בערב/לילה.

תשובה מעולה

אכן לחיות יום אחד בעולמה של אישה חרדית (לא חוזרת בתשובה) אישה שמינקות גדלה על איסורים וחרמות, על מצוות תעשה ואל תעשה, ועל אמונה אחת שאין בילתה, ועל מורה ורב שאין אחר מלבדו... זה אכן מרתק.

קפצילי

New member
אם היתה לי ההזדמנות לראות את עצמי

דרך העיניים שלו, סביר להניח שהמון דברים לא היו מוצאים חן בעיניי וכן, הייתי רוצה לשנות.
האם הייתי מצליחה... זאת כבר שאלה אחרת....

התשובה שלי קצת זהה לשלך

הייתי רוצה להתחלף ליום אחד עם גבר בגובה 1.80 אשר רואה את העולם בעיניים שלו, את הנשים בעיניים שלו, וזה מזכיר לי משהו שכתבתי לפני כמה שנים:

מונולוג של אחת קטנה

תגיד, אתה יודע איך זה להסתכל על העולם כל הזמן מלמטה?
מה אתה צוחק?
יום אחד לקחתי שרפרף קטן כדי להוריד איזו צלחת מהארון ובעודי על השרפרף שמתי לב שבעצם אני עכשיו בגובה של כולם. לא האמנתי למראה עיני. אתה התקרבת אליי ועינינו נפגשו. אני על השרפרף ואתה הולך כהרגלך, והנה עינינו נפגשות. ואז הבנתי שאתה כל הזמן רואה את העולם כמו שאני רואה אותו עכשיו כשאני עומדת על שרפרף. באלוהים יש לכם עולם אחר. אתם רואים את העולם אחרת ממני. אני רואה את העולם מלמטה. עשרים סנטימטרים פחות מהממוצע. כל החיים אני הולכת עם הסנטר כלפי מעלה. העורף שלי מקוצר. הכתפיים כואבות. הפיזיוטרפיסטית אומרת שיש לי שם אבנים במקום שרירים.
אבנים שהצטברו עם השנים. שנים של דאגות וחרדות. שנים של המתנה לבאות.
שנים שבהן את יודעת ששום דבר לא ישתנה אבל בכל זאת את ממשיכה לקוות.
כן, אולי מפעל הפיס יאיר את פניו למנויים ותיקים. תמיד קורים ניסים.
זה לא מצחיק. למה אתה צוחק? זה באמת לא מצחיק. מעולם לא עליתי קודם לכן על שרפרף המביא אותי בדיוק לגובה שלך. עשרים סנטימטרים. זה בדיוק מה שהיה חסר לי כדי להרגיש כמוך. להיות אתה. לראות את העולם בעיניים שלך. למה אתה מחייך כל הזמן? בטח העולם הרבה יותר יפה מהמקום שבו אתה מסתכל עליו. אני כל הזמן צריכה ללכת זקוף. להרים ראש ולהרים סנטר. להבליט את החזה ולמשוך אחורנית את הגב. להכניס את הבטן ואת הישבן. כן, ללכת עם עקבים של עשרה סנטימטרים ולדאוג כל החיים לא ליפול ולא לעקם את הקרסול. כן, מה אתה חושב לעצמך? כל אלפי הנשיקות שהרמתי אליהן את פניי כדי לקבלן, כל הנשיקות הללו חיבלו לי בצוואר.
שמת לב שאין לי צוואר בכלל?
'יש לך צוואר יפהפה', אתה חוזר ואומר. אז תאר לעצמך, איזה צוואר היה לי אם הייתי בגובה נורמאלי. הייתי בטח ברבורה בגלגול הקודם. ברבורה לבנה ואצילה. או בטח איזו נסיכה לבית אחד מהבוּרגים. נסיכה אירופאית לבנת צוואר. אבל לא. כל החיים שלי הסתכלתי למעלה. לא הייתה לי אפשרות ליישר קו עם העיניים שלך. 'את קוקטית' אתה אומר. 'אני נמוכה' אני אומרת. לא באמת, אין לך מושג מה עובר עליי כשאני עולה על השרפרף שבמטבח. אני אדם אחר. אני אתה. אני מעפעפת בעיניי כלפי מטה ומדמיינת אותי קטנה המגיעה עד לכתפיך ופתאום אני רואה את השביל שבשערות ראשי, את השביל הלבן, את העיניים שלי הנשואות אליך ואת הסנטר המורם, את השפתיים הבשלות והמתרצות לקבל את הנשיקה שלך. וכשאני אתה, פתאום אני רואה כמה אני יפה בקומתי הקטנה. כן, לעזאזל, עכשיו אני מבינה למה אתה מחייך כל הזמן...

Ofra le

New member
אז למה לא לנצל את ההזדמנות

לקחת חופש מעצמך ולהתאוורר מעט

למעלה