"אוכל של בית".

Maldini Girl

New member
"אוכל של בית".


היום במסגרת דיון עם מישהו עלה הנושא "אוכל של בית".
אמרתי לו שלדעתי, למרות שזה מאד לא נכון לגביי, להרבה אנשים (בעיקר ישראלים) אם תגיד "אוכל של בית" הם יחשבו על שניצלים ופירה.

איזה מאכל עבורכם הוא הכי "אוכל של בית" ולמה?
 

נטעליג

New member
מרק פשוט מסוגי ירקות שונים ועדשים או גריסים ולדעתי פשטידות

הן האוכל הישראלי הביתי האולטמטיבי.
 

mykal

New member
ההגדרה ששאלת לגבי

"אוכל של בית" בעיני יש שתי גישות--
1)האוכל הכי "נקי" הכי עשוי מהלב. אוכל שהושקעה בו נשמה של הבית.
2)אוכל של בית---עבור כל אחד הוא הזכרון של הטעם שהוא זוכר מהבית.
כל ילד נשוי שבא לחג או שבת אני משתדלת להכין מה שהוא אוהב.
אחד אוהב את הדגים של הבית--האחר מצפה לעוגת גבינה, וכו'
ומסתבר שגם הנכדים שלי אימצו מאכלים שאוכלים רק אצל סבתא.
אם תרצי אכין רשימה של מאכלים.(זה בפרוש לא שניצל ופירה)
 

Maldini Girl

New member
את מוזמנת להכין רשימה וגם לענות

ענית מהו אוכל ביתי בשביל ילדייך, אבל לא אמרת מהו בשבילך :)
לצורך העניין, האם אוכל של בית מבחינתך הוא האוכל שאת מכינה? געגועים לאוכל של בית אמא/ סבתא?
 

mykal

New member
לגבי תשובה,

1)גם לגבי אלה מאכלים יחודיים שבזכרון,
ובגלל נסיבות חיים לאמכינה אצלי בבית.
כמו למשל--קומפוט (בכונה לא מתרגמתכי זה חלק מהענין) מחבושים.
כמו מרק תפו"א עם גריסים--מכל חורפי שמחמם את הלב.
כמו גזר מרוסק עם מיץתפוזם שרוסק בפומפיה בידי אמא. ועוד...
2)כן בהחלט כל מה שמתבשל כאן במטבח הביתי--לא מתחרה בשום מסעדה.
לא בטעם ולא באיכות ולא בתבלין האהבה.

אני אתן רשימה חלקית לגמרי, קציצות ברוטב עגבניות, קלופס, מרק ירקות עם
קטניות שונות. קיגל--מאטריות--חריף, קיגל מתפו"א. דג קרפיון חריף,ועוד,
ובאפיה--כדי שלא יריבו כל אחד מקבל כלי מלא ברוגלך קטנים קריספיים בקינמון ובקקאו. ועוגת גבינה. ועוד.
 

Maldini Girl

New member
חייבת להגיד שמבחינתי יש תשובה מאד ברורה.

אם שואלים אותי מה זה *בשבילי* אוכל של בית, זה קוסקוס עם מרק עוף וירקות.
זה מה שהכי מחמם אותי, מנחם אותי, זה הדבר שכשאני מחוץ לבית לאורך זמן תמיד הכי עושה לי חשק לאכול.
מבחינתי זה ה"הפך" מלאכול בחוץ.
למשל, כשהייתי שבוע במדריד ובאמת שאכלנו אוכל הורס בכל מקום שנכנסנו אליו ונהנינו בטירוף, איך שחזרתי הביתה, בשישי בערב, דבר ראשון הוצאתי עוף מהמקפיא (ואמא שלי המדהימה דאגה לי לירקות) ולמחרת העמדתי סיר של מרק לקוסקוס.
&nbsp
מבחינתי מרק קוסקוס זה האנטי-תזה לאוכל של מסעדות, לאוכל מתועש. אפילו כשהוא כן כזה, למשל, כשבגן של הילדים בו עבדתי הם היו מקבלים פעם בשבועיים מרק קוסקוס מהקייטרינג, או כשבצבא היו מכינים פעם בשבוע, אפילו אז, שזה היה הגירסה הכי פחות מוצלחת של מרק- קוסקוס, זה עושה לי תחושה ביתית וזה משהו שאני אהיה מוכנה לאכול אותו (לעומת שאר האוכל בצבא והאוכל בגני הילדים שלא הייתי נוגעת בו)
 

mykal

New member
אצל אחותי מרק עוף עם קוסקוס

כמה שתכין יגמר כמעט לפני שיוגש לשולחן,
אני מכינה מרק "עוף" פעם בשנה, בליל הסדר.
ולמה "עוף" כי אני מבשלת לא רק עוף--מתחילה עם בקר,
ןשמה אתו סלרי (שורש)וגזרים. אחרי שעתיים מוסיפה, כנפי הודו שוקי הודו וגרונות הודו, מתבשל שעה, ואז מוסיפה תפו"א קישואים ועוף, מתבשל עוד שעה.
ויוצא מרק "עמוק" טעים מאוד, זו הפעם היחידה בשנה.
 

ybo4

New member
זה תלוי בבית

אצל הילדים שלי זה פיתות עם זעתר ולבנה, כשהריח של הפיתות עדיין מרחף בחלל הבית.
אצלי זה הבולבניק של סבתא ומרק העוף המהביל שלה, שנמזג במצקת ענק לצלחת ומכוסה מיד במטר שקדי מרק.
 


אוכל של בית אצלי.....
ריח של מלפפון שנחתך זה עתה, זה הריח שקיבל את אפי כשנכנסתי הביתה , רעבה אחרי יום לימודים . אבא שלי רואה אותי בקצה השביל ומתחיל להכין את הסלט.
כבר בכניסה הריח החזק של המלפפון נסח בי חמימות נפלאה , עד עצם היום הזה.

אולי זה מוזר אך אני לא אוהבת ריח של אוכל שמרחף באוויר , כולל עוגות וטיגונים.
עם זאת מאד אוהבת להכין ולאכול
 

ady18

Well-known member
אצלי

מרק עוף עם אטריות ללא ספק
הכי בית אצלנו
 

Maldini Girl

New member
מעניין שהרוב פה, עד כה, אמרו מרק בוריאציה כזו או אחרת :)

חוץ ממיאלמה עם המלפפון

&nbsp
כשאני מנסה לנתח את זה, לצורך העניין, מרק קוסקוס זה לא משהו שהיו אוכלים המון אצלינו בבית. כלומר, אין סיבה שזה מה ש"יסמל" לי בית. (לצורך העניין, היו אוכלים הרבה יותר לחם מטוגן, פנקייקים, סלט).
ויכול להיות שהמרק, בגלל שהוא נתפס כמאכל חם ומנחם מתחבר לכל כך הרבה מאיתנו כמאכל ביתי.
האמת, שגם אם יש מאכל שכמעט לעולם לא אזמין במסעדות זה מרק. זה תמיד נשמע לי מפתה, אבל אני תמיד חושבת לעצמי שאת המרקים הכי טובים אני אוכלת בבית שלי.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני שואל את עצמי אם זה קשור למזג האוויר

כלומר, אם השאלה הייתה עולה באמצעי הקיץ בשיא החום עדיין אנשים היו חושבים על מרק כ"אוכל של בית"
 

Maldini Girl

New member
אולי זה נשמע לא אמין

אבל לפחות אצלי התשובה היא לגמרי כן. אין שום דבר שאני יכולה להגדיר "אוכל של בית" יותר מאשר מרק קוסקוס. אגיד לך יותר מזה, אני בעצמי גם בקיץ אחת לשבוע-שבועיים (גג חודש) מכינה מרק קוסקוס, התדירות לא משתנה בין הקיץ לחורף.
&nbsp
אבל באמת שאלה מעניינת.
 
שאלה מעולה!

אצלי זה אוכל שנהגו להכין באופן קבוע בבית :)
&nbsp
אבי ז"ל לא עבד ותמיד הייתה מחכה לי ארוחה חמה כשהייתי חוזרת מבית הספר... אז לרוב זכור לי תפוח אדמה מטוגן עם בצל

מאוד אהבתי את העוף בגריל, פילמני, פירושקי שאמא שלי הייתה מכינה....
&nbsp
וכמובן שהשניצלים שלה היו הכי טובים בעולם!!
 
שניצלים ופירה זה אוכל של אשכנזים

אני בטוח שאם תשאלי בפורום מבשלים את עדות המזרח תיהיה תשובה אחרת ....
וברור שכפי שיאיר אמר, אם השאלה היתה נשאלת בימות הקיץ החמים, מרק לא היה כאופציה.
עבורי "אוכל של בית" זו הגדרה רחבה שתחילתה היא להגדיר איזה בית....
בכל מקרה כיום זה ללא ספק או אורז בסיגנון קזימיר או תרנגולת בפפריקה (paprika csirke)
 

Maldini Girl

New member
שאלתי את השאלה הזאת גם עוד מישהי

האם אוכל של בית הוא אוכל של בית אמא?
או האוכל של הבית שאתה גר בו היום?
&nbsp
מבחינתי למשל, אוכל של בית מתייחס לבית אמא. לאיזו מן תחושה נוסטלגית, משהו שמחכים לו כשחוזרים הביתה.
&nbsp
וכאמור, אני לא חושבת שהשאלה תלויה במזג האוויר. לי יש סברה אחרת. אני חושבת שגם בקיץ הרבה אנשים היו מעלים את נושא המרק.
&nbsp
ובנוגע לשניצלים ופירה, תתפלא, אבל את ה"תזה" על זה כאוכל של בית גיליתי בצבא, כשכולם היו אומרים את זה וממש לא ניתן להגיד ש"רק האשכנזים" או "רק המזרחיים" אמרו את זה.
 
אני אישית

עברתי בחיי כמה "בתים"
גם מטבחה של אמי גם הוא עבר טלטלות ושינויים.
ואפילו מוצרי הצריכה השתנו עם השנים (היום יש יותר משוקולד השחר והמימרח החדש הזה ... ממרחית)
שוקולד פרה הוא לא הכי טעים (ויחד בעולם) וטובלרון הוא לא השוקולד של הביוקר יותר.
והכי חשוב הבנתי באוכל גם השתנתה, ואני אוכל דברים שבילדותי לא העזתי להכניס לפה.
 

Maldini Girl

New member
כל אלו לא בהכרח משנים את תפישתך למה זה אוכל של בית.

אוכל של בית יכול להיות גם משהו שלעולם לא תאכל היום כי אין אותו/ כי הוא השתנה/ כי הטעם שלך השתנה ועדיין מבחינתך הוא אוכל של בית.
 
למעלה