בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


אני במצב רוח מתפנק שכזה.. בא לי מרק עגבניות, כזה עם אורז ומלא טעם, ולהתכרבל בפוך עם האייפד (ואולי איזה כלב או שניים).
בתמונה מרק עגבניות של אמא, מהחורף שעבר.. יאמי.
מעבר לזה היה שבוע מאוד איטי במטבח ונשארו דברים שצריך לחסל, ביניהם כמה סלקים, הרבה עגבניות שרי, בטטות, מלפפונים לרוב, סלרי יפה על גבעוליו, שורש פטרוזיליה, גזרים, חבילת טופו, כל מני ירוקים כמו חסה, כוסברה, נענע, אנדיב.. ובטח עוד כמה דברים ששכחתי. עדיין לא בטוחה מה לעשות עם זה.

מה מתוכנן לכם לסופ"ש?
 

merav999

New member
גם אני חשבתי על מרק עגבניות ואורז
|ליק

חוץ מזה אין לי שמץ של מושג מה להכין. מחכה לרעיונות
 
גם אצלי מרק - לעצלנים

או למאותגרים קולינארית..
במילים אחרות, מרק עדשים מוכן של סנפרוסט. רק הוספתי לו קצת כורכום וקצת (בעצם הרבה) פטרוזיליה. מתענגת עליו עכשיו. יצא בהחלט טוב
 

ladybug6

New member
את יודעת משהו.. נראה לי שהכי יעזור לך

ללכת לסדנאות בישול טבעוני, יש כאלו בשפע. נראה לי שזה מתאים בדיוק לאנשים כמוך, המאותגרים קולינרית..
שצריכים כנראה לראות קצת בעיניים איך עושים דברים. מעבר לזה שזו נראית לי חוויה נחמדה.
וממליצה לך גם לפעמים לראות תוכניות בישול אם יוצא לך. זה לא תמיד כיף כי הן אף פעם לא טבעוניות, אבל אם זה לא מגעיל מדי אפשר לראות ולקבל הרבה טיפים, לראות בעיניים איך עושים דברים, לקבל תחושה של כמויות כשזה מגיע לתיבול.. וכו'.
 
כבר יצא לי להיות בשתי סדנאות כאלה


של אורי שביט. אחת מהן הייתה ממש לא מזמן. זה באמת היה חוויה מהנה וכייפית. ובאמת למדתי דברים חדשים. אבל גם מחוסר זמן, בסופו של דבר אני מיישמת מעט מאוד ממה שאני לומדת. כך שזה שילוב של חוסר ידע עם חוסר זמן/עצלנות...
 
הממ

את הסלק ואת העגבניות הייתי צולה בתנור.
את הסלרי וגם את הפטרוזיליה הייתי מקצצת דקיקות לתוך מרק העגבניות
את הטופו הייתי מאדה בקוביות על מצע הירוקים והגזר , אולי לא הייתי מכניסה את האנדיב ויותר מדי נענע.
אפשר גם במעבד המזון המעולה שלך לטחון אותו עם הירוקים ולהכין קציצות לתפארת מדינת ישראל...
סלט מלפפונים עם מי ורדים בסגנון מרוקאי או עם עשבי תיבול מיצלימון , קצת חומץ משובח, זסט לימון ,זסט תפוז ושומשום שחור קלוי מעט.
 
את הסלק את יכולה

לגרר טרי עם גזר, מעט שמן, מעט מלח, פטרוזיליה קצוצה או לא, בצל מגורר גס או לא, מעט סוכר/סירופ מייפל ללא תוספים, מיצלימון סחוטרי לסלט מושלם
 

ladybug6

New member
מממ מעניין

מרק עגבניות עם סלרי יכול להיות מעניין. אם לא יתגבש לי בסוף המרק הזה, אני אלך על תבשיל קוסקוס וכך אחסל גם כמה מהגזרים, שורש פטרוזיליה ושאר העשבים. הזדמנות טובה להכין ציר ירקות חדש ולהקפיא, נגמר לי.
טופו מאודה בטעמים עדינים עוד לא מסתדר לי, אני לא מתה על הטעם הטבעי שלו ומעדיפה לצוות אותו לתבשילים עזי טעם.. למרות ששוקלת להכניס אותו בקוביות קטנות למרק ולבדוק מה נהיה מזה.

מה זה סלט מלפפונים עם מי ורדים?

מעולם לא שמעתי דבר מוזר שכזה.
 
את יכולה להשרות את הופו לפני האידוי בתבלינים

כמו לשאוורמה ואז לאדות- זה עובד יפה.

בבקשה-

מלפפונים פרוסים , לא דק מדי
חומץ עדיף בהיר, מלח פלפל שחור גרוס, קצת סוכר, מלוא חופניים ירק קצוץ- יכוליות שמיר ונענע, יכוליות אזוב ופטרוזליה, יכוליות שמיר ופטרוזיליה, נענע ממש מתאימה רק להיזהר שלא תשתלט. לאוהבי החריף פלפל אדום חריף קצוץ קטן- לא חובה
כמה טיפות מי ורדים , מריחים ובודקים אם מספיק, משהו כמו 10 טיפות.

מערבבים ונותנים כמה דקות לספיגת הטעם- זה יאמי לגמרי.
פגשתי לראשונה לפני שנים במסעדת דארנא הירושלמית כחלק ממנות סלטים מרוקנים שהוגשו בכלים אוטנטיים יפיפיים.
 
אצלי

על השיש קערה ממש גדולה של מונבטים- מאש,חומוס, אזוקי עדשים שחורים ועדשים חומים קטנים

המונים.
חוצמזה החובזה הגיע וכדרכו הביא הפתעות -
חצילים די קטנים
חסה יפיפיה
סלק
פלח דלעת
עגבניות על אשכולות
מלפפונים פציחים
גזר רב קצוות- מכירים את הגזרים שעושים פוזה של רגליים משולבות? כאלה.
תרמילים שטוחים של שעועית ירוקה כלשהי
כרובית מקסימה
תרד ניו זילנדי
בטטה

הו מה רבים הצבעים! מה רב העונג!
עוד אינני יודעת מה אכין אבל מול השפע הזה משהו בוודאי יתרקם לו
 
בתנור

תבנית מלאה דלעת פרוסה דק מתקרמלת עם סויה,מייפל ושום
מחכה על השיש תבנית בטטות פרוסות דק מרוחות בשמן זית, מובזקות מלח, פלפל שחור , מעוטרות בהרבה עלי אזוב טריים מהגינה
על הכיריים מונחת תבנית פיירקס מלאה לביבות זוקיני, קטנות מונבטות וקמח חומוס כשלידה המרחשת מכילה רוטב מבצל, פטריות מושחמות וקוביות זוקיני ושורש פטרוזיליה
ליד מונחת קדרת חרס עם מפרומי חצילים מטוגנים בבלילת חומוס וקציצות מחומר המילוי שנותר מחכות לרוטב עגבניות עשיר חריף מתוק לאפיה בתנור

ועוד היד נטויה
 
כרובית


מאודה , כרגע בתבנית משוחה בשמן זית, מלח, קארי מדרס, מתפצפצת בפה

הסלק יגורר עם גזר וטבעות דקות של סלרי, מיצלימון סחוטרי, מלח ,פלפל שחור

טופו בקוביות קטנטנות בתבליני שאוורמה ושמן זית נאפה בתנור

כל הזמן נדמה לי ששכחתי משהו להכין
 

ladybug6

New member
כרובית


הטופו המתובל יוצא טעים באפייה? לא מתייבש/תפל?
 

RSPA

New member
מיקי אפשר לשאול אותך שאלה אישית?

משהו שאני מושך כבר זמן מה ולא נעים לי לשאול:
לכמה נפשות מיועד כל המזון (הרב, יש לומר) שאת מכינה ולכמה ימים זה אמור להספיק ?
האם חלק מזה את מקפיאה או שהכל לשימוש "שוטף" ?

אם זה יותר מידי אישי אבין גם סרוב לתגובה. זה בסדר.
 
אנחנו נעים בין

6 להרבה הרבה יותר ולא תמיד יודעים מראש.
מעבר לזה חלק משמש להכנת כריכים במהלך השבוע, חלק פשוט נאכל תוך כדי הימים הראשונים
תמיד מוסיפים ירק טרי
ומאז שאני לא מכינה בשר הכמויות עלו
חברים, חברים של הילדים, קרובי משפחה מזדמנים- כולם לוקחים חלק בצריכה השוטפת

אני לא מקפיאה= אף פעם אינני זוכרת מה הקפאתי.
חוצמזה אני עשויה להכין מעט מכל דבר אבל שיהיה מגוון!
 

RSPA

New member
תודה על השיתוף והפתיחות.

אחרי ששיתפת אותנו לגבי סבתך ז"ל הכל יותר ברור וגם מובן.
"שיהיה מגוון!"
 

brevislux

New member
אצלי..

מחר ההורים והאחים שלי באים לארוחת ערב אצלנו, הם אוכלים בשר ביצים וחלב... אמרתי להם שאני לא רוצה שיהיה לא נעים, מבחינתי הם יכולים להביא מה שבא להם. אבל הם רוצים לכבד אותנו והם יכינו אוכל טבעוני.

החלטתי להכין ניוקי בטטה, מצאתי מתכון בבלוג "טבעוניות נהנות יותר".. ולאלתר קיש טעים עם פלפלים קלויים ועשבי תיבול. מקווה שייצא טעים. עשיתם לי חשק למרק! אולי אכין באמת גם מרק טוב...
 

ladybug6

New member
נחמד מצד המשפחה!

ולקיש עם הפלפלים אני ממליצה לצרף גבינת פטה-שקדים (טרום-אפייה), נראה לי שיצא מעולה ביחד.. אפשר לצרף גם כמה עגבניות שרי, או פרוסות חצילים.
 
למעלה