בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה אתם מכינים לסופ"ש של חורף שנזכר סוף סוף להגיע?

כאן עוד מוקדם להחלטות אבל מרק בטוח יהיה.
מעבר לזה עוד אין לי מושג, אני עדיין בעיצומו של השבוע מבחינתי, ועד שערימות המטלות לא מתפנות, אני לא מתפנה לחשוב על בישולים..
אבל אשמח לרעיונות והשראה!

 

יוספה 51

New member
קטונתי מלהשרות אותך, אבל מזג האויר חיש קל

שלח אותי למרק בטטה-גזר-דלעת-עדשים כתומות ושמנת אלפרו, ובנתיים בהשרייה יצורים שונים לקראת החמין. סוף סוף. בנתיים הסתפקתי בקניות מרובות של ירקות, המקרר מפוצץ.
 

ladybug6

New member


אני מתבאסת שלא נזכרתי בזמן לשים להשרייה, ועכשיו לא יהיה לי חמין.. (אם היה זה היה למחר בערב, לא מחרתיים, לכן מאוחר מדי)
 

יוספה 51

New member
זהו, אצלנו הזלילות בשבת. יתרון גדול. שאלה:

מצאתי היום בעדן תערובת למרק, כך זה נקרא. קניתי, בפנים ראיתי שיש- עדשים כתומות, אפונה יבשה, שעועית מש, אולי גם גריסים. תוהה מה עושים עם זה עכשיו, אף פעם לא עשיתי מרק מתערובת כזו, אשמח לטיפים...
 

ladybug6

New member
לא ניסיתי האמת, אבל מה זה משנה? זרקי

לסיר קוביות של שורשים נותני-טעם לטיגון עם בצל ושום, תוסיפי את התערובת ותתבלי היטב, ויהיה לך אחלה מרק שבעולם..
 

merav999

New member
שאלה על קציצות הטחון מן הצומח חיפושית


אפשר במקום הקישוא לשים תפוח אדמה לא מבושל מגורר?
 

ladybug6

New member
יש שם קישוא?


קישוא נותן עסיסיות ורכות, תפו"א לא בטוח יתן את אותו אפקט, אבל אני לא בטוחה שזה משנה עד כדי כך. תחליף קישוא זה בדר"כ בצל חי/מטוגן, או כרובית.. משהו שנותן רכות
 
כאן שביתה

שום השראה
שומכלושום
ושום מוטיבציה
לא לאפיה, לא לבישול
כלום כלום כלום
מתפטרת ודי

לא עוגיות ולא אזני המן ולא פאי ולא קציצות
התעייפתי
 

smaak

New member
כתבתי לך אבל התפוז לא העלה

מותר לקחת הפסקות, לא צריך להיות תמיד סופרוומן :)
 
בסוף לאור ריבוי הסועדים התהוו

לחמניות קמח מלא, יצאו עגולות כמו סופגניות ורכות להפליא
אחרי שבצק השמרים האיר לי פנים
הכנסתי סלק לצליה, אחר כך פרסתי ותיבלתי בעדינות.
תערובת קציצות מחומוס מבושל, קמח חומוס וגזר- טיגנתי
תבשיל פול טרי, אפונה טריה ומאש, עם הרבה כמון ושום.
תבנית תפוחי אדמה, בצל וגזר בחתיכות גדולות מזולפי סילן- לתנור.
תבנית פרחי כרובית שרוככו במיקרו, זרויים שמנת אלפרו ומלח ותערובת אגוזים קלויים טחונים במעבד מזון- לתנור
סלט חסה עם פלפלים אדומים, בצל בטבעות, פרוסות קיוי ורוטב מיצלימון, שמן זית, מלח ,פלפל שחור וסילן.
סלט מלפפונים ,עגבניות, בצל, עם מיצלימון ומלח.
טחינה.
ללא טבעונים סלט ביצים.

לקינוח הבכור הכין קרמבל תפוחים נ"ג
 
דפי אורז

ממולאים בטופו, בצל ,עלי באק צ'וי, קוביות גזר קטנטנות, שמן שומשום ורוטב סויה וטיפונת סוכר חום

אוח שזה טעים
 

ladybug6

New member
מעז יצא..טעים!

תמיד מוזר לי שאין בארוחות שלך סתם אורז או פסטה או פחמימה פשוטה כלשהי. אני רגילה שזה סוג של בסיס שאליו מתווספים התבשילים, סלטים ושאר הדברים בשולחן..
 
?

תפוחי אדמה אפויים עם גזר ובצל אבל בחתיכות גדולות זה לא סתם פחמימה?
אורז עם עדשים זה כמו אורז בלי כלום מבחינת להוסיף לו דברים
ומדי פעם מגיח סתם אורז או אורז עם פסטה אורז בתוכו את פשוט לא זוכרת
וגם פירה
וגם תבנית תפוחי אדמה עם מלח ומעט שמן

פסטה זה בעיה בגלל הגלוטן ולכן היא מופיעה לרוב באמצע השבוע כשהילדים מכינים סיר שאליו מוסיפים מה שיש.
השבוע היה מרק עדשים עם גזר מלא כמון ומעולה, הם הכינו ספגטי ואכלנו יחד עם המרק- מעולה
 
ארוחה בהרכב משפחתי גדול

גדול יחסית....

אני אחראית על:
לזניה דו-שכבתית: שכבה אחת תרד מוקרם עם קשיו ושכבה אחת קישואים מוקפצים עם הרבה שום ומרווה, וטחונים. הכנתי אותה לפני כמה שבועות במיוחד להיום, הקפאתי ללא אפיה. אתמול הפשרתי והיום היא תיכנס לתנור. פטנט שלמדתי מחברה.

פאי פרג שהכנתי משאריות בצק אוזני המן
שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו במסגרת חיסולי חמץ
פוקאצה
חלה

כל השאר על יתר הסועדים.
 
קישור למתכון לזניה

הפעם במקום קרם דלעת שמתי קישואים מוקפצים בשום ומרווה, טחונים
היה קשה להפסיק לאכול את הרסק הזה הישר מקערת המעבד
 

smaak

New member
אצלי היו


(הבישולים היותר מעניינים שלי הם במהלך השבוע, כי בסופשבוע עמוס מדי ואין לי זמן לבשל)

מרק ארטישוק ירושלמי, פארסניפ ובטטה מעולה שעשיתי לו התאמה לצרכיי, אם מעניין מישהו, אוכל לתת מתכון. מצרפת תמונה שלו.

דלורית בתנור, ככה פרוסה עם שמן זית ומלח עד שהשחימה והיתה מתוקה וטעימה להפליא,

ברוסקטות, אתמול עם תערובת של בצל, שום ופטריות טריות קצוצות דק מאוד, מטוגנות קלות שהונחו על פרוסות אפויות של באגט.

ירקות בטמפורה- חציל וקישוא- מתכון חביב שלקחתי מהסדנה, אפשר להשתמש כמעט בכל ירק שרוצים, תערובת של קמח, קורנפלור ובירה. חבל״ז.

צ׳יפס ביתי שהכנתי מתפוחי אדמה, פארסניפ וחצילים. הוגש לצד סלט ירקות.

מוקפץ של ירקות וטופו עם פסטה מקמח מלא. אני צריכה להשרות את הטופו קצת יותר זמן ממה שהשריתי.

בגיזרת הקטניות אכלתי בעיקר חומוס ואזוקי, אבל לא במסגרת מתכון, סתם רתוחים עם מלח ופלפל :)
 
למעלה