בישולים לסופ"ש

פארסניפ...

הירק האהוב עלי! לא ייאמן שמייצאים אותו ולא מוכרים אותו כאן.
יותר מפעם הבאתי אתי במזוודה מלונדון קילו פארסניפ תוצרת הארץ
 

vegetalien

New member
גזר לבן.

די דומה לשורש פטרוזיליה. אולי אפשר למצוא בשוק האיכרים.
 

גםאני5

New member
מנצלשת שרשור ניקוי מקרר (לפני מעבר דירה)

בגלל חוסר התארגנות נשאר לנו המון רוטב לפסטה. בדרך כלל מפצלת סירים ומכינה לשיחיה ורסיה חריפה יותר ואם יש בנמצא גם שומר
שהוא אוהב.
אני לא אוהבת פסטה "מוצפת" ברוטב והכיריים כבר מצוחצחות. אפשר להכין משהו בתנור?
 

ladybug6

New member
אני תמיד מכינה כפול ומקפיאה חצי

אבל בתנור אפשר להכין רטטוי (ירקות פרוסים דק או לקוביות, עם רוטב עגבניות), אפשר לזניה (אבל זה כנראה ילכלך גם את הכיריים שוב), אפשר ירקות ממולאים במשהו, אפויים עם רוטב. אפשר סתם ירקות עם רוטב. אפשר להכין קציצות אפויות שמגישים עם הרוטב ליד.
 

ladybug6

New member
בסוף אולתר כאן חמין-בזק

אמש שמתי להשריה תערובת של שעועית מנומרת, אזוקי, עדשים קטנות חומות וגריסים. בתשע בבוקר כבר העמדתי סיר חמין ובתוכו שתלתי גם תפו"א וכמה פטריות, מלא בצל ושום, וגם שקית קוקי ובתוכה קצת פסטה שתובלה במעט מהרוטב לחמין, וקיבלה כמה חורים קטנים עם קיסם. כדי לזרז תהליכים השארתי את הסיר על הגז לכשעתיים של רתיחה מאוד עדינה ורק אז העברתי לתנור לעוד כ-7 שעות (עד ארוחת הערב).
מחזיקה אצבעות שיצא טוב!
לצד החמין יהיה סלט ירוק מלא כל טוב.
בנוסף עובדת על מתכון לבלוג


לקינוח נאכל כנראה רק תותים..
 

ladybug6

New member
יצא יותר טעים מפעמים קודמות..


לא יודעת למה, משהו בשילוב בין הקטניות והתיבול- היה פשוט מעולה

ובכלל לא הרגיש כאילו חסר זמן בישול. הכל היה רך ונימוח והנוזלים נספגו היטב.
רק הפסטה לא התבשלה באופן אחיד בתוך שקית הקוקי כי היא היתה גבוהה מדי ולא נכנסו מספיק נוזלים.. אבל לא נורא.
 
קציצות עדשים ירוקות

שלשם שינוי יצאו נהדרות

עכשיו אני חושבת מה להכין כ"תוספת". כנראה אורז אדום עם ירקות (מתה לגמור כבר את האורז האדום שיש לי שקניתי פעם סתם כי לא היה אורז מלא "רגיל")
 
אצלנו היה


* מרק בורשט - שאצלי זה בצל סגול מטוגן ואז כרוב סגול, סלק שבושל עוד קודם לכן, וגזר סגול (מהגינה, ועליו גאוותי). המרק היה הצלחה עצומה.
* בנוסף חצאי פלפלים (צהובים, אדומים וירוקים) חצויים לאורך, ממולאים בתערובת אורז, סייטן טחון, שעועית אדומה ותירס, בתיבול כמו מכסיקני אבל לא נורא חריף.
* ירקות קלויים בתנור - פלפלים (כן עוד), קישואים, גזר בטטה ותפולי אדמה.
* סלט ירקות הכי פשוט וטעים טעים.

גם הקרניבורים ליקקו את האצבעות
 

נטאשKה

New member
צ'ילי טבעוני ע"ב עדשים ושעועית

סלט עגבניות חריף וסלט עשבי תיבול וזהו, כמעט לא היינו בבית בסופ"ש, אז מראש בישלתי מינימאלי
 

Ofericko

New member
מוקפץ קלאסי


האמת שהכנתי היום אבל לא רציתי לפתוח שירשור חדש.
מוקפץ קלאסי בווק מלא כל טוב:
- גזרים.
- קישואים.
- פלפל אדום.
- הרבה פטריות.
- בצל.
- קוביות טופו וסייטן.
- גרגירי תירס קפוא.
- רוטב סויה.
- רוטב צ'ילי חריף מתוק.

נראה לי שזהו...
 
למעלה