בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה זה ההזנחה הפושעת הזו?
קדימה, לשתף!
אצלי כנראה יהיה בישולי-מה-שנשאר-במקרר שכאלה, אז עוד לא ברור מה יצא מזה.
מה אצלכם?
 
גבינת שקדים

עם קליפה מעורבת עם קשיו בדרכה לאפיה
בתכנון פשטידת תרד וגבינת שקדים הפעם עם אטריות לזניה אורז

פלפלים ממולאים בתערובת אורז,כוסמת ירוקה, עדשים כתומים , עשבי תיבול ובצל שום מטוגנים- בהשראת גברת S והפלפלים המהממים שלה, רוטב אני עדיין חוככת

יש לי קישואים, שאני חוככת בהם עדיין
גזר למכביר,\ בצל יבש וירוק שאני חושבת על לביבות טופו עם בצל
שבבי סויה ושעועית לבנה שרויה- אולי צ'ילי? לא סגורה אולי סתם פסטה עם בולונז...

חסה נאה , נקטרינות סמוקות לחיים - סלט ירוק אדום זהוב,

דובדבנים ישירות מהעץ המניב שבגינה- בלי כלום ככה לקטוף ולטרוף, יאממממ
נקנתה גבינת בויה לכבוד עוגת גבינה שוקולד אספרסו- אנחנו בדרך

אנלא יודעת מה עוד, נראה בסוף
 

luliy

New member
מי זאת גברת S?

אני גם רוצה להכין פלפלים ממולאים. האם זה בלוג של משהיא?
 

יוספה 51

New member
כשיהיה לך רעיון לקישואים, אשמח. לאור

זה שחזרתי מהסופר עם כמויות מוטרפות של ירקות לא מהסגנון שלי שנלקחו בטעות (החלפת עגלות ואי זיהוי של הבעל שהסחורה , אפעס, לא תואמת בית). בקיצור, יש לי כמות אסטרונומית של קישואים, עשיתי כבר ממרח קישואים וממש לא נפלתי. רעיונות נוספים? את כמויות התפח"א 'בזבזתי' על הפירה של ליידיבאג, שיצא מצוין, כמובן. אבל הקישואים מה יהיה בסופם? ועץ דובדבנים- איזה חלום, רק צריך איזור קצת קריר בשביל זה, מה שקשה להגדיר את מישור החוף המהביל שלי.
 

ladybug6

New member
שני רעיונות לקישואים

1. לטגן אותם בפרוסות די דקות (אפשר גם לקלות בתנור עם שמן ככה שישחימו יפה), לערבב בצד רוטב של לימון, חרדל, שום, מלח ומעט נענע קצוצה, ולשפוך. אפשר לערבב עם שעועית ירוקה חלוטה קלות או אפונת שלג חלוטה.

2. לטגן בצל, להוסיף את הקישואים חתוכים לפרוסות עגולות או חצאי עיגולים כאלה, לא דקים מדי, לטגן כמה דקות ביחד, להוסיף המון שום פרוס או קצוץ, הרבה מיץ לימון, מלח, מעט סוכר לאיזון. קצת פלפל שחור. יוצא טעים! אפשר להוסיף גם פה שעועית ירוקה או משהו אחר שמסתדר לך. טעים עם אורז או סתם ככה כתוספת

וכמובן שאפשר לעשות קישואים ממולאים בכמות גדולה ולהקפיא.
 

Ofericko

New member
אופציה 2 נשמעת מצויינת!!

נראה לי הולך גם עם רסק עגבניות.
 
עוד רעיונות קישואים

מרק קישואים עם תועפות ירוקים דגש על קורנית, בצל מוזהב, להכניס קישואים בחתיכות לא קטנות לכסות במים, מלח פלפל
אחרי שמבושל לטחון בבלנדר להוסיף שמנת אלפרו אחת ולהגיש עם שקדים פרובים מושחמים מעל, אפשר להוסיף שום כתוש טרי ונענע קצוצה כתוספת להגשה

קישואים אפויים בתנור חתוכים לאורך לאצבעות מונחים בתבנית ועליהם רוטב מסויה+מייפל/סילאן ללא תוספת סוכר+ מעט שמן שומשום ומכאן ניתן להוסיף שום, ג'ינג'ר טרי מגורר, פלפל חריף...
אופים והופכים אותם בתוך הרוטב מדי פעם.

קישואים מאודים על רשת- מים מלמטה, חתוכים לאצבעות לטפטף עליהם מיץ לימון סחוטרי להכין רוטב שום, שמן, מלח ,, מיץ לימון לטבול בו

לביבות קישואים- מגוררים על פומפיה גסה, בצל כנ"ל, אפשר להוסיף גזר לא חייבים. מתבלים לפי הכיוון האהוב- אפשרויות הודי-קארי, פלפל שחור, כורכום, זרעי כוסברה
או עשבי תיבול כמו פטרוזיליה/ שמיר/ בזיחליקום...
מוסיפים קמח חומוס עד לטקסטורה שמאפשרת ליצור לביבות ומטגנים. זה יאמי יאמי. אפשר להוסיף שברי שקדים לתערובת.

קישואיןם ברוטב עגבניות עשיר- בסיר מזהיבים בצל קצוץ, 5-6 שיני שום אחרי שהבצל זהוב כבר, מערבבים, ישואים בקוביות קטנות מלוא חופניים, לערבב,קופסא של עגבניות מרוסקות או 6-7 עגבניות טריות מקולפות וחתוכות קטן, לסיר כוס מים, מלח פלפל, כפותיים סוכר חום, פפריקה מתוקה לפחות כף וחריפה גם אבל פחות...אם יש בזיליקום זה הזמן להכביר בו בנדיבות, להרתיח, להקטין האש ולכסות, לבשל עד שטעים לך. להגיש עם אורז.
 
מה הבעיה בממרח?

כי היתן עם קישואים להגיע לדברים נחמדים.
מה היה בו? ומה לא אהבת?
 

יוספה 51

New member
יצא נוזלי מדי. שילוב של בצל, קישואים

לדעתי פקאנים, לא זוכרת כבר לגמרי... קישואים זה ירק קצת סתמי בעיני וצריך, לכן, לתת לו משהו חזק שיצליח להדגיש טעמים ולא הצלחתי כנראה.
 
אה אז אם כך

חום גבוה יותר, להוציא את הנוזלים ולתת לירקות להשחים היטב. . בכעיקרון תהליך הצליה הזה אמור לתת להם טעם משובח. את יכולה להוסיף לקישואים עשבי תיבול- זה מתאים להם, בצל מטוגן היטב מראש ועשבי תיבול ואגוזים אמורים לתת מרקם נח.
 

Ofericko

New member
פה בתכנון:

שניצל טופו - מוזר אבל זו תהיה הפעם הראשונה שאני מנסה את זה.

קוביות תפו"א בתנור. עוד לא החלטתי אם ברוטב צ'ילי או בסגנון יותר מזרחי.

נתחי סייטן מוקפץ עם הרבה ירקות.

אורז / מג'דרה.

השריתי עדשים ירוקות ואני לא יודע מה לעשות איתן בהנחה שלא אלך על מג'דרה.
 

siriusgirl

New member
הן (העדשים) הולכות מעולה

עם ערמת עשבי תיבול (אני אוהבת שמיר ופטרוזיליה), מיץ לימון, טיפונת שמ"ז ומעט מלח.
 

Ofericko

New member
טוב... כאמור, תכנונים לחוד ומציאות לחוד:

מה שיצא בסוף זה:

סייטן מוקפץ עם בצל, שום ופטריות עם רוטב סויה וקצת צ'ילי חריף מתוק.
אורז מג'דרתי.
תבשיל עדשים ירוקות עם גזר, בצל ושום בתיבול זרעי כוסברה טחונים, מלח, פלפל ונגיעה של קינמון.
סלט כרוב וגזר על מצע עגבניות ומלפפונים.
 

Ofericko

New member
וקצת לפני הקינוח, אשתי פתאום נזכרת

ששכחתי את תפוה"א בתוך התנור

למזלי הם נשרפו רק קצת.....

הגעתי למסקנה עגומה, שעד כמה שזה כנראה הכי פשוט בעולם - אני לא מצליח להכין תפו"א טעימים!
 
למעלה