בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
איך אפשר להכין תפו"א לא טעימים

הרי הם טעימים בכל מצב, גם סתם ככה במיקרו עם טיפה מלח!
בכל מקרה, ההימור שלי הוא שאתה מתקמצן בשמן.
תנסה כמה טיפים:
1. תפו"א מהסוג האדום
2. לחתוך לחתיכות קטנות יחסית, כשהשטח הישר מודבק לתבנית (לא כמו בצילום הנ"ל)
3. כמות מופרזת של שמן
4. מלח פלפל, טיפה פפריקה מתוקה וטימין טרי או תערובת תיבול איטלקית יבשה מעל
לתנור לחום של 200 מעלות עד שהתפו"א שרופים (הרבה יותר מבתמונה! הצחקת אותי!)

עוד אופציה:
תפו"א מהזן הלבן, לבשל אותם בקליפתם במים רותחים עד שהם רכים ואפשר לנעוץ בהם מזלג. תסנן ותן להם להתקרר מספיק כדי שיהיה אפשר לקלף, לחתוך לקוביות גסות אבל לא גדולות, תערבב בקערה עם שמן (בנדיבווווות), תבלינים וטיפה קמח לבן. תערבב בניעור או עם הידיים כדי שלא יימעכו, ותעביר לתבנית ולתנור על חום הכי גבוה עד שהכל שחום ופריך.

קדימה, שיעורי בית!


ובלי קשר, הצלחת למעלה נראית יאמי :)
 

Ofericko

New member
זה הכל בגלל גידי!!


עזוב ת'ספריי, תן הברשה קלה של שמ"ז....
קיצר, בפעם הבאה אני אופה אותם בפח שמן.
 
מה שעשיתי להיום

סלט סלק (אחד לגדולים עם פטרוזיליה בצל ולימון) ואחד לילדים (בלי כלום)
אורז לבן פשוט (לילדים)
קציצות אורז מלא+ עדשי מאש ברוטב עגבניות
"פאי רועים" (עם ירקות ושעועית במילוי שנעשו כאנטי פסטי בתנור+בירה)- לא יודעת איך יצא (פעם ראשונה שאני מכינה)- אבל ריח יש מ-ע-ו-ל-ה!!!
ברוקולי מאודה
כרובית שהשארתי לילדים מהאנטי פסטי- כי די בטוחה שהם לא יטעמו מהפאי רועים שלי

אני ממש מבסוטה מהתפריט...עכשיו רק נקווה שיצא טעים :)
 
יצא טעים!

מבוסס על: http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-vegetarian-recipes/Recipe-f25d84811e04d31006.htm אבל עם שינויים:
מצרכים:
6 תפו"א
כרובית (נניח חצי ראש לא גדול)
קישוא
חציל
עגבניה
4 שיני שום
בצל
פטריות- אני השתמשתי ב-4
בירה לבנה
מלח
פלפל
שמן זית

הכנה:
1. מבשים תפו"א עד ריכוך ומועכים לפירה+ תיבול
2. מפעילים תנור לחום 180 מעלות
3. עורכים בתבנית את הירקות החתוכים: חציל, קישוא, כרובית, עגבניה, בצל, שום, פטריות. מטבלים במלח ופלפל ושמן זית בנדיבות.
4. מכניסים לתנור, ולאחר כ-15 דק' מוסיפים לתבנית בירה (חצי בקבוק או לפי מה שאוהבים :) ) לעוד איזה 5-10 דק'
5. מוציאים את הירקות מהתנור, מעבירים לבלנדר- לא עד קיצוץ דק אלה גבשושי.
6. סידור הפאי: בתבנית מסדרים שליש מהפירה
7. שכבת המילוי (אפשר להוסיף גם אגוזים למרקם קצת יותר מעניין- את זה הבנו בדיעבד)
8. שכבה נוספת של פירה (כאן נתתי לילדים להתפרע עם תבניות של עוגיות שיהיה מעניין :))
9. לתנור בערך 50 דק' עד שנהיה חום
 

גםאני5

New member
בדיוק התכוונתי לשאול על סמיכות המלוי

זה נקרא יציב מספיק כדי לבנות את הפשטידה בשתי קומות (לא מחבבת במיוחד פיורה בתחתית)
 

יוספה 51

New member
צהריים מושחתים עברו על כוחותנו.

והפעם בצמצום של המשפחה הבסיסית. אוי הקלוריות. אז ככה: מרק ארטישוק ירושלמי פלוס קצת תפח"א וגזר, פירה=בשמל של ליידיבאג מהחוברת, מג'דרה בורגול ועדשים שחורות מעורבבים עם בצל מטוגן, אצבעות גבינה נפלאים ביותר ביותר של ליידיבאג מהחוברת (המשפחה טענה שזו הוורסיה הקצת יותר בריאה של הג'חנון), סלט חסה-כרוב-בצלירוק-עגבניות ופשטידת אטריות. אספרסו חביב לסיום ועכשיו זמן שינה.
 

נטאשKה

New member
ממש כלום

הרבה פירות. ככל שנהיה חם יותר כך יש לי פחות ופחות חשק לאוכל חם ופחות כוחות לבשל. תקופה כזאת.
 

Ofericko

New member
את מהדרום יחסית?

אצלנו בצפון עדיין סביר עד קריר. קחי בחשבון שעוד יומיים שלושה נתמודד עם שרב רציני. תכיני הרבה פירות.
 
למעלה