בישולים לסופ"ש

אצל ה'בשלנית הדגולה' שאני - אורז עם חמוציות, מאפינס וקישור..

לתוספת השבועית - אורז עם תערובת לאורז על בסיס בצל וחמוציות (אם יצא טעים אנסה להכין דומה בלי תערובת בעתיד)
מאפינס קלמנטינות על בסיס הבחושה הרב-תכליתית של גלעד - עשיתי לפני כמה שבועות ויצאו מדהים! רק שלא צילמתי
הפעם מבטיחה! אצפה אותן בקצפת וניל וחתיכות אננס (מין חיקוי לעוגת יומולדת לבעלי (היום!) שאמא שלו הכינה לו במשך שנים)

הייתי מכינה עוגה אבל התנור אופה טוב רק בקטן
אבל היום קנינו חדש - אז בשבוע הבא (אם יגיע בזמן) עוגה ופשטידה!

ובנוסף קבלו קישור מתכונים ל10 אפשרויות של חביתה טבעונית
http://teavon.co.il/איך-להכין-חביתה-טבעונית/#.VEQKivl4iZc.facebook
אם יש לי מספיק מצרכים אנסה אחת היום בערב.
 
אצל בעלי מצויין!

הבת שלי (כרגיל) אהבה את המאפינס לפני שבועיים בלי תוספת האננס והקצפת(500 מל צמחית עם שקית פודינג וניל צרפתי)
אפילו לקחה אז לבית הספר
הפעם משום מה לא רצתה (אבל זללה את הקצפת לבד)
 

p e b b l e

New member
לא הרבה

קציצות טופו
קינואה עם ברוקולי ושקדים
פירה
רוטב עגבניות
רוטב שמנת פלפלים ופטריות
&nbsp
 
הפעם עפנו

פוקצ'ה של בני סיידא שלקחה מיליון שעות הכנה [לא שווה את זה], יצא טעים.
4 לחמים איטלקיים עם אנטיפסטי שגם הם של בני, אבל הם שווים את זה כי זה לוקח זמן שפוי.
מרק כתום.
פלפלים ממולאים באורז וגזר מגורר ברוטב עגבניות נוסח אימי.
חומוס תוצרת בית כולל כל הנלווים.
פסטה ברוטב קרם קוקוס ובטטה.
אורז עם תפוחי אדמה ובטטה.
בטטות בתנור
6 סלטים עם אגוזים. מושקעים ברמות. הכי מטורף היה סלט הסלרי עם שזיפים מיובשים, שקדים ושמן שומשום.
מאפה ממולא בפטריות ותירס.
מרק תירס.
תפוחים שיכורים ממולאים בצימוקים ואגוזים.
פירות טריים.
פנקייקים
דייסת קוואקר.
סדנאת סושי.

עד כאן ליומיים.
 

ladybug6

New member
באמת עפתם!

הכל נשמע מדהים.
איזה כיף זה שיש עוד שותפים למטבח ואפשר לבשל ביחד. אם הבנזוג שלי היה בעניין, היינו מבשלים המון... אבל הוא לא נהנה לבשל. לבד זה נחמד אבל.. בשניים (או יותר) זה נחמד כפליים

&nbsp
 

smaak

New member
שבוע שעבר

היה הרבה יותר יצירתי מהשבוע הזה. אחי היה אצלי בביקור עם בת הזוג שלו, וכל ערב בישלתי להם ארוחות (זה עלה לי בקילו נוסף אגב).
הם מאוד אהבו את האוכל. בין הייתר היו שם מרק ארטישוק ירושלמי, דלעת ספגטי, דלוריות קטנות בתנור, מקושקשת טופו רק בלי צבע של ביצה (אני קונה את השבבים שנראים כמו מקושקשת ומטגנת אותם בשמן זית עם בצל, פטריות ועשבי תיבול).
תפוחי אדמה בתנור, פסטה מהממת עם ירקות ירוקים. עוגת תפוחים מהבלוג של חיפושית ועוד המון.

הסופשבוע הזה.. אין לי מושג. הכנתי אתמול פסטה עם קישואים ושום,
הכנתי את המרק המהמם לגמרי הזה, טעים בטירוף. הבאסה היחידה היא שלא הכפלתי מראש את הכמויות. זה מחמם, זה משביע, וזה מפנק לחלוטין.
http://deliciouslyella.com/recipe/roasted-tomato-and-red-pepper-soup/
צילמתי אותו אבל זה עדיין על המצלמה, אולי יהיה לי זמן להעלות בהמשך.

חלב שקדים מאותו בלוג, שאני מכינה כבר כמה פעמים ויוצא נפלא, מרווה מאוד ומתאים לשייקים של הבוקר.

אתמול הכנתי נגלה של ציר ירקות בשביל השבוע הזה, והשאר נראה. יש לי הרבה תפוחי אדמה ובטטות שצריך להכין אחרת יתקלקלו, ויהיה משהו עם עדשים.

קניתי חלב קוקוס חדש של אלפרו, אבל לא מהזן העמיד, אלא אלה שנמצאים במקרר. שני אירו ארבעים למיכל של ליטר (בסביבות 12 שקלים). זה מרענן מאוד, אבל יש בו לא מעט מייצבים שונים ורק בגלל זה אני לא אקנה ממנו בכמויות. אולי לימים החמים.
מצאתי שוקולד ״חלב״ אורז וניסיתי אתמול. סתם בשביל לראות אם זה טעים. בדרך כלל אני אוכלת מריר באחוז גבוה. זה היה טעים בשניה הראשונה, ואז מתוק בטירוף. הרבה יותר מדי. זה כן תחליף טוב לאוהבי שוקולד חלב.
 

יוספה 51

New member
שני סלטים מדליקים של עדשים.

מהאינטרנט- אחד עדשים כתומות עם פלחי תפוז ועוד כל מיני, ואחד עדשים חומות עם גזר ובצל. יצאו מעולה, וגם סלט בורגול עם הרבה פיצוחים הום מייד . כמה טעים...
 

ladybug6

New member
הבישולים כנראה יקרו היום בערב

עד כה התארחנו, ודי הופתעתי לטובה, ארוחת הערב של אתמול עם המשפחה חובבת הבשר של הבנזוג הפתיעה בארוחה צמחונית שכללה עלי מנגולד ממולאים, פרוסות תפו"א ובטטות, אנטיפסטי בשלל ירקות וצבעים, סלט כרוב לבן, סלט חסה ועגבניות, סלט עגבניות וכוסברה ופלפל חריף, מרק ירקות עם פסטה בפנים... ועוד שתי מנות צמחוניות.
והיום ההפתעה הגדולה היתה שבארוחת צהריים לכבוד יומולדת של אחיין שלי, היה חמין טבעוני לחלוטין ומהמם בטעם שלו שהכינה אמא של גיסי, וג'חנון, וסלטים. היו גם 2 מנות צמחוניות ולצערי גם "משה בתיבה" לילדים אבל באופן יחסי זה בהחלט היה מפתיע לטובה. האנשים היו מופתעים כמה החמין טעים גם בלי בשר וביצים ושזה לא חסר להם

&nbsp
מה נבשל בבית אני עוד לא יודעת, בעיקר מתכוונת להכין מיונז, גבינת סויה ביתית, פסטוזיליה או ממרח כלשהו מהירוקים, ומשהו עם מליון תפוחי האדמה והפטריות שנשארו מהשבוע. ועוגה בחושה כלשהי.
 

שרונה164

New member
חיפושית - המתכון שלך לאורז עם עדשים כתומות


מהבלוג המדהים שלך,
אפשר להחליף בעדשים ירוקות או שחורות?
 

ladybug6

New member
תודה
לא נראה לי שיעבוד עם ירוקות/שחורות

כי להן יש זמן בישול שונה והן לא נמסות לתוך האורז כמו הכתומות. עם ירוקות או שחורות עדיף להכין מג'דרה עם בצל מטוגן וכו', ואז מבשלים את העדשים בנפרד בדר"כ
 

יוספה 51

New member
עשיתי הערב פיצה וחטיפי גרנולה, ואני חייבת להודות

שזה הרבה טרחה לעשות פיצה. לא יודעת אם אחזור על החוויה בקרוב.
 
אם אוהבנים אצלך פיצה, הטיפ שלי:


פעם בכמה זמן להכין בצק, לרדד לעיגולים ולהקפיא בין ניירות אפייה משומנים (לא אלומיניום כי זה נדבק). ואז כל פעם שמתחשק פיצה, מפשירים עיגול או שניים.
אני גם מקפיאה בכוסות קטנות כמות של רוטב, ואז באמת אין עבודה חוץ מלחמם את התנור
 

ladybug6

New member
אחלה רעיון

רוטב אני תמיד משתדלת שיהיה לי מוכן במקפיא במנות קטנות, זה תמיד נוח. ואז רק מכינים את הבצק, מתפיחים ואז זה כבר בקטנה. אבל זה רעיון מצוין להקפיא גם את הבצק
 

etinka10

New member
רעיון טוב להקפיא, שמעתי על זה, לא היה לי אומץ לנסות

אבל...איך מכינים פיצה טבעונית ?
התחליף של הגבנץ?
מכירה מתכון להכנת גבנץ טבעוני אבל צריכים את האגר אגר המעצבן הזה....
 
למעלה