בישולים לסופ"ש!

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש!


הגיע הסופ"ש, קולולולו!
היה לי שבוע ארוך ומתיש ואני שמחה שהוא הגיע לסופו


מה אוכלים? מה מבשלים? איפה מתארחים?
למחר אין לנו תכניות מיוחדות אז או שנצא לאכול בחוץ, או ש(יותר סביר)נבשל משהו אינטימי בבית.
השבוע ביליתי ב"לגעת באוכל", מקום שאני מאוד אוהבת אבל מבקרת בו רק לעתים רחוקות כי הוא יקר ומפתה מדי. אבל הייתי והיו דברים שהיו במבצע (כמו הפסטות), וקניתי גם שלל תבלינים ותערובות ומה לא. אז בא לי לעשות ניסויים

בשבת מתוכנן לנו חמין טבעוני עם המשפחה, אז בונים על סופ"ש קריר


מה אצלכם?


 

Shamy

New member
אני בדכ מבשלת בראשון

לשאר השבוע...נראה לי אני אתחיל להכין ארוחות שישי אבל...

בכל מקרה לסופש יש: לזניה טבעונית(בסיס טופו) , תפוחי אדמה בתנור, קצת בורקסים מבצק פילו ואגרולים
כנראה שאני אוסיף אורז ואפונה מבושלת ...
 
אצלי סוף סוף יש תנור חדש!

אז כבר הכנתי את עוגת השמנת-קינמון של גלעד
וסוף סוף לאחר זמן רב יש אפייה גם בתחתית:)

בתכנון עוד מעט גם פשטידת אטריות עגבניות וחציל (של המנהלת)

אצלנו ארוחת שישי מתקיימת דווקא בצהריים ואז הלכתי על פשוט תבשיל שעועית אדומה ואורז לבן:)
(אצל בעלי אילו התוספות לשניצל הצמחי והבת עדיין לא נוגעת..)

 


אני בדרך למטבח, חושבת על שימוש בטופו במקום חלק מהרסק או ביוגורט סויה בטעם נטרלי
ובקמח נ"ג, אשוב לדווח, זו אחת העוגות החביבות עלי!
 
עוגתי בתנור

הריח מהמם
בתערובת שלי שני יוגורט סויה במתיקות מעודנת של תנובה החליפו את רסק התפוחים,ותערובת שתי כוסות קמח סורגום ,חצי כוס עמילן טפיוקה , שתי כפיות אבקת אפיה וחצי כפית קסנטן גאם החליפו את הקמח התופח
 
מסקנות

בפעם הבאה חצי יוגורט וחצי רסק תפוחים ויותר סוכר בוודאות
ואולי בלי קסנטן גאם שתהיה יותר פרורית
 

merav999

New member
כאן יש:

מרק עדשים ירוקות מהמם.
&nbsp
מאפה פילו במילוי ירקות מוקפצים ברוטב סויה, סילאן וצ'ילי מתוק.
&nbsp
חריימה לפי המתכון של אדורה שיש בבלוג של אורי שביט.
&nbsp
תפוחי אדמה בטטה ושום בתנור.
&nbsp
והחמין המהמם מהבלוג של החיפושית.
 

ladybug6

New member
איזה כיף לי, כולם מכינים למחר את החמין הזה


כולל אנחנו לצהריים אצל אמא שלי מחר :)
 

ladybug6

New member
חח כן, תמיד בתחילת החורף זה ככה


האמת היא שזה חתיכת רמז עבה הפעם. אז יוצא מתאים
 

ladybug6

New member
אז הפסטה הצבעונית

הפכה לפסטה ברוטב "שמנת" עם בטטות, יצא ממש מפתיע כמה שזה טעים, הפסטה עצמה מיוחדת ואיכותית וזה ניכר במנה הסופית.
בנוסף הכנתי עוגת גזר בריאותית כזו, המתכון מהבלוג אבל המרתי כוס קמח אחת בקמח כוסמין מלא והוספתי הרבה פקאנים לבלילה ושקדים מלמעלה. ובלי הקרם. יצא ממש טעים.
למחר כאמור יהיה חמין וג'חנון וסלט, ובטח עוד דברים שיכינו.
אני רוצה גם להכין אורז ירוק עם התערובת הירוקה היבשה שקניתי + אפונה. אבל נראה מחר לאן נושבת הרוח...

 

smaak

New member
יאמי

גם אני הכנתי פסטה ברוטב שמנת ובטטה, הסיר חוסל תוך פחות מחצי יום!
 

גםאני5

New member
הפסטה נראית נהדר. אחד האתגרים, מבחינתי עם פסטה טריקולור

למצוא רוטב שגם יהיה טעים וגם לא יסתיר את שילוב הצבעים ובדרך כלל לא הולך לי עם רטבים ע"ב שמנת. השתמשת בקשיו?
 

ladybug6

New member
לא, השתמשתי בקצת שמנת אלפרו לבישול

מספיק רק כדי לעטוף את הפסטה קלות ולא לטבוע ברוטב.
אני דווקא שמחתי שהטעמים הסתירו את טעמי הצבעים של הפסטה כי כשטעמתי אותם ככה נקי מהסיר זה לא היה לי כ"כ טעים, ועם הרוטב והתבלינים זה הסתדר לי :)
מי שרוצה להשאיר את טעם הפסטה העדין - שישתמש רק בשמן זית ותבלינים פשוטים, קצת שום, אולי קצת צנוברים קלויים ומרווה או טימין או בזיליקום טריים במינון קטן מאוד.
 
למעלה