בישולים לסופ"ש!

shudaizi

New member
אוכל מחמם


התחילו לרדת פתיתי שלג אצלנו, אז יש לי חשק לאוכל פשוט ומחמם ולא לניסויים קולינריים.
אכין מרק כרובית ותפוחי-אדמה עם כורכום, כמון, קינמון ואגוז מוסקט (התבלינים המחממים והאנטי-דלקתיים
)
להמשך השבוע פרוסות טופו במרינדה שיכנסו לסנדוויצ'ים, אורז ועדשים בקונסטלציה כלשהי (מג'דרה או תבשיל עדשים כתומות וצהובות עם אורז בצד),
וברוקולי חלוט.
ועוגת שוקולד מהבלוג של החיפושית!
 

יוספה 51

New member
איזה קינוח. תענוג:

תמרים צהובים קפואים מהמקרר שהופשרו וחולקו לחצאים, ועליהם טפטוף של לימון, הושמו ברביעיות על בצק עלים מרודד ומסוכר קלות, בצורת כיפה, ועליהם הזלפה של סילאן. לא שלי, מצאתי באינטרנט. כדי שהשחיתות תהיה מושלמת לאחר שיצאו חמים הנחנו גלידת וניליה מעולה קרירה והטעם היה נפלא. (יש בוניליה מעל ל- 8 טעמים נטולי חלב, מעולים אחד אחד).
 

ימימה

New member
עשיתי לחם מעולה


פעם שניה שאני עושה ויוצא מצוין, רך וטעיםםםםם. פעם קודמת עשיתי אותו במקרה, לפי הקמחים שהיו לי בבית באותו רגע והצליח כל כך, שהפעם חזרתי על אותו הרכב. יצא שוב מעולה. מעכשיו זה הופך להיות הלחם הקבוע שלי!
חוץ מזה היה מרק כתום וניוקי ברוטב פטריות ערמוים ושמנת סויה.
 

ella100

New member
ניוקי קנויים/הכנה עצמית?

אם הכנה עצמית,אשמח למתכון.
&nbsp
לגבי הלחם--אפשר את ההרכב והוראות הכנה?
 

ימימה

New member
הניוקי קנויים


אבל הרוטב היה מעולה!
לגבי הלחם - זה לא מתכון מקצועי אז ההוראות הן "על בערך" לפי מה שאני זוכרת שעשיתי...:
350 ג' קמח כוסמין
350 ג' קמח מלא
300 ג' קמח לבן (בפעם הראשונה השתמשתי בקמח רגיל, בפעם השניה ב"קמח לחם". יצא אותו הדבר)
2 כפות מלאות שמרים יבשים
כף מלח
3 כפות שמן זית
1 כף סוכר (לא חובה)
מים פושרים - בערך 3 כוסות
אני מערבבת את כל היבשים ואז עם במיקסר (אם יש לך) מוסיפה את הנוזלים - חצי מהמים ואז את השמן ואז את שאר המים. אפשר להוסיף מים בהדרגה - לוקח לבצק קצת זמן "לבלוע" אותם, לא להבהל, פשוט להמשיך ללוש - עד שהבצק רך ואפילו קצת דביק. אחרי כמה דקות ערבול מוציאים ולשים עוד קצת על משטח מעט מקומח וטובלים את הידיים בקמח כל פעם שהבצק נדבק, אבל לא מוסיפים קמח.
מתפיחים שעה במקום חמים, מייצרים שתי כיכרות (אני אופה בתבניות לחם. אפשר גם בתבניות אינגליש קייק, אבל אז צריך לראות שהכיכרות גדולות מדי. מקסימום עושים גם כמה לחמניות...). אני מורחת את הכיכרות במים, מפזרת על מגש תערובת של גרעינים - שומשום, חמניות, קוואקר, פשתן - ומגלגלת את הכיכר בתערובת. מתפיחים עוד שעה בערך ואופים ב-180 מעלות. מה שאהבתי בלחם שהוא יצא רך מאד ועם קרום רך - נטרף פה שחבל על הזמן

עם תעשי ספרי לי איך יצא, בסדר?
&nbsp
 

ella100

New member
תודה תודה.מבטיחה.

רק אשלים את הקמח כוסמין.אין לי אותו.
&nbsp
&nbsp
 
סופ"ש סמינר

ובו:
חמישי בערב: מוקפץ עם בצל, שום, גזר, בטטות, קישואים, כרוב לבן, פלפלים, כרוב סגול, אננס, תירס.
אטריות למוקפץ
אטריות אורז
סלט כרוב עם חמוציות.

שישי בבוקר: פנקייקים עם סירופ אוכמניות, סירופ מייפל, סירופ פירות יער, סירופ רימונים, סירופ שוקולד, סילאן ומה לא.
פנקייקים ללא גלוטן.
לחם, ירקות...

שישי צהריים: מרק ירקות עם חומוסים
קוסקוס
קוסקוס כרובית
סלט ירקות

שישי ערב: אורז עם המון פירות יבשים ואגוזים.
אורז בלי כלום
ירקות מבושלים
חלות
חלה ללא גלוטן
יין
סלט גזר מרוקאי

שבת בוקר: דייסת קוואקר עם פירות חתוכים
פריסה רגילה
עוגת תפוזים בחושה

שבת צהריים: פסטה
אטריות אורז
רוטב עגבניות
רוטב פסטו
סלט

שבת ערב: גוואקמולי
טוסטים
ממרחים
 
למעלה