בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה בתכנון?
אצלי עוד מוקדם לחשוב על זה, עדיין לא נגמר לי השבוע, ואין פנאי, אני רק יודעת שיהיה פה מרק כי אני בדודה למרק כל השבוע ועוד לא יצא לי להכין. כנראה מרק עדשים. מה עוד - נחליט כשנהיה בסופר


מה אצלכם?
 

RSPA

New member
אצלנו סופ"ש ממולאים...ויש לי גם שאלה בענין

טוב אז אצלנו בתכנון מרק ירקות, לזנית פטריות, רוטב גזר, חומוס מעדשים אדומות ו....ממולאים.
הכנתי כבר כוסא מחשי לפי מתכון טבעוני של סלווה עואדאללה (מתכון שנבחר ע"י השפים חיים כהן ויונתן רושפלד כמתכון הממולאים הטוב ביותר. ראו כאן >> http://tinyurl.com/oqt8jlr יש שם גם "מתכוני סבל". אפשר לדלג הלאה לדקה 18:45).
נשארה לי כמות גדולה של המילוי ואותה אני מתכוון לנצל מחר למילוי פלפלים רגילים בהירים ופלפלי שישקה ירוקים.
והשאלה: האם ניתן להקפיא ממולאים? מישהו התנסה בזה כבר? איך זה משפיע על המרקם והטעם המקוריים?
 
ראשית

לא נתנו במתכון את ההנחיות כמו שאחר כך מבינים מהשיחה- להמליח את הקישואים מראש, היא אומרת שהיא ממליחה את האורז
שנית זה המתכון הכי בסיסי לממולאים- סבתא שלי היתה מכינה ככה
שלישית יש שמן בתבשיל- רואים אך הוא אינו מצויין במרכיבים

רביעית אין בעיה להקפיא ממולאים, כאשר מפשירים אורז כדאי לבדוק שהוא לח מספיק, לעיתים צריך להוסיף מים בהפשרה אם כי בתבשיל המדובר יש המון נוזל ברוטב אז לא נראה לי שצריך. אם מדובר רק במלית תצטרך להוסיף נוזל.
 
עוד הארה

בהגשה הוסיפו פטרוזיליה , אני מנחשת שגם לרוטב או למלית לא יזיק פטרוזיליה מקוצצת דקדקדק או כוסברה או נענע או שלושתם
 

RSPA

New member
הערות להערות/הארות ותודה.

כל מה שציינת מופיע במתכון: המלחת הקישואים, שמן במילוי (שאח"כ כנרה דולף מהקישואים הממולאים גם לסיר עם ה"מרק" בעת הבישול) והפטרוזיליה במילוי. ראי כאן שוב >> [URL]http://tinyurl.com/lfp4ajs[/URL] .
לענין ההקפאה, תודה על ההארה. סומך עליך....


שבת שלום
 

יוספה 51

New member
אני מתכננת על מרק ארטישוק ירושלמי, ועל מאפה פסטה, בנתיים.

נראה מה עוד יתחשק לי מחר.
 

RSPA

New member
בטטה קסביה = ארטישוק ירושלמי

"קצביה" בערבית (מבוטא כקסביה) משמעה "קנה". הארטישוק הירושלמי מזכיר בצורתו המאורכת, קנה. בטטה קסביה זה תפוח אדמה קני.
 

יוספה 51

New member
יפה. החכמתי. תודה. ואגב- המרק יצא מדהים. שילוב של

ארטישוק ירושלמי, תפח"א, גזר, כרישה, ראש פטרוזיליה, ראש סלרי, סלרי, ובצל ושום כמובן. טוגן קלות, בושל במים, לזה הוספתי מלח פלפל שחור אגוז מוסקט ופלפל לבן ואז הוספתי את שמנת האורז , בחשש, כי זו היתה הפעם הראשונה שלי עם השמנת, והמרק יצא מהמם.
 
אמממ

לחם נטול גלוטן
לחמניות רגילות- אולי
יש לי דלורית ואני חוככת האם למלא או לאפות ואחר כך לצרחף מחית למרק עתום עם טעמים מרוכזים ואולי לפרוסת לטבעות ואז למלא בקינואה מבושללת על מחבת עתיר שום קצוץ ושמן ומעט קינמון...
חצילים לתנור עם טחינה לימון וקוביות עגבניות ובצל סגול קצוץ
לא יודעת מה עוד, אין לי קטניות מושרות ככה שמשם לא תבוא הישועה אבל אולי אם לא יהיה מרק כתום אז יהיה מרק ירקות לקוסקוס עם קינואה במקום.

נחיה ונראה תוך כדי
 
בינתיים יש כבר

מרק כתום(דלורית ובטטה אפויות וגזר מבושל) חמוץ חריף מתקתק עם ממרח קארי וכוסברה מלמעלה עם ניטופי שמן שומשום

קציצות טופו טחון עם פטריות ובצל מטוגן, מבושלות בקדרה בתנור על מצע סלרי ,גזר וזוקיני עם חלב קוקוס וחוואיג' למרק

חצילים אפויים בקליפתם שיוגשו עם טחינה גולמית מיצלימון סחוטרי וסלט עגבניות עם בצל סגול ופלפל חריף והרבה פטרוזיליה קצוצה

קינואה שחורה שתגולגל במחבת עם שום ושומן קוקוס, קינמון כמון פלפל שחור וחמוציות ותוגש חמה

השאר עוד במחשבות ובהכנה
 
בינתיים ככרותיים נ"ג

הקינואה קיבלה אליה שום מטוגן, שברי פקאן מסוכר, אפונה זעירה וחמוציות ללא תוספת סוכר.
החצילים נטחנו בסוף עם טחינה גולמית, תועפות מיצלימון סחוטרי, פלפלת חריפה מן הגינה, פטרוזיליה, שום ומעט סילאן. אלוהי.
בתנור אורז מתוק מעורב באורז לבן יסמין, עם רוטב סויה ומעט שמן שומשום.
שני רימונים פורקו.
עגבניות נשטפו לסלט לצד צרור כוסברה, לאכול ליד החצילים.
טחינה בדרך.
עבור הצעיר פטריות במחבת, מלח, פלפל שחור וקצת אורגנו מן הגינה.
ומה לקינוח?
זה עדיין לוט בערפל
 

Gidi Shemer

New member
נראה מצוין. החריפות והמתקתקות עוברת דרך התמונה

החמצמצות פחות, אבל אני מאמין לך בלב שלם
 
אממ

אני השתמשתי בשני גושים של טופו קדיתא שהוא רך במיוחד , כל טופו אחר הייתי טוחנת במעבד מזון, את זה גררתי על פומפיה עדינה.
טיגנתי שני בצלים גדולים קצוצים דקדקדק וארבע סלסלות פטריות, שמפניון ופורטובלו, קצוצות קטן קטן.
עירבבתי עם הטופו תיבלתי במלח, חאוויג' למרק, פלפל שחור גרוס והדבקתי בקמח מאש, בערך 2/3 כוס. קצת מים, אולי רבע כוס.
בסיר אפיה הנחתי חבילה של גבעולי סלרי בפרוסות דקות, שני גזרים בקוביות די קטנות ושני זוקיני בקוביות. המלחתי ופלפלתי. הנחתי מעל קציצות מהתערובת בגודל שנע בין כדור לכדור וחצי פינג פונג. כשסיימתי להניח שפכתי מכל פחית חלב קוקוס והוספתי עוד חאוויג'. כסיתי והכנסתי לתנור עד שהירקות התרככו היטב. כשהוצאתי מהתנור הפכתי את הקציצות לתוך הרוטב וכך גם ראיתי שהן לא דבוקות.
זה מצויין גם היום יומיים אחרי האפיה.
 
למעלה