בטטה
היא עמילנית לכן מרק יהיה פתרון רק לחלק קטן מהן כדי שלא יצר דייסה. אצלי על סיר גדול היו שתי בטטות אפויות , דלורית בינונית אפויה וארבעה גזרים מבושלים במים. חוצמזה שני בצלים קצוצים וחבילת גבעולי סלרי פרוסים מבושלים במים. קילפתי הבטטות והדלורית, טחנתי במעבד מזון עם הגזר ראש שום מקולף, מיץ מלימון שלם, שתי כפות ממרח קארי אדום, כף סוכר חום, כורכום.
טחנתי במעבד הבא את הסלרי והבצל. הכנסתי הכל לסיר יחד עם מי הבישול של הסלרי ששמרתי. תיקנתי מלח וסוכר. זהו. מעל פיזרתי מלוא חופניים כוסברה קצוצה וזלפתי שמן שומשום.
את הסמיכות ניתן לשנות בעזרת מי הבישול , לערבב לסרוגין עד למידה המתאימה לכם.
בעיקרון הייתי מכינה את זה רק עם גזר והייתי טוחנת בבלנדר כדי שיהיה עוד יותר חלק. זה טעים טעים.