קציצות בניחוח תאילנדי
אלה קציצות קלאסיות
המתכון הבסיסי לעיסת הקציצות: ( 20 קציצות בערך)
1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה
1/2 ק"ג עוף טחון
3 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם
אופן ההכנה:
שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.
צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.
והרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
1 חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
2 כפיות חמאת בוטנים
במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות
טועמים לתקן טעמים
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות
תוך הפיכת הקציצות, כך שיספגו מהרוטב משני הצדדים.