מה המרק האולטימטיבי שלכם?

ladybug6

New member
מה המרק האולטימטיבי שלכם?

זה שאתם הכי הכי אוהבים? זה שבני הבית תמיד מבקשים שתכינו? זה שאחרי כל מני מתכוני מרק מפונפנים שניסיתם, אתם חוזרים אליו שוב ושוב?

קדימה, מרקו אותי
 

RSPA

New member
אין אולטימטיבי. יש משהו שמרבים בו בעת האחרונה

מרק כתום מבוסס גזר, דלעת, בטטה.
אוכלים אותו עם קרוטונים וזה פגז מחמם בימים קרים.
 

elin86

New member
בידיוק היום עשיתי בפעם הראשונה כזה מרק

עם קרם קוקוס.. יצא טעים
 
גם אצלנו מרק כתום

הולך מצוין.

אנחנו משפחה מאד בעייתית באוכל:
אני לא אוכל בשר
אחותי לא אוכלת דברי חלב
אחיין אחד לא אוכל כלום עם בצל (אלא אם אני מסווה וטוחן)
אחיינית לא אוכל פטריות

אז כמו שמישהו אמר לי פעם: טוב, נשאר לכם מים...
והאמת, גם הרבה ירקות וזה הולך הכי טוב אצלנו.
 

Ofericko

New member
אני מדרג שלושה מרקים:

מקום ראשון: מרק מיניסטרונה של אמא שלי.
מקום שני: מרק עגבניות של סבתא של אשתי (עדיין מתלבט אם מדובר במנה ראשונה או בקינוח מחמת כמות הסוכר שבו....
)
מקום שלישי: מרק אפונה של אחותי.

בכלל אני מת על מרקים. פעם אהבתי מאד את המרקים הטחונים. היום אני חושב שזה פיספוס גדול ואני מאד אוהב שהירקות והרכיבים ברורים בתוך המרק. מקסימום, אני מוציא חצי מהתוכן, טוחן את החצי שבסיר ומחזיר אח"כ את התוכן הלא טחון פנימה. אבל המרקים הטחונים עד דק, הקרמיים האלה כבר לא מוצלחים בעיניי.
 

smaak

New member
מרקים

אני מכינה בדרך כלל מרקים פשוטים. את חלקם אני טוחנת, אחרת שאר בני הבית טוענים שיש כאן מרכיב כזה או אחר שהם לא אוהבים. כשזה טחון, הם אוכלים, טעים להם, למרות שאותם מרכיבים שהם לא אוהבים לאכול בחתיכות נמצא במרק- סלרי, קישור וכו'.

סביר להניח שהמרק החביב עלי הוא מרק כתומים- עדשים, דלעת, בטטה. אני מנסה להכניס פחמימה כמו בטטה או תפוח אדמה כדי לעבות קצת את המרק.

מרק של קוסקוס, שמכניסים לו גם קולורבי וכרוב, חביב עלי מאוד.

לא אוהבת כל כך שעועית, לא יודעת למה..
 
מרק תואם חרירה

זה מרק שעבר הסבה לגירסה צמחונית (טבעונית למעשה) מאז שהפסקתי לאכול בשר.
מכיוון שאין בו בשר, הוא כנראה לא מרק חרירה אמיתי, אבל מרק מצוין ומתאים מאד לימי החורף הקרים.

תוכלו למצוא אותו כאן (יחד עם עוד כמה מרקים שאני אוהב במיוחד).
 

ladybug6

New member
מתה על מרקים כאלה

תקרא לו איך שבא לך, חרירה שמרירה, בלי קשר הוא נראה סוף :)
 

Ofericko

New member
מעולה. בעיון קצר באתר שלך ראיתי

את המתכון לאבקת מרק ביתית (http://goo.gl/dlEXJK). נראה מצויין! ינוסה בקרוב.
מה "זמן המדף" שלה אם אשמור אותה בקירור?
 
אני שומר אותה

בצנצנת סגור (היטב) בפריזר, אז היא נשמרת זמן רב, ובד""כ נגמרת לפני תאריך התפוגה (בערך שנה בפריזר).
רק כדאי לדעת שלא לצפות לטעם של אבקת מרק קנויה,זה שונה, ואני מוסיף תיבול נוסף כמו: כמון, חוויאג' למרק וכאלה.
 

RSPA

New member
אם בא לך להציץ על עוד מתכון לאבקת מרק

תסתכל בטקסט שצמוד לוידאו המצורף.
אני הכנתי את זה וזה מצוין למעט כמות המלח שמוגזמת עבורי ולכן הפחתתי אותה מאוד. אבל הטעמים מעולים וזה נשמר המון זמן בצנצנת אטומה גם מחוץ למקרר.
http://www.youtube.com/watch?v=mHWqM-EQ05k
 
אמממ תלוי במצב רוח

ירקות חתוכים קטן קטן עם הרבה סלרי גם שורש גם גבעולים

קטניות שמזכיר את החרירה של אבו מישמיש אבל יותר גיוון של קטניות ולא זוכרת אם הוא כתב פפריקה בנדיבות ופלפלת חריפה

מרק קישואים טחון עם הרבה עלי תיבול

מרק עגבניות עם הרבה סלרי והרבה שום בסוף וקוביות גזר בלי אורז
 
הכי פשוט הכי טעים - נזיד עדשים ירוקות עם בצל

מטוגן שחום וגזר. כל מי שאוכל מתעלף חוץ מהילדים שלי שעושים פרצוף
 

ladybug6

New member
זה גם אחד האהובים עלי.

במיוחד עם עדשים כתומות. והרבה כמון..
 

Ofericko

New member
הכנתי הערב מרק שום עם ירקות שורש


שיניים משני ראשי שום.
3 בצלים גדולים.
3 תפו"א בינוניים.
2 גבעולי כרישה.
3 ראשי סלרי.
3 שורשי פטרוזיליה.
4 קישואים.
צרור גדול של שמיר.
מלח פלפל.

פשוט ללקק את האצבעות עד המרפקים
 

Ofericko

New member
כמו שכתבתי פעם איפשהו:

השמיר הוא ה- most underrated herb of the century.
לטעמי הוא רכיב חובה בהרבה מאד מרקים ותבשילים, ובכמעט כל פשטידה.
 
למעלה