שמח במטבח-יום א'

שמח במטבח-יום א'


בעיקרון זה יום שאני לא ממש בבית יותר מידי.
הולכת ל-book club ומכינה סלט עגבניות שרי וצנוברים ומאפינס תפוזים שוקולד.
לגבי אוכל אוכל- יש חזה עוף והבעל כנראה יכין לעצמו משהו. אעדכן מחר


שבוע טוב!
 

Maldini Girl

New member
איך אני אוהבת קובה

השבת הייתי באיזה מלון והיה שם קובה לאחת הארוחות. התלבטתי ממש ומחשש שאוכל-מלונות עשוי להרוס לי את החשק לקובה כל החיים ויתרתי.
כיף לכם, בתיאבון!
 

yair_bar

New member
מנהל
היום אני רוצה לנסות להכין קרם חצילים

בסיר פיתות אני אשרוף חציל בלאדי טוב-טוב
&nbsp
אעביר למסננת להגיר נוזלים ולהתקרר מעט
&nbsp
אטחן עם הבלנדר מוט את החציל וחושב מה עוד להוסיף. אולי אלך על בסיס של שמן זית ושום או אולי עם יוגורט מעודן יותר.
&nbsp
בכל אופן מתכוון לשים חתיכה קטנה מהקליפה כדי לקבל אפקט מעושן חזק.
&nbsp
&nbsp
 
לא מחובבי החצילים, אבל משום מה זה נשמע לי עדיין ממש טעים!

בחיים לא התעסקתי עם חצילים, אבל מאוד אוהבת ממרח חצילים בטחינה... יש לך מתכון טוב וקל לזה?
 
שום (הרבה), שמן (לא זית) ופירורי גבינה בולגרית משובחת...

איפה, הפיתות איפה? היו המון. לאן הן נעלמו?
ולא לשכוח על יד, פרוסות עגבניה טריה.
ולמה חתיכה קטנה מהקליפה? חתיכה הגונה הולך טוב מאוד. והריסוק בבלנדר מיותר לחלוטין לטעמי. "קוויאר" קצוץ בקופיץ עדיף בעיני על מחית.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה על הטיפים

הרעיון של הגבינה המלוחה מוצא חן בעיניי. יש לי בבית כמה מאות גרמים של פטה עיזים - יכול במקום בולגרית?
&nbsp
האמת שחשבתי לשלב עם שמן זית. אתה אומר ששמן צמחי אחר יותר מתאים?
&nbsp
פיתות אני לא מכניס - התחלתי היום שוב דיאטה...
&nbsp
&nbsp
 
גבינת עיזים היא רכה, לא?

אולי לממרח הקרמי זה דווקא עדיף עבורך ובסופו של דבר תקבל ממרח. באין פיתות, על מה תמרח?
אלא אם כן יש לך גבינת עיזים ישנה ויבשה הניתנת לפירור.
ה"מתכון" שנתתי הוא בולגרי. בבולגריה לא מכירים ולא משתמשים בשמן זית. הטעם מתקבל מן הגבינה החציל והשום. השמן הנייטרלי רק קושר בין הטעמים.
אבל אם אתה לא מכניס פיתות ו/או לחם לבן טרי, אז עם מה תאכל? גם אני לא מכניס כי רק הכנסתי וראה זה פלא, הן מתאדות
 

yair_bar

New member
מנהל
הפטה עיזים שקיבלתי במרקם של בולגרית

אני מניח שאני אוכל את זה עם סלט ירקות או עם קבבים (את החלק שאני אכין בלי גבינה) או עם מקושקשת
&nbsp
&nbsp
 
איך אתה מנקה את הסיר פיתות? אני מכינה בו פיתות ומפחדת להכין

בו דברים אחרים כי חוששת מניקוי האלומיניום ושהחשמל יפגע..
תודה
 

zookini

New member
עצה לגבי קציצות בקר שיצאו קשות מדי

הכנתי הסופ"ש קציצות בקר, מטוגנות, על מנת לאכול אותן גם ככה וגם להכין בהמשך רוטב וכד'.
הקציצות יצאו צמיגיות וקשות והמשפחה לא אוכלת אותן.

האם יש דרך לרכך אותן? האם בישול ברוטב יעזור? אין לי בעיה להכין מכל הקציצות תבשיל.
תודה
 
אפשר לפורר/לרסק אותן

ולהשתמש בתוספת עשבים למינהם להכנת פאי רועים לסוגיו.
אני משתמש לגבי קציצות בטריק של חיים כהן מלפני שנים. כדי שקציצות תצאנה רכות יש להוסיף לחם סחוט לתערובת. כל החכמה היא בכמות שאי אפשר להגדירה (ניסוי וטעייה). צריך למנוע שלקציצה יהייה טעם של לחם. יש שמוסיפים קישוא מגורר או תפו"א וכו. ההצלחה מובטחת.
 

TCHM

New member
אז ה"טריק" הוא של חיים כהן? מענין...

כי סבתה שלי עשתה זאת כבר לפני 130 שנה וכך עשתה גם אימי ועוד
לפני שחיים כהן ידע איפה נמצא המטבח.
יש טריק מאד פשוט בכדי לקבל קציצות אווריריות, בלי לחם ובלי ירקות
שגם הוא ואחרים לא יודעים, גם לא יצרני הקציצות המתועשות.
 
כמה חבל שאמא שלך השתמשה בטריק של הלחם ולא בטריק...

...הפשוט והסודי שרק אתה יודע ושומר בסוד שהרי לא "אחרים" לא יצרנים ולא גולשים מכירים...
גם סבתא שלי היתה מוסיפה לחם, והרבה, לקציצות אבל זה היה מסיבות כלכליות. עם 200 גר בשר הייתה מכינה ארוחת קציצות ל6 אנשים.
ולהגיד לך, עד היום לא זכיתי לשוב ולטעום קציצות כל כך טעימות... היא לקחה לצערי את הסוד לשמים ובטח מכינה שם קציצות, יחד עם סבתא שלך, למלאכים...
 

yair_bar

New member
מנהל
מבקש להתמקד במתכונים ובטריקים ולא בעקיצות הדדיות

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה הנכד של עדה ?

עדה איזו מבשלת מקסימה היא,
את קסמיה היא עושה מול הכיריים:
היא לוקחת כף של מלח,
קילו לחם, קילו קמח,
ומכינה מזה בשר לצהרים.
 

חנהפ

Active member
לא כתבת מה בדיוק הכנת

אבל לעיתים הבשר לא די שמן, אין די תוספות לבשר הטחון כדי שתצאנה קציצות רכות.
מה מרכך?
חלה מורטבת סחוטה וטחונה
ביצים
תפו"א ובצל מגוררים

לבשל ברוטב יכול לעזור ואפילו לחתוך את הקציצות וכך להכניס לרוטב
 
למעלה