שמח במטבח-יום א'

לא חשוב לצורך זה מה הוא בדיוק הכין


חשוב לדעת איך מרככים את הקציצות לאחר מעשה.
אגב, למיטב ידיעתי ביצים דווקא לא מרככות ומשמשות כדבק. חלה, תפו"א מגורר אכן מרכך אבל מה הצעתך לעשות עם קציצות שכבר הוכנו ויצאו קשות? לזרוק?
 

iditush forever

New member
יום ראשון אצלי

עשיתי מוקפץ, נודלס עם ברוקולי, פטריות ורצועות בקר.
טיגנתי ערימה של שניצלים ועשיתי גם פירה, כי הילדה לא אוכלת מוקפצים וכאלה דברים. והכנתי גם מרק עגבניות.
 

Maldini Girl

New member
קשים הם חיי הסטודנט

אז היום היה לי יום מוצלח. מה זה אומר? זה אומר שמשעה 14:00 אני יושבת על התחת וקוראת מאמרים וכותבת דוחות ועד כה סיימתי 5 מאמרים שהייתי צריכה לקרוא (כולל אחד ממש ארוך באנגלית) מתוך שבעה, וחוצמזה נשאר לי עוד דו"ח אחד.
מכיוון שקיבלתי החלטה שאני מסיימת לפחות עוד מאמר אחד עד סוף היום, הצד הקולינרי שלי ממש חגג עד עכשיו- אכלתי שני טוסטים עם גבנ"צ! (אחד בבוקר ואחד בצהריים)
&nbsp
ומכיוון שאני לבד בערב (הבחור עובד) וחרשתי ממש יפה עד עכשיו, החלטתי שאני מצ'פרת את עצמי בלבבות צלויות ואורז צהוב. למה זה צ'ופר? כי זה טעים ולוקח בערך 2 דקות עבודה ואז יהיה לי זמן להמשיך ללמוד

הלוואי שמחר כבר יהיה רגוע יותר. למרות שמחר הרי כבר יהיו דברים חדשים...
 

yair_bar

New member
מנהל
הדבר היחיד שנחמד בלימודים

זה שאתה מנהל את עצמך ואת הזמן שלך.
&nbsp
אחר כך עוברים לעבודה ויש בוסים על הראש ולומדים להעריך את זמן הלימודים.
&nbsp
עוד מעט אני אמור להתחיל את הדוקטורט ונראה כמה קשה לשלה בין השניים
 

Maldini Girl

New member
לכאורה אתה מנהל את הזמן שלך

בפועל המאמרים הם אלו שמנהלים אותך.
 

yair_bar

New member
מנהל
עכשיו תחשבי על מצב אחר בו את עובדת

המנהל שלך אומר לך לקרוא 12 מאמרים ביום.
&nbsp
או להתחיל לקרוא 3 מאמרים, תוך כדי להפסיק וללכת לכתוב מאמר בנושא אחר. ואז הוא מפסיק אותך שוב ומבקש שתארזי מזוודה ותטוסי לחו"ל לעזור ללקוח אחר לכתוב מאמר. ובעצם כשאת על המטוס לסיים את ה-12 מאמרים מקודם. וכשאת נוחתת את מקבלת מסרון שהלקוח בחו"ל ביטל ושאת צריכה לחזור ושבטיסה חזור תסיימי לכתוב את המאמר שהפסקת קודם
 

Maldini Girl

New member
והנקודה היא...?

עבדתי, עבדתי בחינוך, שזו עבודה שהיא לכאורה רק 10 שעות ביום (6-16:00) אך בפועל ממשיכה איתך הרבה אל תוך הערב.
עבדתי במטבחים, שזו עבודה של 10-16 שעות ביום.
עבדתי עם בע"ח שזו עבודה במשרה של 24 שעות ומעלה.
מי שרוצה לנהל את הזמן שלו כמו שצריך תמיד ימצא איך לעשות את זה.
ובגדול גיליתי שככל שאני יותר עסוקה אני מספיקה יותר.
&nbsp
גם כשעבדתי 10 שעות בחינוך, הייתי הולכת כל יום לעבוד עם בע"ח 3 שעות אחרי העבודה ואז עוד 3 פעמים בשבוע לשיעור ספורט שאורכו שעה, וכמובן שכל יום הייתי אחראית על הבישול, והייתה לי גם דירה לתחזק.
דווקא בתור סטודנטית בגלל שהלו"ז משתנה כל הזמן הרבה יותר קשה לי למצוא זמן פנוי. אף פעם אין רגע מוגדר שבו באמת סיימתי. לכל היותר החלטתי לעשות הפסקה, כי תמיד יש עוד משהו שצריך לעשות.
אני אף פעם לא "חוזרת מהעבודה הביתה" בלימודים. הלימודים חוזרים איתי הביתה, לפעמים עד השעות הקטנות של הלילה.
 

yair_bar

New member
מנהל
כן - כנראה שאת צודקת


בכל אופן שיעבור לך בקלות הלימודים
 

ady18

Well-known member
אצלי

עוף"בביסלי" עם גיבץ....
ערב פלאפל ביתי ....
 
אתמול הבחור הכין לעצמו מוקפץ (ולא השאיר לי
)

היום אלך לקנות בשר ונראה מה אכין איתו.
מה דינו של קוסקוס עם תפוח אדמה ובטטה שהיה במקרר מיום שבת-יהיה טעים למחר?
אני אישית לא אוהבת, בד"כ זורקת-הבחור טוען שזה עדיין יהיה בסדר. מה דעתכם?
 
שמח במטבח-יום ג'


אתמול הבחור הכין לעצמו משהו. הייתי ממוטטת מעייפות אחרי יום מאוד קשה.
היה איום על פצצה בגן שלנו והיינו כמה שעות עם הילדים בבניין לא רחוק מהגן.
כשהכל נגמר, ההורים באו לאסוף את הילדים, ישבתי 2 שניות לאכול משהו ואז נפל לי כתר מהשן אז נאלצתי לחפש רופא שיניים שמקבל את הביטוח שלנו ,למזלי הוא נמצא ממש קרוב לגן וטיפל בי. היום המשך טיפול ובניית תוכנית טיפולים

&nbsp
נראה מה אכין היום ,בתקווה שאגיע במצב צבירה נורמלי...
 

yair_bar

New member
מנהל
וואו. לא משעמם אצלך!

מקווה שהשן הסתדרה
&nbsp
נתקלתי במתכון של פסטייה במילוי פרגיות בתיבול מתקתק. מתחשק לי לנסות להכין
 

ady18

Well-known member
אצלי

קבבים ביתים עם ציפס אפוי סלט ירוק טחינה ביתית
 

Maldini Girl

New member
היום עוף בגריל עם פירה, למחר

כבר עומד סיר של מרק עוף לקוסקוס על האש.
1. כי מרק עוף תמיד טעים יותר יום אחרי
ו2. כדי שמחר יהיה אפשר רק לחמם ולאכול.
 
למעלה