שרשור מתכוני ירקות

סלט סלק

לבשל סלק, או לקנות מוכן בשקית.
לגרר על מגררת דקה.
להוסיף: לימון, סוכר (לפי הצורך תלוי בסלק), מלח, חרדל.
אופציה 2: להוסיף מיונז ו/או יוגורט/שמנת חמוצה.
 
סלט שורשים

פורסים דק (רצוי עם מעבד מזון) קולרבי, גזר, צנונית, שורש סלרי (אם זו העונה ולא סיבי מדי).
אפשר להוסיף רצועות פלפל אדום דקות.
רוטב: מיץ לימון, מעט חרדל, מלח ומיונז (אפשר במקום זה שמן).
 
סלט סלרי צרפתי

בפומפיה עבה מגררים ראש סלרי ומעט גזר.
הרוטב: קרם פרש (בצרפת), בארץ מיץ לימון וקצת מיונז או שמנת חמוצה (אפשר לוותר או להשתמש במיונז צמחי). מלח.
 
למעלה