תזונה, בריאות ומה שביניהן

תזונה, בריאות ומה שביניהן


ראשית, אני מתנצלת על העיכוב בהעלאת הפינה.
ימים עמוסים לעייפה עוברים עליי


הפעם אקדיש את הפינה לאבקות המרק.

הסבתות והאימהות שלנו נהגו לעשות שימוש בהן, מאחר וזהו פתרון נח לתיבול ולהעשרת תבשילים.
בשנים האחרונות גדלה המודעות למרכיבים, בהם המונוסודיום גלוטמט ושומן הטראנס.

אחת הטענות שטענו נגד אבקות המרק, היא שהן מכילות כמות עצומה של מלח (נתרן).
בנוסף, עדיין קיימות אבקות מרק עם תוספים שעלולים להזיק לבריאות, כמו חומרים מונעי יצירת גושים, חומרי טעם וריח סינתטיים, חומרים מחזקי טעם, ביניהם זה שהזכרתי, המונוסודיום הגלוטמט.
יש להיזהר ממנו, מאחר והוא מעלה את רמות הנתרן, כאשר אפשר להשיג אפקט טעם דומה עם תבלינים טבעיים.
בעבר גם היה יותר גרוע, וזאת כי האבקות הכילו כמויות גדולות של שומנים כולל שומן טארנס.
אבקות המרק שהיו בשוק לפני השינוי במודעות ובמרכיבהן הכילו בנוסף למונוסודיום גלוטמט גם שומנים וכימיקלים, שמחזקים את טעם המזון אבל עלולים לגרום לתופעות כמו כאבי ראש ואלרגיות.

בשנים האחרונות אבקות המרק עברו שדרוג עצום, ולצד האבקות שמכילות חומרים שכדאי להימנע מהם, יש גם הרבה מוצרים שעשויים אך ורק מרכיבים טבעיים.

לסיכום של דבר, כמו בכל מוצר, עלינו לבחון את רשימת הרכיבים המופיעה על האריזה והאם ניתן להחליף את אבקת המרק בתבליני טבעיים, המעשירים את התבשיל/מרק לא פחות.
(בתכל'ס אפשר להתרגל לבשל בלי אבקת מרק.)
בתאבון!
 

מרגנית2

New member
תודה רבה גלית!

האם מלח רגיל עדיף על מונוסודיום גלוטמט? אצלי הילדים רגילים לטעם של אבקת המרק ולא מוכנים לאכול תבשיל עם תבלינים אחרים. (הבכורה יותר מוכנה לנסות. הקטן לא טועם)
&nbsp
אני מנסה לשים פחות אבקת מרק. להוריד בהדרגה. ניסיתי אבקות ללא מונוסודיום. זה היה לא טעים.. בסוף זרקתי את הקופסא..
 
אילו תבלינים הוספת?


בתכל'ס, המונוסודיום הוא המלח של הנתרן והוא גם משפר טעם ובאופן כזה או אחר ממכר, כך שאני מבינה למה הילדים לא אוכלים ללא הטעם של אבקת המרק.
דרך אגב, הוא יופיע ברשימת הרכיבים גם כ- MSG או E-621.
ישנם גם רכיבים אחרים שמכילים מונוסודיום והם יופיעו כ- E-635 E-631 E-627 E-625 E-624 E-623 E-622 E-620.
בתכל'ס, במוצרים שכתוב עליהם "רכיבים טבעיים בלבד" אין מונוסודיום, והכי בטוחים הם המוצרים שכתוב על אריזתם "ללא מונוסודיום גלוטמט".
&nbsp
אולי ניתן להכין ציר מרק עוף, ללא אבקה כמובן, להקפיא מנות קטנות ולעשות שימוש בתבשילים במנה או כמה שצריך?
&nbsp
ואם כבר מלח, אז מלח עם כמה שפחות נתרן.
 

אמאנחל

Member
מנהל
אין מלח עם פחות נתרן

מלח זה נתרן כלורי. בכל מולקולה של מלח יש אטום אחד של נתרן ואטום אחד של כלור.
&nbsp
ובכלל ההיסטריה סביב המלח מוגזמת לחלוטין. יש אכן אנשים עם לחץ דם גבוה שצריכים להפחית מלח, אבל לכל השאר המלח ממש חיוני. בפרט לאלה, כמוני נניח, שיש להם לחץ דם נמוך באופן טבעי. לפי מה שאני יודעת ממחקרים עדכניים יש רק אחוז מסוים באוכלוסיה שהמלח מזיק לו.
&nbsp
לגבי מונוסודיום ושאר חבריו אין לי ויכוח. מה שלא מופיע בטבע, עדיף לא להמר עליו.
 
מונוסודיום גלוטמט גורם לי למגרנות מהגיהנום

לקח כל כך הרבה זמן עד שעליתי על זה!
&nbsp
&nbsp
 

מרגנית2

New member
הוספתי כורכום כמון ומלח רגיל לפי המתכון שלך

לגבי מרק עוף אני לא נוגעת בבשר ולא מבשלת.
אנסה לבדוק הרכב של אבקת מרק בסופר בזמן הקרוב.
במה שונה מלח ים ממלח רגיל? האם עדיף?
 

אמאנחל

Member
מנהל
במלח ים

אמור להיות יותר יוד. ויוד הוא מינרל שאנחנו צריכים. ואולי גם עוד כמה מינרלים אחרים.
&nbsp
אני קונה מלח שכתוב עליו במפורש "מועשר ביוד", ולא רק מלח ים. הוא קצת פחות מלוח מהרגיל.
 


ולגבי המלח והנתרן, בזמנו ראיתי בסופרים מלח דל נתרן.
לא יודתע לגבי היום, אך הא הומלץ לאנשים עם לחץ דם גבוה.
&nbsp
&nbsp
 
תוסיפי למרק סלרי (שורש / גבעול/עלים)

ופטרוזיליה, בצל, שום, גזר...
בעיקר הסלרי נותן את הטעם המלוח של המרק.
&nbsp
אני משתמשת במלח הימליה, ורוד, הוא פחות מלוח,
ואומרים שיותר בריא.
&nbsp
&nbsp
 

מרגנית2

New member
הצלחה חלקית נרשמה היום

בישלתי אורז עם מלח ושום. בלי אבקת מרק. הילדים אכלו מעט. סלרי זה רעיון טוב.
תודה..
 
אני זרקתי עכשיו סיר מרק שלם שיצא חסר טעם

ולא נאכל, והלך לפח, אפילו התינוקת ירקה אותו מהפה

&nbsp
אני קונה שורש סלרי, מנקה וחותכת לקוביות ומקפיאה, כך גם את הגבעולים והעלים,
וכך יש לי מוכן במקפיא למרקים.
גם פטרוזיליה (וכוסב-רע) ושמיר, ועלים בכלל מוסיפים הרבה טעם למרק.
&nbsp
זה ניסויי ותהיה, אני הורדתי אבקות מרק מהתפריט לפני הרבה שנים
כשהבנתי שהמונוסודיום גלוטמט גורם לי למגרנות איומות ממש.
מתרגלים...
אני משתמשת בעיקר בכמון, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור, שום ובצל...
זה הבסיס שלי לכל המרקים/תבשילים.
&nbsp
בתיאבון

&nbsp
 
אויש...


בדיוק מה שאני עושה

בשבוע שעבר ניסיתי חוויאג' למרק - הצלחה לא נרשמה...

&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
אני יודעת מה היתה הטעות...

הוספתי קינואה, אבל הוספתי יותר מידי, וכך הטעם של המרק נעלם...
במקום מרק יצא תבשיל בלי טעם. אתמול הכנתי מרק אחר, הוספתי 2 כפות אורז,
וזה כבר יצא מרק מאוד טעים!
&nbsp
&nbsp
 
למעלה