גלית מלאכית
New member


ראשית, אני מתנצלת על העיכוב בהעלאת הפינה.
ימים עמוסים לעייפה עוברים עליי

הפעם אקדיש את הפינה לאבקות המרק.

הסבתות והאימהות שלנו נהגו לעשות שימוש בהן, מאחר וזהו פתרון נח לתיבול ולהעשרת תבשילים.
בשנים האחרונות גדלה המודעות למרכיבים, בהם המונוסודיום גלוטמט ושומן הטראנס.
אחת הטענות שטענו נגד אבקות המרק, היא שהן מכילות כמות עצומה של מלח (נתרן).
בנוסף, עדיין קיימות אבקות מרק עם תוספים שעלולים להזיק לבריאות, כמו חומרים מונעי יצירת גושים, חומרי טעם וריח סינתטיים, חומרים מחזקי טעם, ביניהם זה שהזכרתי, המונוסודיום הגלוטמט.
יש להיזהר ממנו, מאחר והוא מעלה את רמות הנתרן, כאשר אפשר להשיג אפקט טעם דומה עם תבלינים טבעיים.
בעבר גם היה יותר גרוע, וזאת כי האבקות הכילו כמויות גדולות של שומנים כולל שומן טארנס.
אבקות המרק שהיו בשוק לפני השינוי במודעות ובמרכיבהן הכילו בנוסף למונוסודיום גלוטמט גם שומנים וכימיקלים, שמחזקים את טעם המזון אבל עלולים לגרום לתופעות כמו כאבי ראש ואלרגיות.
בשנים האחרונות אבקות המרק עברו שדרוג עצום, ולצד האבקות שמכילות חומרים שכדאי להימנע מהם, יש גם הרבה מוצרים שעשויים אך ורק מרכיבים טבעיים.
לסיכום של דבר, כמו בכל מוצר, עלינו לבחון את רשימת הרכיבים המופיעה על האריזה והאם ניתן להחליף את אבקת המרק בתבליני טבעיים, המעשירים את התבשיל/מרק לא פחות.
(בתכל'ס אפשר להתרגל לבשל בלי אבקת מרק.)
בתאבון!
