תזונה, בריאות ומה שביניהן

מעולה!

אורז מלא או לבן?
ני אוהבת להוסיף גריסים למרק הפטריות
אפשר גם חיטה או פריקה שנותנת טעם טיפה מעושן
&nbsp
&nbsp
 
הוספתי 2 כפות אורז מלא

לפעמים אני מוסיפה פתיתים, לטובת התינוקת שאוהבת פתיתים,
אבל זה כל כך לא בריא .. ולי לא טוב כל הפחממות האלו.
&nbsp
לפעמים אני מוסיפה קצת פסטה למרק (מכוסמין),
&nbsp
אני לא מכירה פריקה, חיטה לא ניסיתי, גריסים אני לא אוהבת, אבל שווה ניסיון...
(משרים גריסים? אולי השריה תוריד את הריר שלהם)
&nbsp
תודה!
 
אורז מלא מעולה


פריקה היא חיטה ירוקה שיש להם טעם מעושן ומרקם מעט שונה מהחיטה. (למרות שזו חיטה...)
אני מאוד אוהבת אותה

בתכל'ס, אני משרה כל דבר ל- 24 שעות לפחות ומידי כמה שעות מחליפה את המים.
&nbsp
 
אני לא אוהבת את החוויג' למרק, אני חושבת שיש בו הל

או תבלין כלשהו שמשתלט על הטעם.. מעדיפה להוסיף כל אחד מהתבלינים בנפרד...
&nbsp
&nbsp
 

מרגנית2

New member
אני לא יכולה לזרוק אוכל..

נשאר לי בזכרון הסיפורים על השואה והרעב. אני מוסיפה תבלינים ובמקרה הגרוע אוכלת לבד במשך השבוע את התבשיל שהילדים החליטו להחרים..
עכשיו במסגרת הנסיון להוריד את אבקת המרק יש לי סיר כזה... אפשר גם להקפיא חלק בקופסאות קטנות. ואז אם יש שבוע שנמאס לי לגמרי לבשל - מוציאה קופסאות קפואות.
&nbsp
 
נשאר שבוע במקרר והלך לפח..


תודה לאל שאנחנו כבר לא בשואה, ויש לי אפשרות לזרוק סיר אוכל
שלא טעים לי... (אני מכינה סיר קטן, כוס קטניות לפני השריה)
&nbsp
יום אחד הוצאתי מהמקפיא מרק כזה שהיה לא טעים והקפאתי בקופסאות,
זה כזה מאכזב....
&nbsp
תכיני ותאכלי דברים שעושים לך טוב בלב ובבטן,
חבל להיחנק עם אוכל שלא טעים לך...
&nbsp
 

שלגיה73

New member
תורידי ממש ממש מעט כל פעם

מונוסודיום גלוטמט הוא חומר ממכר ויש לו טעם משתלט.
אני כבר 15 שנים לא משתמשת באבקות מרק, וגדלתי בבית שבו הכל תובל באבקות כאלו. בהתחלה הכל היה לי טפל לחלוטין, ולאט לאט התרגלתי.
גם אימי הורידה משמעותית כמויות, ועדיין- זה ממש מורגש עבורי כשאני אוכלת אצלה
&nbsp
ולגבי ציר מרק- אני מבשלת בסיר כמות עצומה של עלים (סלרי, פטרוזילה ושמיר)- חבילה מכל אחד, יחד עם קילו עוף- החלק הכי זול שיש, מבשלת כמה שעות, ואז מסננת הכל החוצה ושומרת רק את הנוזלים כציר. זה נותן טעם חזק וטעים למרק אחכ (שאותו אני מבשלת בלי עוף)
 
למעלה