אתגרת אותי. שאלות מעניינות תודה
יש הרבה סיבות למה החלטתי להתמקד בגברים:
א- זה יותר נכון מבחינה עסקית.
ב- זה יותר נכון מבחינה מקצועית: מיקוד על סוג אחד של בעיה מאפשר להביא הרבה יותר מקצועיות. כמו רופא מתמחה. למה רק גברים ולא גם וגם? כי חלק גדול מהאתגרים של גברים שונה מהאתגרים של נשים באותו נושא.
למה הצלחה עם נשים? כי אני חושב שזה אחד הנושאים הכי כואבים לאנשים שלא מצליחים בזה. זה מקור להרבה רגשות שליליות וחוסר אושר. וזה נוגע לי אישית כי אני התחלתי כמאוד ביישן וחסר ביטחון כשנכנסתי לתהליך הזה של למידה והתפתחות אישית והנושא של נשים היה כאב מאוד גדול שלי.

הכי צעיר- 18 (כי אני לא מקבל מתחת לזה) ואני חושב שהכי מבוגרת שהייתה אצלי בטיפול הייתה בת 40+. זה היה לפני ארבע שנים אז אני לא זוכר בדיוק בת כמה היא הייתה (לפני ארבע שנים הייתי מטפל רגיל, בלי מיקוד על קהל יעד ספציפי..).

אני לא מוצא הבדל גדול ביכולת להיעזר בטיפול. זה בעיקר עניין של אופי ומוכנות נפשית. יש אנשים שמגיעים לא בשלים לטיפול וזה יכול להיות בכל גיל.

מבחינת הבדלים בקשיים- התוכן שונה. מבוגרים מדברים יותר על קשיים בקריירה, הורות, זוגיות ואבדן. צעירים יותר מדברים על קשיים בלימודים, זוגיות, הורים.

אבל כשמגיעים לעומק- הקשיים מאוד מאוד דומים אצל כולם. רק תחום התוכן שונה.

לגבי חוסר ביטחון- זה נובע מהחלטה שבוצעה בעבר הרחוק מאוד שאומרת "אני לא שווה מספיק". ההחלטה הזאת יוצרת מעגל כזה:
"אני לא שווה מספיק"->מפחד שידעו שאני לא שווה מספיק ויתרחקו ממני->מסתיר את עצמי שלא יראו שאני לא שווה מספיק. ההסתרה העצמית הזאת- זה חוסר ביטחון. זה להקטין את עצמי, לא להעז, לא להיחשף.

זה גורם לכל בני האדם לחוסר ביטחון (לא רק לגברים).

אם את מתכוונת לטיפול 1X1- הכי קל לטפל בפוביה. זה טיפול שאורך מפגש אחד.
אם את מתכוונת לנושא של זוגיות- הכי קל זה ללמד על משיכה. כמה שזה חשוב, ככה זה פשוט. אבל גם זה לא כזה קל. אני לא עושה לעצמי חיים קלים...

שלושה טיפים לנשים:
1- את יכולה לבנות קריירה מצליחה וגם להקים משפחה בישראל!
נשמע מובן מאליו אולי, אבל יש לנשים דפוס לא מודע שהוטמע על ידי שנים של תכנות חברתי שגורם להן להימנע מלהתקדם בקריירה בגלל מחשבה שהן חייבות להביא ילדים ולהיות בבית. אני שוב חוזר: זה דפוס חשיבה לא מודע. זו אחת הסיבות (חוץ מזה שהתרבות עדיין לא לגמריי שוויונית בין גברים לנשים) שיש הבדל גדול בין הכנסה של גברים לשל נשים. את הטיפ הזה למדתי מאישה בשם שריל סנדברג- היא הייתה יד ימינו של מארק צוקרברג אחרי שעזבה משרה בכירה בגוגל. אשת קריירה מוצלחת ברמה בינלאומית וגם נשואה ואמא לילדים.

2- ביטחון עצמי מיני- נושא מאוד מאוד חשוב, בעיקר אצל נשים.
אם יש למישהי קושי עם הנושא של חיבור למיניות- יש לה קונפליקט. היא צריכה לפתור אותו. לנשים יש יותר קונפליקטים עם הנושא הזה כי התרבות מלמדת אותנו מסרים סותרים ואם זה לא מספיק, נשים סובלות בכמויות אדירות מהטרדות מיניות וזה כשלעצמו יוצר להן קונפליקט ענק לגבי מיניות.

3- יש תופעה בזוגיות שנקראת horse traiding. זו תופעה שבה בני הזוג מתייחסים לנתינה בזוגיות כאל סחר חליפין. אם אני נותן כך וכך לבת הזוג שלי- אני מצפה לקבל כך וכך.
התופעה הזאת נוראית בזוגיות. גם כי זה יוצר נקודות שבר כל הזמן כי כל הזמן מישהו לא עומד בציפייה של מישהו כי אין סיכוי לעמוד תמיד בציפיות, וגם כי זה לא בא ממקום אמתי של נתינה. כשנותנים באמת לא מצפים לקבל. אהבה זה לא עסק.