דיון לסופ"ש

spaysi8

New member
דיון לסופ"ש

אז פורים.
כל עניין התחפושות מעלה אצלי את עניין הצביעות שמעסיק אותי הרבה.
אני שונאת צביעות, ולא יכולה להיות צבועה, ברמה שאם מישהו לא לטעמי מסיבה כזו או אחרת, אני אעדיף להתעלם ממנו מאשר להיות נחמדה בכאילו.
את פורים אני אוהבת כמובן אבל לפעמים אני רואה שאנשים משתמשים בתחפושות בצורה שרק מזכירה לי כמה הם צבועים..

בכללי- הרבה אנשים שאני מכירה טוענים שצביעות היא הכרחית אבל במינון ובטיימינג הנכון- כלומר,
אם יש לך בוס, מן הסתם ישמצב שתהיה צבוע אליו אבל תהיה חייב זאת בשביל להשאר בעבודה.
אני לא מסכימה- אני אגיד בדיוק מה שאני חושבת ואם לא מתאים לבוס- ביוש. בנתיים זה עבד לי.

מה אתם חושבים?
האם יוצא לכם להיות צבועים או להתנחמד? האם אתם בעד? או לא ממש בעד אבל חושבים שזה הכרחי? או נגד לגמרי? או מבולבלים? :p

יאללה, שתפו.

יצא , יוצא וימשיך לצאת לי להיות כזה .. לא תמיד מרוצה מהמצב אבל לפעמים זה דווקא כן הכרחי (מנקודת הראות שלי בכל אופן ..)

תעבירי יום אחד איתי מול הלקוחות +הבוס ותביני כבר לבד

יש מצבים למשל שהלקוח לא ממש צודק אבל אבל ובגדול מדובר בלקוח טוב\גדול\מפורסם (תקיפי בעיגול את מה שמתאים לך
) והבוס לוחץ ו\או מהחלונות הגבוהים (כלומר מהיבואן עצמו) לוחצים שיתנו לו יחס טוב ולא משנה כמה זבל הוא (אדון מר גינדי השקאות וקבלנות אני מדבר אליך יא חתיכת זבל מזדיין!) ומה לעשות שאין הרבה ברירות במצב שכזה ..
אבל לדוגמא לפני שנתיים בפסח יצא לי לקבל את הסעיף על איזה דילר שעובד צפוף אתנו אבל חושב שהוא יכול לסנגר אותי כאילו הוא זה שמשלם לי את המשכורת ויצאתי עליו ברמה שהיו צריכים להחזיק אותי שאני לא אפרק לו ת'צורה במכות והוא הלך להתשנקר לבוס שהיה בחול בדיוק ויצא לי לקלל גם את הבוס וזה כמעט נגמר בפיטורים + תביעת דיבה ויאדה ..יאדה ..יאדה אבל מה .. החאריין למד לתת כבוד וכיום הוא מדבר איתי בגובה העיניים

BloodyRose

New member
צביעות זה דבר נחוץ

נגיד ולא היית מסתדרת עם אחד החברים של הבן זוג שלך - הבנאדם לא בא לך טוב בעין, אתם לא מסתדרים, לא מסכימים על שום דבר. תנקטי בגישה של "לא אכפת לי שהוא חבר שלך, שלא יבוא אלינו הביתה"? "כן, אני רוצה לצאת היום. אה, גם הוא יהיה? אז אני לא אבוא"? עדיף שתחייכי, גם אם זה חיוך מזוייף, ותעבירי את זה בשקט ובשלום.

נתת דוגמא של מקום עבודה, אז במקום בוס (כי אם את לא מסתדרת עם הבוס שלך, באמת כדאי שתעזבי), אבל מה עם מישהו שעובד איתך, והוא לא הבוס שלך? את באמת תגידי "בדיוק מה שאת חושבת", גם במחיר של להעכיר את האווירה? אף אחד לא אומר שאת צריכה לשאול לשלומו כל יום, אבל כשאתם נפגשים במטבחון להכין קפה, עדיף שתגידי שלום ותחייכי.

כשאת יושבת בארוחה משפחתית והדודה שאת לא סובלת מתחילה לנג'ס לך על שטויות, את תגידי מה שבא לך, או שתבלעי את הצפרדע ותתנחמדי אליה?

כשעובדים מול לקוחות לומדים מאוד מהר שחייבים לשים את המסיכה הזו. גם כשלא מתאים, גם שהלקוח מביא לך את הסעיף. תחייכי, תתנהלי בכבוד, ותמשיכי ביום שלך בשקט.

הרבה אנשים חולמים לחיות כמו האוס, להגיד מה שבא להם מבלי להתחשב באנשים אחרים, אבל אנחנו לא חיים בסדרת טלוויזיה (וגם הדמות של האוס משלמת על זה מחיר כבד...).

spaysi8

New member
צריך לדעת איך להגיב,

לא אמרתי שבמקום להיות צבועה אהיה כלבה, אבל כן אהיה אמיתית.
אם יהיו לחבר שלי חברים שלא אוהב (הוא היה ידיד לפני והחברים שלו הם החברים שלי, אבל נניח) אז פחות אצא איתם כדי להמנע מזה (לא בעיה למצוא תירוץ).. את לקחת את זה לקיצון השני- אני משתדלת לא להיות כלבה :p

Track 12

New member
חח נראה שהתגובה שלי גרמה לך להרהר

צביעות זו התכונה הכי שפלה לדעתי.
אני אדם שמעריך מאוד(!) כנות, יושר, אחריות, שיתופיות ועוד ועוד...
אבל.
לצערי, אני לא יכולה להתנהל כמו שאני חושבת שנכון לנהוג בכל הסיטואציות, עם כל האנשים... יש הרבה מאוד מסגרות קשות ונוקשות עם אנשים חראות - שאם את לא תתאימי את עצמך, את תספגי רק חרא.
יש הרבה מסגרות שאת לא יכולה להגיד "פאק איט" ולעזוב.
נגיד צה"ל - לצערי הייתי בבסיס עם הרבה טיפוסים שפלים - חיילים ומפקדים שדאגו רק לתחת של עצמם ולא היה אכפת להם לדרוך על אחרים. אם את לא תדרכי, את תידרכי. שיעור חשוב שלמדתי שוב ושוב ושוב ושוב במשך שנתיים.
נגיד עבודה - כמו שכתבתי בפוסט הקודם, אני עובדת במקום עבודה מאוד טוב יחסית להשכלה שלי (תיכונית כרגע), ויחסית לגיל שלי. אני מקבלת שכר גבוה מאוד, מבצעת עבודה קלה, עובדת עם מנהלים שמעריכים אותי... אבל! אם אמשיך לבצע את עבודתי בצורה טובה, רצינית ואחראית - בחיים לא אתקדם במקום העבודה הזה... או בכל מקום עבודה אחר. למה? יש אנשים שעובדים באותו המקום כבר שנים - הם אנשים טובים, מלאי ניסיון ואמביציה... אבל הם לא מלקקים למנהלים... הם לא מראים ל*מנהלים הגדולים* עד-כמה הם טובים. המנהלים הגדולים הם אלה שאחראים על הקידום. אף אחד אחר לא יגיד עליהם מילה טובה. את היחידה שצריכה ליחצן את עצמך. אם את לא תעשי את זה, תתחנפי לבוס, תצחקי איתו למרות שאת חושבת שהוא לא מצחיק ומפגר... את תשארי תקועה.

זה התובנות שלי מהחיים הקצרים שלי.

OhadB3i

New member
יש משהו במה שאת אומרת...

בד״כ אלה שהלשון שלהם דבוקה לתחת של הבוס הם אותם אנשים שאחרי זה נכשלים בתפקיד אותו השיגו בדרך-לא-דרך.
דוגמא טובה אני יכול לתת מהעבודה הקודמת שלי, שהיינו עובדים 2 אנשים תחת מנהלת אחת, אני הייתי מצויין בעבודה והשני לא, אבל היה מלקק למנהלת, והוא זה שעלה מדרגה לתפקיד משרדי - אבל, כשל בו וביקש לרדת בחזרה לתפקיד שטח לאחר יומיים :) ושאני קיבלתי את ההצעה אחריו, סירבתי בנימוס, מעדיף שטח ממשרד, אבל זה רק אני חחח..

יש לי לקוח שכל פעם שאני מגיע אליו שולח לי את אחד העובדים שלו, כל פעם בא לי אותו בחור שמוציא לי את המיץ כדי שהבוס שלו יקבל תנאים שהם מעבר למה שאני מחוייב להם במסגרת עבודתי, פעם,פעמיים, בפעם השלישית אמרתי לו תגיד לי לא נמאס לך ללקק להם?
חחחחחחחח מציק אבל יש גם אנשים כאלה

einat162

New member
אחרי שקראתי את הפסקה האחרונה בהודעה

הייתי חייבת להוסיף משהו :
קודם כל, אני לא יודעת כמה זה "החיים הקצרים" שלך (כי הגיל בכרטיס הוא פיקטיבי), אבל אני באמת לא חושבת שתובנות זה עניין של גיל בהכרח.... זה עניין של לשבת עם עצמך ולחשוב איך אתה מרגיש ומה אתה ודע לגבי הדברים שסובבים אותך, וכן - גם קצת מזל. מזל על זה שקרה משהו והיה לך רגע של הארה לגבי משהו שבו "הכל נכנס בקליק למקומו" ומסתדר בתוך הראש. יש כאלו שיכולים לחיות עשורים ולא להגיע לזה. למה? כי הם לא טרחו להרהר על העניין, כי הניסיון שלהם בנה אותם בצורה מסויימת, כי אותו רגע של הארה לא קרה.

לגבי קידום....
אני אישית לא יודעת "מה אני ארצה להיות כשאהיה גדולה", זאת אומרת שאין לי שאיפות - לא ברמת קריירה לפחות... אז מה נשאר לי? לעבוד במה שיש, ולפעמים זה טוב להישאר תקוע ולא להתבלט :
טוב, כי לפעמים אומר עבודה קלה יותר / פחות אחריות,
טוב, כי אם את/ה עם ראש גדול או כנות ישירה במקום ביניים - הרבה פעמים זה נקלט לטובה (דג גדול בין דגים שרוצים להיות גדולים),
טוב, כי רמת הסיכון נמוכה (ואני לא מדברת על פיטורין),
טוב, כי להיות "למטה" לא מחייב אותך לקק עוד יותר.
אז יש את אלו שמקושרות ברמת הריכולים-יעאני חברה של כולם-ותמיד מוכנה לעזור אבל רק בתנאי שרואים שהיא עוזרת, אבל לי אין את האנרגייה, ו-וואלה I don't give a F*ck !
אז אני לא נחשבת להכי חברותית בסביבה : גם כי אני שקטה (לא בא לי להגיד התחנפויות סתם אז אני לא אומרת) אבל בעיקר כי אין לי את האנרגייה ....
לזכור איך קוראים לילדים / בעלים של כולם ומה הם עושים מצריך משאבים מנטליים שאני לא מוכנה להקצות... פשוט לא מעניין אותי. אבל אני כן שואלת מידי פעם - בעיקר מתוך נימוס (שזה סוג של צביעות) וגם בגלל שלפעמים זה מנקר לי שאני לא זוכרת ומעניין אותי באותו רגע.

Track 12

New member
האמת, לא הבנתי את הנקודה שלך...

את רק חיזקת את מה שאמרתי.

מה שאמרתי הוא שכדי להתקדם, כדי להגיע לאנשהו, כדי להגיע לתוצאה, כדי שיראו אותך - צריך להתחנף למי שמעלייך בסיטואציות מסוימות.
אם את לא מעונינת להתקדם, אין צורך שתתחנפי למי שמעלייך...

einat162

New member
בדיוק, ואין שום דבר רע בכך.

ציטוט מתוך ספיידרמן :
with great powers comes great responsabilities

עם קידום מגיע יותר אחריות,
עם קידום מגיע יותר לחץ ותחרות להתקדם הלאה או להישאר כ"תותח" במקום הנוכחי,
עם קידום מגיע הלחץ ללקק יותר.
ואני הגעתי למסקנה, שעבורי לפחות, זה לא שווה את זה.... תמיד יהיה "מישהו מעליך", לא משנה באיזה דרג תלחם ותגיע- מה שכן המרחב של להיות מי שאתה יקטן באופי משמעותי (כי אתה אמור להיות זמין יותר, ממלכתי יותר, שואף ליותר).
אני לא סותרת את מה שכתבת - רק מרחיבה ומציגה דעה אחרת בעניין הזה.

Track 12

New member
מסכימה איתך, לא אמרתי שזה דבר רע

כל אחד והמקום שהוא רוצה להגיע אליו

נגיד, אני, כרגע, ממש לא מעונינת להתקדם בעבודה, כי מבחינתי זו עבודה זמנית עד אוקטובר הקרוב. ואני פועלת בהתאם.

Puskas

New member
אני חושב

ששקרים זה משהו חשוב בחיים כי אם בן אדם תמיד יגיד את האמת אז הוא יישאר בלי חברים ובלי עבודה.
שקרים קטנים פה ושם הם חשובים (בזוגיות זה בכלל קריטי) וכך גם צביעות..
נכון שצביעות זה דבר מגעיל אבל לפעמים היא עדיפה על פני פגיעה בבן אדם.
ובכלל, בכל מקום שעבדתי למשל, הייתי חייב להיות צבוע מדי פעם ולצחוק ולחייך למנהלת שלי כי לא רציתי לעוף משם.
אני חושב שכל דבר במינון הוא חשוב, אין טוב בלי רע ולהיפך ובן אדם לא יכול להיות רק טוב או רק רע, הוא לא יצליח להתקדם בחיים.

einat162

New member
נראה לי שהכוונה היא מתוך נימוס, "בקטנה"

לחייך מידי פעם לבדיחות של הבוס ולא להישאר עם פרצוף "רגיל" (או חמוץ....) או להגיד לו בפנים "אתה לא מצחיק".

OhadB3i

New member
עדיין זה לא אומר שיעיפו את הנ״ל מהעבודה

אם הוא לא מחייך/צוחק מהדברים של הבוסים שלו...

אם זה מצחיק צוחקים, אבל אם לא..... מה הקטע?
אני בתור מנהל לא הייתי רואה בעין יפה שמתחנפים אלי או מנסים ללקק לי..

Puskas

New member
ואם הייתי מלקק זה היה רלוונטי

אבל לא התכוונתי שאני נקרע מצחוק או רץ אחריהם..
היה ומנהל או אחראי זרק הערה הומוריסטית סתם ככה על הדרך, אז מגחכים והלאה.. לא אמרתי שאני נקרע מצחוק ומשתף את הבדיחה בפייס.. בחייאת אל תיקח קשה.. לא כולם ישירים ואמתיים כמו כבודו.

einat162

New member
ברור שזה לבד- לא, אבל יכול ליצור כדור שלג

כי אם הוא לא מתחנף וצוחק מהבדיחות של הבוס (ויש כאלו שיודעים לעשות את זה טוב) ושל העובדים אחרים, אז הוא/ היא יחשבו "לא חברותיים" - וזה יכול להתגלגל הלאה ("עליהום" חברתי) כי גם ככה אף אחד לא אוהב אותו/אותה, כי גם ככה הוא/היא לא משתפים פעולה.
לצערי עם כל האובר פוליטקלי קורקט נותנים מקום מרכזי לכמה "הארגון הוא המשפחה" (יעאני, כמובן, מצד הבוסים) וכמה חשוב שתהיה חברה בעבודה (צעירים היום כשיקול חשוב).
אם זה מזוייף ואם זה לא - יכול להתגלגל למשהו אחר.

למעלה