פקעות בוטנים
עוגיות /פקעות בוטנים לפסח(לא רק לפסח)
הערות שלי בסוגריים(אילנית12)
אני קניתי בוטנים קלופים (לא קלויים)
כמות כ40 יח' תלוי בגודל בפעם השניה הכנתי כדורים יותר גדולים.
כוס סטנדרטית 250 240 מ"ל
אפשר להפחית מכמות הסוכר
מדי פעם הייתי מרטיבה את הידיים
לא לאפות יותר מדי
אחרת העוגיות יוצאות מאוד קשות.
מחברת המתכון : יפנית מפורום ynet
חומרים:
500 גרם בוטנים קלויים ומקולפים
1 1/4 כוס סוכר
ת.וניל (שמתי 1 כפית)
1 ביצה
1 חלמון
1/2-3/3 כפית קינמון (שמתי 1 כפית)
אבקת סוכר
עטרות נייר (השתמשתי בקטנים)
הכנה:
לקלות בוטנים ולקלף את הקליפה
לטחון במעבד מזון פעם אחת ופעם נוספת עם הסוכר.
להוסיף וניל, קינמון ביצה וחלמון ולערבב לתערובת אחידה.
ליצור כדורים קטנים יותר מאגוזי מלך.(לקחת חופן ולהדק אותו בין שתי הידיים כמו שמכינים קציצות)
מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים בעטרות נייר.
אפייה בחום של 150 מעלות )שחומם מראש)בערך 15-17 דקות עד לבקיעת קלה של הכדורים.
זהירות לא לייבש!
בהצלחה./אילנית12
...<<מתכונים לפ