חג שמח- מתכונים לפסח

אילנית12

New member
פקעות בוטנים לפסח ולא רק

פקעות בוטנים

עוגיות /פקעות בוטנים לפסח(לא רק לפסח)

הערות שלי בסוגריים(אילנית12)

אני קניתי בוטנים קלופים (לא קלויים)

כמות כ40 יח' תלוי בגודל בפעם השניה הכנתי כדורים יותר גדולים.

כוס סטנדרטית 250 240 מ"ל

אפשר להפחית מכמות הסוכר

מדי פעם הייתי מרטיבה את הידיים

לא לאפות יותר מדי
אחרת העוגיות יוצאות מאוד קשות.

מחברת המתכון : יפנית מפורום ynet


חומרים:



500 גרם בוטנים קלויים ומקולפים
1 1/4 כוס סוכר
ת.וניל (שמתי 1 כפית)
1 ביצה
1 חלמון
1/2-3/3 כפית קינמון (שמתי 1 כפית)

אבקת סוכר
עטרות נייר (השתמשתי בקטנים)

הכנה:


לקלות בוטנים ולקלף את הקליפה
לטחון במעבד מזון פעם אחת ופעם נוספת עם הסוכר.
להוסיף וניל, קינמון ביצה וחלמון ולערבב לתערובת אחידה.

ליצור כדורים קטנים יותר מאגוזי מלך.(לקחת חופן ולהדק אותו בין שתי הידיים כמו שמכינים קציצות)
מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים בעטרות נייר.
אפייה בחום של 150 מעלות )שחומם מראש)בערך 15-17 דקות עד לבקיעת קלה של הכדורים.
זהירות לא לייבש!



בהצלחה./אילנית12






...<<מתכונים לפ
 

revavonet

New member
חג שמח לכולן


סוף סוף התפנתי קצת מהעומס המטורף, כדי לומר לכולן חג שמח.
אני יוצאת לחופשה של שבועיים אז מקווה שתשמרו לי את הדברים המעניינים כשלא אהיה פה.
אז חג שמח מכל ה
 

lulipoop

New member
מוס שוקולד ב-3 צבעים, מתכון
|בבקשה

היי בנות
מבקשת להכין למחר לסדר פסח מוס שוקולד בכוסות אישיות
צריכה מתכון פשוט פשוט ל16 סועדים בערך...
 
טורט שוקולד חגיגי

למתכון טורט שוקולד

עוגה מומלצת במיוחד המתכון בבלוג שלי

6 ביצים -להפריד חלבונים מחלמונים
החלבונים- להקציף עם 1 כוס סוכר
החלמונים- לערבב עם
¼ כוס סוכר
3 כפות שמן
לבחוש היטב .
להוסיף בצד קערת החלמונים
2 כפיות אבקת אפיה
על האבקת האפיה לטפטף מעט מיץ לימון טרי להתססה.
לערבב בקערה
4 כפות גדושות קקאו
1 כף קמח מצה
1 כף קמח תפוחי אדמה
לאחד בתנועות קיפול את שלושת התערובות בקערת החלבונים .
להוסיף
120 גר אגוזים טחונים ולערבב
לשמן תבנית בקוטר 24
למזוג את התערובת
להכניס לתנור שחומם לחום בנוני ולאפות כ40 דקות עד שהעוגה נפרדת מהדפנות וקסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פרורים .לקרר היטב .

אני נוהגת לחצות את העוגה לרוחבה להרטיב בסירופ ולמלא בקרמים
סירופ
רבע כוס קוניאק
2 סוכר וניל
כף סוכר
חצי כוס מים רותחים .
לערבב עד המסה .

קרם 1
1 אינסטנטוניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
להקציף לקרם יציב .

קרם 2
1 אינסטנט שוקולד
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף ליקר שוקולד
להקציף לקצף יציב .

לחצות את העוגה לרוחבה .להניח את החלק העליון על צלחת בעזרת כף לצקת מחצית מהסירופ באופן שווה
למלא בקרם שוקולד
בשלב זה ניתן לפזר פירות מלפתן ,דובדבנים או אגוזים או שוקולד מגורד.
להניח מחצית שנייה
להרטיב בסירופ בצורה שווה.
למרוח על ומסביב לעוגה קרם וניל .

אפשר לצקת מעל גנאש שוקולד , או לעטר בדובדבנים, שוקולד או אגוזים .

טוב להכין יום יומים מראש . ניתן להקפיא ולהוציא מהמקפיא כ2-3 שעות לפני הארוחה (כך שתתאים לנסיעה)
 

אילנית12

New member
מאפינס תפוזים

תמונות


מאפינס תפוזים לפסח/אילנית12

או עוגת תפוזים



חומרים:

כוס מידה סטנדרטית=240-250 מ"ל

כמות:כ28 יח' או שתי תבניות אינגלייש קייק



200 גרם קמח תופח לפסח(מצורפת תמונה)

5 ביצים גדולות מופרדות או 6 קטנות

1/1/2 כוסות סוכר(חצי כוס ישמש להקצפה)

1 כפית תמצית הדרים או תמצית וניל

גרידת תפוז מתפוז אחד גדול או שני תפוזים בינונים

1/2 כוס שמן צמחי(לא זית) אני השתמשתי בקנולה

1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט

הכנה:

מקציפים את החלבונים במיקסר את הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמיים

מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן,המיץ,התמצית,החלמונים,הסוכר,הגרידת תפוז

מערבבים היטב .לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב היטב היטב.

כעת מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים לקפל בעדינות.

לשמן מעט את עטרות המאפינס למלות 3/4 גובה מהתערובת

להכניס לתנור שחומם מראש לאפות עד להשחמה קלה בערך 20-25 דקות

תלוי בתנור שלכם.

אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר האפיה.

בהצלחה לכולם

וחג פסח שמח.
אילנית12
 
לביבות איטלקיות נוסח יהודי רומא

לביבות איטלקיות נוסח יהודי רומא לפסח-Pizzarelle con il miele!

התברכתי באב ממוצא איטלקי -רומאי ולכן כל שנה בחג הפסח אנחנו קוראים בהגדה ושרים שירים בנוסח יהודי רומא ומכינים מאכלים מיוחדים אשר מאפיינים את אוכל יהודי רומא.

מאז שאני זוכרת את עצמי בכל חג פסח הורי נוהגים להכין את הלביבות המתוקות הללו שאימי היקרה למדה להכין מסבתי (נונה לטיציה) האיטלקייה האהובה ברומא.

מדובר בלביבות (נקרא להם לאורך המתכון "קציצות"-Pizzarelle) מטוגנות ממצות מרוסקות אשר להן מוסיפים תוספות מתוקות המוגשות בתוספת של דבש (Miele) חם מעל.

מרכיבים:
8 מצות
4 ביצים
100 גרם צימוקים
80 גרם קקאו
קליפת תפוז מגורדת
¾ כוס סוכר
כפית מלח
100 גרם צנוברים
כפית קינמון
כף קמח מצה
שמן קנולה לטיגון
להגשה-כוס דבש

אופן ההכנה:
-מפוררים את המצות ומשרים אותן במים עד שהן מתרככות.
-מסננים וסוחטים היטב את המים מהמצות.
-מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים: ביצים, צימוקים, קקאו, קליפת תפוז, סוכר, מלח, צנוברים, קינמון וקמח המצה.
-מערבבים היטב עם הידיים ומשהים ל-25 דקות עד שהעיסה מתקשה.
-מחממים שמן קנולה במחבת.
-לוקחים כף עץ טבולה בכוס מים (בשביל למנוע מהעיסה להדבק) ומטגנים "קציצות" מהעיסה עד שמשחימות. (מספר דקות)
-מוציאים את "הקציצות" עם כף מחוררת ומניחים בקערה עם נייר סופג
- מחממים דבש בסיר או במיקרוגל ויוצקים על "הקציצות"

מקווה שהצלחתי להעביר לכם קצת מאוירת החג המיוחדת בבית שלי....


ולהשלמת האווירה המסורתית מצורף לינק לשיר חד גדיא באיטלקית....
אני מבטיחה שאם תקשיבו לו לפחות פעמיים תוכלו ללמוד מילים חדשות באיטלקית!
http://www.youtube.com/watch?v=IaeRmVy9fwI

חג שמח!!!!!
 
מוס שוקולד וטרקולד שוקולד

בבלוג שלי תמצאי מבחר מתכונים מעולים למוס שוקולד וצורות הגשה שלו .

מוס שוקלד פרווה

300 גרם שוקולד מריר
½כוס סוכר
6 כפות מים
2 כפות תמצית וניל משובחת/ ברנדי
5 ביצים
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד עם ¼ כוס סוכר ו6 כפות מים במקרו או על אדים . מקררים .
מוספים את תמצית הוניל
טורפים במזלג את החלמונים ומוספים לתערובת השוקולד
בוחשים היטב עד הסמכה
מקצפים חלבונים עם ¼ כוס סוכר לקצף יציב ורך מוספים את תערובת השוקולד לקצף בזילוף איטי תוך בחישה בכף עץ .
מוזגים לכלי הגשה ומעטרים .
ניתן להגיש בגביעי שוקולד ,גבעי יין /גלידה, בטורטלים או בקערת זכוכית מרכזית .
לעיטור : שוקולד מגורר, תותים ,עלי נענע, סוכריות ,אגוזים קצוצים .
שדרוגים
למוס שוקולד תפוזים להחליף את המים והוניל במיץ תפוזים להוסיף גרדת תפוז
למוס שוקולד אגוזים להוסיף 100 גר אגוזים קצוצים.
למוס בטעם קפה להחליף את המים והוניל ב 6 כפות קפה שחור חזק מבושל (בלי הבוץ)
למוס בטעם מוקה להחליף מים בנס קפה חזק - כף נס על 6 כפות מים
 
חג שמח- מתכונים לפסח

הכנתם משהו מענין?
נתקלתם בקינוח מיוחד לחג..
נשמח למתכונים טעימים ומיוחדים ואפשר גם תמונות..

חג שמח וטעים לכולם
וענבל תמשיכי להנות בברלין..בשביל כולם
 

herouth

New member
כדורי שוקולד על בסיס קורנפלור.

מתאים לפסח, לצליאקים, ולכולם - ושונה לחלוטין מכדורי שוקולד סטנדרטיים.

½ בקבוקון תמצית רום
200 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר
חבילה קטנה קורנפלור (200 גרם)
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר
5 כפות מים
100 גרם צימוקים
100 גרם ציטרונט (קליפות הדרים מסוכרות - כמו ששמים באינגליש קייק)
פרורי שוקולד או קוקוס לקישוט.

מבשלים את המים עם השוקולד, הסוכר והקקאו. אחרי שנמס, כאשר חם אך לא על האש, מוסיפים חמאה עד שתיבלע בעיסה, קורנפלור וכל שאר החומרים (למעט הקישוט). שמים במקפיא לאיזו שעה שיתקשה, ועושים כדורים. מגלגלים בקישוט, שמים בעטרות נייר. טוב לאכילה אחרי לילה.

הערות:
1. לא, זו לא טעות. חצי בקבוקון של תמצית רום.
2. אפשר גם לחתוך פירות יבשים לחתיכות קטנות - יותר יקר ומנג'ס... אבל מתאים למי שלא אוהב ציטרונט.
3. פעם אחת ניסיתי לעשות את זה עם כפיות מדידה ויצא לי פיתות שוקולד. אז אני לא אחראית - אולי עשיתי חישוב לא נכון, או שפשוט המידות השתנו מאז. השתמשו בכפות וכפיות רגילות של המטבח, אז ייצא היחס הנכון.
4. במקור המתכון היה עם מרגרינה - שאני כבר שנים לא מכניסה הביתה. למי שרוצה שזה גם יהיה פרווה, אפשר.
 

herouth

New member
אה, שכחתי הערה נוספת.

יש לחמאה נטייה להיפרד בזמן שמקררים את זה. אז כדאי להציץ מדי פעם ולתת ערבוב או שניים בזמן שזה מתקרר.
 

hofnoan

New member
אמא שלי הכינה עוגיות בלי קמח בכלל משהו דה בסט

מה קורה אנשים מתוקים?? XD
אמא שלי הכינה עוגיות בכלל בלי קמח ממתכון כלשהו וזה טעים פצצות!!

עוגיות קורנפלור ואגוזים

1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים

מערבבים יחד את כל המרכיבים לבצק אחיד. יוצרים גליל בקוטר 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
פורסים את הגליל לפרוסות של חצי ס"מ, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כל פרוסה על הנייר.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 15 דקות.

(העוגיות מתפשטות באפיה)
 

novemberain

New member
אני הכנתי אריזות מתנה מתוקות לחג

היה בהן פרלין שוקולד מריר ממולא בגנאש פטל-קרמל,
טראפלס שוקולד מריר ומקרון mogador של פייר הרמה.
שני הראשונים מבוססים על מתכונים מהלימודים,
ואני לא יודעת אם מותר להעלות לרשת,
לכן אצרף תמונה של המקרון בלבד.
המתכון מוצלח ומדוייק להפליא,
אבל השתוללתי מעט עם צבע המאכל האדום
והצבע יצא כתום מידי (אמור להיות צהבהב יותר) ועז מידי.
 

העצלנית

New member
וואו איזה השקעה

אני נזכרת בערגה במתנות המושקעות שהיינו עושים לפני פרוץ הקטנים לחיינו. אבל זה בסדר זה יחכה.
הכל נשמע מעולה מעולה כיף למקבלים
 

novemberain

New member
תודה!

ניצלתי את החג בשביל להתעסק קצת עם שוקולד.
לצערי, לא יוצא לי לאפות כמעט ובכלל בבית כי אנחנו משתדלים שלא לאכול מתוק, לכן ראיתי את החג כיופי של הזדמנות.
לגבי הקטנים, בקרוב אפשר יהיה להפוך אותם לכוח עבודה, לא?:)
 

העצלנית

New member
הגדול לא מוכן לאפות איתי


לעומת זאת תעמדי ליד הגז והוא ירוץ לבשל,אפילו שבגן קיבלתי דיווח שהוא אופה בשמחה וששון. אבל לאכול מהקערות הוא מוכן בשמחה כמובן.
והקטנה עוד קטנה אבל נראה לי היא תהייה בצד שלי והגדול,שימשיך לבשל עם אבא שלו.
ועדיין זה מבאס הייתי מתה להלהיב אותו בהכנת עוגה או משהו כזה.
אני לשמחתי כמעט כל יום שישי מכינה קינוח/שניים לכל המשפחה ואז דוחפת את מה שנשאר לכולם וגג מחזירה הביתה משהו לשבת בבוקר.
 

novemberain

New member
כל יום שישי....

בחלומות הכי פרועים שלי! :)
במיוחד כשאחי הקטן, שהוא וחבריו אחראים על החיסולים, נמצא בד.אמריקה.
מרגע שהוא טס, אני מתכננת מה אאפה, כשהוא חוזר.
כן, אני בכ-זה חסך:)
 

נופשת

New member
חג שמח

אני בחופש, איזה כיף זה!
לא בישלתי או אפיתי מאז ליל הסדר.
ח ו פ ש
 
מה עושים עם המצות שנשארו??

היי
המצות מפסח תקועות לנו עוד בבטן ונשארו עוד מלא
המבצעים בסופר תמיד דוחפים לך עוד ועוד לעגלה

בקיצור, אנחנו לא חובבי מצות כשהן ככה
יש לכם אולי פה איזה מתכון נחמד למה אפשר לעשות איתן?
מצברייט וכדורי שוקולד כבר עשינו חח
 
למעלה