אני חייב להגיד את זה סוניק מאניה הוא אגדה.

אני חייב להגיד את זה סוניק מאניה הוא אגדה.

וואו פשוט וואו. רק אלוהים יודע איך המשחק הזה יושב על ממוצע 86. מגיע לו ממוצע 90.

השלבים הם השלבים הכי ארוכים בסדרה. לפחות 2 מהבוסים הוציאו ממני "איך לעזאזל הם חשבו על הגאונות הזאת"

השלבים שעברו רימיקס כל כך שונים מהמקור ככה שגם אם יש לכם זיכרון צילומי כמו שלי מהילדות, זה לא הולך לעזור לכם.

הACT הראשון בכל שלב ממוחזר עוד דומה יחסית למקור שלו אבל ארוך יותר יצירתי יותר ועם פלטפורמה טובה יותר.
האקט השני הוא פצצת מהירות מרגיש כמעט כמו set piece.

השלבים החדשים הם כמה מהשלבים הכי טובים בהיסטוריה של איזשהו משחק פלטפורמה 2D.

שכחתי כמה זה מספק, למצוא את הנתיב הכי מהיר בסוניק לסיום השלב. ככה שהשלב מרגיש כמו רכבת הרים מטורפת שמוצאים אותו. וכמובן שיש נתיבים רגילים שהמשחק מרגיש בהם יותר כמו משחק פלטפורמה שגרתי.

התחלתי אתמול בלילה אני מכריח את עצמי לא לסיים אותו.

הממוצע
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/sonic-mania

זה לא שונה. זה כל היופי

זה סוניק של שנות ה90 מלוטש עד הקוץ האחרון.בעיקרון אני חושב שיש שני מחנות בנוגע לסוניק ה2D.

יש את אלה שחושבים שזה משחק אוברייטד להדהים, אוטומטי שמשחק את עצמו ויש את אלה שחושבים שהטרילוגיה של המגה דרייב היא יצירת מופת.

אני בקבוצה שחושבת שהטרילוגיה היא יצירת מופת.
ושמאניה יותר טוב מכל הטרילוגיה אבל שואב ממנה המון השראה.

בשביל לעשות לך את החיים קלים.

אם אתה חושב שחזרה לנוסחא של המגה דרייב, זה לא ביג דיל/לא משהו שאתה מעוניין בו אז כנראה שהוא לא בשבילך.

evilplate

New member
שמח שאתה נהנה

אני יודע עד כמה אתה אוהב את סוניק וזה באמת נראה כמו הסוניק המושלם לחובבי גרסאות המגה דרייב (שכמעט כולם מסכימים שזה סוניק בגרסה האולטימטיבית שלו)
&nbsp
אולי באמת כמו שדיברנו אז בדיון, סגה פשוט צריכה לוותר על התלת מימד ולהמשיך להוציא משחקי סוניק דו מימדיים טובים, היום השוק פתוח הרבה יותר לכל מני סגנונות וז׳אנרים אם זה מתומחר כראוי, אני מאמין שיהיו מספיק קונים.

אני אוהב רק סוניק 2D אבל כן מאז 1994 אני מחכה לזה :)

נכון היו חיקוים לא רעים לסוניק ג'ז הארנב במיוחד. ולאחרונה כל מיני מפתחי אינדי ניסו לחקות את הנוסחא פריידום פלאנט,Spark the Electric Jester.

אבל מאניה מוכיח שסוניק עדיין "המלך של הסגנון שלו"

אגב, זוכר שדיברנו על זה שמייסד גרילה ויוצר גירס אוף וור הם הצמד שמאחורי ג'ז הארנב?

אז סבבה, אבל לא ידעתי שהמשחק החדש LawBreakers הוא שלהם ביחד.
הם הקימו חברה ביחד ומעכשיו הם חוזרים לפתח משחקים ביחד.

והמשחק הזה אמנם נראה גנרי ו"מעתיקן" כמו שג'ז היה אבל האמת? שנראה לי שנקבל מהצמד הזה הרבה הרבה משחקים טובים בעתיד :)
נ.ב בנוגע לסוניק מאניה, אם זה יגיע יום אחד לפלוס ויהיה לך תנסה אותו, אתה לא תתחרט :)

evilplate

New member
ברור שאם יגיע לפלוס ננסה אותו מה נראה לך :)

ונחמד ששניהם חזרו לעשות משחקים ביחד רק חבל שזה הדבר הגנרי והדי משעמם הזה :/ (למרות שנראה שיש שם סקיל לא קטן אבל ההרגשה היא שמשעמם מדי מכדי ללמוד אותו)

הפעם הם החליטו לחקות את Overwatch שהם יחקו את נוטי דוג

הם יעיפו ראשים :) חקיינים שני אלה. (ואפשר לומר שגם גירס אוף וור הוא באיזשהו מקום חיקוי של רזי 4 וקיל סוויץ)
אבל שהם מחליטים לחקות מישהו הם כבר לרוב מוציאים תוצאה לא פחות טובה מהחיקוי שלהם.

לדוגמא, גם את זה לא ידעתי עד שדיברנו על ג'ז אבל הבנתי שקוגי'מה פנה אישית ליצור גירס אווף וור שיעשה איתו את הסילנט הייל של נורמן ריידוס עד שהוא בוטל.
הוא סירב כנראה כדי לחזור לשותף שלו מגרילה
אבל חכה אני מצפה לגדולות מהם.

evilplate

New member
מקווה שאתה צודק

אבל גם כחיקוי OW זה נראה די משמים, למרות שפרגנתי על הסקיל אבל זה פשוט לא נראה מושך.
&nbsp
לא ידעתי שקוג׳ימה פנה אליו חידשת גם לי, כנראה הוא מבין באיך ליצור גיימפליי ומכניקות טובות אבל משחקים הם קצת יותר מזה וגם מגירס אני לא תופס בקטע של עולם ומשחק מעניין למרות שהגיימפליי שלו לזמנו (והגראפיקה כמובן) היה מצויין.

מישהו 2

New member
ראיתי , נראה טוב

ראיתי גם את הקולקשן של המגה מן בחנות, גם התלהבתי.
&nbsp
העניין הוא שזה מרגיש כמו משחקים שבא לך להסתובב איתם בצורה ניידת, איכות התמונה תתאים יותר על מסך קטן. לשחק בו בתחנת אוטובוס/ בתור בבנק / במטוס
מעניין אם יש גרסה של הסוניק לסוויץ '

הסוויץ נחשבת הגרסה הנחותה...

לא יודע אם כדאי אותה. (כן הצליחו לפשל איתה)
לא ראיתי את הניתוח של DF כדי לא לקבל ספוילרים מהמעט שנשאר לי מהמשחק.
(וכולה התחלתי אתמול ב12 לילה הוא לא ארוך)
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1419800

עוד משהו מעניין זה שהמשחק נדחה לPC עד ל29 באוגוסט ככה שהוא לפחות טיפה זמן אקסקלוסיבי לקונסולות.

בנוגע לניידות. במקרה הספציפי הזה אני לא יכול להזדהות איתך.

כשאני הייתי ילד כמובן ששיחקתי את משחקי הסוניק האלה על הטלווזיה על ספה נוחה.ככה שבעיני עדיין הקסם זה לשחק אותם על הטלווזיה ולהעמיד פנים לכמה ימים שיש לך מגה דרייב חחח.

זה התענוג.

מי שזוכר בסוניק 2 היה מצב מולטיפלייר יש אותו גם כאן ומשופר עם שלבים גדולים להתחרות אחד בשני.

אני ואחי היינו מריצים על זה ימים לפני יותר מ20 שנה חח.
אני אנסה בשבת לשכנע אותו לשחק נגדי בשביל הנוסטלגיה אבל הוא בטח לא ירצה כי הוא נרתע מכל משחק 2D שיש.

haim9798

New member
לא בטוח שהסוויץ היא גרסא נחותה

כל מה שאני מצאתי היה בעיקר על באג אחד עם לחצן הHOME.
לפי כמה סקירות , זה לא משהו שאי אפשר לעקוף כרגע וגם שהמפתחים מודעים לעניין וכנראה עובדים כבר על תיקון.
&nbsp
אני חושב שהייתרון של לשחק את זה כנייד שווה את הבאג שבטח יתוקן.
&nbsp

חיים תודו שאתם מתים למצוא מה לשחק על הסוויץ

עד רמה כזו שאתם מעדיפים לשחק בגרסה נחותה העיקר שיהיה מה לשחק.
שחקו ספלטון 2 או חכו למריו אבל למה לעשות עוול לסוניק.

מילא מישהו 2 (שאין לו נוסטלגיה כנראה מהמגה דרייב )

אבל גם אתה חיים? איפה הנוסטלגיה שלך. איך אפשר לשחק בסוניק על נייד ולא בטלווזיה.

(לזכותכם אתם יכולים לעבור למצב טלווזיה בכל עת על הסוויץ)

נ.ב בPS4/ONE יש איצוומנטים ואמנם אין גביע פלטיניום (כן כן)
אבל הגביעים מאוד חשובים במשחק כזה ומוסיפים המון ערך חוזר למשחק.

haim9798

New member
האמת שאני בקושי נוגע בסוויץ בשבועות האחרונים

אחרי שסיימתי את זלדה פשוט קניתי את הוריזון.
יחד עם ילדה קטנה בבית (עוד מעט בת חצי שנה) ועבודה במשרה מלאה, אני בקושי מגיע לשחק בהוריזון אז בסוויץ בכלל אין לי שניה לגעת.
&nbsp
כשכבר יש לי כמה דקות אני משחק דווקא בדיסגאה 5 , כי זה בכל זאת משחק RPG עם קרבות בתורות שאני יכול להיכנס ולצאת ממנו מהר.
&nbsp
אני אישית כנראה ישחק במשחק עצמו בPS4 אחרי שאני אסיים עם הוריזון ופרסונה ועד אז אני מניח שאני גם יסיים את מריו + רבביטס.
&nbsp
מעצבן אותי שדווקא עכשיו כמות הנסיעות לחו"ל בעבודה שלי ירדה משמעותית.
דווקא שיש לי משהו שאני יכול לשחק במלון כמו בן אדם...
&nbsp
אני םשוט יכול להבין את מי שזה נוסטלגיה בשבילו ורוצה את הניידות הזאת ואת האופציה לשחק בדרך. אני יכול להבין למה זה תכונה מנצחת.
אם נניח הייתי מגיע לעבודה ברכבת/אוטובוס , אני מניח שהייתי קונה דווקא את הגרסא הניידת מתאמי נוחות וזמן משחק.
&nbsp

מזדהה. פרשתי מPersona 5 ואני מתקדם בקצב צב בHorizon.

בפרסונה 5 אני כמובן לא אגיד משהו שיכול להרוס לך, פשוט הגעתי למסקנה שאורלי ואחרים שאמרו שהסיפור לא משהו צדקו והגעתי למסקנה שהוא לא שווה ת'זמן שלי.

המשחק יותר מדי ארוך, התחיל להרגיש כמו שגרה או עבודה ופשוט הפסיק לעניין אותי.

הוריזון לעומתו מדהים אבל אני לא מוצא זמן לשחק בכמויות שהייתי רוצה.
ולי עוד אין התחייבות של ילדים שבטח קוטעים לך את המשחק כל רגע שהם צריכים משהו.

הבעיה עם המשחקים האלה שבדור הזה כל המשחקים מרגישים כמו RPG ענק.
הוריזון משחק השנה שלי אבל אחרי יאקוזה 0 שהוא בעצמו היה JRPG של 30+ אני לא מוצא זמן.

פעם בדורות הקודמים המשחקים היו קצרים יחסית ורק ז'אנר הJRPG/RPG היו ענקיים אז יכולת לשחק JRPG אחד ועוד מלא משחקים קצרים.

ברגע שכל משחק הפך ל30 שעות פלוס כבר מאוד קשה להצדיק את הזמן לחלק מהמשחקים האלה.

הוריזון כמובן ששווה את הזמן שלי כולו אבל פרסונה 5 לא.

מה שכן, ז'אנר הטקטקיה, דיסאגה 5 מריו רבביטס, פייר אמבלם, וכו' כל אלה באמת ממש זורמים על מכשירים ניידים.

שאתה מת במשחק טקטיקה משום מה להתחיל שוב קרב שיכול לקחת מעל חצי שעה נשמע כמו כאב ראש, על מכשיר נייד זה איכשהו זורם לנסות שוב :)

בעיקרון.זה לא שהשתניתי אני עדיין חושב שהמשחקים שהם story driven ולוקחים 30+ אלה המשחקים הכי טובים שיש בעולם.

אבל דאמ שכבר כל משחק שני באורך הזה (ובמקרה של פרסונה 5 100 שעות)
חייבים להיות סלקטיבים בטירוף.

מגה מן זה יותר קשה מדארק סולס תתכונן

החלק הטוב זה שהוא גם יותר טוב מדארק סולס חחח.יש שני קולקשנים של מגה מן.
בחנות יש מגה מן 1-6 שזה המשחקי מגסון/NES ויש את ה8-9 10.

ש8 הוא יותר מודרני מכולם בהרגשה.
(לא שיחקתי בו)

יש לי את האוסף של ה1-6 ואני מחזיק מכל מי שיכול לסיים אותם בלי state saves חחחח.

Jupiter Jones

New member
הזכרת לי את מגה מן

המשחק הנוסטלגי בהא הידיעה מבחינתי. המון שעות של כיף. גמרתי את 1-6 במגסון, אז בארץ זה נקרא רוק מן לפי הגרסה היפנית. הייתה שמירת קודים פרימיטיבית ממגה מן 2 ומעלה, מגהמן 1 היה קשה וסיוט כי גם לא הייתה לו מערכת שמירה טובה. שעות של לגמור את המשחק בישיבה אחת ללא הפסקת אוכל :)
מגה מן 7, 8 מודרניים יותר וב-8 המפתחים היו קצת הרפתקניים ומתחו את גבולות הסדרה עם כמה רעיונות טובים וכמה אלמנטים לא מוצלחים, ביניהם הדיבוב מפגר של הדמויות שממש מעצבן ושני קטעי גלישה בלתי נסבלים, אבל סה״כ משחק טוב מאוד.

מגניב! במגסון לא הכרתי אותו בתקופה.

הפעם הראשונה ששיחקתי במגה מן היה במגה מן x שזה בסגנון של המודרניים יותר.

אבל ללא ספק המגה מן של המגסון
הכי טוב. איזה כייף לך שהיה לך את זה במגסון. בטח הייתי חורש להם על החיים.

כל הכבוד לך שסיימת את מגה מן 1-6 יא ווארדי. מגה מן 6 תכף עושה לי התקף לב. אלה משחקי הארדקור ברמות אחרות.

Jupiter Jones

New member
לגמרי!

הייתי חורש על כל אחד 1000 פעמים ואני זוכר שכשסיימתי את מגה מן 3 הלכתי לחנות להחליף (היה דבר כזה!) למריו בשביל להעביר את הזמן ותוך כדי מחכה בקוצר רוח שכבר ייצא מגה מן 4. לדעתי אין כמו הסדרה המקורית. יש לי עדיין את מגה מן x בsnes אבל לאחר שסיימתי אותו לא חזרתי לשחק ב-x האחרים כי לא התחברתי למשחקיות ״המחפשת״ שלהם.

למעלה