בא לי סקר!

shmickey

New member
בא לי סקר!

איך הגעתן לפורום וכמה זמן אתן כבר קוראות בו?
מתי התחלתן להתעניין ולהתעסק באופנה?
האם הושפעתן מהבית? מודל לחיקוי במשפחה?
מה הסביבה שלכן חושבת על ההתעסקות שלכן בלבוש?
האם מישהו יודע על השתתפותכן בפורום?
כמה כסף בחודש אתן נוהגות להוציא על בגדים/נעליים/אביזרים?
האם אתן נוהגות לקרוא בלוגים בנושא?
מה נמצא בוויש ליסט שלכם לקיץ?
מוזמנות לצרף תמונות, לינקים וכל מה שמתחשק

לא זוכרת איך הגעתי, עוקבת כבר שנתיים בערך (+קריאה בארכיונים של הפורום... יש לי תחביב כזה בשעות הפנאי
)
לפני שנתיים-שלוש בערך
מה זה לא... לא נעים לומר אבל לאמא שלי שתחיה יש טעם לא משהו. ובכלל זה לא נושא שגדלתי איתו. בתור ילדה ונערה שנאתי קניות.
יותר מאוחר למדתי איפה כדאי לקנות והעיסוק באופנה ובשופינג הפך לעיסוק מהנה שקיבל תאוצה כאסקפיזם מתקופה לא פשוטה שעברתי בזמנו. מה שכן, זה יצר הרבה דברים חיוביים.
הרוב לא מודעים/לא שמים לב להתעסקות (אני לא פאשניסטה מדופלמת
). הקרובות אליי מבחינות שניכר שיפור בייצוג החיצוני (לעומת פעם) ומפרגנות.
לא ממש. יש חברה שאני לעיתים משתפת אותה באנקדוטות שיוכלו לעניין אותה.
לדעתי היו תקופות שיצא לי לעבור את ה1000 (שזה מלא במונחי סטודנטית). כרגע אני מאוד מצמצמת אז פחות מ100.
כן, בעיקר עוקבת אחרי בלוגים של אופנה מלאה (יותר רלוונטי עבורי). ממליצה על-
http://zorikit.blogspot.co.il/ של זוהר וסילויצקי (ליטל מיס סאנשיין), זה המקום לפרגן לה כי למדתי המוווון מהבלוג שלה, בהרבה נושאים.
http://www.maywearit.com/ של מיי גרף המקסימה (בכינוי בתפוז-האישה של רנואר)
http://sharonabaaron.blogspot.co.il/ של שרונה ראובני - אני מציצה שם מדי פעם, היא משעשעת
האמת? פחות בקטע של לחדש את המלאי אלא יותר שאיפות לסנן את המלאי, וניצול יעיל יותר של הקיים. אני מוצאת שזו עבודה מספקת לא פחות
העניין הוא שגם עצם הסידור (שאמנם אני נהנית ממנו) דורש זמן ואנרגיות ולכן זה יותר כמו משימה לקיץ, כשיהיה קצת יותר פנוי.
אני גם בקטע של למצוא אפליקציות כיפיות שמתעסקות באופנה (נגיד כאלה שאפשר לבנות אאוטפיט), ראיתי שיש משהו של Polyvore, אשמח למצוא דברים נוספים בסגנון אם יש למישהי המלצה.

ta37

New member
אנסה לענות

אני קוראת בפורום בערך 4 שנים, עד עכשיו הייתי סמויה
שמגיחה מידי פעם

&nbsp
מגיל מאד צעיר.
&nbsp
לא הושפעתי מהבית, יותר מחברות שיודעות להתלבש.
&nbsp
בעלי חושב שאני מוציאה קצת יותר מידי על בגדים, אבל באופן כללי אין טענות.
&nbsp
לא.
&nbsp
בערך 300 ₪ בעבר הייתי מוציאה יותר, כיום משתדלת לא להשתולל.
&nbsp
מידי פעם.
&nbsp
אחרי שנים שלא לבשתי שמלות, פתאום נורא בא לי לקנות
שמלות וחצאיות ואפילו מכנסיים קצרים (לא קצרים מידי) לקיץ.

טליונום

New member
גם אני עונה

אני חושבת שבערך לפני שנתיים, עוד בימים ששרשורי הלבוש היו ארוכים ארוכים...
אז בערך בזמן שהגעתי לפורום, עד אז נעתי ונדתי בהתאם למה שהלך ברחוב ובדיליי של שנה...
ממש ממש לא. אימא שלי הייתה ועדיין ממש לא אישה של אופנה ו/או טיפוח.
לא משתגעים על הקונספט, אבל גם לא מזועזעים מדי. חושבים שאפשר קצת להרגיע...
בהחלט. גם בני משפחתי המורחבת וגם חלק ניכר מחברותיי.
זה ממש עניין של תקופות, או אפילו חודשים. החודש למשל הייתה השתגעות קטנה, בחודשיים הקודמים כמעט לא היו רכישות.
ממש בקושי. רק אם במקרה יצא לי, או שכותבת הבלוג עוסקת גם בדברים אחרים ומעניינת אותי באופן כללי (מיכל שניהלה לתקופה קצרה את פורום אופנה, למשל)
האמת שאין לי כזה בשלב זה. הצטיידתי כל-כך טוב בקיץ הקודם, שאני מרגישה מסופקת.
אולי עוד מעט. כרגע צריכה לעוף...

Nightingale5

New member
סקר כיפי

הגעתי דרך פורום אופנה שפעם היה פעיל מאוד והפורום הזה די החליף אותו עם הזמן, אני פה כבר 3 שנים בערך ולפני זה הייתי רק מציצה מדי פעם, מודה שפחות עניין אותי, הייתי יותר צעירה ובפורום השכן גם היו חברה יותר צעירים.
מאז ומתמיד, אוהבת מגזינים, דוגמנות, ערוץ האופנה, להתלבש ולקנות בגדים מאז שאני זוכרת את עצמי
לא בדיוק מודל לחיקוי אבל במשפחה שלי כולנו אוהבות להתלבש ולעשות שופינג ולהתגנדר
בעלי חושב שבנות מתלבשות בשביל בנות ובכללי אוהב את איך שאני מתלבשת וגם עוזר לי פה ושם,
בסביבה שלי באמת כולם אוהבים להתעסק בלבוש (לא בהכרח באופנה) במידה כזאת או אחרת אז אני בחברה טובה

בעלי, כמה חברות, לא משהו שאני מדברת את עליו כל כך אבל זה לא סוד

זה תלוי בכמה כסף יש ברשותי, כרגע אני לא בתקופה טוב לצערי אבל אני גם לא מסכנה, לא חסר לי כלום, אל תדאגו לי חחח

ובמספרים בתקופה שנחשבת יציבה יחסית אז בסביבות 1000-1200 (ואני לא קונה פריטים יקרים פשוט קונה הרבה חחחח)
ופעם כשהייתי רווקה אז אפילו 2500
לא מתחרטת על הסכומים האלה רק אולי על פריטים ספציפיים שבסוף לא לבשתי (חלק מכרתי, מסרתי לאחותי) וגם חזרתי בתשובה אז הייתי צריכה לקנות הרבה חצאיות ושמלות ארוכות במקום המכנסיים. פעם אחרונה שקניתי בגדים זה היה בערב פסח והוצאתי בסביבות ה-700 שקל

קוראת הרבה בלוגים מהארץ ומחו"ל, הינה בלוגרית מישראל שאני מאוד אוהבת [URL]http://scorttarius-style.blogspot.co.il/[/URL]
נעלים בצבע אפור,חצאית לבנה לא שקופה, חצאית עיפרון שחורה וג'ינס, הרבה עגילים!

haych

New member
עונה

איך הגעתן לפורום וכמה זמן אתן כבר קוראות בו? אני לא זוכרת בדיוק איך הגעתי, נראה לי שדרך הקישורים לפורומים אחרים שמופיעים בצד שמאל של כל פורום. יש לי קטע שתמיד כשאני רוצה ללכת לישון אני מתעצלת להתחיל את טקס השינה (כלים, טיול לכלבה, מקלחת...) ומוצאת את עצמי נוברת בפורומים ובפייסבוק כדי לא להתחיל את התהליך המייגע... מוזרה, אני יודעת.. נראה לי שנכנסתי לראשונה לפני חודשיים, ונשארתי בגלל האווירה ובגלל שיש לי המון מה ללמוד-ואתן מורות מצויינות.

מתי התחלתן להתעניין ולהתעסק באופנה? קשה לי להגיד שאני מתעניינת יותר מדי באופנה... בסה"כ אני בחורה מאוד פשוטה. לא אוהבת שופינג, לא מתאפרת, לא הולכת עם אקססוריז (לצערי. בגלל אלרגיות שונות ומשונות). בכל העבודות שעבדתי בהן פרט לנוכחית-או שלבשתי מדים, או שהתרוצצתי שעות על הרגליים והייתי צריכה להתלבש כמה שיותר נוח ומאוורר, אז גם לא הייתה לי הזדמנות להיות אופנתית.

האם הושפעתן מהבית? מודל לחיקוי במשפחה? ממש לא. אחותי מתלבשת בסגנון שלי ואמא שלי מתלבשת בסגנון של זקנה
למרות שהיא רזתה מלאאא בשנים האחרונות והתחילה להתלבש בצורה יותר יפה. מה שכן, בזכות אמא שלי התחלתי להתעניין יותר בנעליים- יש לה מליון וזה ממש משדרג את ההופעה.
לבעלי יש 3 אחיות שאוהבות להתלבש, אז לפעמים אני שואבת רעיונות מהן.

מה הסביבה שלכן חושבת על ההתעסקות שלכן בלבוש? כמו שאמרתי, אין כ"כ התעסקות.

האם מישהו יודע על השתתפותכן בפורום? לא.

כמה כסף בחודש אתן נוהגות להוציא על בגדים/נעליים/אביזרים? ממממממ כלום? אני עושה קניה גדולה בערך פעם בשנה - ובנוסף הולכת כשצריך - במקרים מיוחדים. משתדלת לקנות במקומות הזולים-אני לא רואה סיבה למה חולצות/גופיות צריכות לעלות יותר מעשרות בודדות של שקלים. בעבר הייתי קונה הרבה בקסטרו והיו הרבה בגדים שלא האריכו חיים. הבנתי שהבגדים שאני קונה בחנויות הזולות והמקומיות מחזיקים הרבה יותר זמן. כמו שבעלי אומר: הכל מיוצר בסין...
מבחינת נעליים, יש לי 2 זוגות מגפים לחורף ו-2 זוגות סנדלים לקיץ. 4 הזוגות הם נעלי היום-יום שלי ואני חורשת עליהם. נעלי החורף הם מטוגו וסנדלי הקיץ הם מאלדו. נחשו מה שורד יותר זמן? אחרי שהשקעתי 550 ש"ח בשני זוגות הסנדלים ושניהם לא שרדו אפילו עונה אחת-החלטתי שגם בנעליים לא שווה להשקיע הרבה כסף.

האם אתן נוהגות לקרוא בלוגים בנושא? בלוגים לא, אבל כתבות אופנה בוואינט וכאלה-בהחלט כן.

מה נמצא בוויש ליסט שלכם לקיץ? בגלל אופי העבודה הנוח עכשיו-בא לי יותר שמלות. עד עכשיו לא הרגשתי נוח ללכת בשמלות ביום יום, אבל אני גם ככה יושבת כל היום, אז התחלתי "להעיז" וללבוש מדי פעם שמלות. וזהו בתכלס. הייתי בלונדון לפני 3 חודשים ועשיתי קניה יפה בפרימרק, ואמא שלי ואחותי היו באמסטרדם לפני חודש ועשו לי קניה משלימה, אז אני די מסודרת לקיץ.

ashly1997

New member
אוהבת סקרים

אמממ לא זוכרת בכלל איך הגעתי, אבל נגעתי התאהבתי
, בעיקר סמויה
חושבת שבשנתיים האחרונות זה ממש התחזק, וזה נהיה התמכרות קשה
סבתא הייתה מעצבת אופנה, תמיד אהבתי והתחברתי
חברה הכי טובה היא שותפתי לבזבוזים בקניונים
, היא אומרת שאני הסטייליסטית שלה

האמת שנראה לי שלא חחח
יותר מידי, הרבה יותר מידי. שניים- שלושה ביקורים בשבוע בקניון, כמעט ולא יוצאת בידיים ריקות

בעיקר עוקבת באינסטגרם ואוהבת את סלונה

המון בגדים ומציאות שאמצא בפראג שאני נוסעת אליה עוד שבועיים בדיוק עם החבר

shmickey

New member
איזה מגניב זה סבתא מעצבת!!

יש תמונות של בגדים שהיא עיצבה?
|סקרנית|

Jolleen

New member
ממש מגניבבבבב

אוף, למה למה לא הלכתי ללמוד את זה?!?!

גאוי 7

New member
סקר...

מתי התחלתן להתעניין ולהתעסק באופנה - שאלה נפלאה - לא מזמן ! לפני כשנתיים , לא יותר - התחלתי לחשוב על התדמית הסמרטוטית שלי ונהיה לי לא נעים
האם הושפעתן מהבית? מאד הושפעתי מהסגנון הנשי רך של אמא שלי - המון פרינטים שחור לבן וצבעוני , שמלות באורך ברך בעיצוב נשי בד שנופל יפה על הגוף
כמה כסף בחודש אתן נוהגות להוציא על בגדים/נעליים/אביזרים- פחות אביזרים או נעליים , בגדים - כ700 שח . יש לי נעליים טובות מעונות קודמות שעושות את העבודה ולא אוהבת אביזרים / לא נוח לי .

מה נמצא בוויש ליסט שלכם לקיץ - כבר מימשתי את כל הרצונות... יש לי פרינטים בסאטן שכל כך אופנתי , יש לי כמה שמלות קוקטייל מדהימות ממנגו בעיקר / רנואר , חולצת תחרה הורגת של זארה , היה לי עד אתמול בוויש ליסט מכנס לבן צמוד מכותנה של גולברי - הוא נראה מדהים חייבת לצלם לכן בהזדמנות ... ולעבודה אני עם בגדי ספורט

shmickey

New member
עונה לעצמי

&nbsp
הייתי פעילה בפורום אחר והגעתי לפורום במקרה. התאהבתי ונשארתי.
הייתי סמויה תקופה ארוכה וכאשר התפרסמה פה תחרות ניצלתי את ההזדמנות והתחלתי לכתוב, זה היה ב2010.
&nbsp
&nbsp
בתור ילדה קטנה אמא שלי השקיעה בבגדים שלנו ואהבה להלביש אותנו יפה.
תמיד היתה לי דעה מוצקה לגבי מה שאהבתי ומה שלא, אבל בשל דימוי גוף ירוד מאוד (ו20 קילו יותר) את רוב תקופה החטיבה/תיכון שלי ביליתי בדגמחים ושקים שמסתירים את הגוף.
אחרי ירידה גדולה במשקל הרגשתי בנוח להתחיל להתעסק ולהשקיע בהופעה באופן פעיל ומאז התמכרתי

&nbsp
&nbsp
תמיד הקפידו אצלנו על הופעה נאה אבל לאו דוקא אופנתית.
זה מצחיק, כי תמיד הרגשתי טיפה יוצאת דופן במשפחה בהתעסקות הזו והאהבה הפסיכית לשופינג, עד שלפני כשנתיים ארזתי לסבתא שלי את הדירה לקראת מעבר וגיליתי אצלה כמות מטורפת של חליפות ושמלות. הרבה יותר ממה שהיא יכולה בכלל ללבוש. כשרציתי להפטר מחלק היא נזפה בי ולא הרשתה בטענה ש"אני לא יכולה ללבוש את אותה השמלה פעמיים לבית הכנסת!"
אז כנראה שזה בכל זאת עובר במשפחה

&nbsp
&nbsp
מפרגנים ואוהבים.
&nbsp
&nbsp
מעט מאוד אנשים. 2-3 חברות, הבנזוג והשותף.
&nbsp
&nbsp
משתנה מאוד, יש חודשים בהם אני קונה המון ויש חודשים בהם אני לא קונה כלום.
קשה לי להעריך. אבל באופן כללי אני נוטה לקנות בזול ולא לפוצץ בסכומים.
&nbsp
&nbsp
האמת שלא כל כך, יש כמה בלוגים שאני מדי פעם מציצה בהם, אבל לא משהו באופן קבוע.
&nbsp
&nbsp
שמלות!!! חייבת כבר למצוא כאלה שאוהב אחרי שהעפתי כמעט את כולן מהארון.
&nbsp
&nbsp
כיף לקרוא את התשובות של כולן!

Happy Goth

New member
עונה

הגעתי לפורום דרך שמיקי
הנה התמונה הראשונה שהעליתי באוקטובר 2011! שמיקי עזרה לי עם הקולאז' - הייתי בתולת קולאז'ים אז

התעניינות באופנה התחילה אצלי בתקופת הצבא.
ממש לא הושפעתי מהבית, להורי ולאחותי אין דימוי גוף חיובי, לכל אחד מהם יש אישיואים רציניים סביב אוכל ומראה חיצוני. אבל תכלס', למי אין?
מודל לחיקוי במשפחה: שתי הסבתות שלי.
בעלי ממש בעד והוא עוזר ונותן את האינפוט שלו. המשפחה שלי קצת לא מתחברת ומקניטה אבל הכל בהומור וברוח טובה.
כן, די הרבה יודעים. בעלי, המשפחה וחברות לעבודה.
יש חודשים שכמעט ולא מוציאה שקל ויש חודשים (בעיקר בסוף עונה או כשיש אירועים או צורך בנעליים חדשות) שזה יכול להגיע לכ-200 ש"ח.
אני אוהבת מאד את http://jseverydayfashion.com/
הקיץ הזה בוויש ליסט שלי נעלי ספורט אופנתיות ויקרות! http://www.adidas.com/us/women-lifestyle-shoes?sz=120&start=0

Rosie52

New member
גם אני עונה

יש לי הפסקה קצרה לצהריים בין הרצאות ובכלל לא רעבה אז החלטתי שזה הזמן שאענה גם אני על הסקר

הגעתי במקרה מאיזה לינק בגוגל כשחיפשתי שמלות. סמוייה אני קוראת כאן בערך שנה וכותבת כמה חודשים.
אוטוטו שנתיים בים.
אימי(ז"ל) היתה מעצבת ותופרת את כל הבגדים שלה בעצמה אבל לא זכיתי להיות מושפעת ממנה או "לקחת" ממנה ידע או כוון/סגנון. הייתי "סוחבת" לה את חוברות הבורדה מהן הוציאה גזרות אבל מעבר לזה שום השפעה נוספת. אין לי גם שום מודל לחיקוי במשפחה הקרובה אבל רואה בכולכן כאן בפורום משפחה מורחבת ואני לומדת מכל אחת ואחת מכן, כל יום.
אין לי יותר מדי חברים/ות (שלא מהפורום הזה) וגם לא מספרת על עצמי יותר מדי אבל חברה אחת טובה מגרמניה מפרגנת על בסיס יומי וגרמתי לה להיות סמוייה בפורום הזה (אל תדאגי מותק לא חושפת אותך) והיא קוראת כאן כמה פעמים ביום. בנוסף אני נעזרת כל הזמן בלולה המלאכית היקרה ובוודאי שגם היא מפרגנת.
תלוי למי הכוונה, חוץ מהחברה מגרמניה אתן היחידות שיודעות שאני כאן
לא יודעת לכמת את זה לעלות/חודש. אני מעריכה שבשנה וחצי האחרונות הוצאתי סה"כ על אופנה בסביבות 20,000 שח או אולי קצת יותר
מפעם לפעם
חוץ ממה שכבר נקנה, ברשימה יש: נעליים, סנדלים, פלטפורמות, עקבים, סניקרס חדשות ועוד
מצרפת תמונות מסיבוב שעשיתי אתמול אחר הצהריים באחד הקניונים בבראטיסלבה (לא הכל מוצא חן בעיניי אבל צילמתי בכל זאת)
לא ניתן לצרף את כולם בבת אחת אז אמשיך בעוד כמה הודעות נוספות.

רוזי

למעלה