תשובות לשאלות וקצת פרטים
1. הוכן מחלב שקדים שהוכן בבית. החל"ש (©...) מכוס אחת של שקדים שהושרו 24 שעות במים ונטחנו אחרי סינון כמו שהם (עם הקליפה) בבלנדר בתוספת עוד 2 כוסות מים. זה סונן דרך בד גבינות וכל המוצקים הוחזרו שוב לבלנדר לטחינה חוזרת עם שתי כוסות מים נוספות. זה סונן שוב דרך בד גבינות. הנוזל שיצא הוא חל"ש והמוצקים (Pulp) נשמרים כעת במקרר לשימוש במאכל אחר. הערה: כשמסננים צריך ממש לסחוט ביד את בד הגבינות כדי להוציא את כל הנוזלים עד תום.
2. החל"ש הועבר לסיר וחומם ל-70 מעלות צלסיוס (מדוד עם מדחום) תוך כדי ערבוב. בטמפרטורה המתאימה מזלפים פנימה על פני הנוזל טיפות של חומץ תפוחים בסה"כ בכמות של רבע כוס ומערבבים בעזרת מרית שטוחה מעץ פעם אחת קדימה - אחורה ופעם אחת ימין - שמאל ואז עוצרים את תנועת הנוזל ע"י הנחת המרית באמצע הסיר. מחכים 10 דקות ורואים התגבנות בנוזל. מנענעים את הסיר בעדינות לצדדים וקדימה אחורה כמה פעמים ואז מזלפים שוב טיפות של חומץ תפוחים בכמות של רבע כוס. אז מחכים חצי שעה.
3. שופכים את תכולת הסיר לשקית גבינות ותולים אותה מעל קערה גדולה למשך לילה ו"קצת" - עד שלא יוצא יותר נוזל ומרגישים "גבינה" בתוך השקית ושהאחרונה יבשה יחסית חיצונית.
4. מוציאים את הגבינה מהשקית לכלי קיבול ומכניסים למקרר. בשלב הבא שעוד לא הגעתי אליו מתבלים איך שרוצים ומוסיפים קצת שמן זית או כל שמן אחר לפי הטעם האישי.
וקצת מספרים:
סה"כ שקדים יבשים - 1 כוס.
סה"כ שקדים לאחר השרייה - 215 גרם.
סה"כ מים לבלנדר לטחינה - 4 כוסות.
סה"כ חומץ תפוחים להקרשה/הגבנה - 1/2 כוס.
סה"כ "גבינה" מחל"ש - 185 גרם.
נסו, בהצלחה.
(אם תרצו מעט תמונות - תגידו ואשים בהמשך).