יש גבינת "שמנת" מחלב שקדים

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך
אין עליך, אתה המלך

יהיה גם מתכון למתחילים ומתלמדים צנועים

קישור לידע קודם גם יתקבל באהדה
 

RSPA

New member
תשובות לשאלות וקצת פרטים

1. הוכן מחלב שקדים שהוכן בבית. החל"ש (©...) מכוס אחת של שקדים שהושרו 24 שעות במים ונטחנו אחרי סינון כמו שהם (עם הקליפה) בבלנדר בתוספת עוד 2 כוסות מים. זה סונן דרך בד גבינות וכל המוצקים הוחזרו שוב לבלנדר לטחינה חוזרת עם שתי כוסות מים נוספות. זה סונן שוב דרך בד גבינות. הנוזל שיצא הוא חל"ש והמוצקים (Pulp) נשמרים כעת במקרר לשימוש במאכל אחר. הערה: כשמסננים צריך ממש לסחוט ביד את בד הגבינות כדי להוציא את כל הנוזלים עד תום.
2. החל"ש הועבר לסיר וחומם ל-70 מעלות צלסיוס (מדוד עם מדחום) תוך כדי ערבוב. בטמפרטורה המתאימה מזלפים פנימה על פני הנוזל טיפות של חומץ תפוחים בסה"כ בכמות של רבע כוס ומערבבים בעזרת מרית שטוחה מעץ פעם אחת קדימה - אחורה ופעם אחת ימין - שמאל ואז עוצרים את תנועת הנוזל ע"י הנחת המרית באמצע הסיר. מחכים 10 דקות ורואים התגבנות בנוזל. מנענעים את הסיר בעדינות לצדדים וקדימה אחורה כמה פעמים ואז מזלפים שוב טיפות של חומץ תפוחים בכמות של רבע כוס. אז מחכים חצי שעה.
3. שופכים את תכולת הסיר לשקית גבינות ותולים אותה מעל קערה גדולה למשך לילה ו"קצת" - עד שלא יוצא יותר נוזל ומרגישים "גבינה" בתוך השקית ושהאחרונה יבשה יחסית חיצונית.
4. מוציאים את הגבינה מהשקית לכלי קיבול ומכניסים למקרר. בשלב הבא שעוד לא הגעתי אליו מתבלים איך שרוצים ומוסיפים קצת שמן זית או כל שמן אחר לפי הטעם האישי.

וקצת מספרים:
סה"כ שקדים יבשים - 1 כוס.
סה"כ שקדים לאחר השרייה - 215 גרם.
סה"כ מים לבלנדר לטחינה - 4 כוסות.
סה"כ חומץ תפוחים להקרשה/הגבנה - 1/2 כוס.
סה"כ "גבינה" מחל"ש - 185 גרם.

נסו, בהצלחה.


(אם תרצו מעט תמונות - תגידו ואשים בהמשך).
 

RSPA

New member
הסימן הזה הוא רק משום שבדקתי אפשרות לשים אותו

לא יודע? יתכן וכבר השתמשו בחל"ש לחלב שקדים , דוגמת חל"ס לחלב סויה.

איך אתה מסמן אותו ? באיזו דרך ?
 

Ofericko

New member
אבל אם אני צריך לעשות שימוש בסימנים

כמו זה, אני בדר"כ מעתיק מטבלת ה-Characters של הוינדוס.

דרך אחרת לענייננו, לחיצה רצופה על ALT והקשת הספרות 0169. אם אתה במחשב נייד: לחיצה על ALT ועל Fn ואז הספרות מה-numpad ולא הספרות העליונות.
 

RSPA

New member
ומה אם אין לי וינדוס אלא לינוקס?


לא בדקתי מספיק ובטוח שיש גם שם שיטה נוחה.
כרגע, העתקתי מתווים מיוחדים של מעבד התמלילים.
 

RSPA

New member
אתה מזגזג מהר מידי בשבילי...


אם חזרת לצד הרציני - אז נכון. אתה צודק.
 

merav999

New member
ואיך הטעם? עד כמה זה שונה מהפטה שקדים

שבבלוג של החיפושית למשל?

תמונות תמיד טוב


תודה על הפירוט
 

RSPA

New member
הטעם בשלב זה נייטרלי.

אמנם חשים בשאריות החומץ תפוחים, אבל זה לא משמעותי בעייני. רובו גם יוצא עם שארית הנוזלים לאחר התליה של שקית הגבינה. רק מאוחר יותר אני אתבל את הגבינה שיצאה ואז גם זה יכסה על שאריות החומץ תפוחים.
הגבינה השניה, הדמויית פטה, מתובלת מראש בתבלון שצמוד לכל תהליך הכנתה.

ותמונות: הנה הראשונה החל"ש בסיר תוך מדידת הטמפרטורה. >>>
 

RSPA

New member
תמונה 2

התגבנות בחל"ש לאחר הוספה ראשונה של חומץ תפוחים. >>>
 
למעלה