יש גבינת "שמנת" מחלב שקדים

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
תמונה 3 - על עץ התליה

שקית הגבינות תלויה מעל הקערה >>>

Ofericko

New member
המממ (2)...

האמת זה נראה לא משהו ויזואלית אבל אני בטוח שהתוצר הסופי מעולה!

RSPA

New member
אתה מתייחס לשקית או לנוזלים שבקערה?

מהנוזלים שיוצאים לקערה אני לא מודאג בכלל. ככה זה צריך להיות. תסתכל טוב תראה את זרזיף המים "הצלולים" שיוצאים בפינה הימנית של השקית. ממש רואים.

בקשר לשקית - עדיף לא לדבר על עברה. אבל היא עושה עבודתה נאמנה.

RSPA

New member
אתה קרוב...

היא עברה כמה סיוטי חמין בתור אוגרת חיטה או גריסים....

Ofericko

New member
השאלה אם אין כאן עבודה כפולה:

אם אפשר להכין גבינה ישירות מהשקדים (טחונים וכו'), למה לעשותם חלב כשלב ראשון ואח"כ מהחלב לעשות גבינה? או שפיספסתי משהו...

RSPA

New member
משום שאלה שתי גבינות שונות

הראשונה דמויית פטה עשויה מהמוצקים (ה"בשר") של השקדים בשילוב עם נוזלים ווהנוכחית (שלי) היא ממש קרמית חלקה לבנה כמו גבינת שמנת ועשויה ממיצוי הנוזלים בלא "בשר" שקדים.

ladybug6

New member
נראה ונשמע מצוין. הכמות הסופית יוצאת

סבירה, אמנם זה לא יוצא זול, אבל זה גם לא יקר בצורה שלגמרי לא משתלמת.
מה שכן, במקום חומץ תפוחים, הייתי ממליצה להשתמש בלימון משומר או בחומץ רגיל - זה הרבה יותר זול. ללימון כמעט ואין טעם לוואי, לחומץ יש אבל זה כבר לא שונה בהרבה מחומץ התפוחים. פשוט הרבה יותר זול.

כמה הערות נוספות:
1. אני לא בטוחה שצריך להשרות את השקדים ליממה שלמה, לדעתי כמה שעות או לילה אחד יספיקו.
2. לא בטוח שצריך לילה שלם לסחיטת הנוזלים בבד הסינון, לדעתי כמה שעות עם סיר מעל (שיפעיל קצת לחץ) יעשה ת'עבודה ויחסוך הרבה המתנה.

כל הכבוד על הניסוי (והצלחה), אני מחכה לשמוע מה הטעם של הגבינה, ואם נשאר טעם של שקד או שעם קצת מלח זה נעלם, או שצריך תיבול יותר מאסיבי כדי להעלים את טעמי הלוואי.
אני גם תוהה כמה אחוזי שומן יש בגבינה הסופית לדעתך?

RSPA

New member
כמה הערות ותשובות

1. השימוש שלי בחומץ תפוחים לא נעשה מתוך התחשבות בעלות הכספית אלא לאור הבנתי את סיכויי ההצלחה של הניסוי. אין ספק שכדאי גם לבדוק (מה שתכננתי בתחילה אבל לא התאפשר) גם עם מקרישים/מגבנים אחרים, דוגמת מיץ לימון.
2. השריית השקדים לזמן ממושך מעלה את הסיכוי למיצוי טוב יותר של תכולתם ולהצלחת ההכנה. במיוחד אמורים הדברים למי שלא מחזיק בבלנדר מליגת העל דוגמת ויטמיקס או בלנדטק.
3. לא סוחטים את העיסה בשקית הגבינות משום שמעוניינים לתת לנוזלים לצאת באופן טבעי ולתת לכמות מסויימת מהם להישאר צמודה לגבן כדי לשמור על רכות וחלקות הגבינה. זה לא כמו בהכנת גבינה דמויית פטה.
4. אני לא מרגיש טעם של שקדים במה שייצא. חשים בטעם קל ובעיקר ריח (קל גם כן) של חומץ תפוחים.
5. אין לי מושג כמה אחוזי שומן יש שם. אני יכול להניח שזה קרוב לאחוז הבסיסי שמצוי בשקדים טריים, אבל רק אנליזה במעבדה תספק תוצאות מדוייקות.

למעלה