פינה מחודשת "המטבח לובש ירוק"

פינה מחודשת "המטבח לובש ירוק"


מדי יום ראשון אחה"צ ,
תעלה מחדש בפורום הפינה "המטבח לובש ירוק".
פינה על אקולוגיה אישית-פלנטרית המטבח האקולוגי !
פינה שתסביר את הקשר בין אקולוגיה לתזונה, מהי אכילה אקולוגית-מודעת,
מהו אורח חיים אקולוגי- מודע ואיך הוא מתקשר לתזונה, מהו 'בישול אקולוגי',
או 'בישול אלטרנטיבי' . באילו אמצעים, כלים ושיטות הכנת/טיפוח מזון שונות וחדשות
אפשר להשתמש כדי לשמור יותר על הערכים התזונתיים של המזון. מידע רב על טבעונאות
Rawfoodism, פירותנות, שיטת 80/10/10/ ינתנו מתכונים להכנת וטיפוח מזון אקולוגי, טבעי,
מקומי ועונתי. מידע על צירופי מזון, תחליפים אקולוגיים /טבעוניים ועוד ועוד ועוד

הפינה תנוהל על ידי טליה טל - Tal_Ya_Tal

קצת על טליה ...

טליה טל, היא אסטרו-קואצ', העוסקת בייעוץ ואימון להגשמה עצמית,
מורה ומלווה תהליכי צמיחה אישית ואורח חיים אקולוגי- מודע ,
מנחה סדנאות וסמינרים כבר למעלה מ-28 שנים. .

טליה היא טבעונאית הניזונה בעיקר מפירות וירקות,
מנחה סדנאות להכנת מזון צמחי-נא
ומאמנת לאורח חיים כזה,
ולאכילה מודעת

טליה רואה חשיבות עליונה
בהגברת המודעות לאקולוגיה סביבתית,
פיזית, רגשית ומנטלית באמצעות חשיבה
מרחיבת גבולות ובוראת מציאות.

לאתר של טליה [URL]http://talyatal.com[/URL] (בבניה)
לאלבומי התמונות של מתכונים בפייסבוק
[URL]https://www.facebook.com/Tal.Ya.Tal/media_set?set=[/URL]a.1580925119220.2081829.1118441744&type=3">https://www.facebook.com/Tal.Ya.Tal/media_set?set=a.1580925119220.2081829.1118441744&type=3
וגם
[URL]https://www.facebook.com/Tal.Ya.Tal/media_set?set=[/URL]a.1580925119220.2081829.1118441744&type=3">https://www.facebook.com/Tal.Ya.Tal/media_set?set=a.4257177583859.2175220.1118441744&type=3

בהצלחה לטליה!
 

Tal_Ya_Tal

New member
תלתן|המטבח
לובש
ירוק


(מקווה שזה בסדר
להתחבר לשרשור.

שלומות יקירות.
הן לחברותיי הותיקות כאן
בפורום והן לאלו שאני מקווה
להיות חברתכן בהמשך בפורום
הכייפי הזה. אודה על האמת, למעלה
משנתיים שאני כבר כמעט לא 'מסתובבת'
פורומים של
אלא מתמקדת יותר בfacebook

פשוט, ישנן שם כמה קבוצות שאני מ-א-ד פעילה בדפים
שלהן.
אך מה שחסרו לי שם בעקר היו שפע האמוטיקנים של
ינו.

א-ב-ל, כל כך למדתי להסתדר בלעדיהם, שתצטרכו להיות סבלניות אלי
עכשיו, מש'גיליתי' אותם מחדש
ואני 'מתאמנת'
בלהשתמש
בהם שוב
ושוב


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז למה מטבח
ולמה
ירוק


כי המטבח שלי נהפך במשך הזמן לירוק,

כי זה היה שמה של הפינה בעבר
וכשחיפשתי את הקבצים שלה,
פניתי לפיה מסוכר המתוקה
שהציעה לי 'להחיות' את
הפינה. (אז אם ישנן
המלצות אחרות,
מבטיחה לשקול
אותן


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז למה מטבח


כשהפינה רק התחילה,
בפעם הקודמת, דיברנו
על משמעות ה
הירוק
ואני סיפרתי שהשם 'נולד'

מהאסוציאציה שלי משם ה
:
לובשת פראדה" (עם מריל
סטריפ). אז אני רוצה לשאול אתכן,
הפעם איזה אסוציאציה מעורר בכם המושג 'מטבח'


האסוציאציה שלי מהמושג 'מטבח'

נובעת מן השורש
שלו ט.ב.ח. וזה נובע
מילדותי. כאשר הוריי הפכו לטבעונים.
המנטור שלהם דאז, דר' מרדכי נצח
הציע לכנות את המטבח 'מצמח'
כי לא טובחים שם שום דבר
(דר' נצח גידל 7 ילדים
ללא מקרר עם מזון
צמחי-חי) כיום,
ממשיכי דרכו
בוחרים לכנות
את איזור הכנת
המזון ב
מטפח.
מהמילה 'טיפוח' כי זה
מה שעושים טבעונאים למזון.

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
פינת המטבח
לובש
ירוק


תעסוק הן
באקולוגיה אישית

והן באקולוגיה
פלנטרית
רובינו, כיום, מבינים את חשיבותו של
הנושא האקולוגי. אז מה זאת אקולוגיה
פלנטרית
רובינו יודעים. אך מה זאת אקולוגיה אישית


בואו ננסה להסביר את המושג אקולוגיה.

אקולוגיה היא מדע החוקר את יחסי הגומלין בין בעלי חיים

שונים בינם לבין עצמם וגם בינם לבין הסביבה שלהם..המושג "אקולוגיה"
מקורו במילה היוונית Oikos שפירושה "
". האקולוגיה חוקרת את
הגידול
על כל היבטיו: הפיזי, רגשי, מנטלי ורוחני למשל את האקלים כולל משקעים
, טמפרטורה,
ות ולחות, הקרקע, המים
, האור
, החמצן והמינרלים (המשאבים הטבעיים).

גם גופינו הוא
. אותו איננו מפסיקים לחקור מיום הוולדנו עד יום מותנו.
גם ל
שלנו ישנה 'סביבת גידול' סביבה היוצרת את תנאי הגידול
,
הצמיחה וההתפתחות שלנו. ישנם יחסי גומלין כמו מחשבות
,
רגשות, רעיונות
, אמונות|דוד| ותפישות
.

בשבע השנים האחרונות התחילו לשים

שישנה קורלציה בין האקולוגיה האישית,
לאקולוגיה
הפלנטרית.

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
|תלתן
כן|גם חמרי הנקוי/אחסון הפכו ירוקים





ה-כ-ל ירוק
אפילו הבננות בטיב טעם
ְ(לפני שבועיים)
=


L&L
TALYA
 

hila218

New member
אנחנו גם דיי משתדלים אבל לא מספיק

אנחנו עם שקיות לבית הספר (לכריך) ירוקות ומתכלות
אנחנו שומרים בקבוקים ושמים במחזורית אבל הדרך עוד ארוכה...
 

Tal_Ya_Tal

New member
השייק החתיך


עשוי ממיץ תפוזים
וגבעולי סלרי.
הוא לא
רק 'חתיך'
הוא גם טעיםםםםםם

מצטערת, לא מצליחה להעלות
את ההודעה הבאה בשרשור. מנסה
כבר פעם רביעית. נראה אם תעלה עכשיו.
L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
uuuuuuppppssss


השייק שבתמונה,
עשוי מבננות
וחסה.
Sorry,
היום צילמתי
את השיק מה

ומהסלרי ועדיין לא העליתי אותו.
אז הנהו: ליטר של
ים וסלרי
L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
מתכון לשייק ה'חתיך'


אמנם לא ביקשת,
פיה, אך בכל זאת קבלי
מתכון לשייק ה'חתיך' ששבה
את
ך
:
3 בננות(רצוי קרות או קפואות)
5-7 עלי חסה יפים שטופים (רצוי אורגניים)
1 כוס מים
רצוי נקיים (אוסמוזה הפוכה או מזוקקים)
1 תמר מדג'הול / 2 תמרי ברהי-דבש (אופציונלי- אני לא שמתי)
בלנדר חזק (ויטאמיקס או מאותה קטיגוריה)
ולרוויה
L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
מנסה להמשיך מ
אחר


אני פשוט
כותבת את אותה
הודעה כבר פעם שביעית.
אז עכשיו זה רק נסיון
 

Tal_Ya_Tal

New member
נראה שמשהו בהודעה


שאני מנסה להעלות,
להמשך הפינה,
לא עובר.
אז פשוט
תשאלו שאלות.
טוב

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
מו-זר ביותר


האם
עושה
קטיף
סלקטיבי

להודעות בפרדס

לא יודעת איך
א-ב-ל אני
מנועה
מלהמשיך
עם החומר
של הפינה היום.
(לא עובר מסך
)
L&L
TALYA
 
נפלת לי בול! יש לי 3 בננות יתומות

בעלי נסע ולא ידעתי מה לעשות איתן. אבל בננות זה הרבה קלוריות! אולי אעשה שליש מנה.....
 

Tal_Ya_Tal

New member
החסה מאזנת


לא תמיד כמות הקלוריות
היא הקובעת. חשובה
כמובן גם איכות
הקלוריות.
כשאנו
ממלאות
דלק ב

אנחנו מקפידות
איזה סוג דלק לשים,
כדי לשמור על המנוע, על
חלקי הרכב ועל איכות הסביבה
(לפחות משתדלים להקטין את הנזק)

אילו היינו מתיחסים לגופינו כמו ל
שלנו
ופועלים לפי הוראות היצרן, היינו עושים לו-לנו חסד גדול.

מהם הוראות היצרן? הלא הן מופיעות ב
בראשית פרק א' פס' כט' לאמור:
וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְ
אֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע: לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה. ל וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף
הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה, אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה; וַיְהִי-כֵן.


אז
שייכת לקטיגוריה הזאת, המופיעה ב'הוראות היצרן'
שלנו והיא מזון מושלם מבחינת
הגוף שלנו. יש לה החלוקה הנכונה של פחמימות, חלבונים ושומנים לפי צרכינו ולמעשה מומלצת גם
לספורטאים. מבטיחה להרחיב בעתיד על 'פצצת האנרגיה הצהובה' על ה
כרגע, אני מצרפת
לך כאן דף של הכרונומטר- מכשיר מ-ד-ה-י-ם שכל אחד יכול להרשם אליו (אפילו עם הלוג-אין של פייסבוק)
שנותן את פירוט הקלוריות ואת ההרכב של כל מאכל לפי החלוקה לאבות המזון , את הרכב הויטאמינים והמינרלים
ואפשר לכוון אותו לתכנית אכילה לפי בחירה, לקבוע את מס' הקלוריות היומי שאנו רוצים, את כמות הירידה במשקל
(אם רוצים ) או עליה במשקל (אם רוצים) או פיתוח כושר (אם רוצים וכו) אז אני מצרפת תמונת מסך של הבננות והחסה

אם הבננות ממש בשלות(כלומר שמופיעות על הקליה נקודות חומות- שאז מופיע בהן חומר מסוים שבריא ל
) אין צורך להוסיף תמר.
L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
|
praise

ועוד בשבחי ה

האם ידעתן ש: בננה

מטפלת ב: עצירות, לחץ דם גבוה, אלכוהוליזם, טחורים.
מאפיין – קרה, מתוקה, מלחלחת את המעיים, סותרת רעלים.
הערות: בניסוי שנערך נראה שבננה בשלה טובה לטיפול במניעת כיבי קיבה.

קליפת ה
מלבינה את השיניים .הבננה שייכת למזונות הבסיסיים מכילה סידן
(1%) שלא בורח:-d (בגלל שהפרי בסיסי) , נחושת, ברזל, אבץ, אשלגן , מנגן,
מגנזיום, וויטאמינים: B5 ;C; B6; B2; B1; B3 חומצה פולית, ומעט E ו-K


חסה לעומת זאת, בניגוד למה שחושבים מכילה אחוז גבוה של חלבון
על יתרונות הבננה גם כאן (לגבי הסרטון על הלבנת השיניים,
Sorry על האנגלית האוzית של Freely the Banana Girl

L&L
TALYA
 
למעלה