אויש..
ההשוואה בין היגואר לנשים שאפשר לרכוש לא הייתה יכולה להיות יותר ברורה. אם כבר, לא אהבתי את העובדה שהמוטיב הזה עובד בכזה חוסר אלגנטיות ובגסות (שמעתי הרבה תלונות שהעונה הזאת הרבה יותר "בפָנים" בהעברת המסרים שלה מעונות קודמות, וחסרה את העידון, והרמיזות של העונות הקודמות) אבל הרגשתי את זה במיוחד בפרק הזה. כל סצנה שנייה הם דיברו על איך יגואר זאת פילגש, וכל ההרצאה של דון עם העריכה החותכת לפגישה של ג'ואן. היה בזה משהו כ"כ דוחף את המסר עם כפית וחסר את העידון שיש בד"כ לסדרה.
בנוסף, שימו לב שהשמלה השנייה שג'ואן לובשת, החומה, בה חותמת את ההסכם עם פיט, הוא חומה עם צעיף מנומר, כמו יגואר. (ההבחנה הזאת לא שלי, הקרדיט מגיעה לאחת הכותבות בקפה וטלוויזיה) - זה למשל העידון שאני מדברת אליו. פרט יפיפייה שלא צועק בפנים וצריך לשים לב טוב כדי לשים לב אליו.
לגבי פגי - כמו שכבר כתבתי, כמדומני, הסצנה הזאת קרעה אותי לחלוטין. אני חייבת להודות שלמהלך הזה מעולם לא ציפיתי, ובהתחלה קצת התרעמתי, איך היא מעזה לעזוב אותו, אחרי כל מה שעשה למענה? אחר כך קלטתי את זה, והבנתי אותה. להישאר במקום הזה, ולהיזכר כל הזמן שאת שם כי "עשו לך טובה" (מה שלחלוטין לא נכון, אמנם דון גילה אותה וקידם אותה, אבל היא יותר מהוכיחה את עצמה מאז, והרוויחה את העבודה לגמרי ביושר). ועם זאת דון לא מפסיק לזרוק את זה בפניה. זה קרה בעונה שלישית, זה קרה ב"מזוודה" ואפילו הפרק הזה, כמובן שהוא לא חסך במשפט המעצבן "בואי נעמיד פנים שאני לא אחראי לכל דבר טוב שקרא לך כאן". (אבל זה לא נכון, גאד דמאט. אם פגי לא הייתה טובה במה שהיא עושה, היא לא הייתה ממשיכה לעשות את זה!)
אני לא מאמינה שהוא עושה את זה מרוע ואני מאמינה שהוא אוהב את פגי מכל הלב. אבל להמשיך לעבוד במקום הזה, שכל הזמן מזכירים לך שאת שם בחסד ולא בזכות. וזה שדון לוקח אותה כמובן מאליו (והוא עושה את זה) בדיוק בגלל שהוא מאמין בעובדה הזאת. הבנתי אותה לגמרי. היא רוצה להצליח בלי הנחות, בלי ויתורים. היא רוצה להיות שווה לאחרים, להרגיש שהיא באמת מרוויחה את לחמה בזכות.
וזה אגב, רעיון שחשבתי על מייגן כשהיא החליטה על המשחק. אני לא בטוחה שזה נכון, אבל נראה לי שגם היא הרגישה לא נוח שהיא כאילו קיבלה את תפקיד הקריאייטיב בגלל הנישואים לדון. והרצון לנטוש ולהצליח במשחק היה בשבילה אותו דבר- הרצון להצליח במשהו לבד, ולא כי מישהו מקדם אותה ממניעים אישיים.
אז כפי שאמרתי, בהתחלה קצת התרעמתי על פגי. לאט לאט תמכתי בה לחלוטין והאמנתי שהיא עושה את הדבר הנכון.