עונה 1 Vs עונה 2

shirush3

New member
עונה 1 Vs עונה 2

כבר חודש שלם עבר מאז הפגרה וצריך למצוא דרכים בשביל להעביר את הזמן

כל שבוע אני אעמיד 2 פרקים מכל עונה אחד נגד השני ואנחנו נבחר מי מהם היה הכי טוב וככה נכתיר את העונה המנצחת
(אפילו שהתוצאות צפויות מראש
)

חוקים:
כותבים בכותרת את השם של הפרק שאתם רוצים שינצח + נימוק
אין לשנות הצבעה
פרק שינצח יזכה את העונה שהוא שייך אליה בנקודה
במקרה של תיקו 2 העונות יקבלו נקודה
לחפור כפי יכולתכם

השבוע:

1X01 - Pilot
http://www.youtube.com/watch?v=riOBfn4DAgc
Vs
2X01 - Broken
http://www.youtube.com/watch?v=ap3E9y7eexs

אז...

למה דווקא הפרק הזה?
קטע/סצנה אהובים מהפרק?
ציטוט אהוב?
דמות אהובה מהפרק?

Let the battle begin

ללא ספק עבורי 0101

ההתחלה היא הכי קסומה, רג'ינה בשיא תפארתה ורעותה, הפרומו הזה הוא האהוב עלי
ממש צמרמורות הוא עושה לי |אייקוןשלברווז|

2X01 - Broken

היה ממש קשה לבחור
אלה שני פרקים טובים.

101 היתה התחלה מעולה, ביקור המלכה בחתונה בתחילת הפרק, הלידה של אמה לקראת הסוף, עוד כמה קטעים מהעבר בשילוב עם כל הקטעים מסטוריברוק.
הקטע היחיד שלא אהבתי הוא שהציגו את "כוח העל" של אמה כיכולת מושלמת ורק מאוחר יותר הראו שהוא מפוקפק ולא עובד כשהדעה שלה משוחדת מראש.
חוץ מזה פרק פתיחה קסום לסדרה קסומה.
אבל בחרתי ב201 כי...

למה דווקא הפרק הזה?
כי שם אנחנו כבר מכירים ואוהבים את הדמויות, כי הוא מסקרן כבר מסצנת הפתיחה, כי בו הצטרפו לעלילה מולאן ואורורה והנסיך. עונה 2 התחילה בצורה נפלאה.

קטע/סצנה אהובים מהפרק?
ביער - כל הסצנות עם אורורה ומולאן.
בעיר - רמפל בא לסמן את רג'ינה.

ציטוט אהוב?
"?Can I help you" - רג'ינה לווייל עם החיוך שבגללו אני מעדיפה אותה בתור ראש העיר אפילו יותר מאשר בתור המלכה.
ההיתממות הזאת שלה מופיעה שוב כשרמפל מזכיר את בל - "?She is alive" ואחר-כך שוב עם הכובע - "?Who is Jefferson"

דמות אהובה מהפרק?
מולאן

Shiri from the block

Active member
וואי כל הציטוטים של רג'ינה שהזכרת!!!
כפרות עליה איזה דמות גאוניתתתתתתתת

הציטוטים שהזכרתי הם טיפה בים...

מכל האמירות והמשפטים שעושים את הסדרה, שלה בהחלט לוקחים את המקום הראשון.
ומגיע ללאנה כל הכבוד על המשחק המושלם, ההבעות המדויקות והנימה הנכונה בכל סיטואציה.
אותו דבר לגבי גודווין, שחקנית מושלמת.
שחקניות אחרות היו יכולות להרוס את הדמויות.

Macphista

New member
הפיילוט 01X01

זה הפרק שהתחיל את הכל... והוא היה ממש מוצלח ומעניין.
התחלתי לצפות את הסדרה אחרי שחברה שלחה לי את הפרק הראשון בדרופבוקס ואמרה לי- תראי. היא כבר ראתה את כל העונה הראשונה. והפרק ישב אצלי כמה זמן עד שהייתי ממש משועממת וראיתי אותו... זה היה יום חמישי... ובסוף יצא שראיתי את כל העונה הראשונה בסופ"ש אחד.

האמת, הבחירה בפרק הזה באה יותר על השלילה. קצת ציפיתי מעצמי לבחור בפרק הראשון של העונה השנייה כי רמבל מתאחדים ובפרק הראשון בעונה הראשונה עוד לא היה בכלל רמבל. אבל... מלבד רמבל, הפרק בעונה השנייה חלש. אני זוכרת שצפיתי בו וממש התעצבנתי שלקחו את העלילה וזרקו אותה לעזאזל (ביחד עם סנואו ואמה). ממש ציפיתי לראות מה קורה בסטוריברוק והעניינים ביער המכושף שעממו אותי. ואז לגלות ששתיהן נשלחו לשם- בוז.

סצנה- כשרג'ינה שואלת את אמה אם היא האמא הביולוגית של הנרי והיא עונה לה- הי. חמודה.

no more happy endings- rumple

דמות- וואו, אני חושבת שזה עוד השלב שחיבבתי את אמה וחשבתי שהיא דמות מוצלחת. ולא ממש לקחתי אז מרמפגולד. וואו, זמנים השתנו...

101

פרק קסום ועוצר נשימה. האגדה הכי מוכרת ואהובה מקבלת טוויסט חדש ומעניין. פתאום כולם מבוגרים אמיתיים, בFTL או בSB, לכולם יש בעיות / רצונות / שאיפות.
הדיאלוגים מצויינים, הדמויות יפות, העלילה מסקרנת. פרק קסום...

קטע/סצנה אהובים מהפרק? הסצנה הראשונה, צ'רמינג דוהר על הסוס, מוצא את סנאו ושובר את הקללה

ציטוט אהוב? you found me. did you ever doubt i would. I will always find you

דמות אהובה מהפרק? סנאו!! וצ'רמינג. והמלכה הרעה

עכשיו שראיתי את הפרק שוב

הסצנה בה סנאו יודעת שהיא חייבת לוותר על אמה, וצ'רמינג נלחם על חייו כדי להגן עליה, בעיקר הרגע בו הוא מסתכל עליה ואז תוקף את אויביו, הן הסצנות הטובות ביותר. אני לא יודעת אם הייתי יכולה לדון את הבנות שלי לחיים בלעדי..... זה מצריך חוזק מסוג שכמעט לא קיים יותר בעולם

יסמין@

New member
0101 ללא ספק!

למה דווקא הפרק הזה? פרק נפלא, מרגש, מסעיר, מרתק ועוד תארים כאלה שפותח את הסדרה הקסומה הזו. פרק שכולל את הגרעינים של הרבה מאוד מהעלילות המרכזיות בסדרה. הפרשנות המיוחדת של האגדות באה לידי ביטוי חזק כבר מפרק זה ואילך. הגיבורות והגיבורים הראשיים מוצגים. קצב מהיר של השתלשלות העניינים, התמקדות ביחסים בין הדמויות, הצגת הדמויות, המניעים שלהם ועוד. מרתק וסוחף.

קטע/סצנה אהובים מהפרק? בייחוד כל הקטעים שבהם משתתפים סנואו וצ'רמינג. צ'רמינג רוכב על הסוס ולא שם לב למה שהגמדים אומרים לו ומציל את סנואו בנשיקה. הנשימה הראשונה של סנואו. המבטים ביניהם, האנרגיה ביניהם. אח, כל כך רומנטי! וגם צ'רמינג נלחם כשהוא פצוע. הוא נלחם כל כך יפה, יש לו שפת גוף כל כך יפה. וגם הרגע שבו רג'י פותחת את הדלת ונכנסת לחתונה - המבטים שלה, שפת הגוף שלה, המבטים של כולם בה. עוצר נשימה. וגם אמה והנרי.

ציטוט אהוב? I will always find you
בייחוד שנוכחנו שוב ושוב ושוב שזה נכון. וגם סנואו תמיד תמיד תמצא אותו. הם אף פעם לא יוותרו, וימצאו זה את זו ולהיפך. כל כך נפלא!!!

דמות אהובה מהפרק? סנואו וצ'רמינג, הזוג הרומנטי האולטימטיבי.

ורוצה להוסיף שכל העלילה שבה מעורבים אורורה ופיליפ ומולאן ממש לא עניינה אותי. מבין שלושתם, היחידה שיש בה משהו מעניין היא מולאן. אורורה ממש מיותרת, אין בה שום דבר מיוחד. ופיליפ בכלל דמות בעובי של קרטון דק. אורורה ופיליפ ממש דמויות מיותרות, משום שנראה שלא הקדישו מספיק תשומת לב כדי לעצב אותם בצורה ייחודית ומעניינת ולתת פרשנות מיוחדת לדמויותיהם.

את כל זה כתבתי על סמך הזיכרון. אצפה בפרק הפיילוט ונראה לי שיהיה לי מה להוסיף.

יש דמויות שבכלל לא מכירים

שרק ראינו אותם פעם או פעמיים. למשל פיליפ, סינדרלה, ואפילו את מאליפסנט. מבחינתי הן דמויות עלומות, שאני אפילו לא יכולה לכתוב עליהן כי מהכמה דקות שראינו אותו, אי אפשר לדעת כלום. תחשבי על הפרק הראשון, צ'רמינג מקסים, סנאו עדינה, רג'ינה מרושעת, רמפל הוא סוג של מטורף. תחשבי כמה עומק ורובדים יש לדמויות האלו ומה היה קורה אם על סמך הפרק הראשון היו שופטים אותם לנצח

Macphista

New member
האמת?

טוב, מן הסתם את צודקת.
והאמת היא שהייתי שמחה לראות יותר מאורורה.
אני חושבת שהיא מגניבה לגמרי ויש בדמות שלה הרים וגבעות של פוטנציאל.
גם אם היא מתפרשת מדי פעם כילדה מפונקת, זה חלק מהדמות, היא הרי צעירה כל כך.
היא התעוררה מקללה, הרגו את אהובה, היא גילתה שהוא הסתובב עם בחורה שהייתה מאוהבת בו, הן עבדו ביחד, גילתה מי אשם במוות שלו, ניסתה לנקום, הניחה ליצר הנקמה, עזרה להן, הקריבה את עצמה עבורן (לא שיתפה פעולה עם קורה על חשבון החופש שלה) ואז שוב כבלה את עצמה כדי שהאחרות יצליחו.
לגמרי דמות שהייתה יכולה להישאר עוד.
ואם היינו שופטים את צ'רמינג על פי הפרק הראשון בלבד היינו מגיעים לאותה המסכנה של פיליפ.

כתבת את כל מה שרציתי לומר על אורורה!

נסיכה, קצת קנאית, נקמנית, אמיצה.
מגיע קרדיט לבחורה שהצליחה להוציא את קורה משלוותה.
מולאן רואה בה מזכרת מפיליפ, מפנקת אותה ומגוננת עליה, אז זוכרים אותה בתור פרינססה. אבל הראו הרבה צדדים באישיות שלה והשאירו פוטנציאל לעוד, בהמשך. הלוואי.

אני גם מקווה, עד הפרק האחרון שהיא הופיעה

לא ממש חיבבתי אותה, אבל בפרק ההוא גילינו עליה עוד רבדים, עומק, היא גרמה לי לחבב אותה שוב, אני מקווה שנראה אותה שוב.
לפי הפרק האחרון נראה שכן.

Macphista

New member
חיבבתי את אורורה הרבה יותר ממולאן

מולאן ממש דמות שטוחה בעיני. שום התפתחות. שום עניין.
בו הו אני לוחמת צדק בלה בלה בלה כל פרק מנסה להציל משהו.
אפילו הפרק שנתנו לה עם בל... היא הייתה שם כזאת... צריכה להציל את הכפר שלי... ירו לי ברגל אבל עדיין אמשיך להילחם... בלה בלה בלה.
אהבתי את הרגע הזה שהקסדה שלה ירדה והיא הייתה עם שיער פזור. פתאום רואים שיש שם בן אדם. וכשבל ופיליפ חזרו היא ישבה וקראה ספר.
יפה, יודעת גם לקרוא ולא סתם לעשות קולות של אישה לוחמת.

אם יחליטו לעשות משהו עם הדמות שלה אני בעד שהיא תחזור לSB והם יחזירו את אוגוסט לגיל רגיל והם יהיו ביחד. ידוע שהוא אוהב אסייתיות.
הם נראים לי זוג מגניב.

יסמין@

New member
לאנה אמרה באחד מהראיונות שלה

שהיוצרים הולכים אחרי אחת מההנחות המרכזיות בסיפורי האגדות: לכל נסיכה יש רק נסיך או אביר אחד. ולכן לאנה אמרה שלרג'י כבר לא יהיה עוד אהוב. אהבת האמת שלה היה דניאל וזהו. לפי אותה השקפה, מולאן מאוהבת בפיליפ ולכן כנראה שהיוצרים לא יתנו לה אהבה נוספת. אם אני ממשיכה את הקו הזה, אז אם ניל הוא אהבת האמת של אמה (מה גם שיש להם ילד משותף) - הוא יהיה בן הזוג היחיד שלה. והכוונה לבן זוג, לא לפרטנר לסקס (כמו שלסנואו היה פעם סטוץ עם הרופא המגעיל, לאמה היו הרבה סטוצים נטולי אהבה, הסטוצים של רובי וכו')

יסמין@

New member
וכמובן

הניצול המיני של רג'י את השריף, שבו היא שלטה באמצעות הלב שעקרה מתוכו.

Macphista

New member
אז אולי סתם היה לה קראש על פיליפ

וזו לא אהבת אמת.
גם רמפל ומילה היו פעם ביחד ונראו זוג מאוהב. הסצנה הראשונה שלהם במנהטן מציגה זוג מאוהב.
והנה זה עבר לה וכמה שנים אח"כ אמרה לו שבכלל לא אהבה אותו באמת.
אז אולי גם מולאן ופיליפ, בעיקר כי זה לא הדדי, זו לא "אהבת אמת" והיא תמצא לה מישהו אחר.

אגב, באחד הראיונות שהעלתי לאחרונה כתוב שהוק הגיע למקום שהוא רואה את הנמיסיס שלו שהמשיך הלאה עם בת זוג חדשה אחרי שמילה עזבה אותו והוא חושב שאולי הגיע הזמן להניח למילה ולהתחיל עם אמה. שגם לו מגיע להמשיך עם בת זוג חדשה.
אז יש כאן הכרה ב"שלב ב'", וביותר מבן זוג אחד לאורך כל החיים... ו... כמובן בכך שרמפל מלך כי הוא קיבל יותר נשים מכל הגברים האחרים בסדרה.
באמת, רק צ'רמינג מתקרב אליו כי היו לו גם את סנואו וגם את קת'רין. רמפל קיבל 3. תותח.

(נזכרת עכשיו בתמונה של רמפל עם הכיתוב- gets more lady's ass then a toilet seat. אם אמצא אעלה)

למעלה