ארוח עו"ד מיכל ילובסקי-פטרבורג

מרוניה

New member
לא כ"כ הבנתי את תשובתך.

יש פה משהו הגיוני, לא? אם הוא משלם מזונות, זה כולל לכאורה גם בגדים לילדים. לפיכך, כשהוא זקוק לבגדים לילדים אצלו בבית, האם הוא רשאי לבקש מהאימא שתקנה את הבגדים?
זאת דווקא שאלה משפטית מעניינת מאוד!

שרי49 שלום,

התשובה נמצאת בהסכם הגירושין שלכם או בפסק הדין למזונות.
ביגוד הוא רכיב הכלול בדמי המזונות, במידה ואת ההורה המשמורן והגרוש שלך משלם מזונות על פי הגובה שנקבע לו על ידי בית המשפט או בהסכם שנחתם ביניכם, עלייך לספק לילד את הביגוד הנחוץ לו, כאשר הוא נמצא אצל אביו.
חשוב לציין כי הוא יכול לקזז הוצאות מדי המזונות אך ורק אם הדבר כתוב בהסכם הגירושין או בפסק הדין . במידה ולא כתוב שהוא רשאי לקזז מדמי המזונות על דעת עצמו את יכולה לפנות לבית המשפט ולדרוש את כל הכסף שקוזז על ידו שלא כדין.

שרי49

New member
תגובה לעו"ד בהמשך לתשובתך

גם מדור ומזון כלול במזונות, אז האם אני מחוייבת לשלם לו או לספק לו אוכל עבור הילד...? או לשלם חלקי במדור שלו?
אני מניחה שלא, אז מה ההבדל בין ביגוד למזון או מדור?

שרי49

New member
טיפול הומאופטי - האם הגרוש מחוייב במחצית

בני בן ה 5 חולה באסתמה מגיל שנה.
ההתקפות האסמטיות הפכו לתדירות ביותר (כפעמיים בחודש)
רופאת המשפחה נתנה לנו טיפול באנהלציות וסטרואידים. בנוסף הלכתי גם לרופא מומחה והמסקנה שלו הייתה זהה.
מכיוון שסטרואידים מזיקים לגוף ובנוסף איכות חיי ילדי מושפעת רבות, אז חיפשתי דרך אחרת לריפוי האסתמה.
קיבלתי המלצה מאחד ההורים בגן על טיפול הומאופטי שיכול לפתור את האסתמה (ילדו טופל בזה והבריא) - רופאה פרטית בעלות 1000 ש"ח.

אמרתי לגרוש שאני חושבת שאנו צריכים לנסות את הטיפול - גם אם יש סיכוי שזה לא יעזור, אז לפחות נדע שניסינו הכל למען הילד.
הגרוש סירב (לשלם מחצית), בטענה שאנו צריכים למצות את הרפואה הקונבנציונלית קודם.... למרות שאמרתי לו שכבר הלכתי לרופא מומחה לאסתמה אך הוא עדיין מסרב.
אני יודעת הסיבה העיקרית היא קמצנותו (אני רוצה לציין שאין לגרוש מצוקה כספית).

אני כאמא לא יכולה לסרב לטיפול ואני מתכוונת לשלם בעצמי את הסכום.
שאלתי היא האם אני יכולה באיזושהי דרך לחייב אותו לשלם מחצית? למרות שהוא סירב? ולמרות שהטיפול אינו קונבנציונלי?

שרי49

New member
הבהרה

על פי הסכם כתוב שהוא מחוייב למחצית הוצ' רפואיות שאינן מכוסות במסגרת הביטוח הרפואי.
אבל יש גם סעיף ששנינו אפוטרופוסים של הילד ובכל עניין מהותי הנוגע לבריאותו יחליטו הצדדים במשותף ובהסכמה בניהם.

מרוניה

New member
אגב, האם מעבר לשאלה החוקית

את בוחנת גם מה היכולת שלו?
כלומר, האם זה מצב שהוא מרוויח 5000 ש"ח בחודש, משלם 3000 מזונות ועכשיו הוא נדרש להוסיף עוד ועוד כספים?
או שזה מצב שהוא מרוויח 20,000 בחודש ומשלם 1500 ש"ח מזונות?
האם נראה לך שבמצבו הכספי הוא יכול להרשות לעצמו טיפול הומאופתי כזה?
(ואגב, אני אישית לא מאמינה בדברים האלה. אני אכן חושבת שאפשר להתמודד עם אסתמה בעזרת רפואה קונבנציונלית, אבל לא בעזרת סטרואידים. יש משאפים, יש תרופות נגד אלרגיה, וכדומה. לחלופין, אם יש פה מרכיב נפשי, אז גם בזה צריך לטפל. וכן להוריד מהתזונה חלב ומוצריו - מאוד מאוד משמעותי! אבל לזרוק כסף על כל מיני שרלטנים? אני לא בעד.)

שרי49

New member
כפי שכתבתי אין לגרוש מצוקה כספית

ואכן הוא יכול להרשות לעצמו.

לידיעתך המשאפים מכילים סטרואידים

ומעבר לכסף יש את האלמנט הבסיסי שההורה צריך לעשות הכל למען בריאותו של הילד.

שבוע טוב

מרוניה

New member
לא כל המשאפים מכילים סטרואידים, ונוסף על כך -

כמות הסטרואידים במשאפים היא מזערית לעומת הגלולות, שמשפיעות על כל המערכת. הגלולות האלה הן אסון. הבן שלי לקח אותן בינקותו, בגלל בעיית סטרידור, ומהר מאוד הבנתי את הרעיון והעברתי אותו על דעת עצמי למשאפים, והכול היה בסדר. בתחום הזה, הרופאים פועלים קצת כמו פיל בחנות חרסינה. יורים בתותחים. לא יודעת אם את מכירה את האיירוצ'מבר. בעיני זה עדיף על אינהלציות. וכאמור, להוריד מוצרי חלב מהתזונה. יש לזה השפעה ישירה ומיידית על כמות הליחה ובהתאם על סתימת הריאות. ובכל מקרה לתת תרופה (לא סטרואידית) נגד אלרגיה.
אגב, רוב הסיכויים שאותה הומאופתית תגיד לך קודם כול להפסיק לשתות חלב. וזה מה שיעשה את עיקר העבודה, ולא תרופה כזאת או אחרת שהיא תיתן.

TatyBar

New member
אבל הקביעה איננה חד משמעית.

הוא יכול לטעון שלמען בריאותו של הילד, צריך למצות את הטיפול הקונבנצינאלי, ומי שלא פועל לטובת הילד, זו דווקא את.
והדיון עכשיו הוא לא מי צודק.
כי לשניכם יש טיעונים בעד דעתכם.
אבל מה שאת קובעת כטובת הילד,הוא לא בהכרח החד משמעי.
אם בית המשפט יפסוק שאת צודקת, ייתכן ויטיל עליו השתתפות.
אבל קחי בחשבון שהחלטת בית המשפט יכולה להיות הפוכה, ודווקא לא רק לא לחייב אותו בתשלום, אלא לחייב אותך להמשיך את הטיפול הקונבנצינאלי.

במיוחד כשמדובר על ....

רפואה לא קונבנציונאלית...
ובית משפט שהמציא את הקונבנציונאליות

מרוניה

New member
אבל אם נצרף לכך את העובדה

שהוא ביקש ממנה לקנות לילד בגדים שיהיו בביתו-שלו (של הגרוש) נבין שיש שם כנראה בעיה ביחסים. לא סתם ויכוח על סוג הטיפול הרפואי...

שרי49 שלום,

במידה ובהסכם הגירושין שלכם כתוב שבהמלצת גורם מקצועי רלוונטי הדבר אפשרי ועל שניכם לשלם את ההוצאות במשותף, תוכלי לחייבו.
הסעיף בדבר ההוצאות הרפואיות מתייחס לטיפולי שיניים אורתודנטיים ובעיות ראיה (משקפיים) וכו' שלרוב לא מכוסים על ידי קופות החולים.
מה שקובע בסופו של דבר הוא מה שכתוב בהסכם.
אם אין הסכמה כזו, ניתן לפנות לבית המשפט ולהגיש חוות דעת של גורמים רפואיים מקצועיים כגון רופא ילדים/ רופא מומחה אשר יכתבו כי דבר לא שיפר את מצבו של הילד מלבד אותו טיפול הומאופתי.
לעניות דעתי סביר כי בית המשפט לא יחייב את האב בהשתתפות בהוצאות במקרה של טיפול הומאופתי, הנתון לחילוקי דעות. הרי לא מדובר על רגל שנשברה לדוגמא שמחייבת גבס והאב לא מוכן לשלם מחצית מהתשלום על הגבס.

סרבנית גט

שלום רב,

שאלה עבור ידיד (אני הרבה אחרי...)
הזוג חתם על הסכם שאושר על-ידי בית המשפט לעניני משפחה, וניגש לסידור הגט.
במועד שנקבע, רק כמה חודשים אחרי אישור ההסכם, הגיעה הגברת והודיעה שהיא לא מוכנה לקבל גט אלא אם ישונו סעיפים בהסכם המאושר. בית הדין שלח אותם לסגור את העניינים ביניהם, ובינתיים דחה את הגט עד שיסתדרו...
מה עושים? הרי אין סיבה לשנות את ההסכם שנחתם אלא אם הוכח שינוי מהותי במצב אחד הצדדים מאז החתימה (מה שכמובן לא קרה), ומאידך האשה מסרבת לגט במצב הנוכחי, ובית הדין לא מוכן להתערב...

תודה!

גרוש מבסוט שלום,

חשוב לדעת מה כתוב בהסכם בסעיף סידור הגט, ישנה סנקציה על מי שלא משתף פעולה לצורך העניין? אם ההסכם לא מתייחס לסידור הגט, חבל. זאת דוגמא לכך שרצוי שההסכם יהיה יסודי ומפורט ככל שניתן.
האפשרויות העומדות בפני ידידך הם לבקש מבית הדין לכפות גט או לתת לו אישור לשאת עוד אשה או פשוט לחיות עם בת זוג מבלי לשאת אותה לאשה.
לאחר שההסכם אושר על ידי בית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין, האישה יכולה לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה לבטלו, רק בעילות הקבועות בחוק לביטול הסכם.
בכל מקרה, בפועל, בתי המשפט לרוב לא מאשרים ביטולו של הסכם גירושין גם כאשר יש לכאורה עילות המצדיקות את ביטולו. הסירוב נובע מהעקרון הבסיסי של סופיות הדיון ומכך שהסכמים יש לקיים ולא לבטל בקלות. לבית הדין רבני אין כל יכולת לשנות על דעת עצמו את ההסכם.
בכל מקרה, יש צורך בפרטים נוספים מפי ידידך בכדי לדעת מה בדיוק התרחש.

XמXלה

New member
מזונות לאב בא.כ.ע

הגרוש חלה לפני כמה שנים ונמצא בא.כ.ע. 100% נכות מהמל"ל.
מאז שחלה הוא לא משלם מזונות ואני לא זכאית בגלל גובה השכר שלי. אני לא מסוגלת מצפונית ללכת להוצל"פ כי אין ממש מה לקחת לו.
השאלה היא, אם חלילה יקרה לו משהו איך אני מבטיחה שאקבל מעזבונו את עשרות אלפי השקלים שהוא חייב לי?

XמXלה שלום,

אם אין לגרוש שלך מה לקחת, מה יועיל העזבון אם לא יהיה בו דבר?
אם יש מה לקחת, או שישנם נכסים עתידיים שיהיו ברשותו, את יכולה לבקש הטלת עיקול בגובה החוב שהצטבר.

XמXלה

New member
יש לו ביטוח חיים שההורים שלו מוטבים

ורכב מאוד יקר (נכים) ואולי יש לו קופות גמל שאני לא יודעת עליהן

מרוניה

New member
אני לא משערת שמיכל תחזור...

אולי תשאלי אותה באתר שלה? או שתשאלי בויצ"ו? זאת אכן שאלה חשובה.
בכל מקרה, אני מניחה שתוכלי לתבוע את העיזבון שלו.

מרוניה

New member
אגב, אימא'לה, האם ניסית פעם לדבר איתו

שישנה את ביטוח החיים שלו כך שילדיו יהיו המוטבים?
לדעתי, זאת דרישה בסיסית. מדוע שהוריו יהיו מוטבים?

XמXלה

New member
מוטבים

אני יכולה להבין למה הוא שם את הוריו כמוטבים נראה לי כדי שהכסף לא יגיע אלי כאפוטרופוסית של הילדים. הוריו יקבלו את הכסף ויחליטו מה לעשות איתו. בהיכרותי את הוריו הם ישמרו את הכסף בשביל הילדים ללימודים, חתונות וכד'.
גם אני בביטוחים שלי שמתי את הילדים כמוטבים וצירפתי מכתב שבמידה ואם יהיו קטינים בעת האירוע הכסף יועבר לאמא שלי למשמורת עד שיגיעו לבגרות.
ייתכן ואני אוכל לתבוע את העיזבון. אני בהחלט אשאל עו"ד.
שלא נדע ולא ננזדקק

למעלה