תלוי איזה סודות, אני מניחה.
לי היה את הסוד איתו הגעתי לפה, שרדף אותי ובגללו גם נמנעתי ממגע כל חיי - איזו הטרדה/תקיפה שעברתי בגיל צעיר ולחלוטין צילקה אותי.
אז שמרתי על זה בסוד שנים ואחרי שהחלטתי ללכת לפסיכולוגית בגלל זה, אפילו התקשתי לספר לה. בשלב מסוים החלטתי שאני לא מסוגלת לשאת אותו יותר ושיש צורך להתמודד איתו ולשחרר אותו. סיפרתי לחברה, סיפרתי לפסיכולוגית ובסוף אפילו סיפרתי לחבר, עוד לפני שהוא היה החבר. והשמיים לא נפלו עליי. זה הקל עליי מאוד ועכשיו אני לא חושבת על זה, בכלל. כשזה היה שמור אצלי כל דבר קטן היה מחזיר אותי לאותו רגע וכל כך פחדתי שמי שישמע על זה יחשוב שמשהו לא בסדר איתי ושאני אשמה בכל הסיטואציה, שלא העזתי אפילו להתייחס אל נושאים של תקיפה מינית או נושאים של מגע גם בשגרת היומיום.
אז להורים שלי כנראה לא אספר על זה, כי אני לא רואה צורך לצער אותם ולהעלות נושאים מן האוב. אבל בהחלט נוח לי שחברה קרובה יודעת ושהחבר יודע, מעבר לזה שעכשיו זה כבר לא משפיע ומנהל את החיים שלי כמו שזה ניהל פעם.
מעבר לזה, אני לא חושבת שיש לי דברים שמוגדרים כסודות. יש דברים שלא נעים לדבר עליהם, או דברים שאני שומרת לעצמי, אבל אני אדם דיי פתוח כך שאם אראה משהו כרלוונטי וארגיש בנוח אני מסוגלת להעלות אותו בשיחה.
בנימה פחות אישית, אני חושבת שאם יש דברים שיושבים על הלב - שווה לספר אותם ולראות שהעולם לא נחרב כמו שהדמיון שלנו גורם לנו לחשוב.
הדרך לקבר ארוכה, לא צריך לסחוב דברים עד לשם.