תראי, הסדרה אדירה, על זה אני לא מתווכחת
העלילה מלאה טוויסטים מפתיעים ולא קשורים, סדר הגודל של הסדרה מבחינת קאסט ועלילה גדול (שזה גם פלוס וגם מינוס), ובאמת אי אפשר לחזות מה יהיה בהמשך. מלבד העובדה שכולם בעצם מתו בהתרסקות ושקלייר תאבד את השפיות שלה ותתרוצץ על האי בחיפוש התינוק שלה שאת שני אלה ידעתי לפני שהחלטתי לצפות בסדרה.
אגב כל הזמן מנסים להגיד לי שזה לא נכון, ושעניין המוות פתוח לפרשנות והם כן חיו על האי בלה בלה בלה.
החלטתי לצפות כי היא נחשבת לסדרה טלוויזיונית מרכזית וכל הזמן מתייחסים אליה וכחובבת טלוויזיה זה מוזר לי להיות מחוץ לעניינים לגבי סדרה כל כך מרכזית. כמו שראיתי את באפי באיחור של ... לא יודעת, מעל עשור, או שניים.
ובכל זאת, אני לא מצליחה למצוא או להבין מה הגורם המקשר בסדרה, מה מנסים להגיד לי פה? אני כבר מתחילה לחשוב על היבטים דתיים שמתבטאים בסדרה כי עד כדי כך אין לי כוון לגבי מה יוצרי הסדרה רוצים לעשות פה, או להגיד פה, או ... למה כל זה קורה?
וזה די מעצבן אותי. לא לדעת מה מוביל אותם, מה המסר, גם אם אין מסר והכל מבולגן זה סבבה, אבל זה לא המצב כאן כי מדי פעם קורה משהו שנרמז עליו כבר בעונות קודמות ואז מבינים שיש כיוון כלשהו, רק שאני לא מבינה מהו.
מעבר לזה יש את הדברים הקטנים שמעצבנים- כשלא מכבדים מספיק את קהל הצופים ואת האינטליגנציה שלו וגורמים לדמויות להגיד דברים במפורש שניתן היה להבין על פי העלילה והמאורעות או על פי מלל אחר שלהם. היה קטע כזה ממש בשני הפרקים האחרונים של העונה השלישית שממש גרם לי לצעוק על הטלוויזיה- כשמיכאל ושתי הבנות לאנה פרייה והשנייה ששמרו על התחנה התת מימית דיברו על ביצוע פקודות כשהם לא יודעים מה המטרה בהן או לא מאמינים בהן. אני לא זוכרת מה בדיוק נאמר אבל זה היה להאכיל את הצופים בכפית רסק כשאנחנו באמת יכולים לקרוע בשר טוב טוב לבד.
עוד משהו שלא אהבתי- המוות של צ'רלי. כל כך מיותר. כל כך מיותר. כל כך מיותר. הוא יכל לצאת מהחדר ההוא, לסגור את הדלת כמו שעשה מבפנים והדלת הייתה מונעת מהמים להטביע את התחנה התת מימית. בדיוק כמו שהדלת מנעה מהמים להיכנס כשהוא היה בפנים. הוא סתם טבע למוות. וזה משהו באמת בסיסי שהיה מאוד ברור על פי סדר המאורעות בתחנה התת מימית ההיא.
אה, והשינוי בג'ולייט! היא הפכה מאישה גרושה שמפחדת מבעלה, רואה אותו עם נשים אחרות ומקבלת את זה שהוא נהנה לזרוק לה את זה בפנים, לא יכולה להתנתק ממנו לכן נשארת בסביבה וכשמקבלת הצעת עבודה אומרת שתוכל לעזוב רק אם הוא ימות.
מהטיפוס הקטן והמפוחד הזה היא הפכה לאישה כל כך קרה ומחושבת שלא מראה שום סימנים של האישה שהייתה בעבר. זה שינוי עמוק באישיות הדמות. ושינוי כזה לא מתרחש בשלוש שנים. גם אם יעשו עוד איזה פרק לכבודה כדי להראות מה גרם לה להיות כל כך קרה זה לא יספק אותי, כי השינוי בה כל כך עמוק שפשוט מדובר על שתי דמויות אחרות.
ולמרות הדברים האלה, עדיין הסדרה אדירה ואמשיך לראות אותה ולקטר לאורך כל הדרך.
כי... ככה אני אוהבת. לראות ולקטר.