טופיק לאמצע השבוע

parenthood

אני חושבת שאני אוהבת שונאת את הסדרה הזאת.
אנחנו באמצע העונה הראשונה. הגעתי למסקנה שאני מאוד לא אוהבת את כריסטינה ואת שרה.
שרה היא לורלי בחוף המערבי, במקום לעמוד לצד הבת שלה היא קודם כל תוקפת אותה, מתחנפת ומתנצלת לגברת מושלמת כריסטינה, ורק אז טורחת לדבר עם הבת שלה? כל הקטע של לצאת עם המורה של הבת שלה, כל כך לורלי..... כריסטינה היא האימהות המעצבנות מבית הספר של הבכורה שלי, בא לי לבעוט לה בראש, שונאת אימהות מתיימרות ומתנשאות, והיא ונייט, כלומר אדם הם הזוג הכי מעצבן על המסך, אם כי לבד הם עדיין נסבלים.
מסתבר שהזוג הכי מעניין הם קוסבי והרקדנית שלו, אני נקרעת מצחוק מהם. אני גם אוהבת את העו"כ, לא זוכרת אך קוראים לה, היא פשוט מצויינת ואני מזדהה איתה בכל הנוגע לבית הספר.

אני גם לא מצליחה להפסיק לראות את הבית הלבן, 3 פרקים לסוף הבית הלבן, אני לא יודעת אם אני רוצה לעשות מרתון או לראות פרק פעם ביום כדי שזה לא יגמר לעולם.

Macphista

New member
את שרה גם אני לא אוהבת

אבל כריסטינה... איפשהו אני מחבבת אותה וקצת מעריצה אותה.
את תמשיכי ותראי שהיא מתמודדת עם לא מעט, ועם הכל בצורה מאוד מאופקת ועניינית מצד אחד, אבל חמה ותומכת מצד שני. קצת מקנאה בה על היכולת הזו.
יש משהו מאוד מעצבן בקול שלה, אבל איכשהו אני די מחבבת אותה ואני חושבת שהיא אחת הדמויות ה"נקיות" ו"טובות" הבודדות שאני מחבבת בטלוויזיה.
ג'וליה... מממ... הייתי אמביוולנטית לגביה ואז בעונה האחרונה ממש התחלתי לסלוד ממנה. תמשיכי לראות.
קרוסבי וג'סמין נהדרים.
אבל מבחינתי הילדים הם ההיילייט של הסדרה. הבת הגדולה של שרה (שכחתי את שמה כרגע) גדלה ומתפתחת בצורה מאוד יפה ובוגרת בסדרה. וגם שאר הילדים משש מוצלחים, בעיקר מקס.

אז אתמול

התברר לי שאני כריסטינה.
גם בעלי, וגם אחותי, וגם חברה, אמרו לי שאני בדיוק כמו כריסטינה. אני עוד לא יודעת מה אני חושבת על זה, כי בנתיים אני לא מסמפטת אותה מידי, למרות שהיא הרשימה אותי בפרק בו אמבר נעלמה והבת שלה צבעה את השיער.
את הסבא והסבתא דרך אגב אני גם לא אוהבת, לא מבינה למה הם חשפו את חיי המין שלהם בפני הילדים, במיוחד מערכת היחסים בין האימא לשרה. אומרים שלכל הורה יש ילד שהם מזדהים איתו יותר (אולי אפילו אוהבים יותר) ודי ברור ששרה היא הילדה של אימא, עדיין הסצנות שם מוגזמות לגמרי.

ואם הם היו מאמצים למשפחה, הייתי שמחה להיות בת חורגת, סה"כ ברקלי לא רחוקה ממני כלכך (פרנזו אפילו יותר קרובה)

Macphista

New member
ידעתי שאת כריסטינה!

נראה לי שכם כתבתי לך את זה עוד כשהתחלת לראות את הסדרה.

אני לא אוהבת את הסבא. הסבתא לדעתי בעונה האחרונה הפתיעה לטובה.

מוזר, כי אני לא מזדהה איתה בכלל

אבל אני רק באמצע העונה הראשונה......
מה שכן, אני מאוד אוהבת את מוניקה פוטר, ורוצה את האף המקסים שלה

הוווו הבית הלבן

אני לא יכולה שלא להגיב לזה, זו סדרת מופת לדעתי, הכי הכי אהובה שלי.
העונות הראשונות שלה מדהימות, שסאם עזב זה הורגש, אבל שהתחילו להתמקד יותר מדי בסנטוס היא השתנתה לי לגמרי, עדיין נהנתי, אבל משהו בקסם של הצוות היה חסר לי.
אני אוהבת כל אחד ואחד מהם, ביחד ולחוד.
אני אוהבת את המערכות יחסים של טובי וסאם, של ג'וש ודונה, של סיג'יי עם....כולם, והכי הכי את המערכת יחסים של צ'ארלי וג'אד.
תחפרי קצת, תספרי לי על פרקים אהובים וכו'

הכי אהוב שלי.....בעצם יש לי שניים, הפרק של הקתדרלה (שג'אד נפרד ממיס לנדיגהם ומודיע על ההתמודדות השנייה).
והפרק של אייזיק וישמעאל בעיקר כי הוא כ"כ קרוב אלינו ודיבר אלי מאוד
בעיקר הקטע הזה (ה 20 שניות האחרונות |צמרמורות|)
http://www.youtube.com/watch?v=NDsY8qCxLHQ

לא! לא! לא!! שימי ספויילר

רק קראתי סם עזב והפסקתי מייד.

הבית הלבן ו-parenthood הן סדרות שאני ממש לא רוצה לדעת שום דבר על אף אחד.
כל פרק יותר טוב מקודמו, ובכלל אני רגשנית וקיצ'ית נורא ומאוד אוהבת פטריוטיות אמריקנית אז הסדרה הזאת סוחטת אותי רגשית ונפשית.

סיימתי עונה אחת

אני לא מצליחה לנשום טוב.... 10דקות לפרק השני ואני לא נושמת

בכל סידרה ירו בנשיא?! מה יהיה בסוף?

אוי ואבוי!!! אבל אבל אבל

כתבת שנשארו לך 3 פרקים לסיום הבית הלבן, ובדקתי פעמים לפני שכתבתי כדי לא לעשות ספויילרים.
אל תקראי את ההודעה שלי!!!!!

יוווו הסוף של עונה ראשונה כ"כ טוב ומותח, וג'וש החמוד שלי....
אני אשמח מאוד אם תחפרי אחרי כל פרק או כמה, אני כ"כ מקנאה בך שאת רואה את זה לראשונה.

נכון, הקלדתי מהר, מצטערת על הבלבול

סיימתי את פרק 1 בעונה 2
מכל אנשי הצוות, למרות השנינות שלו, ג'וש לא חביב עלי במיוחד. אני מקווה שהוא ודונה יחיו ביחד באושר ועושר, ושהוא יתאושש מהר
לא אוהבת בכלל את אבי, אשתו של הנשיא. בכלל יש לי יחסי שנאה אהבה עם השחקנית אז אולי זה תורם לכך. אני מאוד מקווה שהמרדים לא יחשוף לעולם שהנשיא סובל מטרשת נפוצה (בדיוק חברה שלי אובחנה במחלה הנוראית הזאת :( ) ובאיזו זכות היא מחליטה שזה בסדר להגיד את זה לעולם.
חשבתי ל-CJ יש זעזוע מוח, היא הייתה ממש מבולבלת במסיבת עיתונאים, ושיעפו כבר את הדני המעצבן הזה ממנה....
לא אוהבת את הזוגיות של זואי וצ'ארלי, אבל מאוד אוהבת אותם בנפרד.
מתה על ליאו
עוד יותר מתה על טובי

כרגיל, כל הדמויות שנונות וחריפות מידי, הדיאלוגים צינים ומהירים, כולם נורא חכמים ויפים ולבושים טוב.
לא תמיד אני מתחברת לעלילה הפוליטית, אבל עדיין אוהבת לראות את מאחורי הקלעים, למרות שאני לא ממש מאמינה שככה מתנהלים הדברים במציאות

Macphista

New member
אבודים, היום אסיים את העונה השלישית

ואז אקלל את כלללל מי שאמר לי לראות את הסדרה הזו שאין בה שום פואנטה, שום הכוונה, שום קשר, שום הגיון והכל בלגן לא ברור ולא מובן.
אבל סעיד עדיין חמוד.

Shiri from the block

Active member
ואני אמשיך להגיד לך להמשיך לצפות בסדרה :)
אמרנו כבר שעונה 3 לא משו, אבל הסוף... הוווו הסוף!!
ועונה רביעית עד הסוף זה רק במגמת עליה

Macphista

New member
סיימתי

מה זה הזבל הזה?
עתיד חלופי?
ולמה צ'רלי לא פתח את הדלת, שניהם היו יכולים ללבוש חליפות הצלה ולברוח משם.
סתם.

ולמה לנה נהרגה לפני הבלונדינית?
לא הגיע לה יותר זמן מסך?

יסמין@

New member
השאלה היא מה

חשוב לך, מה מנחה אותך בחיים. אם את מהאנשים שהדרך עצמה היא זו שחשובה להם ולא המטרה - כדאי לך מאוד לצפות בתוכנית. היא מלאה בדמיון, הדמויות מאוד מיוחדות ומתפתחות, היחסים ביניהם משתנים, יש רגעים דרמטיים ומיוחדים, יש רעיונות מעניינים על מסע בזמן ועוד ועוד.

אבל אם המטרה חשובה לך ולא הדרך, אם סוף הסדרה יטיל אור על כל הסדרה רטרואקטיבית, אם תרגישי שכל הסדרה מלאה בפתולים ובשאלות ובסודות ובמסתורין, ושהשאלות הרבה יותר מעניינות מהתשובה הסופית - אולי באמת לא כדאי לך להמשיך לצפות בסדרה. את הרי כבר קראת ספוילרים, אולי בכל זאת אעשה כאן אזהרת ספוילר ליתר ביטחון

הרי כבר קראת בשרשור בפורום הטלוויזיה: כוווווולם/ן מתו. מזמן. מזמן. מזמן. בפרק הראשון? כשהמטוס התפוצץ?

Macphista

New member
תראי, הסדרה אדירה, על זה אני לא מתווכחת

העלילה מלאה טוויסטים מפתיעים ולא קשורים, סדר הגודל של הסדרה מבחינת קאסט ועלילה גדול (שזה גם פלוס וגם מינוס), ובאמת אי אפשר לחזות מה יהיה בהמשך. מלבד העובדה שכולם בעצם מתו בהתרסקות ושקלייר תאבד את השפיות שלה ותתרוצץ על האי בחיפוש התינוק שלה שאת שני אלה ידעתי לפני שהחלטתי לצפות בסדרה.
אגב כל הזמן מנסים להגיד לי שזה לא נכון, ושעניין המוות פתוח לפרשנות והם כן חיו על האי בלה בלה בלה.
החלטתי לצפות כי היא נחשבת לסדרה טלוויזיונית מרכזית וכל הזמן מתייחסים אליה וכחובבת טלוויזיה זה מוזר לי להיות מחוץ לעניינים לגבי סדרה כל כך מרכזית. כמו שראיתי את באפי באיחור של ... לא יודעת, מעל עשור, או שניים.
ובכל זאת, אני לא מצליחה למצוא או להבין מה הגורם המקשר בסדרה, מה מנסים להגיד לי פה? אני כבר מתחילה לחשוב על היבטים דתיים שמתבטאים בסדרה כי עד כדי כך אין לי כוון לגבי מה יוצרי הסדרה רוצים לעשות פה, או להגיד פה, או ... למה כל זה קורה?
וזה די מעצבן אותי. לא לדעת מה מוביל אותם, מה המסר, גם אם אין מסר והכל מבולגן זה סבבה, אבל זה לא המצב כאן כי מדי פעם קורה משהו שנרמז עליו כבר בעונות קודמות ואז מבינים שיש כיוון כלשהו, רק שאני לא מבינה מהו.
מעבר לזה יש את הדברים הקטנים שמעצבנים- כשלא מכבדים מספיק את קהל הצופים ואת האינטליגנציה שלו וגורמים לדמויות להגיד דברים במפורש שניתן היה להבין על פי העלילה והמאורעות או על פי מלל אחר שלהם. היה קטע כזה ממש בשני הפרקים האחרונים של העונה השלישית שממש גרם לי לצעוק על הטלוויזיה- כשמיכאל ושתי הבנות לאנה פרייה והשנייה ששמרו על התחנה התת מימית דיברו על ביצוע פקודות כשהם לא יודעים מה המטרה בהן או לא מאמינים בהן. אני לא זוכרת מה בדיוק נאמר אבל זה היה להאכיל את הצופים בכפית רסק כשאנחנו באמת יכולים לקרוע בשר טוב טוב לבד.
עוד משהו שלא אהבתי- המוות של צ'רלי. כל כך מיותר. כל כך מיותר. כל כך מיותר. הוא יכל לצאת מהחדר ההוא, לסגור את הדלת כמו שעשה מבפנים והדלת הייתה מונעת מהמים להטביע את התחנה התת מימית. בדיוק כמו שהדלת מנעה מהמים להיכנס כשהוא היה בפנים. הוא סתם טבע למוות. וזה משהו באמת בסיסי שהיה מאוד ברור על פי סדר המאורעות בתחנה התת מימית ההיא.
אה, והשינוי בג'ולייט! היא הפכה מאישה גרושה שמפחדת מבעלה, רואה אותו עם נשים אחרות ומקבלת את זה שהוא נהנה לזרוק לה את זה בפנים, לא יכולה להתנתק ממנו לכן נשארת בסביבה וכשמקבלת הצעת עבודה אומרת שתוכל לעזוב רק אם הוא ימות.
מהטיפוס הקטן והמפוחד הזה היא הפכה לאישה כל כך קרה ומחושבת שלא מראה שום סימנים של האישה שהייתה בעבר. זה שינוי עמוק באישיות הדמות. ושינוי כזה לא מתרחש בשלוש שנים. גם אם יעשו עוד איזה פרק לכבודה כדי להראות מה גרם לה להיות כל כך קרה זה לא יספק אותי, כי השינוי בה כל כך עמוק שפשוט מדובר על שתי דמויות אחרות.

ולמרות הדברים האלה, עדיין הסדרה אדירה ואמשיך לראות אותה ולקטר לאורך כל הדרך.
כי... ככה אני אוהבת. לראות ולקטר.

יסמין@

New member
מסכימה

עם כל מילה. אולי בשלב הזה את לא מתעניינת במה אמרו היוצרים. את מתארת לעצמך שעד לשלב די מתקדם הם טענו בתוקף:
שזו לא סדרה מד"ב
שהם יכולים להסביר ויסבירו את כלללללללל השאלות והסודות
שאפשר להסביר את הכל בצורה רציונלית בלי שום עניינים על טבעיים או רוחניים או דתיים או או מד"ב
שזה לא נכון שכולם מתו, עברו ל"כור ההיתוך", שהוא מעין תחנת מעבר רוחנית בדרך למקום הסופי שאליו יגיעו לאחר מותם
ועוד כהנה וכהנה.... איך לומר בעדינות? שקרים? או שטויות במיץ עגבניות?

חכי, עוד לפנייך שריד של פסל ענק, שממנו שרדה רק חתיכת רגל עם כף רגל בעלת 4 אצבעות רגליים
ומיתולוגיה שלמה
וקין והבל
ושחור ולבן
וכל מיני עניינים ונושאים ורמזים
וכל תשובה שהם נותנים - סותרת את הקודמות ומעוררת עשרות שאלות חדשות וכו' וכו'
לא בטוחה שיש מסר... זו סדרה שרצה אחוזת תזזית מסוויץ' לצוקרה בשורש מרובע ואחר שוב תפנית ואז הפתעה: סוויץ'!

ואת בהחלט צודקת. נראה לי שלמרות הסוף ולמרות מה שכתבת ולמרות ולמרות - זו סדרה ממש אדירה שחבל להחמיץ
(ועדיין לא צפיתי בבאפי... אבל באנג'ל כן)

יסמין@

New member
ועוד דבר

זה מקרה קלאסי של סדרה שמציבה שאלות מאוד מדליקות ומרתקות והתשובה אפעס קצת מאכזבת, או נכון יותר: מאוד.
ובגלל כל הסתירות בין מה שהיוצרים אמרו לבין מה שקרה בשטח, ומשום שיוצרי וואנס היו מעורבים גם בLOST - אני לא מאמינה להם ובוודאי לא לוקחת כפשוטו מה שהם אומרים על וואנס. אז אמרו. אני מתרכזת בעיקר מבחינתי: היצירה הטלוויזיונית, העלילה, הדמויות, היחסים ביניהם וכו', ופחות מייחסת חשיבות למה שהיוצרים מצהירים בשלב זה או אחר.

Macphista

New member
מטריד מטריד מטריד

להוליך שולל צופים לאורך שנים.
לא במקום בכלל.
מקווה שהם התפכחו מאז ושהמעריצים עשו להם את המוות אחרי סיום אבודים כדי שהסיפור הזה לא יחזור שוב.

למעלה