טופיק לאמצע השבוע

יסמין@

New member
יכול להיות שהם לא ידעו מראש

שזה יהיה סיום הסדרה ושזה יהיה הפתרון הגדול שלה. הרי הם התחילו עם פיילוט. ובסוף העונה הראשונה קיבלו אישור לעוד עונה וכן הלאה וכן הלאה. אולי לא הייתה להם מאסטר פלאן.... אולי הם זרמו מעונה לעונה. ומרוב טוויסטים ועלילות משנה ודמויות רבות ומקרים רבים שהצטברו ועוד ועוד שאלות וסודות - הם פשוט לא ידעו איך לקשור את כל הקצוות והלכו על פתרון הפורגטוריום.

אז יכול להיות, אולי, שכאשר הם אמרו שבשום פנים זה לא פורגטוריום - הם עדיין קיוו שימצאו פתרון אחר. בקיצור, או ששיקרו לאורך כלללללללללללללל הדרך או שלא הייתה להם תוכנית טובה או שהסתבכו עם הטוויסטים ועם כל המוטיבים ולקראת הסוף החליטו שזה יהיה הפתרון היחיד האפשרי.

לא יודעת מה יותר גרוע: ששיקרו כל הזמן או שנסחפו ולא ידעו איך לסיים...

Shiri from the block

Active member
אני גם חושבת שהם נסחפו ולא ידעו איך לסיים היו פרקים שהסדרה הפכה להיות ממסתורית ומגניבה ולמדע בדיוני ולא קשורה לכלום...
כאילו סתם זרקו עלינו דברים ויהיה מה שיהיה. היו פעמים שזה עיצבן אותי, וגם לדעתי הם בעצמם הלכו לאיבוד באיזשהו שלב ולכן לא ידעו איך לסגור את כל השאלות שנוצרו במהלך הסדרה..

לא כמו רולינג שתיכננה את הספר מההתחלה ועד הסוף

אהבתי את הכיוון המחשבה שלך

בפרק האחרון הבנתי כמה הסדרה הזו נוצרית.

ואהבתי לקרוא את מה שאת ויסמין כתבתן.

Macphista

New member
זהו, שלמדתי נצרות

לקחתי קורס במהלך התואר הראשון שלי בנצרות. קורס די כבד ומקיף. ואני זוכרת שהנוצרים מאמינים שיש מקום אליו מגיעים ושם צריכים לטהר את הנשמה, מי שמצליח לעשות זאת עד שישו/המשיח מגיע למקום הזה עובר לגן עדן, מי שנכשל נשלח לגיהינום. שכחתי איך קוראים לשם המקום הזה.
אז בעונה השלישית כשכבר נהיה גם ברור בסדרה עצמה שהם מתים- האישה ההיא נוחתת ואומרת לכולם שהם מתים ושמצאו את שרידי המטוס והגופות, וגם ה"יעקב" ההוא שבן לכאורה מדבר איתו, והעובדה שכולם בריאים על האי והאזהרה שאם ירדו מהאי הם ימותו- זה מאוד מרגיש כמו עולם המעבר הזה בנצרות.

רק חבל היה לי לקרוא שיסמין כתבה שלאורך הסדרה היוצרים שללו את הקו הזה ואמרו שיש פתרונות רציונליים לכל מה שקורה שם.

זה באמת היה מכעיס כי הם באמת כל הזמן

כתבו שיהיו תשובות אמיתיות לכל השאלות.....
אבל אני הגעתי לפרק האחרון ללא ציפיות וזה גרם לי להנות ממנו, קיבלתי תשובה, אומנם לא מספקת ולא הגיונית, אבל קיבלתי תשובה.
ואני מאלה שמסרבות להאמין שהם מתו בנחיתה.

יסמין@

New member
בדיוק

זה כור המצרף (ולא ההיתוך כמו שכתבתי בטעות בהודעה הקודמת), הפורגטוריום. כנראה שכל האי הוא הפוגרטוריום... הסדרה מסתיימת בזה שרוב רובם הולכים ממקום שנראה כמו כנסייה אל עבר האור... כלומר למקום הקבוע, אחרי שסבלו מאוד באי-הפורגטוריום

http://he.wikipedia.org/wiki/כור_המצרף

יסמין@

New member
ניסיון נוסף לכתוב את הלינק

אם לא יצליח, חפשו בויקיפדיה: כור המצרף
למי שלא מתחשק לעבור לויקיפדיה, מעתיקה את הפתיחה שמסבירה הכל:
"על פי הנצרות הקתולית, כור המצרף (בלטינית: Purgatorium) הוא מקום או מצב בו מתבצע מירוק נשמתו של מי שלא חטא חטאי מוות (Mortal Sins). בכור המצרף הנשמה נענשת על החטאים בני הכפרה (Venial Sins) שחטא האדם בחייו, לפני המעבר לגן העדן. אדם שחטא בחטא מוות לא זכאי למירוק נשמתו בכור המצרף, ונשמתו נדונה לייסורי נצח בגיהנום".

יש אחד שלא הולך איתם אל האור. כלומר, משם הוא יגיע לגהינום?

Macphista

New member
הקישור עבד גם בפעם הקודמת

אבל תראי שזה לא לגמרי פורגטוריום. כי לפורגטוריום לא מגיעים אנשים שרצחו, וחלק מהדמויות שלנו חטאו ברצח/הרג ולכן סוייר, קייט, סעיד ועוד היו אמורים להגיע ישר לגיהינום.

יו עכשיו ממש מעניין אותי מי לא הולך איתם אל האור.
תוהה אם לשאול או לחכות ולראות לבד...

יסמין@

New member
אז זה לא מדויק

מבחינת הדוגמה הקתולית, אבל זה מספיק קרוב. כלומר, האי כמקום העינויים והסבל, מקום מירוק החטאים.

והשחקן/נית שלא הולך/כת עם כולם אל האור ממש ממש נעלב/ה בשם הדמות

Macphista

New member
באמת? יאללה תגידי מי זה.

אם לא תכתבי אני פשוט אבדוק ואז אחשף לעוד מלא ספויילרים.
אז יאללה פשוט תכתבי מי זה...

יסמין@

New member
בטוחה?

את עוד יכולה להתחרט

בנג'מין ליינוס... השחקן אמר שהוא ממש נדהם כשקרא את הפרק האחרון והוא לא מבין למה בנג'מין לא הצטרף לכולם. יש בזה משהו. הוא הרי די כיפר. טוף, נו מור ספוילרז פור יו!

Macphista

New member
טוב, עוד לא הגעתי לחלק שהוא כיפר

כי כרגע הוא די שמוק רוצח.
וכשחושבים על זה הוא היה שם תקופה ארוכה יותר מהשאר.
אבל הוא הגיע לשם כילד. מה כבר עשה כילד שהגיע לו להגיע למקום הזה? או שהטבע של האי השתנה אחרי שהוא רצח את כל האנשים ההם?
כן, גם להגיד שזהו הפורגטוריום לא מסביר הכל. אולי אנשי דרמה פלשו ללא ידיעה לפורגטוריום?
לא לא, זה לא מסביר את זה. הרי ג'ולייט לא עשתה רע לאף אחד עד שהגיע לאי. ואלכס בכלל נולדה על האי.
אני לא מסופקת מהתשובה.

טוב, אם אכתוב עכשיו שאני מצפה להסבר יותר משמעותי תצחקי עלי נכון?

יסמין@

New member
זהו

* לא רק ששאלו אותם די מההתחלה והם חזרו וטענו בתוקף עונה אחרי עונה שזה לא הפורגטוריום
* לא רק שמתברר לבסוף שזה כן הפורגטוריום וזה גם נאמר במפורש בפרק האחרון

אלא
* שגם לא הלכו עד הסוף עם רעיון הפורגטוריום ויש הרבה סתירות מבחינת הדוגמה הדתית של מה המקום הזה, מי מגיע אליו וכו' (כפי שכתבת)
* וגם זה לא באמת עונה על כללללללל השאלות והסודות והטוויסטים והמוטיבים וכו'.

בקיצור, כל המגרעות: תשובה לא מדויקת שלא עונה על כל השאלות ולא סוגרת את כל הקצוות ולא קושרת את כל החוטים (ושאר מטפורות מסוג זה). בקיצור, לא מספק. לא מספיק! הציון: נכשל!

ובכל זאת, למרות ששקספיר אמר "סוף טוב - הכל טוב". הסוף ממש ממש רחוק מלהיות מספק. ובכל זאת כדאי לצפות בסדרה. לדעתי.

יסמין@

New member
כגודל הציפיות כן גודל ה...

את עכשיו צופה בסדרה במרחק של כמה שנים מאז סיומה. קשה לתאר מה התרחש במהלך השידורים שלה. מיליונים רבים של צופים מכל העולם (מכל מקום המערבי) צפו באדיקות וניהלו פעילות מאוווד ענפה: המוני פורומים הוקדשו אך ורק לסדרה ולהיבטים שונים שלה, בלוגים, אתרים, מפגשים (באינטרנט ומחוצה לו), בפגרות הייתה סדרה אינטרנטית שבה הוצגו נושאים שונים שלא הוצגו בסדרה עצמה, המוני כתבות הוקדשו לסדרה, ויקיפדיה מיוחדת (!!!) והקדשה לסדרה (לוסטופדיה). נכתבו הררים של טקסטים על הסדרה. כל שבוע לאחר שידור הפרק השבועי ניתחו כל פרט וכל רמז וכל שביב של רמז והצליבו עם שביבי רמזים מהפרקים הקודמים ומהעונות הקודמות. ניתחו את הסדרה מהמון היבטים. את פשוט לא קולטת כמה אנרגיה השקיעו בסדרה הזו ובכל מיליארדי הרמזים ורמזי הרמזים שלה.

ובסוף מה?????????

למדתי מזה המון. פשוט המון. מכל התופעה הזו וכל מה שהתרחש מכל הצדדים של הסדרה ובסדרה עצמה. על הסדרה עצמה ועל כל מה שהתרחש סביבה אפשר לכתוב כמה דוקטורטים (ואולי כבר נכתבו או נכתבים) שיוקדשו כל אחד להיבטים שונים שקשורים לנושא.

אולי יעניין אותך, כותבת לך לינקים לכמה אתרים מייצגים

יסמין@

New member
ואם את ממש, אבל ממש

מטורפת ואובססיבית
+ יש לך המון זמן פנוי, הנה אחד מהפורומים הסוערים והמרתקים שהוקדשו לאבודים. כן כן, זה שבתפוז. היו שם דיונים ממש ממש מרתקים. את יכולה לקרוא שם לפי סדר הפרקים שאת צופה בהם את הניתוחים ואת ניתוחי הניתוחים על כל פרק בכל עונה ועונה. ENJOY (כלומר, רק אם את מטורפת וכו'
)

Macphista

New member
לא עד כדי כך אובססיבית

וזה בעיקר כי אני כבר יודעת על הסוף המאכזב.
אני יודעת שבזמן שהסדרה שודרה היו התאבססויות רבות לגביה בכל מקום, אני אפילו שמעתי על מישהי שדחתה (לא במודע) את העבודה על הדוקטורט שלה שוב ושוב בגלל אובססיביות יתר לגבי הסדרה.
אני בטוחה שאם הייתי רואה את הסדרה בזמן אמת כמו כולם גם הייתי מתאבססת כמו מטורפת. והסתכלתי על האתרים שקישרת- בהחלט מרשים. אולי אתעמק קצת בהם אחרי שאסיים כדי לא להיחשף לעוד ספויילרים.
אני די שמחה סוף סוף לראות את הסדרה ולהבין על מה הייתה האובססיה. ראיתי שהעונות הבאות הן קצרות יותר. אולי אפילו אסיים עד שוואנס תתחיל.

יסמין@

New member
ודווקא משום

שאת יודעת על הסוף המאכזב, את יכולה להתמקד במה שמענג בסדרה. ויש הרבה עונג ועניין וכיף ודימיון ויצירתיות

Shiri from the block

Active member
ואווו בכלל לא זכרתי שמעונה 4 יש רק 14-17 פרקים בכל עונה

איזה קטע! הייתי בטוחה שהיה להם 20-22 פרקים בכל שאר העונות חוץ מהפעם שהייתה שביתת תסריטאים.

בכל אופן, מעצבן אותי שאת בוחרת להאמין לתיאוריה שכולם מתו כבר בהתרסקות מטוס

Macphista

New member
באמת למה שלוש העונות האחרונות

היו קצרות?
הראשונות היו 24 פרקים.

תאוריית המוות בהתרסקות היא התאוריה היחידה שאני מכירה.
אני רואה את הסדרה עכשיו, אם אפתח תיאוריה שתענה על השאלות בצורה טובה יותר אזרום איתה.

למעלה