האם גם אתם מרגישים את זה לפעמים?

Optimistic Girl

New member
האם גם אתם מרגישים את זה לפעמים?

רק לפני כמה חודשים התחלתי ללמוד לתואר ראשון,
<פסיכולוגיה למי שרוצה לדעת
>

האם גם לכם זה קורה, שלפעמים אתם פשוט רוצים לפרוש/ או תוהים לאן לכל הרוחות נכנסתם...
כאילו אתם תוהים האם התחום שאתם בחרתם, לא גדול עליכם?

נמבינים ל-מה הכוונה שלי? כאילו לפעמים יש תהיות כאלו...

Optimistic Girl

New member
המשך-פירוט יותר מורחב...

אני אפרט קצת יותר,
אני במהלך חיי כבר עם כ6 או 7 <כבר הפסקתי לספור> תעודות מקצוע, אלו לימודים קצרים של עד שנה, שאני הייתי לומדת אותם, תמיד סיימתי בהצטיינות, <ולא צריך לשאול למה לא עובדת בזה, פשוט כי זה לא מעלה לי את שכר המינימום..>

אבל תואר, זה משהו אחר, כי זה לא תעודת מקצוע שאני לומדת ותוך שנה הופ יש לי מקצוע,
אלא זה מחוייבות רצינית של 4 שנות לימוד !! <במקרה שלי זה 4 שנים ולא 3>

מקווה שעכשיו הבנתם את הקטע...

ולא,אני לא אחת שפורשת או מתייאשת מהר,
פשוט במהלך הלימודים יש לי תהיות כאלו, על ''האם זה ,זה''?

הכי מוכר בעולם

תהיה שמלווה אותי הרבה.
אני מניח שאם שואלים את השאלה פשוט לא נמצאים במקום הנכון, אחרת היית רגועה, לא ככה? :)

Optimistic Girl

New member
וואלה לא יודעת

חושבת שהאדם בוחר את מקומו בסופו של דבר, עפ ערכים ואמונות שלו
ואם הוא שינה אותם, הוא גם שינה את מקומו.

מקומו=יעודו בחיים.
אנחנו בוחרים באיזה מקצוע לעסוק ולאן לשאוף...

al19

New member
כל הזמן

אם לא תהינו ככה
אנכנו לא היינו אנושיים .
יש את הסיפור על סיסיפוס... את יכולה לחקור אחריו אם את רוצה..
בכללי מאוד זה מישהו שנשנש ע"י האלים בכך שהוא היה צריך לסחוב אבן גדולה במעלה הר וכשהיה מגיע לפסגה היא היתה חדה בסופו של דבר האבן היתה נופלת למטה.והוא היה צריך לחזור על הפעולה שוב לנצח.
האלים חשבו שזה העונש הנורא ביותר שבן אדם לא יוכל אף פעם להשיג את מה שהוא רוצה להשלים את המשימה שלו.
יש המון בסיפור הזה,
אבל הדברים החשובים הם שזה אמור להיות מיטוס אל האופי האנושי, שבו בני האדם תמיד ירדפו להגיע לשלמוות, לנסות להגיע לקצה ההר לעלות עוד ועוד, אבל זה הכל טריק כי בסופו של דבר הם לא יגיעו לשום מקום באמת.
תמיד נרצה, לעשות משהו פשוט שיביא אותנו לגדולה ולרדוף אחרי הדבר המושלם הזה..
הבעיה היא..שקצה ההר לא קיים.(או אצל סיסיפוס הוא חד...ולכן האבן תמיד תיפול) . זה הר שפשוט נמשך עוד ועוד .. או שבסופו של דבר נתעייף והאבן תיפול...
הנקודה היא שזה רדיפה אחרי דבר שלא יקרה ...
בני אדם תמיד רודפים אחרי השלמות.
וזה נורמאלי ..
זה מה ששינה אותנו מלזרוק אבנים לפני כמה מליוני שנים
ללהמציא את האייפון ...
אבל לפעמים התהייה חוזרת.. שהאם אנכנו עושים את הדבר הנכון ...
האם יש דרך לעשות משהו יותר מושלם .. יותר טוב... להצליח יותר.. וכו'...
לפי דעתי
צריך פשוט ללכת עם הלב .. ולהנות מכל שנייה של הדרך.. בלי תהיות .. בלי מחשבות ..
אצל סיסיפוס הוא מגיע בסופו של דבר למסכנה שהוא נהנה מעצם העלייה של האבן למעלה ולא מההנחה של האבן בפסגה.. הוא נהנה מהטיפוס.. ולא מהניחון הסופי ..וככה הוא בעצם מנצח את האלים .

חזרה לעניינינו

הנקודה היא,
שאת בחיים לא תמצאי מקצוע שלא תרצי לפרוש ממנו
מקצוע שיהיה מושלם בשבילך..
אין מושלם בטבע...
(יש גם את הסיפור של לאונרדו דהוינצ'י שרצה להרשים בחורה שהוא אהב יותר מהכל ואז צייר לה עיגול מושלם) אין מושלם .. בטבע..
גם עיגול מורכב מהרבה ישרים ...
צריך לקחת את מה שיש או את מה שהלב שלנו אומר לנו לקחת..
ופשוט לזרום עם זה...
ולהנות מכל שנייה באמצע...
ולהבין שתמיד יהיו את התהיות האילה.. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...

Optimistic Girl

New member
וואו

אהבתי את סיפור !!
האמת מוכר לי סיפור דומה כזה,
אהבתי את הפירוש שלך לסיפור !!

זאת אחת הסיבות שבחרתי ללמוד פסיכולוגיה, כדי לדעת למה טבע של האדם הוא לרצות עוד ועוד...

באימון האישי שלמדתי, אומרים ''המטרה של החיים, היא חיים עם מטרה''
הם דוגלים בכך שהאדם מציב לעצמי מטרות ,משיג אותן, ואחכ מציב עוד מטרות... <כנראה עד שהחיים נגמרים לו...>

בבודהיזם דווקא, רוצים לפרוש מהעולם זה עי -הם אומרים שהמטרות הן חסרות ערך ,והם מדגישים ומקדישים את כל זמנם לנשמה עי מדיטציה ולימוד בודהיזם עצמו, כדי להגיע ל''הארה'' מבלי צורך בלשאוף כל הזמן...

אני מחפשת את דרך ביניים... כי כל החיים לרדוף אחרי המטרות זה מתיש<אומרת מניסיון האישי>
מצד שני אני לא רואה את עצמי פורשת מהעולם הזה עי להגיד שום דבר לא חשוב <נגיד לא חשוב עושר, בית נורמלי> אלא רק המדיטציה...
כי בתור אחת שגרה בבית עני, אני שואפת לעושר והוא חשוב לי... אך גם התפתחות רוחנית היא חשובה..

בקיצור צריך איזון בין הנפש לבין דברים חומריים..
וכן צודק, אין שלמות בחיים...

al19

New member
שאלה אולי הכי מעניינת...

כי משחק ההסטוריה
הטבע של אנשים זה לרצות עוד ועוד ועוד..
ובגלל זה התחילו כל המריבות
אפשר להגיד שזה הגרעין של כל הרשע בעולם...
אולי אבל זה דבר חיובי, כאילו זה מה שמדרבן אותנו להתפתח ...
ולפתח דברים עוד ועוד ...
בסרט "שיווי משקל" מתאר עולם ללא מלחמות בכך שהשלילו את הרגשות מהעולם אבל הוא הופך להיות עולם אכזרי ודכאוני . . .
נראה לי זה שרידים של הרצון הטבעי שלנו לצוד כל הזמן .. ביחד עם הקולנוע שמלמד אותנו שלהרוג זה מגניב ואקשן ופיצוצים ...
נראה לי שכל זה ביחד.. מביא אותנו לרצות לכבוש... להיות הכי טובים.. לריב...
לצאת למלחמות ...
לפי דעתי אין שום דבר יפה במוות ..
הרבה משוררים אמרו שמוות זה רומנטי .. אני חושב שהוא פשוט עצוב
לא יודע..
אולי הסוד הוא לרצות לשאוף לדעת.. ולהתקדם.. לדעת את הסודות של היקום
לשאול שאלות גדולות ולנסות לענות עליהים ..
כאילו העולם שלנו כל כך חסר משמעות בשהוואה ליקום ...
למה לנסות לריב עליו ולבזבז כל כך הרבה אנרגיה עליו במקום לגלות את המיסטורין של היקום ... ?

בעיקרון כן

הייתה לי תקופת משבר קלה עם הלימודים לפני איזה חודשיים, פשוט כי אני לפני סיום התואר הראשון וזה מלחיץ. אבל, בסופו של דבר מה שפתר לי את זה היה המחשבה: "הממ, רציתי לעשות תואר, זה בטוח. ולא הייתי תואר בשום תחום אחר, גם זה בטוח. אז כנראה שזה כן המקום שלי".

h a j b i

New member
הלימודים בפתוחה קשים

תני לזה סמסטר או שניים לפני שתגיי למסקנות.

lee05

New member
ברור

זה טבעי שתרגישי ככה אך זה תמיד עובר עם הזמן.

אישית גם אני חשבתי ככה וכשנתקלתי בפורום של האו"פ הרגשתי הקלה כי פתאום עד מגלה שאת לא יחידה שקשה לה שיש עוד אנשים ויש הרגשה כזו של שותפות.

בשביל זה אנחנו כאן לא?

Just Another5

New member
כן, בטח

הייתי במצב שלך לפני כמה שנים. גם פסיכולוגיה. זה היה זוועה, עברתי לחוג אחר והיה כיף

לפעמים מדובר בקשיי הסתגלות לתחום חדש ומפחיד כמו פסיכולוגיה (את לומדת באוניברסיטה?), ולעתים כמו במקרה שלי זה פשוט מראה לך שבחרת לא נכון. צריך לשבת עם עצמך ולראות מה המקרה שלך...

Optimistic Girl

New member
אמממ...

מה הכוונה קשיי הסתגלות?
כאילו לחומר הלימוד? או למקום עצמו?
אני לומדת באוניברסיטה, הפתוחה...

לאיזה חוג עברת בסוף? אם מותר לשאול

Just Another5

New member
קשיי הסתגלות

לחומר עצמו. דווקא לאוניברסיטה ולסביבה ולאנשים התחברתי נורא מהר, והחברים הטובים באמת שלי באונ' היו משם גם אחרי שעזבתי את פסיכו'. אבל את החומר עצמו לא הבנתי כמעט, 90 אחוז מהחומר לא עניין אותי בכלל והייתי יושבת בשיעורים עד שתפסתי שאני מבזבזת את הזמן והכסף על החוג הזה. אבל חשוב שתדעי שבאונ' ומכללות יש יחס שונה לפסיכולוגיה, בחלקן זה יותר קל כי זה מכוון לטיפול ובחלקן זה הרבה יותר קשה (בפן הביולוגי) כי זה מכוון מחקר.

מה בדיוק מפריע לך בלימודים?

EdisonGirl

New member
זה קורה כשמרגישים קושי..

בלימודים זה עוד לא קרה לי, למרות הקושי, פשוט בגלל שהתשוקה שלי למקצוע גוברת על הכל, בצורה שמפתיעה אפילו אותי. אני ממש שוברת את הראש ומוצאת את עצמי לא ישנה לפעמים ונראה לי שאולי אני אפילו מפתחת פרפקציוניזם ברמה של הפרעה נפשית עם הזמן (נקווה שלא
זה בטח לא יעזור).

אבל בעבודה זה קורה. הרבה פעמים בהתחלה כשקשה אני חושבת על לפרוש וזהו... אבל איכשהו עוברים את השלב הזה ורק כשכבר "יודעים את העבודה" אפשר להגיע למסקנה אם זה באמת הדבר הנכון לעסוק בו או לא.
בקיצור, תני לזה זמן

למעלה