סופ"ש כאן ואוטוטו עבר

סופ"ש כאן ואוטוטו עבר

רונה לא מצליחה להכנס למערכת של תפוז ולכן לא הוציאה את פינת סופ"ש.

איך עבר השבוע שלכם ואיך בילתם את סופ"ש?

מה אתם או אנשים סביבכם אומרים או עושים בסופ"ש זה של השבעת דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב?

forglemmigej

New member
יש בעיה בגלישה מחול

אני עכשו כותבת מפרוקסי מקווה שיפתרו את הבעיה בקרוב, הסתכלתי קצת בטכס ההשבעה וזה היה מדהים איך האמריקאים יודעים להרים אירועים כאלו ,כן אוהבים לא אוהבים את המועמד העיקר הכל לפי כללי הטכס , הכל כבר נאמר על השמלה ועל הריקוד ועל הנאום אז אין לי מה להוסיף מה שצד את עיני או יותר נכון מי שצד את עיני היה חייל המרינס שהגיברת הראשונה היתה שעונה על זרועו
הכל candy eye אצלם

בשבוע שעבר

שכבתי חולה כל השבוע. אני ובוני. דווקא דבר טוב מידי פעם לחדד את הדברים החשובים בחיים
וזה היה מאוד נוח שגם בוני היתה בבית ולא הייתי צריכה להתעסק בהתארגנות לביה"ס וכד'.

זה פחות או יותר העסיק אותי כל השבוע וזהו. השבוע כולנו חוזרים לשיגרה.

נחמנית

New member
מסביבי אנשים הלכו לצעדות נשים

אני לא מצליחה להחליט מה אני חושבת על זה. טראמפ עוד לא עשה כלום כנשיא. הוא דיבר, נהל קמפיין צורם ולא נעים, הואשם בהטרדות מיניות. אם יש אשם בהטרדות - שיעמידו למשפט ויחקרו. אבל ההרגשה שהיא לא על זה אלא על האג'נדה שלו ועוד לא באמת ראינו שום דבר מהגישה האמיתית שלו. אם הנקודה היא מה הוא יעשה כשנשיא - הוא עוד לא עשה כלום.
אני חושבת שזה לגמרי לגיטימי בהתחשב בקמפיין שהוא ניהל ובדעות שהוא השמיע לעשות כזאת צעדה, רק יש לי בעיה אחת עם כל העסק. כששאלו אותו האם במידה וקלינטון תבחר הוא יקבל את זה, הוא אמר שלא, שהוא יבדוק ויראה וישמיע את דעתו ישר קם קול צעקה גדול - איך הוא מעיז לא לכבד תהליך בחירות דמוקרטי. הוא נבחר כנשיא, בתהליך דמוקרטי (עקום לגמרי, אבל דמוקרטי, בדיוק אותו תהליך שהביא להם את אובמה), ואין להם כבוד לזה.

אני מרגישה שזה דו פרצופי. אני הייתי הרבה יותר תומכת נלהבת אם זה לא היה בעיקר נשים לבנות עמידות שצועדות אלא באמת אירוע שיוויני וכולל. אבל עובדה: המהגרים, המקופחים, השכבות החלשות של האוכלוסיה, לא הרגישו בנוח להשתתף בזה ככל הנראה (כבר מפחדים מטראמפ?). בקיצור, לא יודעת מה השורה התחתונה בכל העניין הזה. אני כבר מאוד רוצה להיות שנה קדימה ולראות מה הוא באמת יעשה בתור נשיא. גם אם הייתי במקום שונה בחיים שמאפשר לי לעשות מה שבא לי בסופי שבוע, לא יודעת עם זה האירוע שהייתי הולכת אליו להביע את דעתי.

carlimi

New member
קודם כל

הרוב היה נשי כי טראמפ הבטיח (ולצערנו כבר מתחיל לקיים, את כנראה לא מעודכנת) שינויים מרחיקי לכת בנושאי זכויות נשים.
לא יודעת איפה את גרה, אבל אצלנו בדנבר היו שחורים והספאנים ומהגרים ומיעוטים במצעד. וכן, ה MOVEMENT היא בעיקר של נשים, כי אחת האג'נדות העיקריות שלו, ואחד הדברים הכי בולטים אצלו בקמפיין היה היחס הנוראי לנשים, ומה שהוא מתכוון לעשות בנידון.
לקח לנו, הנשים, יותר מידי זמן ומאמץ להגיע לאן שהגענו שניתן לו ככה בקלות ובהינד עפעף לקחת את זה מאיתנו או מהבנות שלנו בעתיד.
ובכל מקרה, יש הרבה בעיות חוקיות ואנטי חוקתיות עם העובדה שהוא נשיא, אפילו אם נניח כי טרם עשה צעד אחד מאז שנבחר (שוב, זה לא נכון, כדאי להתעדכן), ולא הן ממש לא קשורות להטרדות המיניות שאולי היו ואולי לא היו.
ממליצה לקרוא לפני שאת מוותרת לו כלכך בקלות.

forglemmigej

New member
פוליטיקאים במיוחד מועמדיםלראשות ממשלה או נשיאות

נוהגים להבטיח הרבה דברים אבל הם ברוב המקרים הם גם נוהגים להבטיח אבל לא להבטיח לקיים , את האמת לא ממש עקבתי אחרי מערכת הבחירות זה היה כל כך מטורף שממש לא הבנתי כלום מה שכן מסת-בר שרוב האמריקאים לא קנו את הקמפיין של הילרי וזה כבר מדבר בעד עצמו או בעד עצמה , צריכים לכבד את רצון הבוחר ולתת לענינים לזוז כי מה שקורה עכשו הוא שהצד ה0מולי יעשה הכל כדי להפריע לו לתפקד ואז הוא יאלץ לפרוש והם יקבלו את המלוכה מחדש, כן? עשו איזה מחקר באירופה שכמעט בכל מדינה יש כל כמה שנים נדידה מ0מול לימין וההפך , בדרך כלל אלו שבעמדות הכח מציבים את אנשי שלומם בכל מקומות אסטרטגיים בשלטון ולאנשים זה נמאס אחרי כמה זמן ואז יש חילופים . , מה את חושבת הוא יעשה לנשים, יחזיר אותן למטבח?

carlimi

New member
עובדות עובדות עובדות

רוב האמריקאים הצביעו דמוקטים/הילארי, במספרי קולות ברחבי המדינה.
הוא נבחר בסופו של דבר בגלל שיטת האלקטורים.
ומה אני חושבת שהוא יעשה לנשים!?
לצערי הרבה, ודברים רעים (ולא, אין צורך להחזיר אותן למטבח, הן לא יסכימו לזה גם ככה, אבל לא חסרים דברים אחרים).
הנה,בבקשה דוגמא מאתמול, עוד לא שבוע בתפקיד!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4912245,00.html

וכמו שאת יכולה להתרשם, זה נוגע לנשים בכלל, לא רק אלה שגרות בארה"ב.
אני אישית, בתור אישה, בתור אמא, ממש מפחדת וחוששת לבאות.
קצת לא ברורה לי השאננות הזו שלכן ... לתת לו צ'אנס לעשות מה!?
להחזיר אותנו עשורים אחורה בזמן?
כולי תקווה שהצוים שהוא חותם עליהם בכזו מהירות כל יום מאז הושבע, לא יצליחו לעבור בקונגרס, אבל עכשיו הכל בעלטה ואין לדעת מה יוליד יום.

נחמנית

New member
כל כך עצוב

אני חושבת שלא הובנתי נכון. אני לא תומכת בו או בדעותיו. לא מעוניינת לתת לו צ'אנס ואני פעילה אקטיבית בנושא מעמד האישה בתחום שלי. אבל אני מרגישה שיש כאן מלכוד.
ארה"ב היא מדינה דמוקרטית. יש בה שיטה עקומה, כמו בהרבה מקומות. השיטה בישראל לא נופלת ממנה בכמות התחלואות. קיוויתי שכל דבר שהוא רוצה לעשות, כמו רבים מהדברים, יצטרך לעבור גוף מחוקקים מאזן. אכן, הוא הצליח בפחות משבוע לענות לקהל הדואגים שיש להם ממה לדאוג. הזכות להפגין ולהביע מורת רוח היא זכות בסיסית בדמוקרטיה וכלי טוב להבעת דעה. במקרה הספציפי הזה, אני לא מתחברת אליו. הלך הרוח ידוע, עכשיו מה אפשר לעשות באמת?

עדיין, הפגנת הנשים רק מגבירה אצלי את תחושת החוסר אונים במקום לעודד אותי. זה מעט מדי, מאוחר מדי ותלוש מדי. לקרוא כתבות על מדונה קוראת קללות בגינו לא מוסיף אצלי לתחושת האין עתיד.
בבחירות הישראליות האחרונות טסתי והצבעתי. ולא הצבעתי לביבי. והרוב בחר אותו.והנה, זה מביא את ישראל לאיפה שהיא היום. מקום מפולג, מלא בכעסים, עם מחירי דירות בשמיים ומערכת חינוך בקריסה. אני בעד להשתמש בזכות החוקית למזער נזקים של שלטון שלא תואם את עמדותיי באמצעים חוקיים שכוללים את הנציגים שלי (ובמאמר מוסגר - דווקא לא אלו שבחרתי בהם עושים עבודה טובה יותר בזה בישראל להפתעתי). אני לא מתחברת להפגנה הזו כאמצעי מוצלח לקדם את המצב לכיוון הנכון. מרגיש שלא זו הדרך. הלוואי שהייתי יודעת מה כן הדרך. ארה"ב מזכירה לי עכשיו יותר את ישראל, מפולגת וכואבת.

alphadelta

New member
חדר מלא גברים

חותם על חוק שלוקח מהאישה את החלטה על הגוף שלה. מפחיד

danakama10

New member
שקר!!!

זה לא "חוק נגד הפלות". הוא מחזיר חוק שחוקק רייגן שאוסר על ארגונים זרים להשתמש בכסף שמגיע מארה"ב על מנת לעודד או לערוך הפלות.
פייר? לא היה לי מושג שארה"ב מעניקה כספים למדינות זרות עבור הפלות

ואני שמחה שזה נפסק! לא ברור איך ומדוע ארה"ב בכלל התחילה לממן דברים כאלו.

alphadelta

New member
יש לזכור

שהרבה מקומות שעושים הפלות (בלי קשר אם את או אני בעד או נגד) הם מקור יחידי לשאר נושאים של בריאות האישה. ו
אשה שנאנסה למשל, האם אין לה זכות להחליט על גופה? או גילוי עריות? או ילדה בת 10?

danakama10

New member
בתור אחת שמעידה על עצמה

שלא קראה ולא יודעת מה הוא עשה ולא עשה, לא ברור לי איך את מתיימרת לקבוע מה היא האמת ומהי האמת האלטרנטיבית.
אולי במקום לצחקק במקומות הלא נכונים, תפתחי עיתון (גם עיתון אינטרנטי זה טוב) ותגלי בעצמך מה קורה סביבך?

alphadelta

New member

יש אנשים שלא יסכימו עם מה שאת כותבת. אבל נימוס ודרך ארץ. כבוד לאדם השני ונסיון לראות שיש בן אדם ב״צד השני״ . כל אלה חשובים בדרך להבנה. לא להסכמה אולי. אבל להבנה. ב ב ק ש ה - להתייחס בכבוד ובנימוס לכותבי הפורום.

danakama10

New member
עוד דו פרצופיות

כשכרמילי כינתה אותי טרול שמרת על זכות השתיקה. כשאני מאיצה בנחמנית לקרוא מה קורה סביבה לפני שהיא מגיבה, את שמה לי תמרור עצור.
דו פרצופיות לשמה

alphadelta

New member
קריאה בשמות אינה במקום.

את צודקת. אז בואי נסכים מעכשיו. נדבר בכבוד. ללא טון מתנשא, ללא קריאה בשמות והעיקר עם הבנה שיש מקום לכל הדעות בפורום הזה.

למעלה