סופ"ש כאן ואוטוטו עבר

danakama10

New member
בוודאי שיש הזכות להחליט

אף אחד לא מדבר על זה.
מה שטראמפ עשה זה לאסור על ארגונים זרים (כאלו שפועלים במדינות אחרות) להשתמש בכספים שמגיעים מארה"ב על מנת לערוך הפלות.
לאותן נשים מותר או לא מותר לעשות הפלות, על פי החוק בארצן. אבל ההפלות לא ימומנו ממענקים אמריקאים.

forglemmigej

New member
אמנם לא עקבתי אחרי הקמפיין שלו

אבל את נאום הנצחון הכוחני שמעתי גם שמעתי, מה שהבנתי ממנו שהוא יתחיל לדאוג לאמריקה עכשו : תקציבים למדיניות חוץ יבוטלו או ישונו , שהסינים יפסיקו לגנוב עבודות , שהקול הרחוק מעמדות הכוח (וושינגטון) גם ישמע , מה שאני הבנתי שכל הסלבס שחגגו עם אובמה לא באמת ידעו מה קורה לאלו שרחוקים לאלו שפחות שפר גורלם , על ערים שלמות שנהפכו לערי רפאים , על תעשיות משותקות , האם לא צריך לדאוג לרוב הדומם , הרי הם אלו שהעלו אותו לשלטון בדיוק כמו בארץ שאלו שהכי נדפקים תמיד בוחרים בביבי וימשיכו לבחור בו, האם לא צריך לשמוע גם אותם.תקציב ההפלות הוא סיוע חוץ , יתכבדו כל המדינות המתפתחות האלו וידאגו לבני עמם לפני שהם פונים לעזרה מבחוץ , הבנתי שאובמה העביר סכום של 200M לרשות דקה לפני שעזב האם הוא בדק איך הכסף הזה יושקע הרי האנשים בעזה חיים על הקצה כל עוד החמאס שולט שם , בדיוק חברבוק משבדיה כתב שהשבדי העשירי מליון נולד , שאלתי אותו מה שם המשפחה שלו , בטוח לא שבדי הוא תמיד מאיים לחסום אותי עם השאלות האלו אבל אף פעם לא חוסם כי הוא יודע שאני צודקת..לפי מה שהבנתי טראמפ אוהב נשים לא נראה לי שהוא ידכא אותן , הוא כמו ליברמן מאיים ומאיים וכשהוא מגיע לעמדת כח מתברר שיש הרבה בעיות שום דבר הוא לא שחור ולבן. אולי הוא יפתיע לטובה, בכל העולם המערבי יש תזוזה ימינה היום מכל מיני סיבות העיקריות שבהן היא שליברליזם עיוור יכול להביא לסוף המדיניות האחראית . בדיוק ראיתי אתמול בטלויזיה ילדה אפגנית בת 15 שהגיעה עם כל משפחתה לממלכה הקטנה ובקשה להשאר כי יש חופש ובטחון לנשים בעיקר מסביבה היו עשרים בני משפחתה שרת ההגירה אמרה לא יקום ולא יהיה המשפחה ערערה על החלטת הגרוש מהמדינה כבר שש פעמים וכל פעם נדחתה , אין באפגניסטן מלחמה היום , מי שרוצה לחיות ברווחה ובטחון שילחם על זה מבית ולא יתעלק על מדינות אחרות מפותחות שהגיעו לאן שהגיעו כי נלחמו על זה זה לא הוגש על מגש של כסף.

danakama10

New member
צודקת

אובמה השתולל עם כל הדברים שהעביר ברגע ובשניה האחרונים שלו כנשיא.

גם אני לא מבינה איך אם ארה"ב מפסיקה לממן הפלות במדינות אחרות זה גורם לאנשים הזויים לצרוח שזכות אשה על גופה. זכות אשה על גופה, אבל גם זכותי כאזרחית אמריקאית לא לממן הפלות לאשה באריתריאה, נניח.
יכול להיות שאנשים עצלנים ורק קוראים כותרות ולא מבינים מה בדיוק נעשה? או שאולי זה לא משנה, כי טראמפ הוא הרי נציג השטן ולכן כל מה שהוא עושה זה בהכרח רע?
נשגב מבינתי.

carlimi

New member
לקרוא את העובדות - forglemmigej

"לפי מה שהבנתי טראמפ אוהב נשים לא נראה לי שהוא ידכא אותן , הוא כמו ליברמן מאיים ומאיים וכשהוא מגיע לעמדת כח מתברר שיש הרבה בעיות שום דבר הוא לא שחור ולבן."
אז לפי הפעולות האחרונות שנעשו השבוע בבית הלבן, נראה שלמרות האהבה הגדולה של טראמפ לנשים, הוא בהחלט מתכוון לדכא אותם, גם מבית ולא רק בעולם השלישי. ממליצה לפני שאת כותבת תגובה, לקרוא היטב, עד הסוף, ולנסות באמת להבין מזה אומר החוק הזה, עבור נשים בארה"ב.
עושה רושם, שלהבדיל מליברמן, טראמפ לא רק מאיים הוא גם מבצע.

http://www.vox.com/identities/2017/...bortion-house-passed-permanent-hyde-amendment

danakama10

New member
את מפנה ללינקים

כנראה בלי לקרוא היטב את הנאמר בהם. טראמפ לא משנה כלום (!!!). הכל קיים עתה. כן, כן, הכל היה קיים גם בתקופת אובמה.

carlimi

New member
אאמממ רגע לא הבנתי

אם הוא לא משנה כלום!!!! מדוע יש צורך לחתום על צווים נשיאותיים?!

danakama10

New member
לגבי ההפלות בארה"ב - הוא לא שינה דבר ממה שנהוג עד כה

מפנה אותך בחזרה ללינק שאת עצמך הבאת. תקראי את כל הכתבה, והכל מוסבר שם.

forglemmigej

New member
נניח שזה נכון

לפי מיטב הבנתי הוא החליט לקצץ בכל סיועי החוץ ולהשאיר את הכסף לאמריקאים, מענין שמתמקדים רק בנושא הזה, מה עם חברות התרופות הגרידיות שלא מורידות את מחירי התרופות כדי שאנשים או במיוחד נשים בעולם השלישי יוכלו לקנות למשל את הגלולה של היום שאחרי, או שאר תרופות אחרות שיכולות להיטיב איתם , מה עם חברות הזרעים שמייצרות אותם בכוונה שיתנו יבול רק לשנה אחת והמדינות העניות יצטרכו לקנות שוב את אותם גרעינים בשנים הבאות במחיר מופקר , זה מאד נוח לחבוט במי שדואג לרווחת התושבים מבית רק בגלל שהוא לא בצד הפוליטי הנכון , מה עם תקציבים לגוף מסואב ומושחת כמו האום או הבנק הבינלאומי שמעולם לא ראו את רווחת האזרח הקטן במדינות מתפוררות , באופן כללי כולם מתנגדים למדיניות הקשוחה שהוא מתכוון לבצע במיוחד למהגרים ממדינות מוסלמיות, באירופה המדיניות מתקשחת מיום ליום וברוב המדינות יש שלטון ימני אך ורק בגלל הפתיחות יתר להגירה מטורפת של אנשים שאין סיכוי שגם בעוד חמש מאות שנה ישתלבו בתרבות המקומית, אתמול ישבתי ברכבת ולמישהו היה רינגטון במכשיר של אללה הואכבר, הוא בכוונה הגביר את הצליל , המקומיים בכלל לא הבינו את משמעות הצליל אני כמעט התפלצתי , תארי לך שמישהו ישים ברינגטון את שמע ישראל..

נחמנית

New member
צודקת שאולי אני רואה כזה קהל הטרוגני

כי זה המקום שאני גרה בו (ניו ג'רזי). איפה היו כולם כשאפשר היה להצביע? כשאפשר היה לשנות? אחוזי ההצבעה היו מזעזעים. אם אני זוכרת נכון, מספר הנשים שהצביע לטראמפ לא היה שונה בהרבה ממספר הנשים שהצביע למועמדים רפוקליקנים קודמים. היית מצפה להתגייסות כזאת כמו שרואים בצעדות, לפני שהבחירות הסתיימו, כשעוד היה מה לעשות ולהשפיע. עכשיו הוא נבחר.

אולי את יכולה להסביר לי, כי אני באמת לא מבינה, בעיני או שמוצאים צורה חוקית to question את היותו נשיא. או שמנסים לראות מה הוא יעשה.

אני דווקא כן קוראת אבל במינון נמוך. שנים של ביבי התישו אותי. אין לי כוחות לאינטנסיביות של צריכת חדשות יומיומית. אני גם לוקחת בחשבון מוגבל דברים שנאמרים. בניגוד לישראל, שיש תחושה שמה שביבי לא עושה התקשורת רוקדת לחלילו והזעם מגיע מהעם, כאן התקשורת דווקא לא בעדו.

אולי תוכלי להאיר את עיני ולהגיד לי מה הצעדים האקטיביים שהוא כבר נקט שפוגעים במעמד האישה? (לא נאמר בציניות. את אומרת שאני לא יודעת, אני רוצה לדעת מה אני לא יודעת. להבין יותר טוב, ממש לא מתנצחת או שום דבר דומה).

alphadelta

New member
ולא לשכוח זכויות ילדים

יהיה אסון לילדים עם צרכים מיוחדים (פיזית, נפשית, קוגנטיבית. ילדים עם שיתוק, ילדים עם ADD וכולי) עם שיטת ה״ואוצ׳רים״ של המועמדת לשרת החינוך.

danakama10

New member
הוא לא נקט באף צעד אקטיבי שפוגע במעמד האישה

ואני לא חושבת שלמישהי מאיתנו יש סיבה לחשוש שיעשה זאת בעתיד.
הלינק שכרלימי או מה שמה צירפה לך מסביר שהוא לא מרשה לארגונים זרים (כאלו שפועלים במדינות אחרות) להשתמש במענקים מארה"ב על מנת לבצע הפלות.
אני הייתי מופתעת לחלוטין לגלות שארה"ב מעניקה כספים למטרה הזו.
אין לי בעיה עם סיוע בטחוני או רפואי למדינות שהממשל האמריקאי חושב ששם זה נחוץ. אבל הפלה היא אינה צורך שכזה, ואין סיבה שאזרחים אמריקאים יממנו הפלות לנשים במדינות אחרות. פשוט הזוי שזה מה שקרה.

נחמנית

New member
תוספת קטנה בנושא המספרים

הופתעתי עכשיו לראות שלמרות שהמספרים הראשונים אחרי הבחירות הצביעו על ירידה בכמות המצביעים לעומת 2012, ההבדל בפועל לא היה כל כך גדול ומדובר על פחות מאחוז הפרש.

מצד שני, מספר הנשים שהצביע אומנם נוטה לקלינטון אבל לא בהרבה. בניגוד לאובמה שהיתה אצלו התגייסות למטרה, לא היתה כאן אחוות נשים שיכלה להכריע את המשחק. אז הוא נבחר, ועכשיו יש התעוררות. מחכה לשמוע ממך מה פספסתי

carlimi

New member
לא פספסת כלום

גם אני לא יודעת אם המאבק הזה הוא הדרך הנכונה, אני רק יודעת שהרבה אנשים, ולא רק נשים, מרגישים שהם צריכים לעשות משהו, להראות שיש צדדים אחרים לאמריקה, וכן, להביע מחאה במקום לשבת בצד שאננים ולצקצק בלשונם.
הם נאבקים עכשיו כדי להבטיח שעוד 4 שנים הוא לא ייבחר שוב.
הם נאבקים עכשיו כדי שבבחירות בעוד שנתיים לקונגרס ולסנאט יהיה רוב דמוקרטי (עכשיו הרוב הוא רפובליקני מה שעוד יותר מפחיד שהוא אכן יצליח להעביר שם את הצווים שהוא חותם עליהם בימים אלו) ואז כן, הבתים האלו יוכלו להקשות עליו להעביר כל מיני חוקים הזויים וחשוכים בנושא הפלות, נישואי גאים, בריאות חינוך כלכלה ועוד.
גם אני מרגישה שארה"ב התקרבה לישראל מהבחינה הזו וזה מה שבעצם גרם לי לבכות ביום שהוא נבחר.
ההרגשה הנוראית הזו שמשהו רע קורה בכל העולם ואין ממש לאן לברוח.

נחמנית

New member
אם נכנס לעוד רגע להשוואה לישראל

בישראל אני תמיד מרגישה שהבחירות מוטות לפי הדיעה של המצביע בנושאים הבטחוניים. זה גורם להזנחה מתמשכת של הפן החברתי, החינוך, הבריאות, וכל האספקטים שקריטיים בעיני.

יצא לי לטוס לא מעט לפני הבחירות ואיכשהו תמיד האמריקאי/ת שלידי רצו לדבר על מערכת הבחירות. הדיון היה תמיד על הנושאים הכלכליים. אנשים הרגישו פגועים ברמה האישית מהממשל של אובמה. אנשים חיפשו שינוי. אני לא מתיימרת להבין לעומק את הכלכלה האמריקאית מנקודת המבט של האזרח. אני כאן רק שנה ואני כבר סופגת מהיבטים של מערכת הבריאות כאן שמקשה את החיים מאוד מאוד מאוד. יצא לי לפגוש סטודנטים לדוקטורט שנאלצו להקפיא את התואר כי הם לא קיבלו ביטוח בריאות ולא עמדו בתשלומים של זה ביחד עם ההוצאות הנלוות. אני רואה את הקושי ביציבות, במציאת עבודה, ביוקר מחייה. המספרים מצביעים על הגדלת הגרעון והאבטלה. אני מבינה איך ראו בקלינטון המשך של משהו שלא עשה להם טוב. אז שוב, כמו בישראל, התמקדות באספקט אחד, גרמה להתעלם מהאספקטים החברתיים בכללותם.
האם זה הוגן להשוות בין ההתמקדות בפן הבטחוני של מדינת ישראל להתמקדות של האזרח האמריקאי במדיניות הכלכלית ונגזרותיה על הפרט? שאלה מאוד טובה. בתור מי שהתנסתה במערכת ההגירה של קנדה ושל ארה"ב, באמת יש בעיות (בשני המקומות). אנחנו בכלל לא מדברות כאן על האסטרטגיה הבטחונית של טראמפ. אומנם זה שבישראל צוהלים שעכשיו אפשר לעשות מה שבא להם רק מפחיד אותי, אבל אני תוהה איך מדיניות החוץ שלו תתבטא להבדיל מאובמה. אם נחשוב במישור הגלובלי, המצב של המזרח התיכון הולך ומתרדרד, ההשפעות חוצות גבולות. בקטע הזה אני בהחלט מחכה לראות מה יקרה (יותר כמו מפחדת, כי הכל נראה לי כבר כל כך רגיש ומפחיד)

מבינה למה בכית. כמו שאמר לי קולגה יום אחרי הבחירות, אולי זה כמו בישראל, אבל כאן זה ארה"ב - אנחנו אמורים לשאוף להיות טובים יותר מזה (הסבר של הציטוט שהוצא מהקשרו - לא שארה"ב טובה מישראל, אלא שזה שמקום אחר סובל מאותן בעיות לא מנחם אותו כי הוא כאמריקאי שואף להיות דוגמא לדמוקרטיה חיובית ומצליחה ובעיניו הבחירות האלה לא מראות שום דבר חיובי במדינה שלו)

alphadelta

New member
מסכימה עם

״להביע מחאה במקום לשבת בצד שאננים ולצקצק בלשונם.״ וזה מה שקורה. אכן מפחידה ההרגשה של הליכה לאחור. רשימה של המוסלמים בארצות הברית? באמת? אם לא רוצים לחזור לזיכרון של אירופה של מלחמת העולם השניה אז לזכור מה עשו פה ליפנים באותה תקופה. וזו רק דוגמא אחת.
לצערי אני גם מתחברת עם:
״גם אני מרגישה שארה"ב התקרבה לישראל מהבחינה הזו וזה מה שבעצם גרם לי לבכות ביום שהוא נבחר.ההרגשה הנוראית הזו שמשהו רע קורה בכל העולם ואין ממש לאן לברוח.״

danakama10

New member
הצווים שהוא חותם עליהם בימים האחרונים

הם executive orders, וככאלו, אין צורך באישור הקונגרס.
סתם, שיהיה לך מושג על מה את מקשקשת.

עונה באיחור

אני כבר כמה ימים חולה מאוד,ברמה שלא יכולתי לזוז.
בדיוק בעלי כמובן היה בנסיעת עבודה אז פשוט הסתדרתי לבד וקיללתי כל שינוי תזוזה שלי כי זה הביא להתקפות שיעול. כשהרגשתי שיכולה לעמוד בנסיעה וביציאה מהבית- הלכתי לרופאה והיא שללה שפעת או דלקת גרון ונקבע שמדובר בוירוס שפשוט בגלל שאין לי אפשרות כל כך לטפל בו בצורה רצינית בגלל ההריון- יקח לו זמן.
&nbsp
תודה לאל שבכל הימים האלה היה לי בבית תרופות שכן יכולה לקחת בהריון שבמקרה קניתי מהארץ- חייתי על לימוסין ואבקמול וככה איכשהו שרדתי... הרופאה הוסיפה בנדריל, לקחתי 1 שמוטט אותי ליום וחצי ומאז מצבי ממש השתפר.
&nbsp
היום הלכתי לרופאה לבדוק את הילדונת שעשיתי לה סוג של לונה פארק עם כל השיעולים שלי, הכל תקין וזכיתי להכיר רופאה מקסימה שדפטנלי אני אעבור אליה אחרי שתחזור בעצמה מחופשת לידה.
&nbsp
אחותי שלחה לי את כל הבגדים והצעצועים עד גיל שנה- מטורף לגמרי. עשיתי היום מיון של כל הבגדים לפי חודשים ונתחיל לאט לאט לכבס בהמשך.
גם נרשמנו לקורס הכנה ללידה בשיטה שנקראת היפרברטפינג -מתחילים בפברואר- מרגש!!!

&nbsp
סופסוף אני נושמת חופשי ויכולה לזוז מבלי לקרוע לעצמי את הגוף בגלל השיעול הנוראי-מתחילה לחזור לעצמי וסופסוף חוזרת גם לגן.

למעלה